Spartiat
🌲🌳🚴🚴🚴🌳🌲
- Tepki
- 13.390
- İsim
- H. Barış NEVRES
- Başlangıç
- 1986—87
- Bisiklet
- Diğer
Carraro'nun sitesinde belirtilen şekilde geldi herhangi bir eksik çıkmadı. Baskül ile birlikte tartıldığım zaman ise -üzerine hiçbir şey eklenilmemis- 17,7 kg gibi bir ağırlık yapıyor. Benim almış olduğum satıcı da 13 kg gibi bir ağırlık yazmıştı o beni yanılttı. Düzelttiğim şey 27,5 jant ölçüsü ve 18 kg idi ama kilosunu doğru kabul edeceğiz. Sadece 28 olduğuna dair bir düzeltme yapmış oluyorum o halde. O kadar ağır olduğunu bilmiyordum umarım büyük problemler yaşamayız uzun turlarda
O kadar ağır olmasının bir kısmı aksesuarlarından zaten. 12-13 kg'lik alüminyum trekking bisikleti alsak, üstüne sağlam ön ve arka bagaj, suluk kafesleri, çamurluk, çift açılan ayak taksak, gidonu kelebek gidonla değiştirsek, lastiğini kalınlaştırsak, gidon bandıdır, şudur, budur hepsini toplasak zaten yine 17 kg'a varırız, hatta biraz geçeriz. Hazır tura özgü yapıya sahip çelik kadrolu bisiklet de 17-18 kg gelmeli zaten. Gelmemesi mantıksız olur.
Şu alu bisiklet bile 16.8 kg, daha bir sürü eksiği varken: (link)
ya da stok haliyle Avrupa turuna çıkan olduğunu bildiğim B'twin Original 520'nin fabrika çıkış ağırlığı 18.5 kg, onun da birçok eksiği ama dinamo fazlası var: (link)