Merhaba. Ben de wax işine gireceğim ama şunu merak ediyorum; arka aktarıcı makaralarını temizlerken makaraları sökmeli miyim yoksa çok abartmadan bir temizlik mi yapmalıyım? Sökersem eğer, makara rulmanlarını greslemeli miyim?
Orası çocuk doğduktan sonra komple yalan olmuş diyorlarMerhaba Edip Bey.
Benim çok beğendiğim bir site vardı internette: Kirli Bisikletler. Orada yazmıyor mu? 🙃
Sprey gres bir tek kapı yağlamada kullanılır bence zatenSorunuzun esas yanıtı değil ama, eğer sök-temizle-yağla işine girecekseniz tek diyebileceğim, sıvı/sprey gres ismiyle satılan yağlara bulaşmayın. Uygularken kolaylık ama kullanımda çok pislik topluyor. Daha zahmetli oluyor sonrası.
ben şahsen her sürüş sonrası temizlik ve yağlama yapmaktansa haftada bir mumun içine atıp bekletmeyi tercih ederimZincirin eskimesi değil de kararmasını kafaya takıyorum. Ama 500 km'de bir bu işi yapmak benim için çok zaman maliyetli. Bazen 1 bazen 2 haftada 500 km oluyor zaten.
Bende zincir temizlemekten yildim artik. Mucoff ceramic kullaniyorum çok kararmiyor ama genede pisleniyor. Cift zincir +wax isine girisecegim sanirim. Zinciri ilk basta tamamen yagdan arindirmak ocin onerebileceginiz bir malzeme varmidir.
PTFE tozunu bulamıyorum. yeni zincir ve parafin var ancak ptfe tozu olmadan sanırım parafin minik boşluklara giremeyecek ve kullanmanın bir esprisi kalmayacak gibi görünüyor.
aliexpress'den getirteyim derken gümrük memurlarına hediye etmek istemiyorum. Türkiye'den tedarik edebileceğim bir yer bilen ya da farklı fikri olan var mı ?
Şu reklamı olan sarı renkli olan sıvıdan aldım. Hayretler içerisinde kaldım ama 5 dakika içinde (diş fırçası ile fırçalayarak) tertemiz yaptı zinciri. Öncesinde @gurkan Bey'in dediği gibi tiner + alkol içerisinde başka bir zinciri bekletmiştim (ama üşengeçlikten sadece beklettim, dediği gibi değiştirmedim hiç), üzerinde fabrika yağı ince bir tabaka halinde hala duruyordu.Bende zincir temizlemekten yildim artik. Mucoff ceramic kullaniyorum çok kararmiyor ama genede pisleniyor. Cift zincir +wax isine girisecegim sanirim. Zinciri ilk basta tamamen yagdan arindirmak ocin onerebileceginiz bir malzeme varmidir.
Bugun waxa gecis islemini baslatiyorum. Ilk basta tiner ile 2+ 2saat temizlicem sonra asperox sariguc en sonda aseton yada alkol ile son temizlikten sonra waxlicam. Eski zincir oldugu icin biraz uzun surecek temizlik işiŞu reklamı olan sarı renkli olan sıvıdan aldım. Hayretler içerisinde kaldım ama 5 dakika içinde (diş fırçası ile fırçalayarak) tertemiz yaptı zinciri. Öncesinde @gurkan Bey'in dediği gibi tiner + alkol içerisinde başka bir zinciri bekletmiştim (ama üşengeçlikten sadece beklettim, dediği gibi değiştirmedim hiç), üzerinde fabrika yağı ince bir tabaka halinde hala duruyordu.