Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Hocam bu durumda ne yapmalı? 26" Jant mı 28" mi tercih etmeliyim aşırı kararsız kaldım şu an :kötü: Acaba 28 Jant ve 48cm kadro boyu 172cm boy için dediğiniz gibi zor mu kontrol edilir? Veya 26" Jant 48cm kadro boyu çok mu küçük bir bisiklet kalır?
Boyum 170, 28 jant 48 kadro bir bisiklet aldım, hiçbir zorluk yaşamadım. İlk günden basa basa gitmeye başladım. Bir sıkıntı yaşayacağınızı zannetmiyorum.

Scudo
Uzun bir aradan sonra tekrar Merhaba,
Sedona 410 (sari) bisikletimden inanilmaz memnundum. Akici, hafif, suratli, saglam.
Sonrasinda bazi sebeplerle sattik.
Ardindan 3 yildir Btwin Orginal 520 kullaniyordum ki tasinma vs sebeplerle onu da sattik.
Orginal 520 sehir ici gezintiler icin iyi bir bisiklet biraz spor yapalim performans vs sebeplerle kullanilamiyordu. Malum agir da bir bisiklet.

simdi, bana Sedona 410’un keyfini verecek, sehirde turda hatta surat yapmaya da musait bir bisiklet istiyorum.

Bana ne tavsiye edersiniz?

Gencsiniz ve yarın muhakkak daha hızlı gitmenin yollarını arayacaksiniz. 26 janttan uzak durun, aliminyum kadro her zaman daha hafiftir tercih edin, ucuz bisikletlerin amortisörlerindrn bir cacık olmaz. tercihen düz maşa alın. Bu başlıkta periyodik tekrarim ve sosyal alanimda yıllardır dediğim bu!. Zaten şehir bisikletlerini 35 60 psi aralığında kullaniyorsunuz yola göre yarisindan az basinclar lastik yeterince yol sartlarini sönümler.

• Beğen
Tepkiler: Mythshaman
Gencsiniz ve yarın muhakkak daha hızlı gitmenin yollarını arayacaksiniz. 26 janttan uzak durun, aliminyum kadro her zaman daha hafiftir tercih edin, ucuz bisikletlerin amortisörlerindrn bir cacık olmaz. tercihen düz maşa alın. Bu başlıkta periyodik tekrarim ve sosyal alanimda yıllardır dediğim bu!. Zaten şehir bisikletlerini 35 60 psi aralığında kullaniyorsunuz yola göre yarisindan az basinclar lastik yeterince yol sartlarini sönümler.

Carraro 328 de 700-38c lastiklerimi Ön/Arka 75-80 psi basincla kullanıyordum. Tavsiye üzerine 40-45 psi indirdim o bile çok farketmisti sehir icinde avantaj sagladı. Daytona 730 siparisi vermeyip, 328 i kullanmaya devam etseydim, lastiklerimi 700-45c lastikler ile degistirip 35-40 psi basinclar ile mutlu mesut gezmeyi planliyordum.

• Beğen
Tepkiler: hasanazmi
Kron SPX 500 ile ilgili fikir alabilir miyim. Fiyat/kalite oranı nasıl acaba.

Kron SPX 500 ile ilgili fikir alabilir miyim. Fiyat/kalite oranı nasıl acaba.

(link)

Kron'un en iyi trekking bisikleti.

Özelliklerinde iki noktayı açıkta bırakmışlar. İlki arka attırıcı Deore ama hangi model olduğu yazmıyor, ikincisi lastiğin marka ve modeli yazmıyor. Bunlarda olumsuz bir sürpriz yoksa Carraro'daki dengi (link)'dan ~4.5K daha ucuz olması onu F/K yıldızı yapıyor.

Daha evvel (sayfa 206) yine burada size danışıp, verdiğiniz seçenekler içinden eşimle, kendime bisiklet almıştım. Kendime 328 aldım, fiyat itibarıyla memnunum. Tekrar teşekkür ederim. 2 yan binanın altında kron bayisi var ve özelliklerini görünce şaşırdım (deore) vs kullanılmasından dolayı. Ama artık günümüzde her konuda paranoyak olduğum için size danışmak istedim. bu işte bir iş vardır kesin diye :) Eşimin kardeşine almak için bakarken gördüm. bahsettiğiniz açıkta kalan noktaları öğrenip, tekrar danışmak isterim. Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
(link)

Kron'un en iyi trekking bisikleti.

Özelliklerinde iki noktayı açıkta bırakmışlar. İlki arka attırıcı Deore ama hangi model olduğu yazmıyor, ikincisi lastiğin marka ve modeli yazmıyor. Bunlarda olumsuz bir sürpriz yoksa Carraro'daki dengi (link)'dan ~4.5K daha ucuz olması onu F/K yıldızı yapıyor.
Hocam bu bisikletten canlı görmüştüm, lastiğin üzerinde Continental ride tour yazıyordu.

Merhaba Arkadaşlar,

Peugeot T11 ile T12FS arasında kaldım. T11 düşünmemin asıl sebebi geldiği lastiğin 700*32 olması ama T12FS'de gidondan kilitli maşa gerektiğinde işlevsel olabilir diye düşünüyorum. Birde kadro seçenekleride beni kontüpiyede bırakıyor. 178 boy 80 iç bacak boyum var. T12FS'de 51 - 54 cm seçenekleri varken , T11'de 49.5 - 53.5 seçenkleri mevcut. Bu seçeneklere bakınca bana en uygun olan T12FS 51 gibi gözüküyor, 53.5 olanda bir tık zorlamada olsa olabilir gibi. Bu bisikletler arasında görüş ve fikirlerinizi bekliyorum. Ayrıca alternatif olarak fiyata göre daha iyi bir donanımda ve daha hafif bir bisiklet önerirseniz onuda inceleyebilirim.

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: templeos
Daha evvel (sayfa 206) yine burada size danışıp, verdiğiniz seçenekler içinden eşimle, kendime bisiklet almıştım. Kendime 328 aldım, fiyat itibarıyla memnunum. Tekrar teşekkür ederim. 2 yan binanın altında kron bayisi var ve özelliklerini görünce şaşırdım (deore) vs kullanılmasından dolayı. Ama artık günümüzde her konuda paranoyak olduğum için size danışmak istedim. bu işte bir iş vardır kesin diye :) Eşimin kardeşine almak için bakarken gördüm. bahsettiğiniz açıkta kalan noktaları öğrenip, tekrar danışmak isterim. Teşekkürler.

Kron a aramalarım ve maillerim sonucunda sonunda bir cvp geldi. Şirketlerin iletişimleri zayıf olunca, guvenim çok azalıyor ama neyse..
Arka vites: shimano deore m4210
LAstik icin continental denmiş ama stoklara göre modeli değişme ihtimali varmış. Görselde continental contact 700x35c varmıs.

Kron a aramalarım ve maillerim sonucunda sonunda bir cvp geldi. Şirketlerin iletişimleri zayıf olunca, guvenim çok azalıyor ama neyse..
Arka vites: shimano deore m4210
LAstik icin continental denmiş ama stoklara göre modeli değişme ihtimali varmış. Görselde continental contact 700x35c varmıs.

4210 yok, 4120 herhalde: (link)
Önde iki dişliye uyumlu bir MTB attırıcısını 3 dişliyle kullanmışlar ama bu Kron için çok normal bir durum. 3x10 Deore setli bir bisiklette rakiplerindeki gibi (link) ya da (link) kullanılmalıydı.

• Beğen
Tepkiler: el Cezeri
Evet, yanlış yazmışım. Pardon.
Bu uyumsuzluk, tercihimizi yine 328 e mi yönlendirmeli, yoksa halen deore hatırına 328 den iyi midir.
Bu random şekilde elde ne varsa onu kullanarak bir set up yapmak çok amatör bir bakış açısı malesef.

Evet, yanlış yazmışım. Pardon.
Bu uyumsuzluk, tercihimizi yine 328 e mi yönlendirmeli, yoksa halen deore hatırına 328 den iyi midir.
Bu random şekilde elde ne varsa onu kullanarak bir set up yapmak çok amatör bir bakış açısı malesef.

Teoride bir uyumsuzluk var ama pratikte bu kurulumu deneyenlerden fikir almak lazım ki bu seviyede bu rasgele denemelere girişen pek yoktur.
Pratikte Shimano'nun belirlediği sınırların biraz aşılabildiği örnekler var ama Kron:
- (link)'lerde 3x7 sistemde (link) kullanıyor, sorun yaşandığını biliyoruz.
- (link)'lerde 3x8 sistemde (link) kullanıyor, sorun yaşandığını hem forumda gördük, hem Legarda'yı 3x7'den 3x8'e yükseltirken deneyimledim.

2x10 uyumlu arka attırıcının 3x10 sistemde gerçek kullanımda sorun yaşatıp yaşatmadığını denemek lazım. Sorun yaşatmazsa epey ucuza güzel bir sistem maledilmiş olur, sorun yaşatırsa değişiklik maliyetini göze almak gerekebilir. Aslında bu rekabet çağında neden Mosso, Carraro ve diğerlerinin 6000 ya da 8000 yerine 4000 kullanmadığını düşününce cevap baştan belli oluyor.

Diğer yandan, SPX500'ü alıp en baştan arka attırıcıyı (link) değiştirince, özellikle bisikletle gelen attırıcı satılabilirse fiyat hala düşük oluyor. Carraro'nun 330'da kullandığı (link) bile hala makul.

Edit, ek:
Detaylara bakınca SPX500'ün sınıfta kaldığı başka noktalar da var, bence bu frankeşsiklet'i yok saymak lazım.

Ön attırıcı olarak Claris FD-2030 kullanılmış, 3x8 destekli: (link)
Aynakol da 3x9 için. Resmi sitede M521'in detayları yok T521'in dişlileri var, FC-M521 üretimi (link), satıcılarda ise böyle diyor: (link)

(link) = 2x10 arka attırıcılı, 3x8 ön attırıcılı, 3x9 aynakollu 3x10 sistem.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: kutay79
Merhabalar, katlanır bisiklet kullanıyorum. Bunu abime verip kendime başka bir bisiklet düşünüyorum. Biraz seri ve sert kullanmayı sevdiğim için aynı zamanda konfor da aradığım için çok kararsız kaldım. İki farklı tür bisiklet konusunda da karar veremiyorum. Biri Carraro Elite 804 şehir bisikleti, geniş ve eğik gidonlu, çamurlugu ve bagajı olan bir model, diğeri Bisan MTX7200 29 mekanik fren dağ bisikleti. Sizce hangisini alsam daha faydalı olur ve pişman etmez?

Edit, ek:
Detaylara bakınca SPX500'ün sınıfta kaldığı başka noktalar da var, bence bu frankeşsiklet'i yok saymak lazım.

Çok teşekkür ederim. 328 almak bu durumda en güzeli sanırım : )

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Geri