Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sedona jant, lastik, bagaj, sele, gidon ve vites ayarları

Rotar spreylerri var bakım için onlardan kullanıp bakımını yapın .geçecektir. spreyin kutusu 5 tl gibi bir fiyat pahalı da değil

Scudo
sedona 300 bisikletimin üstünde 700x38c lastik var ,,, ıslak zemin tutuşu daha iyi olan bir lastik almak istiyorum, mevcut canta daha enli bir lastik takılabilir mi ? yoksa yazacağım modeller içerisinden schwalbe energizer plus tour u yurtdışından çifti 160 liraya getirtmeye çalışacam ... (link) , (link) , (link) , birde maxxis'in overdrive modeli var o işimi görür mü ??onun yer tutuşu hakkında falan detaylı bilgiye ulaşamadım ....

Selam. Biliyorsunuz bu modelin kadrosunda arka bagaj takmak için delikler yok ancak alt tarafta (rublenin olduğu kısım) var. Bisiklete nasıl bagaj takabilirim?

Uzun turlar için arka bagaj takmayı düşünüyorum ama 840 modelinde bagajı nasıl uydurmak gerekiyor sizden bu konu hakkinda yardim bekliyorum..
(link)
(link)
(link)

MTB için bagaj delıgı yoksa sele borusu ya da sele kelepcesıne takılan portbagajlar mevcut. (link)(link)(link)(link)

@Oğuzhan ö.

Erdoganlar bısıklette MTB ıcın bısıklet bagajları mevcut.Inceleyebılırsınız (link)

(link)

en uygun budur.
sele borusunda bağlılar yükte sağa sola kayma yapabilir.
bu tip bagajları başka sitelerde 40-50 tl arasında bulabilirsiniz.

Merhaba. Hırdavat dükkanlarından resimdeki gibi bir boru kelepçesi temin edebilirsiniz.Bağlantı yerinin genişliğine göre..

(link)

Sedona 321 via'm için çamurluk önerisini olan varmı arkadaşlar arkada bagaj heybede var

Arkadaşlar 321 via bisikletime hangi lastik onerirsiniz ?

Forumda bu tavsiyeler için açılmış çok fazla konu var. Arayıp rahatlıkla bulabilirsiniz ;)

Hatta yol göstereyim, forum içerisindeki konuları buradan rahatlıkla bulabilirsiniz.

(link)
Sele borusuna uygun ölçüsünü alıp probleminizi giderebilirsiniz.

Bisikletlerde kar lastiği gibi bir alternatif var mı acaba? :)

@NSDL
(link) benim bildiğim bu var Gürkan Genç de dünya turunda bundan kullanmıştı yanlış hatırlamıyorsam.

• Beğen
Tepkiler: NSDL
@oztek2323

Harika bir şey

@NSDL

Kendinyap adlı sitede bi kaç tane el yapımı kar lastiği görmüştüm. Biri linkteki lastiğe çok benziyordu.

• Beğen
Tepkiler: NSDL
ikinci el elden düşme lastik ve nalburdan yeteri kadar vida ile yapabilirsin. yapan arkadaşım var karda yardıra yardıra bisiklet sürüyordu

bisikletçiden 10 tl ye al bir lastik birde 100-150 vida al (küçük vida olsun) lastiğin içinden dişlilerin içinden çıkacak şekilde vidala iç lastiği tak al sana kar lastiği

Arkadaşlar benim başıma geldi, buradan bir arkadaşın başına geldi ve bir farklı arkadaşda aynı problem ile karşılaştığı için genel bir sıkıntı olabileceğini düşünerek burada belirtmek istedim.

Fabrika çıkışı bir sıkıntı söz konusu olabilir ama tabi %100 emin değilim her 610'da olur diyemem.

Bisikleti belli bir km (500km) kullandıktan sonra olması da ayrı bir mevzu çünkü. Lastik patladı ve ben bunu cam çivi gibi bir malzeme neden oldu herhalde diyerek, iç lastiğimi yama yaparak onarıp tekrar kullandım ama ilk sürüşte aynı problem tekrarladı ve iç lastik yine patladı. Bu patlama evimin sokağına geldiğimde olmuştu. Evde söktüm aradım taradım bulamadım patlatan bir madde. İç lastiği yeni bir iç lastik ile değiştirdim, hava bastım ve kenara koydum hiçbir problem görünmüyordu. Arka lastiğimi de değiştirip yamasız iç lastikler olsun (yama hava kaçırırsa yolda tekrar uğraşmak istemedim) dedim.

Tam arka lastik ile işim bitmişti ki, ön lastiği elime aldığımda havasının sıfır olduğunu gördüm. Kontrol ettiğimde iç lastikte iğne deliği gibi bir kaçak vardı. Bu arada iç lastiği takmadan önce kontrol etmiştim problem yoktu, dış lastiğimin iç yüzeyini ve jant içini de kontrol ettiğimde kesici bir madde bulunmuyordu. Yama yapıp tekrar taktım şişirdim ve 5dk sonra tekrar hava sıfır olunca problemin janttan kaynaklandığını tespit ederek Sedona'yı aradım.

Beklemediğim şekilde ilgilendiler ve jantları kendilerine göndermemi istediler. Gerekli kontroller neticesinde bana jant içine yapıştırılmak üzere 2 takım şerit, boşuna patlayan iç lastiklerim için 2 hediye iç lastik ile birlikte gönderdiler. Jant içine taktığım şerit neticesinde bu problem ortadan kalktı. Diğer arkadaşa da aynısı olunca oda Sedona ile görüştü ve aynı prosedür uygulandı.

Sedona 610 kullanıcılarının bilgisine :)

Geri