Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir-tur bisikleti ortalama hızı

Sürmekten zevk almaya bakin
Ortalama hızınız bu sayede yükselecektir

Scudo
50 km lik turlarda 30 civarı ortalama kasıyorum ama 100+ olunca bu haliyle 20 civarına düşüyor ...

şöyle geri doğru okuduğumda kendim için 17-20 arası ortalama iyimiş.(7km yakın gidiş ve dönüş mesafesi için.)
fazlası zaten kullandığım bisikletin mantığına aykırı olacak diye düşünüyorum.

14 km . Acelemiz yok. Form tutana kadar iyi. Form tutuncada 25 olsa kafi benim için.

• Beğen
Tepkiler: erman35
Duz yolda en yuksek hiz, cikilan en dik yokus ve en uzun surus konularindan sonra strava linklerinin verilmeden rahat rahat yazilan bir baska baslik daha.

• Beğen
Tepkiler: bohemamca ve :DDD
Tur bisikletiyle ortalama hız 15km/h'dir genelde.

@erman35
şöyle bir düzeltme yapayım.
tek yöne baktığımda ki rakamı dikkate almışım dönüşte ortalamam 14 oluyor.
14-20 km/h arası olarak kendimi düzeltıyorum.

MTB cilerin hız muhabbetine dönmüş bu konu da kısmen ;) şehir bisikletiyle şehir içi trafiğinde 15 - 20 km ortalama ancak çıkar. 20 nin üzerini ancak tamamı düz ve trafiksiz yolda görebilirsiniz. 20 km ortalama gayet iyi bir hızdır üstelik. Daha fazlası için risk alıp canını tehlikeye atman gerekir ya da yol bisikletine geçmen gerekir.

@Kuzey Ege
25,28 ler normal mi? Gel doğu anadolu da yüklü bisiklet ile yap. Ben bu işi bırakırım.

Türkiye şartlarında uzun yol yapan tur bisikletcileri! İç Anadolu düzlükler haricinde saatte 15 km civarı yapabilir. Türkiye engebeli yolları vs durumlardan dolayıdır. Doğu Anadolu da bu rakam dahada düşer.

@Kuzey Ege
Mtb'la yokuş aşağı bile 90 yapılmaz ki. Yapiyorsaniz ya hız gostergeniz hatalıdır ya gps hatalıdır ya da egim -%20 filandır.

Tempolu bir sürüşle 24 civarı ortalama yakalıyorum, genelde şöyle yollarda yüksüz halde: (link) . Bu tempoyu tahminimce 50-60 km'lik mesafede çok zorlanmadan sürdürebilirim rüzgara da bağlı olarak.

Tabii ciddi tırmanmalar söz konusu olduğunda 15'lere kadar düştüğü de oluyor: (link) . Bu güzergahta diğer yol bisikletçilerinin hızlarına da bakıyorum, bazı yerleri nasıl o hızlarla çıkmışlar aklım almıyor açıkçası.

Tempolu sürüş veya tırmanmalar olmadan düz yolda kalp ritmi maksimum ritminin %65-80'i aralığında atarken ortalama hızım genelde 20-22 aralığında çıkıyor. %80-90 aralığını kendimce tempolu sürüş olarak belirledim, mümkün mertebe düşük tarafa yakın kalmaya çalışıyorum.

Bisikletin üstünde gelen 700x35c lastiklerin vadesi dolunca 700x28 deneyeceğim ve hızda en azından 1 km/sa'lik bir iyileşme bekliyorum.

Bu arada ben de baktim kendim ne yapmisim diye, strava'da commute olarak isaretledigim suruslere gore filtreledim

204175

Kara murat ismini verdigim bisiklet tahminim 16-17 kg, gobekten 8 vites. Bakkala, tramvay duragina falan gidiyorum genelde.
merlin ile ise gidip geliyorum, 10 km civari trafige ve turist kalabaligina cok girmeden buyuk kismi bisiklet yolundan. Surus icin kullandigim ile 1 kez gidip gelmisim ise cok da fazla fark etmemis.

@Gökhankösoğlu
hocam düz yolda böyle bir hız yapıyorsanız sizin gösterge yalancıdır :) ben düz yolda en son 43ü gördüm. yokuş aşağı 65

Starav kaydı paylaşalım

@hardwrestler
Sadece tr şartlarında değil, dünyanın her yerinde yüklü bisiklet kullanan turcular ortalama 15 km/h hız yaparlar. Ayrıca ben düz yolda yüksüz haldeki city bike'dan bahsediyorum söz ettiğim ortalamaları.
Doğu anadoludan bahsetmişsiniz, ege ve akdenizi çok düzlük, sıfır eğim sandığınızı varsayıyorum. Açıp coğrafi haritadan bakabilirsiniz.
Mağdur edebiyatına gerek yok, engebe her yerde var.

Stravanın dediğine göre ;
40.27 km Yolda
Avg.Speed : 16.0 km/h
Max Speed : 40.7 km/h
Neredeyse her gün aynı rotayı takip ediyorum zaten büyük ihtimal her gün bu hızlardadır.

MTB ile 106 kilo iken ortalama 11 ile 13 km arası çıkıyordu Citybike ile 93 kg iken 16 17 kms çıkıyor. Kilo, Antreman yoğunluğu ve bisikledin çeşidi sonucu değiştiriyor. Öyle 20- 25 km ortalamalar için belki 80 kg olunca olabilir. Zaman göstericek.
204251

204252

Tabi kullanılan programlarda hızlarda farklılık gösterebiliyor. Sports Tracker ve İpbike adlı program yaklaşık aynı zamanda açmış olmama rağmen değerler tamamen aynı değil. maz Speed S.t: ile 94 kms gösterirken İ.B. ile 64 kms :) Ama ortalama değerler aynı !

Cube Delhi kullanıyorum 2015'ten beri. Tam dolu haliyle ( 20-25 kg yüklü ) 700-800km.lik turlarda ki genelde köy / ara yollar ortalamam 15-17km arasında oluyor.

Sizce bianchi mi CARRARO mu
Bianchi 411 touring
Bianchi 513 touring
CARRARO Sportive 324 mü biraz hız yapmak istiyorum ama daha yol bisikletine geçmiyeceğim bu moddeller arasında kaldım bütçem 1700-1800

Geri