Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Peugeot T11 Kullanıcı Kulübü

Selamlar, ben de 3 gün önce aldığım Peugeot T12FS ile aranızdayım. T12FS modeli için başlık bulamadığımdan buraya yazıyorum. T11'den farkı maşanın amortisörlü olması sanırım. Bisikletim 54 kadro. 51 kadro 2016 model Kron TX 150'den bu bisiklete geçiş yaptım. Boyum 1.9 metre. Kadro boyu bana daha uygun ve geometrisini daha başarılı buldum. Oturuş pozisyonu daha konforlu oldu benim için, otomobil sürüyor gibi hissettim. Malzeme kalitesi de bence krondan iyi. 8950 liraya aldım dolar son yükselişini yapmadan hemen önce, bu fiyata 3x9 Alivio vites, hidrolik disk fren, gidondan kilitli maşa gibi fiyatına göre muhteşem özellikleri var, sele ve elcik gibi parçaları da bence konforlu. Elimde şimdilik bu fotoğraflar var, henüz satılmamış olan eski bisikletimle kardeş kardeş takılıyorlar:
IMG-20230623-WA0002.jpegIMG-20230623-WA0003.jpeg
Bonus: Bir kız arkadaşıma bisikleti satın aldığım gün yazdığım mesajlar:
IMG_20230625_132311.jpgIMG_20230625_132559.jpgIMG_20230625_132622.jpgIMG_20230625_173922.jpgIMG_20230625_173939.jpg

Scudo
Merhaba T11le uzun tura çıkan var mı aranızda? düşünüyorum fakat uygun mu şüphelerim var.

500km civarı, ortalama 20 kg yükle diyelim

Bence uygun. Lastik seçimini yol şartlarına göre yapmak gerekebilir tabii.

Tabii bu konular kişiye özel biraz. Tura çıkacak kişi kendi şartlarına göre kararını vermeli. 26" çelik şehir bisikletiyle 1000 km yapan da var, tam teşekküllü tur bisikleti olmadan yan ilçeye gitmem diyen de.

Bence uygun. Lastik seçimini yol şartlarına göre yapmak gerekebilir tabii.

Tabii bu konular kişiye özel biraz. Tura çıkacak kişi kendi şartlarına göre kararını vermeli. 26" çelik şehir bisikletiyle 1000 km yapan da var, tam teşekküllü tur bisikleti olmadan yan ilçeye gitmem diyen de.
Cst Platinium Protector 700x38 var yeni aldım, sanırım uygun tura. Günübirlik turlar için kullanıyorum fakat yükten dolayı ve elbette kendi ağırlığımdan dolayı -95kg- süphelerim var benim. Dediğiniz gibi kişiye göre değişiyor. Denemek lazım, olmazsa geri döneriz 😁

• Hahaha
Tepkiler: templeos
Cst Platinium Protector 700x38 var yeni aldım, sanırım uygun tura. Günübirlik turlar için kullanıyorum fakat yükten dolayı ve elbette kendi ağırlığımdan dolayı -95kg- süphelerim var benim. Dediğiniz gibi kişiye göre değişiyor. Denemek lazım, olmazsa geri döneriz 😁

Trekking bisikletleri yol ve kullanım şartlarına bağlı olsa da 140 kg civarına kadar dayanıyor (bisiklet+sürücü+yük). Daha pay var ama yükünüzün 20 kg'nin üstüne çıkması ihtimali de var.

• Beğen
Tepkiler: Samet Zorlu
Trekking bisikletleri yol ve kullanım şartlarına bağlı olsa da 140 kg civarına kadar dayanıyor (bisiklet+sürücü+yük). Daha pay var ama yükünüzün 20 kg'nin üstüne çıkması ihtimali de var.
Haklısınız, kadronun çelik olması sanırım burada devreye giriyor sağlamlık açısından. Alü bana güven vermiyor nedense.

Haklısınız, kadronun çelik olması sanırım burada devreye giriyor sağlamlık açısından. Alü bana güven vermiyor nedense.
Yanlış yönlendirmek istemem ama t11x2 için kullanım kılavuzunda max yük kapasitesi 100 kg gösteriyordu. Bisiklet, sürücü ve yük dahil diye hatırlıyorum. Kitapçığa bakabilirsiniz. Ben kendim 130 kilo ile kullandım gerçi. Yaklaşık 3-4 kilo bagajla 50 60 km yapıyordum. Ama daha uzununu denemedim. Sağlam gibi duruyordu bisiklet ama heybeli vs nasıl durur bilemedim.

Yanlış yönlendirmek istemem ama t11x2 için kullanım kılavuzunda max yük kapasitesi 100 kg gösteriyordu. Bisiklet, sürücü ve yük dahil diye hatırlıyorum. Kitapçığa bakabilirsiniz. Ben kendim 130 kilo ile kullandım gerçi. Yaklaşık 3-4 kilo bagajla 50 60 km yapıyordum. Ama daha uzununu denemedim. Sağlam gibi duruyordu bisiklet ama heybeli vs nasıl durur bilemedim.
hocam bendeki klavuzda hatırlamıyorum öyle bir sayı da ben bunu senelerdir aşıyorum; tüm yük toplam 115 kg civarı bolu dağına tırmandım birkaç ay önce herhangi bir sorun yaşamadım.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
hocam bendeki klavuzda hatırlamıyorum öyle bir sayı da ben bunu senelerdir aşıyorum; tüm yük toplam 115 kg civarı bolu dağına tırmandım birkaç ay önce herhangi bir sorun yaşamadım.
Doğrudur. Zaten markanın çakallığı muhtemelen bir sıkıntı olursa bahane etmek için. Yoksa dediğim gibi 130larda ben de problem yaşamadım. Ama sonrasını bilemem.

Doğrudur. Zaten markanın çakallığı muhtemelen bir sıkıntı olursa bahane etmek için. Yoksa dediğim gibi 130larda ben de problem yaşamadım. Ama sonrasını bilemem.
hocam en mantıklısı kilo vermek. 85'e çekicem kiloyu ondan sonra bakmam bile yüke :D

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
T11'e daha geniş lastik takıp kullanabilen var mı?
700x45 denemiştim ben t11x2de. Konuda geriye doğru giderseniz görürsünüz fotoğraf olarak. Yalnız hantallaşıyor bisiklet.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Arkadaşlar son zamanlarda yeni alan forumdaş bir arkadaş varmı? İnternet üzerinden alabileceğim. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Merhaba Peugeot T11X2 modeli almış bulunmaktayım öncelikle bu özellikler iyi midir, ikinci sorum Antalya lara bölgesinde yetkili servis bulamadım kurulumu kendim yapsam sorun yaşar mıyım?

*ÜRÜN RENGİ >>>> SİYAH SARI
*KADRO BOYU >>>> 54cm

ÜRÜN BİLGİLERİ
kadro

KADRO
ALÜMİNYUM 6061, 1.1/8”
on_aktarici

ÖN AKTARICI
SHIMANO ACERA T3000-2
fren_sistemi

FREN SİSTEMİ
SHIMANO MT-200, HİDROLİK DİSK FREN
ruble

RUBLE
SHIMANO ACERA HG200-9 11-34T
jant

JANT
MACH1 ER-20 ÇİFT KAT 19-622
masa

MAŞA
ALÜMİNYUM, RİJİT, 1.1/8″
arka_aktarici

ARKA AKTARICI
SHIMANO ALIVIO M3100
vites_kolu

VİTES KOLU
SHIMANO ALTUS EF505 2X9
aynakol

AYNAKOL
SHIMANO ALTUS MT210-2, 46×30, 170/175MM
sele

SELE
SELLE BASSANO REKO SPORT SİYAH
lastik

LASTİK
WANDA METRO ELITE GREEN SHIELD 700X32C SİYAH

Merhaba Peugeot T11X2 modeli almış bulunmaktayım öncelikle bu özellikler iyi midir, ikinci sorum Antalya lara bölgesinde yetkili servis bulamadım kurulumu kendim yapsam sorun yaşar mıyım?

*KADRO BOYU >>>> 54cm

ÜRÜN BİLGİLERİ

kadro

KADRO
ALÜMİNYUM 6061, 1.1/8”
on_aktarici

ÖN AKTARICI
SHIMANO ACERA T3000-2
fren_sistemi

FREN SİSTEMİ
ruble

RUBLE
jant

JANT
masa

MAŞA
ALÜMİNYUM, RİJİT, 1.1/8″
arka_aktarici

ARKA AKTARICI
SHIMANO ALIVIO M3100
vites_kolu

VİTES KOLU
SHIMANO ALTUS EF505 2X9
aynakol

AYNAKOL
sele

SELE
lastik

LASTİK
Kendiniz yaptığınız zaman garanti kapsamından çıkar. F/P ürünü olarak gayet iyi bir model. Üst mesajları gözden geçirebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: kaantalya79

*KADRO BOYU >>>> 54cm

ÜRÜN BİLGİLERİ

kadro

KADRO
ALÜMİNYUM 6061, 1.1/8”
on_aktarici

ÖN AKTARICI
SHIMANO ACERA T3000-2
fren_sistemi

FREN SİSTEMİ
ruble

RUBLE
jant

JANT
masa

MAŞA
ALÜMİNYUM, RİJİT, 1.1/8″
arka_aktarici

ARKA AKTARICI
SHIMANO ALIVIO M3100
vites_kolu

VİTES KOLU
SHIMANO ALTUS EF505 2X9
aynakol

AYNAKOL
sele

SELE
lastik

LASTİK
Özellikler değişebiliyor. Bende ön aktarıcı Acera yerine Microshift, arka aktarıcı Deore yerine Alivio çıktı.

Yaşadığım yerde yetkili servis olmadığı için gözümü karartıp kurulumu kendim yaptım. Sele sorunlu çıktı, aldığım yerle irtibat kurdum ve garantiden değişimini yaptılar, sonrasında arka jant sorunlu çıktı yine aldığım yerle irtibata geçip garantiden düzelttiler.

Olası risklere karşı uğraşmak istemiyorsanız siz yetkili serviste kurulumunu yaptırın.

*KADRO BOYU >>>> 54cm

ÜRÜN BİLGİLERİ

kadro

KADRO
ALÜMİNYUM 6061, 1.1/8”
on_aktarici

ÖN AKTARICI
SHIMANO ACERA T3000-2
fren_sistemi

FREN SİSTEMİ