Bedilaa
Üye
- Tepki
- 0
- İsim
- Bedirhan
- Başlangıç
- 2012—13
- Bisiklet
- Kron
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Hocam tabiki peugeot daha iyi sürdükçe daha çok seviyorum. Bence ikisinide bir gorun inceleyin. Teknik ozelliklerden daha onemli olan sizin içinize sinmesi. Birde ne kadar kullanacaksınız bunuda belirleyin. Örneğin ben yilda yaklaşık 1300 - 1500 km arasi yapıyorum cok kullanmayacaksaniz çok para vermeye değmez.290497 dosyayı görüntülesizce hangisi daha iyi arasındaki fark çokmu bende yeni yeni bisikletlerle anlıyorum spx dediğim kron spx 450 fiyat: 3000 t11 dediğim peugeot t11 fiyat: 5000 (bunlar ikinci el) şimdiden teşekkürler.
Ben lastiği değil de jantı değiştirmeyi düşünüyorum. Kilo var biraz, jantın akordu çabuk kaçıyor. Var mı önereceğiniz sağlam bir jant tavsiyesi bizim biikletlere uygun?Merhaba.
Bisikletinin lastiklerini değiştirmeyi düşünen ama alacağı lastiğin jantına uyacağından emin olamayan arkadaşlar için bu yazı faydalı olacaktır.
Lastik ölçüleri lastiğin dış çapına göre ifade edildiği için ISO ölçüsü (mm cinsinden) aynı lastıkler birbirine uyar ama kalınlık konusu jantın inner (iç ölçü) değeri ile ilgilidir.
1- Aşağıdaki jant kesitine göre inner rim width yazan yeri kendi jantınızda ölçünüz.
2- Çıkan rakamı önce 1.45 ile daha sonra 2 ile çarpın.
3- Alacağınız lastiğin genişliği İSO cinsinden yani mm olarak bu iki rakam arasında olmalıdır.
Örnek:
Inner rim width 19 mm
1.45x19= 27.55 kabaca 28 mm
2x19=38mm
Alacağınız lastiğin genişliği ISO cinsinden yani mm olarak bu iki rakam arasında olmalıdır.
Olması gerekenden ince lastık takılırsa jantlar zarar görür.Titreşim artar. Lastikler çabuk yıpranır.
Olması gerekenden geniş lastik takılırsa virajlarda lastik yana yatar ve dengesizlik oluşturur. Kazalara sebep olabilir.
Doğru lastik seçimi önemlidir.
290661 dosyayı görüntüle
Hayırlı uğurlu olsun Allah kaza göstermesin hocamPeugeot T11 modeli aldım. Ankara Eryaman'da kullanımı çok iyi.
Merhabalar, riverside 500, kron tx 500, rockrider 540 maceralarımdan sonra nihayet 11x2 alabildim. 6600₺ fiyata hollowtech aynakol, arka deore ön altus set gayet makul gibi geldi.
... Bu arada ön aktarıcı Acera ve aynakolun Altus değil de Alivio olduğunu biliyorum.
(link)
Aynakol internette altus olarak görünüyor kafa karıştı biraz
Merhabalar,
Ben de geçen ay t11x2 aldım mavi olanından. Aslında çok memnunum bisikletten sadece ön tekerlek hafif yalpalıyor ve vites ön 1 arka 8 de atmaya başlıyor.bisikletçiye sordum ''abi bisiklet yeni biraz daha kullanman lazım'' dedi. Ok dedim.
Bence tekerleklerin çok ince olması da Diyarbakır gibi bir yerde dezavantaj yaratıyor. Değiştirmeyi düşünüyorum ama uyum konusunda bir fikrim yok.
akıcılık derseniz iyi ama ben daha iyi beklerdim. çünkü düz yolda bile hız düşümü yaşıyorum. Diyarbakırda donanımlı bir bisikletçi bulamadım henüz, bakalım artık bulduğumda baktırıcam bu eksikliklere.