Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Merhabalar. Giant escape 2 nasil bir bisiklettir. Gunluk turlarda kullanacagim ileride uzun tur yapma fikirlerim de var.Fiyati su an 15 bin lira sizce bu bisiklete deger mi

15K ise HouseOfBike'ta epey ucuz kalmış ama sadece S var: (link)

Trekking bisikleti olarak ucuza kaçılmış bileşenler içermeyen, tam kararında bir model. Tabii 15K'ya yerli markalarda çok daha iyi bileşenli modeller var, onlara kıyaslarsak fiyatı olması gerekenin iki katından biraz fazla. 7.5-8 bin lira fark kadro/marka için.

Scudo
Bence süper bir bisiklet . ayrıca shimano acera nın yeni çıkan ve bu bisiklette olduğu gibi 2li aynakolla sekizli 11.40 ruble destekleyen linkteki (link) aktarıcısı ile modifiye edip 11.40 ruble ile kullanabilirsin ( (link) ).
Böylece harika bir bisiklete dönüşür. zaten giant kadro kalitesi için bir şey demeye gerek yok

• Beğen
Tepkiler: emreyim34
Merhabalar. Giant escape 2 nasil bir bisiklettir. Gunluk turlarda kullanacagim ileride uzun tur yapma fikirlerim de var.Fiyati su an 15 bin lira sizce bu bisiklete deger mi
Aynı kadroya benzer fakat başka bir marka bisiklete sahibim. Yüksek hız derdiniz yok ise bu bisiklet ile hem kısa hem uzun yol rahatlıkla yapabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken kısım fazla bozuk yollara girmeyin bu bisiklet ile. Eğer kadro, marka ve ağırlık takıntınız yok ise Barış abinin dediği gibi yerli markalarda daha uygun fiyata daha üst bileşenlere sahip olan model bisikletlere bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: emreyim34
artik şu ikilem biz bisiklet severleri cok yorar hale geldi. yüksek seviyeli sete sahip bir yerli bisikleti mi
kaliteli kadro ve nisbeten alt seviye vites setine sahip ithal bir bisiklet mi

ithal alalım sonra vites setini yükseltiriz desek giriş seviyesi setlerde mesela aynakollar nerdeyse 700-1000 tl den başlıyor. yine cebimiz yanıyor .

en önemlisi hangi şıkkı seçersek seçelim o bisiklete maddi ekonomık enflasyon gibi dert tasalardan uzak bir sekikde severek kullanmak.

o yuzden düşük maliyetli ve az parça değişimi gerektirecek ama mevcut bisikletlerde ki grup setleri çok daha verimli hale getirecek update veya modifiye konusu ile kafayi bozmuş haldeyim

Aynı kadroya benzer fakat başka bir marka bisiklete sahibim. Yüksek hız derdiniz yok ise bu bisiklet ile hem kısa hem uzun yol rahatlıkla yapabilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken kısım fazla bozuk yollara girmeyin bu bisiklet ile. Eğer kadro, marka ve ağırlık takıntınız yok ise Barış abinin dediği gibi yerli markalarda daha uygun fiyata daha üst bileşenlere sahip olan model bisikletlere bakabilirsiniz.
Hocam hangi marka ve model merak ettim

Merhabalar. Şehir içi ve bazen de şehir dışı 50-60km kullanmak üzere Peugeot markasında T17 ve T16 modelleri arasında kaldım. Hız önemli değil, konfor ve fazla yormaması ön planda.
Çamurluk ve bagaj istediğim için T16 ağır basıyor fakat T16 54cm ne mağazada ne de internette yok. T17 54cm internet üzerinden uygun fiyata alabiliyorum fakat deneme şansım yok.

1- T17 alıp bagaj ve çamurluk takabilir miyim?

2- ilk bisikletim olduğu için fit konusunda soru işaretlerim var. Boyum 188 ve bacak ölçüm ~85-86cm. T17 modelinin yalnızca 51cm kadrolu modeli vardı, bu yüzden sadece onu deneyebildim ve biraz küçük olduğunu düşünüyorum. 51cm kadrolu modelde ortada durup bisikletin yerden ne kadar kalktığını denedim ve fotoğraflar ektedir. Oturma açım da yaklaşık 65 derece oldu. Konfor açısından daha dik oturma pozisyonunun uygun olacağını düşünüyorum. 54cm kadro daha mı uygun olacaktır? Yoksa bacak arası yüksek mi gelecektir?

Son olarak, referans olması açısından, aynı mağazada Bisan’nın 56 kadrolu bir modelini denedim ve bacak arası yüksekliği 2-3cm ile kurtardı. Bu yüzden Peugeot’da da 54ün 51e göre daha iyi olacağı kanısındayım.

Teşekkürler.8F234196-7F38-4895-AE5C-4445D36649D2.png
2314EA4A-F561-4C0C-909A-CE61AD904CDC.jpeg

Peugeot t12 fs bisikletim var. bu bisiklete sabit maşa takmak istiyorum. peugeot türkiyeye mail attım ama dönüş olmadı baya da oldu. nereden bulabilirim.
20221030_110721.jpg

@Lychee Hemen hemen tüm şehir bisikletlerine çamurluk ve bagaj takılabilir. Delik/yuva olmasa bile farklı çözümler var. Kadro boyları markadan markaya değişebilir ancak 51 kadro dediğiniz gibi küçük gelecektir. Daha büyüğünü deneyin derim.

@Omzu kalabalık Sizin bisikletin kadrosu amortisöre göre dizayn edildiğinden düz maşalı Peugeot modellerinin maşası uygun olmaz. Takarsanız ön kısım yere yaklaşır. Şurada açıkladım, okuyup uygun bir maşa ararsınız. Maalesef Türkiye'de sıfır, disk frenli bir maşa bulmak zor. Yurt dışı sitelerden daha rahat bulursunuz.

Maşa alırken neye dikkat etmeli?

tesekkurler

Son düzenleme:
Peugeout'ta T17 ve T14 arasında kaldım. Fiyat farkini görmezden gelirsek bunlardan hangisini tavsiye edersiniz (asagida linkleri koyuyorum)?
Avantaj olup olmadıgı tartsimali olan disk fren olması disinda; t14fs'nin vites, amortisör, jant modelleri farklı. Bu farklarda T14 T17'ye gore bariz avantajlıdır diyebilir miyiz?

peugeotbisiklet.com.tr/t14fs/
peugeotbisiklet.com.tr/t17fs/

Peugeout'ta T17 ve T14 arasında kaldım. Fiyat farkini görmezden gelirsek bunlardan hangisini tavsiye edersiniz (asagida linkleri koyuyorum)?
Avantaj olup olmadıgı tartsimali olan disk fren olması disinda; t14fs'nin vites, amortisör, jant modelleri farklı. Bu farklarda T14 T17'ye gore bariz avantajlıdır diyebilir miyiz?

peugeotbisiklet.com.tr/t14fs/
peugeotbisiklet.com.tr/t17fs/

Fren dışında önemli fark yok, ortak sıkıntıları aslında 3x8 sisteme uygun olmayan (link) ön attırıcı. 3x8 vitesli bisikletler için Carraro modellerindeki gibi gibi FD-TY710, Mosso modellerindeki gibi Altus FD-M310, bazı başka modellerdeki gibi FD-TX800 kullanmak varken Kron ve Peugeot bu uyumsuz ön attırıcıyı kullanıyor. Yine de çok sorun değil, gerekirse uygun bir modelle değiştirilir.

• Beğen
Tepkiler: Lychee
Cevabınız için teşekkürler. Söylediklerinizi de göz önünde bulundurup araştırmam sonucu T12 modelini aldım bugün.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Selamlar hali hazırda 3.5 yıl mosso 1821 msm h kullanıcısıyken değerli büyüğüm @Spartiat tavsiyesi ile carraro 330'a geçmek istedim ancak parasını ödediğim bisiklet bir türlü üretilmedi bu süre zarfında bir yıl boyunca MTB (Bianchi rcx 529) kullandım,artık bunların beni tatmin etmemesi ve carraroya ulaşamam nedeniyle daha ulaşılabilecek bir bisiklet arayışı içerisine yeniden girdim ve yol bisikleti almayı düşünüyorum.
12.000 lira bütçe ile yokuş performansı iyi olan ve daha yüksek oturum açılarında(40-60 derece) kullanabileceğim endurance bisiklet arıyorum ancak derseniz ki gravel ya da şu tarzlarda uygun olabilir diye onları da düşünürüm bu bağlamda tüm değerli tavsiyelerinizi bekliyorum,saygılar.
Güzergah şehir içi %70 asfalt,şehirler arası %70 asfalt.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Selamlar hali hazırda 3.5 yıl mosso 1821 msm h kullanıcısıyken değerli büyüğüm @Spartiat tavsiyesi ile carraro 330'a geçmek istedim ancak parasını ödediğim bisiklet bir türlü üretilmedi bu süre zarfında bir yıl boyunca MTB (Bianchi rcx 529) kullandım,artık bunların beni tatmin etmemesi ve carraroya ulaşamam nedeniyle daha ulaşılabilecek bir bisiklet arayışı içerisine yeniden girdim ve yol bisikleti almayı düşünüyorum.
12.000 lira bütçe ile yokuş performansı iyi olan ve daha yüksek oturum açılarında(40-60 derece) kullanabileceğim endurance bisiklet arıyorum ancak derseniz ki gravel ya da şu tarzlarda uygun olabilir diye onları da düşünürüm bu bağlamda tüm değerli tavsiyelerinizi bekliyorum,saygılar.
Güzergah şehir içi %70 asfalt,şehirler arası %70 asfalt.
İkinci el Triban rc500 verelim kadro boyu uygunsa.
Triban RC500 (M) İlan No: 1060411294
(link)

Merhabalar, kadın bir arkadaşıma hafif olması açısından ve boyuna uygun bir bisiklet bakıyordum. Sonuç olarak 26 Jant bir bisiklet almaya karar verdim ve hafiflik olarak Peugeot T12 modelini buldum yazdığına göre 10kg bisiklet. Parçalar da giriş seviyesi gibi duruyor ama en azından shimano, bilinmeyen markalardan değil. Bu bisikleti başlangıç ve uzun kullanım için önerir misiniz? Bu bisiklet hakkında ya da Peugeot bisikletler hakkında genel olarak bilgisi olan var mı acaba?

Link paylaşamıyorum ama bisiklete bakmak isterseniz hepsiburada üzerinden:

Peugeot T 12 26 Bayan Şehir Tur Bisikleti V 26 Jant 21 Vites

bu başlığı aratarak bulabilirsiniz. Bisiklet gri ve amortisörlü olan.

Merhabalar, kadın bir arkadaşıma hafif olması açısından ve boyuna uygun bir bisiklet bakıyordum. Sonuç olarak 26 Jant bir bisiklet almaya karar verdim ve hafiflik olarak Peugeot T12 modelini buldum yazdığına göre 10kg bisiklet. Parçalar da giriş seviyesi gibi duruyor ama en azından shimano, bilinmeyen markalardan değil. Bu bisikleti başlangıç ve uzun kullanım için önerir misiniz? Bu bisiklet hakkında ya da Peugeot bisikletler hakkında genel olarak bilgisi olan var mı acaba?

Link paylaşamıyorum ama bisiklete bakmak isterseniz hepsiburada üzerinden:

Peugeot T 12 26 Bayan Şehir Tur Bisikleti V 26 Jant 21 Vites

bu başlığı aratarak bulabilirsiniz. Bisiklet gri ve amortisörlü olan.

(link)

Peugeot'un güncel ürün gamında o model yok, aslında son yıllarda da görmedim, 4 yıl veya daha eski bir model olabilir: (link)

Ağırlığının 10 kg olması bence pek mümkün değil. O özelliklerdeki daha ince tekerlekli trekking bisikletleri 13-14 kg.

Özellikler bakımından tümü giriş seviyesi olsa da tümüyle Shimano setli, sorun çıkarmayacak bir model. (link)'nın yaklaşık dengi, ondaki sepet, bagaj ve çamurluklar olmadığından biraz daha hafiftir. Juliet 28 yaklaşık 18 kg idi, Juliet 26 16 kg kadardır, Peugeot da tahminim 14-14.5 kg civarıdır.

Merhaba Arkadaşlar,

Peugeot T11 ile T12FS arasında kaldım. T11 düşünmemin asıl sebebi geldiği lastiğin 700*32 olması ama T12FS'de gidondan kilitli maşa gerektiğinde işlevsel olabilir diye düşünüyorum. Birde kadro seçenekleride beni kontüpiyede bırakıyor. 178 boy 80 iç bacak boyum var. T12FS'de 51 - 54 cm seçenekleri varken , T11'de 49.5 - 53.5 seçenkleri mevcut. Bu seçeneklere bakınca bana en uygun olan T12FS 51 gibi gözüküyor, 53.5 olanda bir tık zorlamada olsa olabilir gibi. Bu bisikletler arasında görüş ve fikirlerinizi bekliyorum. Ayrıca alternatif olarak fiyata göre daha iyi bir donanımda ve daha hafif bir bisiklet önerirseniz onuda inceleyebilirim.

Teşekkürler.
Merhaba, bende t12fs var. Bir senedir kullanıyorum. Gayet memnunum. Benimki 47 kadro. Arka deore aktarmalı. Yenilerde arka aktarıcıyı düşürmüşler. Ön maşadan sebep biraz ağır tabi. Bu tarz bisikletler birbitine yakındır diye düşünüyorum. Bir tane de fotoğraf koyuyum. Almadıysanız tavsiye ederim.

20221030_110721.jpg

Arkadaşlar merhaba, hem spor olsun hem de arada işe giderken yaklaşık 10 km'lik yolu bisiklet ile gidebilmek için arayışa çıktığım bu yolda fikirleri çok fazla değişime uğradı. Ekonomik olması önceliğimdi seçeceğim modelin.
Carraro active 280 alacaktım forumda araştırdım alüminyum kadroya karar verdim.
Bisan trx 8100 ile sportive 220 arasında kaldım bisana karar verdim ancak tourney bileşenlerin keyif vermeyeceğini okudum yorumlarda.
Legarda 2221'e bakarken 2224 ile aralarında olan fiyat farkının kullandığı jant göbeğine değeceğini öğrendim @Spartiat hocamdan.
Çoğu küçük sınıf motosiklette bile disk fren kullanılmazken (kampana kullanılıyor) bisikletlerde gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Şimdi geldik en önemli soruya.

Kilitli amortisör mü ? Düz mü ? ( @StanicEnemy teşekkürler Düz maşa almaya karar verdim)
Genellikle şehir içi asfalt yolda kullanacağım. Bozuk asfalttan kaynaklı çukur, kasis vb darbe ve titreşimler düz maşada kullanıcıya çok rahatsızlık verir mi ?
Anladığım kadarıyla düz maşayı amortisörü çevirmek kolay ama amortisörü düze çevirmek zormuş, ne kadar doğrudur bilemiyorum.
Kilitli iken çok rahatsızlık verir mi lakırtı sesi gibi ?
2224 MSM V (56 kadrosu var) ile 2224 MDM H (56 kadro bulunamıyor 41 var çoğunlukla) arasında fazla fiyat farkı yok çok kararsızım. Fiyatlar 2224 msm v 56cm için 5500 - 5800 arasında. 2224 MDM V modelinin 56 kadrosunu nette bulamadım.

Mosso bileşen uyumu ve kalite bakımından hoşuma gitti. Kafam karışsın istemiyorum gerçekten bu fiyat bandında daha iyi bir model varsa tavsiye ederseniz sevinirim. Yoksa ikisinden birine karar verip 1 2 gün içerisinde alacağım.

Kadro boyu.

Boyum 1.87 bacak içi 85-86 hesaplamalarda 54 kadro uygun görünüyor. Mersin'de bu bisikleti deneyeceğim bir yer yok. 56 kadro almayı düşünüyorum bulamazsam 51 kadronun da sele ayarı yapılarak bi sorun çıkarmadan kullanılacağını düşünüyorum ? ( Ama konunun uzmanları sizsiniz )

Çocukluk yıllarından sonra alacağım ilk bisikletim olacak. Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba, hem spor olsun hem de arada işe giderken yaklaşık 10 km'lik yolu bisiklet ile gidebilmek için arayışa çıktığım bu yolda fikirleri çok fazla değişime uğradı. Ekonomik olması önceliğimdi seçeceğim modelin.
Carraro active 280 alacaktım forumda araştırdım alüminyum kadroya karar verdim.
Bisan trx 8100 ile sportive 220 arasında kaldım bisana karar verdim ancak tourney bileşenlerin keyif vermeyeceğini okudum yorumlarda.
Legarda 2221'e bakarken 2224 ile aralarında olan fiyat farkının kullandığı jant göbeğine değeceğini öğrendim @Spartiat hocamdan.
Çoğu küçük sınıf motosiklette bile disk fren kullanılmazken (kampana kullanılıyor) bisikletlerde gereksiz olduğunu düşünüyorum.

Şimdi geldik en önemli soruya.

Kilitli amortisör mü ? Düz mü ?
Genellikle şehir içi asfalt yolda kullanacağım. Bozuk asfalttan kaynaklı çukur, kasis vb darbe ve titreşimler düz maşada kullanıcıya çok rahatsızlık verir mi ?
Anladığım kadarıyla düz maşayı amortisörü çevirmek kolay ama amortisörü düze çevirmek zormuş, ne kadar doğrudur bilemiyorum.
Kilitli iken çok rahatsızlık verir mi lakırtı sesi gibi ?
2224 MSM V ile 2224 MDM H arasında fazla fiyat farkı yok çok kararsızım. Fiyatlar sırasıyla msm v için 5500 ve mdm h için 5800 inşallah değişmeden ve modeller bitmeden sipariş verebilirim.

Mosso bileşen uyumu ve kalite bakımından hoşuma gitti. Kafam karışsın istemiyorum gerçekten bu fiyat bandında daha iyi bir model varsa tavsiye ederseniz sevinirim. Yoksa ikisinden birine karar verip 1 2 gün içerisinde alacağım.

Kadro boyu.

Boyum 1.87 bacak içi 85-86 hesaplamalarda 54 kadro uygun görünüyor. Mersin'de bu bisikleti deneyeceğim bir yer yok. 56 kadro almayı düşünüyorum bulamazsam 51 kadronun da sele ayarı yapılarak bi sorun çıkarmadan kullanılacağını düşünüyorum ? ( Ama konunun uzmanları sizsiniz )

Çocukluk yıllarından sonra alacağım ilk bisikletim olacak. Yardımcı olursanız sevinirim.
Şehir içerisinde kullanacağınız için amortisöre ihtiyacınız yok. Zaten o fiyatlara gerçek amortisörlü bisiklet bulmak imkansız.

Geri