Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Scudo
Arkadaslar selamlar dağ bisikletinde 19" inch almayı düşünüyorum fakat boyum 1.68 cm.Internette large boy gösteriyor,kurtarır mı beni yoksa büyük mü gelir ( Yeri değilse kusura bakmayın aciliyetten buraya yazdım )

Arkadaslar selamlar dağ bisikletinde 19" inch almayı düşünüyorum fakat boyum 1.68 cm.Internette large boy gösteriyor,kurtarır mı beni yoksa büyük mü gelir ( Yeri değilse kusura bakmayın aciliyetten buraya yazdım )

Benim boyum 171 cm, iç bacak uzunlugum 75 cm civarı, Sehir bisikletindede, MTB da L kadrolar bana büyük geliyor, M kadro ölçüm benim. Birkaç farklı marka ve model baktım hep M kadro ölçüsü uydu. Hatta bazı modellerin M kadroları bile tam sınırda kalıyor ölçü bazında. S-M arası bir ölçü olsa daha iyi olacak durumda gibi oluyor bazı modellerde.

• Beğen
Tepkiler: Furkaann
Benim boyum 171 cm, iç bacak uzunlugum 75 cm civarı, Sehir bisikletindede, MTB da L kadrolar bana büyük geliyor, M kadro ölçüm benim. Birkaç farklı marka ve model baktım hep M kadro ölçüsü uydu. Hatta bazı modellerin M kadroları bile tam sınırda kalıyor ölçü bazında. S-M arası bir ölçü olsa daha iyi olacak durumda gibi oluyor bazı modellerde.
Evet güzel bir bisiklet yakalamistim fakat zorlamaya gerek yok.

Merhaba mosso legarde bisiklet düşünüyorum İstanbul'dayım günlük 30 40 km arası yol yapicam işe git gel 25 km filan bide akşamları sahilde keyif için bakıyorum da başka marka önerisi olan var mı 6 7 bin civarı arıyorum bide bu 1921 1721 2121 modeller filan var üretim yılları hariç aralarında bı fark var mı hiç düşünme şunu al diyebileceğiniz bı fiyat performans bisiklet var mı acaba şimdiden teşekkürler 🙏:))

Merhaba mosso legarde bisiklet düşünüyorum İstanbul'dayım günlük 30 40 km arası yol yapicam işe git gel 25 km filan bide akşamları sahilde keyif için bakıyorum da başka marka önerisi olan var mı 6 7 bin civarı arıyorum bide bu 1921 1721 2121 modeller filan var üretim yılları hariç aralarında bı fark var mı hiç düşünme şunu al diyebileceğiniz bı fiyat performans bisiklet var mı acaba şimdiden teşekkürler 🙏:))

2221 ve 2121'ler boya hariç aynı. 1921 ve 2021'ler ruble ve boya hariç onlarla aynı. 1821 ve öncekilerin bileşen ve aksesuar kaliteleri daha düşük. 2121 ve 2221'lerin sıfırını bulmak bile zorlamaya başlamışken daha eskilerinin sıfırını denk gelmeniz çok zor.

Önceki sayfalarda 21 viteslerdeki donanım sıkıntılarını sık sık tekrarladım, tekrar olmasın, bu konunun önceki sayfalarına bakarsınız. Bütçeniz yetiyorken 2224'lere bakmanızı öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet34s
Tamamdır 2224 e bakayım çok teşekkür ederim peki sizce mosso legarde iyimi ilk bisikletim olacakta marka modeller arasında pek bilgim yok youtubede filan mosso legardeler çok önüme çıkınca ilgimi cekti

Tamamdır 2224 e bakayım çok teşekkür ederim peki sizce mosso legarde iyimi ilk bisikletim olacakta marka modeller arasında pek bilgim yok youtubede filan mosso legardeler çok önüme çıkınca ilgimi cekti

İyi, en azından bileşen seçimleri düzgün. Ben sonradan 24 vitese dönüştürdüğüm 1921 MSM V'yi 4 bisikletimden biri olarak severek kullanıyorum. Özellikle 24 viteslilerde Kron ve Peugeout'un yaptığı seçim hataları Mosso'da yok.

Alternatif olarak Carraro modellerine de bakabilirsiniz. Legarda'lar ile denklikleri şöyle:
düz maşalı, HD frenli: (link) ~ (link)
süspansiyonlu, HD frenli: (link) ~ (link)
süspansiyonlu, V frenli: (link) ~ (link)

• Beğen
Tepkiler: kutay79
Arkadaşlar herkese merhaba, aranıza yeni katıldım. İyi ki böyle bir forum var. Engin bir bilgi deposu gerçekten.
Bisiklet alacağım ama kararsız kaldım. Boyum: 1,90, Ağırlık:105.
Bisikleti yazın hafta da 3-4 günlük 5-10 km günlük kullanım. Yarı spor yarı ulaşım maksadıyla alacağım.
Bana giriş seviyesi bir bisiklet yeter diye düşünüyorum.
Ancak kadro boyu konusunda çok bir seçeneğim yok web de en fazla 51cm kadrolar var. Bu buna yeter mi dersiniz acaba?
Ağırlığımdan dolayı çelik kadro seçmeliyim diye düşünüyorum.
3-6 bin TL arasında hangi bisikletleri önerirsiniz? Kadro boyu çok önemli mi?

Arkadaşlar herkese merhaba, aranıza yeni katıldım. İyi ki böyle bir forum var. Engin bir bilgi deposu gerçekten.
Bisiklet alacağım ama kararsız kaldım. Boyum: 1,90, Ağırlık:105.
Bisikleti yazın hafta da 3-4 günlük 5-10 km günlük kullanım. Yarı spor yarı ulaşım maksadıyla alacağım.
Bana giriş seviyesi bir bisiklet yeter diye düşünüyorum.
Ancak kadro boyu konusunda çok bir seçeneğim yok web de en fazla 51cm kadrolar var. Bu buna yeter mi dersiniz acaba?
Ağırlığımdan dolayı çelik kadro seçmeliyim diye düşünüyorum.
3-6 bin TL arasında hangi bisikletleri önerirsiniz? Kadro boyu çok önemli mi?

Kadro boyu çok önemli. Boyu netleştirmek için iç bacak boyunuzu bilmeniz lazım. Çoğu markanın 56 kadroya kadar modelleri var, örneğin Mosso'nun. Bacak boyunuz boyunuza oranla kısa değilse size 54-56 kadro daha iyi olur gibi. Yine de her zaman deneyerek almakta büyük fayda var.
Ağırlığınızdan dolayı çelik kadro seçmeniz gerekmiyor. Alüminyum kadrolu şehir/tur/trekking bisikletleri sürücü+bisiklet+yük toplam ağırlığı olarak ortalama 140 kg'ya kadar sorunsuz kullanılıyor. Burada jant kalitesi, düzgün akort ve lastiği uygun basınçta kullanmak önemli. Jant kalitesi aynı olduğunda tel sayısının çokluğu ağırlık dayanımında önemli bir etken, o nedenle 36 tel jantı olan modellerden birini tercih edebilirsiniz. Carraro gibi bazı markalar 32 tel jant kullanırken Mosso gibi bazı markalar 36 tel jant kullanıyor ama 32 de yeterli, yetersiz gelirse sonradan jant değişikliğine de gidilebilir.
Bütçe aralığınızın iki ucunda çok farklı ve çok fazla modelde bisikletler var. Alt ucunda çelik Ümit'ler, üst ucunda (son zamlardan sonra biraz üstüne çıkmak gerekebilir tabii) daha popüler markaların alüminyum kadrolu, daha iyi seçilmiş bileşenler içeren 24 vitesli modelleri var (örneğin (link) ).

48 cm olur Hocam.

• Beğen
Tepkiler: Furkaann
Çok uzun uzun düşündükten gel git yaşadıktan sonra sonunda yeni bisikletimi sipariş ettim.

Carraro Sportive 327, Peugeot T11 ve KRON SPX 500 'ü çok uzun uzun inceledim forumu okudum, videoları izledim vs. vs. Aklım SPX500'ü daha mantıklı bulsada gönlüm ve gözüm Carraro Sportive 327'den yana karar kıldı. 7200 lira 12 taksit olarak bulunca da kaçırmak istemedim ve 52 Kadro aldım. (Boy 178/iç bacak 80)

Sırada sabırsızlıkla beklemek kaldı. MTB'den sonra nasıl hissettirecek çok merak ediyorum.

Orta/uzun turlara hazırlık için o yolda iken yedek bir iç lastik ve çamurluk seti sipariş edeceğim. Bu konuda fikrinize ihtiyacım var. Sportif duruşu bozmayan siyah kadroya uygun çamurluk tavsiyeniz rica olur. Öncelik Hafiflik/Fiyat tabi ki ama görünüştede sportif bir şey olursa harika olur. :)

Teşekkürler.

...Sportif duruşu bozmayan siyah kadroya uygun çamurluk tavsiyeniz rica olur. Öncelik Hafiflik/Fiyat tabi ki ama görünüştede sportif bir şey olursa harika olur. :)
...

Günlük kullanım için hafif, spor görünüm: Polisport Colorado
(link)
(link)
(link)

Tur için, kapatıcı: Zefal Paragon C40
(link)
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Bikeandcamp
(link) Bu bisikleti nasıl değerlendirirsiniz, hiçbir yerde yorum bulamadım.

ben bu bütçeye bunun yerine carraro sportive 350 tavsiye ederim karbon maşalı
veya carraro sportive 250

(link) Bu bisikleti nasıl değerlendirirsiniz, hiçbir yerde yorum bulamadım.

(link)'den çok önde, onda eleştirilen birçok özellik değiştirilmiş ve geliştirilmiş.
Vites sistemi bakımından şehir, uzun yol, hız kullanımına uygun değil, doğa gezilerine, kamp sürüşlerine, flatbar gravel olarak varsayıp sürmeye uygun.
Jantlar oldukça iyi, gidondan maşa kilitleme olması iyi, bagaj ve çamurluk bağlantıları var.
Pahalı olması kötü. Bu fiyata kullanım amacına daha uygun, bileşenleri daha iyi bisikletler bulunabilir.

Dişli oranı gibi konuların boyaya işlenmesine sinir oluyorum:
hibrit-bisiklet-riverside-920.jpg

@Spartiat Yol bisikletim var fakat hem şehir için hem de çok sert arazisi olmayan ova köylerine giderken sürebileceğim bir bisiklet arıyorum. Bütçem 15 bin civarı, bir şeyler önerebilir misiniz? Yokuştan çok hız performansı lazım ama bozuk arazide gideceğim için yol bisikleti olmuyor. Dağ mı alsam hibrik mi alsam karar veremedim.

@Spartiat Yol bisikletim var fakat hem şehir için hem de çok sert arazisi olmayan ova köylerine giderken sürebileceğim bir bisiklet arıyorum. Bütçem 15 bin civarı, bir şeyler önerebilir misiniz? Yokuştan çok hız performansı lazım ama bozuk arazide gideceğim için yol bisikleti olmuyor. Dağ mı alsam hibrik mi alsam karar veremedim.

Hız bakımından 36x11 yetiyorsa bu olur, çoğu gravel de olur. Yol koşullarına bağlı olarak tamamı daha hıza uygun süspansiyonlu trekkingler de olur. Dağ bisikletleri de olur ama onlar da pek şehre uygun olmaz.

Ben aynı şartlarda olsam, bütçeyi arttırabiliyorsam bunu tercih ederdim:
(link)
Yakın zamana kadar fiyatı bu civardaydı: (link)

Bütçeyi çok fazla arttırmadan bu da alternatif olabilir:
(link)

Veya bu modellere bakılabilir:
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: sauron
Hız bakımından 36x11 yetiyorsa bu olur, çoğu gravel de olur. Yol koşullarına bağlı olarak tamamı daha hıza uygun süspansiyonlu trekkingler de olur. Dağ bisikletleri de olur ama onlar da pek şehre uygun olmaz.

Ben aynı şartlarda olsam, bütçeyi arttırabiliyorsam bunu tercih ederdim:
(link)
Yakın zamana kadar fiyatı bu civardaydı: (link)

Bütçeyi çok fazla arttırmadan bu da alternatif olabilir:
(link)

Veya bu modellere bakılabilir:
(link)
(link)
Teşekkürler, yeri değil ama bir de hız açısından üzmeyecek bir dağ bisikleti önerisinde bulunabilir misiniz? Günümüzde daha çok 1x12'li sistemler var fakat bunlar daha çok yokuş tırmanmak için.

Teşekkürler, yeri değil ama bir de hız açısından üzmeyecek bir dağ bisikleti önerisinde bulunabilir misiniz? Günümüzde daha çok 1x12'li sistemler var fakat bunlar daha çok yokuş tırmanmak için.

Trekking bisikletleriyle aynı setleri kullanan, 3x aynakollu, aynakolun en büyük dişlisi mümkün olduğunca büyük olan tüm modeller olur.
(link)
(link)
Carraro'nun Force modelleri: (link)

Kullanım şartları nedeniyle hiç ilgimi çekmeyen bir tür olduğundan bu yaygın modellerin dışında pek model bilmiyorum. Dağ bisikletleriyle benden daha ilgili kişilerin tavsiyeleri daha doğru olabilir.

• Beğen
Tepkiler: sauron
Geri