Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

İnceleme Sedona 410

@ecsahan
Bu soruya 2 gunde bir 35 km hafta sonrarida 100 km bu bisikletle yapan biri olaran yazayim.bisiklet oncelikle fiyatina gore hafif, akicili fiyatinin cok ustunde, vites sistemi rampada cok iyi.lastikleri 5 aydir patlamadi.en son kurtköy turunda arkadaslarin hepsinde yol bisikleti vardi ve beni utandirmadi.asli bisiklet ise her turlu sorunda ilgi alakasi cok iyi.

Scudo
@Asusmune
Böyle bir yorum yaptığınıza göre daha önceki gönderilerde ve başka bir başlıkta şikayet ettiğiniz sıkıntılar çözüldü sanıyorum :) adınıza sevindim, baya dertli duruyordunuz zira

Sıkıntı bisikletle alakası yok, garantiye götürdüğümüz yerler bu markaların marka değerini düşürüyor.
Birde şu sram vites kontrol sistemini hala sevebilmiş değilim ama onada alıştım.Senin gibi dikkatli gençlerin olması sevindirici. :)

@gercek umurcan

Hade hayırlı olsun. Pişman etmez, sadece ufak tefek ayarları bilmek lazım. yoksa bizim bisiklet esnafı parayı çok sever, hizmeti hiç sevmez :)

@ecsahan

DuzMasa.jpg SedonaMasa.jpg

Merhaba Arkadaşlar,

410'nun maşa geometrisi yukarıdaki birinci resimde görünenden farklı. 410'nun maşası düz ayaklı (Yalnış terim kullandıysam özür dilerim). Tur veya yol bisikletlerindeki maşalar yukarıdaki gibi belli bir yerden eğri yapıyor. Hangi maşa tipi avantajlı? 410'nun maşası, eğri olanlar kadar sarsıntıyı gidona daha az verebiliyor mu?

Dosyalar

• SedonaMasa.jpg
    SedonaMasa.jpg
    40,1 KB · Okunma: 16
@mhd surly'le 410 birbirinden farklı elementlerle yapılmış bisikletler. Biri alü diğeri çelikten. Çelik yapılmasının sebebi darbelere karşı esnemesi yani bir nevi amortisör işlevi görüyor. Böyle olunca da çelikteki dizayn ile alüminyum bir bisikletin dizaynı birbirinden farklı olabiliyor. Surly'nin çıplak haldeki fiyatı 1600tl den fazla bir fiyata alınabiliyor. Tofaş ile Ferrari'yi kıyaslamak gibi bu karşılaştırma. E bırakalımda o fiyata o kadar fark olsun dimi. :)

• Beğen
Tepkiler: poet ve ahmetyavuz
@MBB çelik daha ucuz işlenen ve daha uygun fiyatlı bir malzeme değil mi? o fiyat neden öyle

@gercek umurcan etrafta kaç tane Çelik'ten üretilen bisiklet var. Ben pek görmedim. Birde tur için çelikten yapılmış kaç bisiklet var görmesek bile duyduklarımız dahi bir elin parmağını geçmez. Surlynin kadrosu toplamda 165kg taşıyor. Çelikten yapılmasının sebebi seninde dediğin gibi kolay işlenebilmesi. Adam turdayken en gelişmemiş ülkede, kasabada veya ilçede sorun yaşasa kadrosu veya kadro kulağı kırılsa dahi çeliği kaynatacak alet edevatı bulup bisikleti tamir etmesi tura devam edebilmesi için çelikten yapılmış. Bu arada bin çeşit kadro kulağı var onu da çelikten yapmaları gayet mantıklı. Adam bulmak için uğraşmak zorunda kalmamış olacak. Yani anlayacağımız kullanılan madde değil nasıl ve ne için ürettikleri surly'nin fiyatının yüksek olmasına sebep oluyor.
Son olarak favorim Surly Cross-Check :)

@MBB cevabın için teşekkür ederim. böyle böyle bisiklet dünyasını da öğreneceğiz işte :)
peki bir soru daha, tenhada tamiri kolay olması eyvallah da, olmadık yerde çalınma riski daha az bi bisiklet yapsalar daha mantıklı değil mi :koptum:

• Beğen
Tepkiler: Yuppata
@gercek umurcan ne demek herkes için aynı o kural :)
o bisikleti bilmeyen bir insan tipine bakıp eski püskü der, maşasına bakıp bu ne böyle eski dede bisikletlerinki gibi falan der, ama bilen kişi direk üstüne atlar :)

• Beğen
Tepkiler: ahmetyavuz
@MBB farketmiyor o aslında. Benim kuzenimin eski püskü dışarıdan bakışta 50 lira bile etmeyecek frenleri bozuk bisikleti bile çalmışlardı

(link) burdan bir arka bagaj alacak olsaydınız sedona 410 a hangisini alırdınız fiyat çok yüksek olmayacak orta hafiflikte olur.

Abilerim merhaba,2 gündür bisiklet arayışındayım,bu konudan sonra kesin kararımı verdim. Ama yaza doğru almayı planlıyorum (Temmuz sanırım) 177 boyum var,sizce hangisi bana uygun olur ayrıyetten yaza doğru stok sorunu yaşamam değil mi ? İzmir'liyim, büyük ihtimalle Seda veya Sundu Bisikletten almayı planlıyorum..

48 î sordum bir tane varmış kısmetse pazartesi almayı düşünüyorum arka port bagajindan,matara tutacagina,km sayardan aynasına kadar alayım diyorum sanki sele altı gidon çantaları yurtdışı daha avantajlı gibi.ilk hedefim 60 km lik kısa turlar sonra dağa uzunlarına çıkabilirim inşallah.

• Beğen
Tepkiler: vamosbien
Geri