Scudo Sports

Pedallarken dinlediğiniz müzikler?

Scudo
Megadeth - Tornado Of Souls

Yağmur yağarken antrenmanda şu nakaratı yetiyor.

''but now i ' m safe in the eye of the tornado''

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
Hossein Alizadeh ile sakin binişler...

Kulaklık ile bisiklet kesinlikle oldukça tehlikeli.Fakat hoparlör ile dinlemede bir zararı olacağını düşünmüyorum.Hatta yayalar içinde bir nevi uyarı oluyor.Eğer gündüz sürüş yapıyorsam ; radio mydonese,akşam ise radio slow.Yani ruh hali ile çok alakalı bir durum.Müziğin performansa olumlu etkisi olduğunu düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: ERKAN ÇAVUŞ
@MehmetAkın

Hocam müzik zevkine ve sana saygım sonsuz ama bunu müzik diye dinlemek bence biraz saçma.

• Beğen
Tepkiler: Strelok
uzun turlarda , antremanlarda vs motive açısından müzik dinlenir tek kulağa takılır ve orta sesli bir şekilde gidilir bunu yapan çok kişi var ama şehir içinde yoğun trafikte müzik dinlerseniz haberlere veya tvlere çıkabilirsiniz aman dikkat :)

Açıkçası bisiklet sürerken müzik dinlemeyi ben de çok istiyorum lakin kaza yaparım, başıma bir iş gelir diye çok korkuyorum. Örnek vermek gerekirse 30 metre arkamda sakince gelen bir arabanın lastik sesini duyup ona göre kendimi ayarliyorum normalde. Fakat müzik dinlersem sesleri duyamayacagim için (tek kulaklikla bile olsa) dinlemeye korkuyorum. Bu konuda verebileceginiz bir tavsiye var mı ?

'kulaklıkla müzik dinleyin yheaa, nolcak'a getirmek istemem. fakat normal/düşük trafikteki tehlikeler sıralandığında bisikletlinin kulaklıkla müzik dinlemesinin en alt sıralarda olduğunu düşünüyorum. bir çok tehlike atlattım, bu kısa süre içinde yaptığım onlarca istanbul şehir içi trafik turlarında,, hiç birisi kulaklıkla müzik dinlemek kaynaklı değildi...

sık sık omuz üzerinden geri kontrolü, sürekli bir şekilde düz bir çizgi üzerinde gitme kontrolü, duran araçların yanından/arasından sakin geçme refklesi, mazgalları çok önceden görüp çok hafifçe yandan geçme refleksi, ön-arka yanıp sönen ışıkların istisnasız her zaman açık olması...gibi temel kurallar çok önce geliyor.

önünde aniden duran taksi/minibüs, duran araçlarda bir anda açılan sol kapılar, çok yakınından geçen devasa belediye otobüsleri, seni görmeyen ve yol boş sanıp yola fırlayan yayalar karşısında kulaklığın etkisi az.

*

haa, ama yoğun trafik derseniz, o zaman zaten kulaklık olmamalı...arabada (şöför koltuğunda) cep telefonu ile mesaj/whatsapp gibi bir şey o..kazaya tam davet. ne zaman üsküdar'dan geçsem mesela, gözler kulaklar dört açık :)

Bisiklet sürerken müzik dinlemek zevkli olabilir fakat çok riskli. İlla dinleyeceğim diyorsanız çok dikkatli olmalısınız bende ''Hiçbiri'' diyorum.

• Beğen
Tepkiler: akndgl
@zemberek
@zemberek

:) Teşekkür ederim. Chappie filmini izledikten sonra başlığı görmüştüm. Filmin de etkisiyle, parçaları hoşuma gitti. Başta da söylediğim gibi denk geldi ve grubun bir parçasını paylaştım.

Ben sizin "bunu müzik diye dinlemek bence biraz saçma" sözünüze sonuna kadar katılmıyorum. :mzkdnlmk: Uzun turlar için pek çok müzik türünden klasör yaparım mp3 çalarım için. Ruh halime, rotaya veya yol durumuna göre parça dinlerim. Bazen vites koluyla veya zil ile tempo tutarım.

En son Trakya turunda Dubioza Kolektiv, Taraf de Haidouks, Laço Tayfa parçalarından oluşan klasör; kaba tabirle manyak gitti. :cool:

Geçen gün sabahın köründe bisiklet sürerken istemsizce beatbox yaptığımı (!) fark ettim. :islik: Sonra kendi kendime "Acun abi ben Berlin'den geliyom, size bitbaks yapacam." diyip hunharca gülmeye başladım.

Şu an sayenizde bi şeyi daha fark ettim. Bu bisiklet denen illet(!) yapılan müziğe/müziği yapana karşı tüm ön yargımı silip atmış. :harika:

• Beğen
Tepkiler: zemberek
Yeni kesfettim.
radio.baalkoon.com
Antalyanin radyosu.24 saat electro-underground
Sevenler kacirmasin.:D

Çevreyi dinlemek daha güvenli bana göre türkiyede trafikte bisiklet yok sayılıyor bir aracın altında kalmamak için algılar açık olmalı

Bu arada trafik olan yerde kesinlikle muzik dinlemiyorum.Ancak dag bayir koy orman gezerken son ses kulaklik

Hızır acil-İşte bu karadeniz. Genelde bunu dinliyorum eğlenceli şarkı :)

''Eye of the tiger'' tabiki.

Şaka bir yana , bisiklet kullanırken kesinlikle müzik dinlemiyorum.Dikkatim dağılıyor

Müziksiz gidemiyorum desem yeri , tycho - russian circless - mute math gibi gibi. Şuana kadar öyle büyük kaza gelmedi başıma inşallah da hiçbirimize gelmez ama ilerde ne olur bilmiyorum

Trafikte ne araba kullanırken ne de bisiklet sürerken müzik dinlenilmemeli. Uzun yolda, trafiğin az olduğu veya hiç olmadığı yerde belki kısık sesli dinlenebilir. Ama onun dışında ben bu duruma katılmıyorum. Evde trainer üzerinde iken dinleyecekseniz de o ayrı.

Geri