Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Pedallarken dinlediğiniz müzikler?

Kesinlikle dinlerim, yoksa kamyonları ya da apaçi motorların sesini dinlemek beni öldürüyor. Ah o apaçiler :D Birde egsoz açtırıyorlar... Onları dinliyeceğime full rock müzik dinlerim. Ama önde de arkada da gözüm olur. Yoksa ölümüne sürmüş olursun. :)

Scudo
Şehir içlerinde takıyorum şahsen.Ancak 1 kulaklık takmakda fayda var.

Dinlersem kesinlikle başıma kaza gelir.
Ne zaman bisikleti alsam kaza atlatıyorum çünkü.

Bisiklet sürerken müzik dinlemek kesinlikle yanlış bana kalırsa. Bugün kız arkadaşımla birlikte ufak bir bisiklet turuna çıkalım dedik, sahilde bisiklet yolundan 20 km hızla gidiyorduk. Önümüzde bayan bir bisikletli vardı bir sağdan bir soldan gidiyor, ne yaptığı belli değil. Kız arkadaşıma sen önüme geç tek sıra olarak yanından geçelim dedim. Tabii ki geçmeden önce ikazda bulunduk gerek "Pardon" dedik gerek korna kullandık. Fakat kız arkadaşım bu bayanın solundan geçerken, bisikletli arkadaşımız gidonu bir anda sola kırdı ve resmen sıkıştırdı. Neyse bizimki geçti gitti, arkasından da ben geçtim fakat baktım ki kulağında kulaklık var. Bizi duymayan insan yola çıktığında arkasından gelecek arabayı da duymaz. Müzik dinlemek resmen kazaya davetiye çıkartmak resmen.

Şehir içi sıkıntılı özellikle dışarıdan ses almayan kulaklıklar...Ama ormanda sürüyorsan tak gitsin derim, gerçi ormanın sesi de müzik tadında olur yeri gelince:)

@Hakan Acar

Hakan bey size pm attım ama..?

Kulaklık ile dinlemek dışarıdan gelen sinir bozucu sesleri duymayı engelleyerek keyif ile yolculuk imkani sağlar ancak trafikte seyir halindeyken kesinlikle tavsiye etmiyorum çünkü olan biteni gözleriniz kadar kulaklarınız ile de takip etmeniz gerekir araç arasından fırlamssı muhtemel bir yayanın sesi size doğru hızla artan bir motorun sesi bir aracın siz o esnada yanından geçerken açılmak üzere olan kapısı gibi pek çok sese reaksiyon gösterebilmek durumundayız ben sesi dışarı veren bir müzik oynatıcı taşıyorum forma cebimde hem müziğin sesi uzaktan daha hoş geliyor hem dışarıda olan bitene konsantre olmakta zorlanmıyorum ayrıca ara sokaklardan geçmek durumunda olduğum zamanlar orada yürüyenlere pardon demek durumunda kalmıyorum müziği duyduklarında zaten bu ses nereden geliyor diye arkalarına baktıklarında beni görüyüp çekiliyorlar böylece diyaloğa gerek kalmadan yolumda açılmış oluyor

yanımdan geçen arabaların korna seslerine karşı (mesafe olsa dahi i*leniğine yapanlar) beni sinir ettiklerinden genellikle mp3ten müzik dinliyorum:) birde sizinen sediğiniz şarkı ve biraz hareketli olursa çok fena insan gaza geliyor :)

Bisikleti ilk aldığım hafta çevre yoluna çıktım. emniyet şeridinde müzik dinliyerek ilerliyorum.
Emniyet şeridi 2 mt genişliğinde, ufak tefek taşların üstünden geçmemek için hafif sola kırdım.
yarım metre bile yok, Tır dibimden süratli geçti. O an nasıl tırstım belli değil. Ertesi gün hemen ayna siparişi verdim.
Motosikletten de alışkanlığım var. Gözüm hep aynada, çok rahat ettim. Birde bluetooth kulaklık ve Telefon kılıfı aldım.
Böylelikle giderken hem müzik dinliyorum. Hemde telefon ile istediğim gibi görüşüyorum.

http://s1307.hizliresim.com/1c/h/q9wb4.jpg

Jabranın benzer kulaklığını takıyorum fakat iletişim için.. müzik de dinleniyor ancak müziği az dahi açınca dikkatim dağılıyor ve genelde trafikte seyrettiğimiz için arkamdan yanımdan gelenlerin seslerini duymakta güçlük çekiyorum.. trafikte tehlikeli olduğunu düşünüyorum bu sebeple sadece kulaklığı iletişim için takıyor müzik dinlemiyorum.

Müziğin seviyesini sonuna kadar açarsanız tabii duymazsınız. Ben sadece % 25 de dinliyorum.
Benim için yeterli bir seviye, Hem araçların sesini hemde müziğin sesini rahatça duyabiliyorum.
Herkesin kendi tercihi, bende müzik dinlemeye karşıyım. Ancak tek başına olunca, insanın çok canı sıkılıyor.

yanlızca sağ kulaklığı sesi çok açmadan takıyorum.Tabi şehir içinde trafikte kesinlikle kullanılmamalı. Çevredeki bütün sesleri duymak çok önemli. Ama şehirlerarası yollarda emniyet dediğim gibi kulaklığın tek tarafını takmanın pek bir sorun yaratacağını düşünmüyorum ses çok yüksek olmadıkça. Uzun turlarda birlikte pedalladığınız kişilerinde buna özen göstermesi gerekir çünkü adama birşey diyorsun duymuyor. lastik patlatsan 5 km ileride farkedecek yokluğunuzu neredeyse :D

@Hakan ÇELİK

bizim burdada çok var o apaçilerden çok var : (edit: ben onlara 2 ayaklı hayvan diyorum :D ) :

öyle bir egzoz var ki cırrr pırrrr bi sesler çıkarıyo :) uyuz olup beline ıslak odunlar vurma düşüncesi geliyo aklıma hep :D

Aslında bende pek dinlemem sadece yolun boş olduğu zamanlarda dinliyorum ama telefondan.Telefondan açıyorum şarkıyı sonrada taytın içine sokuyorum hem telefon tutmak için uğraşmayıp şarkı dinleyebiliyorum.Tek tek şarkı seçmek yerine youtubeden şarkı mixlerini indirip mp3 haline getirip telefona atıyorum yaklaşık olarak 100mb yer kaplıyor.
Mesela şu:

evet bunları dinliyorum ama nerede araçların olmadığı ıssız mekanlarda ,,

@ONUR ÖZGÜR

listeme son eklenen parça. Buyrun :)

Kazasız sürüşler keyifli dinlemeler herkese..

Kulaklık olmadan çıkmıyorum desem yeridir. Aslında şehiriçinde tehlikeli ama bisikletin keyfini kat kat arttıran birşey. Müzik dinlemeyi seven arkadaşlara tavsiyem; kimsenin olmadığı uzun turlarda boş köy yollarında gezerken philips marka pilli hoparlör kullanıyorum. Hem çok uzun pil ömrü var hemde hatrı sayılır derecede ses veriyor. Birsen Tezer'le, Jülide Özçelik'le o yollar bir tatlı geçiyorki peehhh :)) Şehiriçinde yürürken, bisiklet sürerken, koşarken vs. yıllardır favorim Şebnem Ferah :)

Geri