Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Bakmak lazım, teşekkürler eğer promax vs. varsa Mosso'nun yeni pro serisinden x20 nasıldır? 20 bin bütçe var. Bu iki modelden birisi alınacak da.

Şu anda en iyi iki seçim, full Shimano'lu T0011x3 ve Legarda Pro X20. Aslında yeni trende göre en iyisi X20.
X20'lere 2 bin küsür lira zam gelmiş, fena. Bianchi'lere de gelir yakında, siteden fiyatları kaldırdılar çünkü.

• Beğen
Tepkiler: sauron
Scudo
Merhabalar,
Bianchi T0011x3'e ön ve arka bagaj takıp 80-100 km'lik kısa tur-kamp yapılabilir mi? Hafta sonu kamp, hafta içi 20 km'lik işe gelip gitmek için düşünüyorum. Rahatlık ve dayanıklılık hakkında fikir verebilirseniz çok sevinirim. Selamlar.

Merhabalar,
Bianchi T0011x3'e ön ve arka bagaj takıp 80-100 km'lik kısa tur-kamp yapılabilir mi? Hafta sonu kamp, hafta içi 20 km'lik işe gelip gitmek için düşünüyorum. Rahatlık ve dayanıklılık hakkında fikir verebilirseniz çok sevinirim. Selamlar.

Evet, bisiklet + sürücü + yük 140 kg'yi geçmedikçe yapılabilir. Yük ve yol koşullarına göre daha iyi lastik isteyebilir tabii.

• Beğen
Tepkiler: Hton
Teşekkür ederim @Spartiat. Acaba yüklü ve yüksüz haldeyken sürüş hissini/performansını Carraro Crt World ile kıyaslayabilir misiniz? Bu iki model arasında kaldım. Crt World'e zam gelince alternatif aramaya başladım. Bahsettiğim konularda çok fark varsa bekleyip Crt World'e yöneleceğim. Yoksa Bianchi'yi düşüneceğim. İlginiz için teşekkür ederim.

Teşekkür ederim @Spartiat. Acaba yüklü ve yüksüz haldeyken sürüş hissini/performansını Carraro Crt World ile kıyaslayabilir misiniz? Bu iki model arasında kaldım. Crt World'e zam gelince alternatif aramaya başladım. Bahsettiğim konularda çok fark varsa bekleyip Crt World'e yöneleceğim. Yoksa Bianchi'yi düşüneceğim. İlginiz için teşekkür ederim.

Sürüş hissini doğrudan pek kıyaslayamam, World'ü jant frenliyken, Bianchi'yi de Peugeot iken kullandım ama az çok görüş belirtebilirim. İki bisiklet kullanım amacınızın iki ayrı kısmı için güzel. Crt World tur-kamp için harika ama aslında ihtiyaçtan fazlası için de iyi. İşe gidiş geliş için ise fazla ağır, fazla donanımlı. World daha sağlam, daha konforlu; fren, jant, lastik, bagajlar, kadro, her şey yüklü turlar için. Bianchi daha hafif, daha akıcı. Tur için yapılacak değişikliklerle aynı halini koruyup korumayacağı o değişikliklere bağlı. Kelebek gidon bence şehir içi ulaşımda kullanışlı değil, kalın, yüksek zırhlı ve ağır lastiklet sürüş dinamiğini değiştirir, tur çantaları için sağlam ve ağır bagajlar takmak gerekir ama bunlar tur dışında sökülebilir tabii. Bence her gün ulaşımda kullanılacak bisiklet olarak Bianchi temel gereksinimler için tur-kamp kullanımına uydurulabilir ama World'u günlük kullanıma uydurmak daha zor. Özellikle bisikleti taşıma ihtiyacı varsa ikisi arasında daha da fark var. Ben bu kararı verme durumunda olsam, önce hızlı, hafif ve daha hesaplı bir trekking alır, bir süre turlar için de onu kullanır ama kapsamlı turlar için bir World'ü sonraki özel amaçlı ikinci bisiklet olara belirlerdim. Belki de trekking bisikleti yeterli gelir, World'e gerek kalmazdı.

Ayrıntılı cevabınız için teşekkür ederim @Spartiat. Aklımdaki sorulara çok güzel kıyaslamalı cevap verdiniz. Şu aşamada Bianchi'ye yöneleceğim. Hayırlı günler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Merhabalar. Evden spor salonuna gitmek(7km)ve markete vs gitmek için bisiklete ihtiyacım var. Yollar asfalt ve rampa yok denecek kadar az. Bütçem 15-20bin tl. Bisikletçi mosso legarda pro x24ü önerdi. Aynı zamanda bütçemi zorlarsam carraro 230u önerdi. İkisi kıyaslanmaz ama ben yine de sizlere de danışmak istedim. Ayrıca bunlara ek olarak mosso legarda pro x20de de cues var. Ama ben eski altus deore xt leri bildiğim için cuesle kıyaslama yapamadım. Sizlerden ricam bu üç bisikleti ve sizlerden gelecek önerileri merak ediyorum. Teşekkürler şimdiden

Merhabalar. Evden spor salonuna gitmek(7km)ve markete vs gitmek için bisiklete ihtiyacım var. Yollar asfalt ve rampa yok denecek kadar az. Bütçem 15-20bin tl. Bisikletçi mosso legarda pro x24ü önerdi. Aynı zamanda bütçemi zorlarsam carraro 230u önerdi. İkisi kıyaslanmaz ama ben yine de sizlere de danışmak istedim. Ayrıca bunlara ek olarak mosso legarda pro x20de de cues var. Ama ben eski altus deore xt leri bildiğim için cuesle kıyaslama yapamadım. Sizlerden ricam bu üç bisikleti ve sizlerden gelecek önerileri merak ediyorum. Teşekkürler şimdiden

(link), birçok eksik ve sıkıntısı olan 21 vitesli modelleri geçtikten sonraki ilk seviye. 230 eski setli bisikletlerdeki, X20 yeni setli bisikletlerdeki en üst seviye. 230'a bakarak süspansiyonlu bisiklet istediğinizi düşünüyorum, o halde bu bisikletler arasında (link) hem F/P (geçen hafta bütçenizin içinde kalıyordu, bu hafta zam geldi), hem güncel trende uygun en iyi seçenek, (link) biraz pahalı kalıyor. Düz maşalı da olabilirse ki kullanım şartlarınız için düz maşa daha iyi, o zaman (link) ile Bianchi T0011x3 (piyasada hala bulunabilen (link)) en iyi seçenekler, bunların pahalı alternatifi de (link).

• Beğen
Tepkiler: Brainstorm
Çok teşekkür ederim ederim bilgileriniz için. 330ahiç bakmamıştım ama 230la sadece maşa farkı mı var fiyatları da aynı neredeyse @Spartiat

Çok teşekkür ederim ederim bilgileriniz için. 330ahiç bakmamıştım ama 230la sadece maşa farkı mı var fiyatları da aynı neredeyse @Spartiat

Kadro, maşa, lastikler, gidon boğazı farklı.

Bu baktığımda gördüm ki Carraro da Bianchi gibi Deore aynakoldan vazgeçmiş, muhtemelen Prowheel kullanmaya başlamış.

Merhabalar,
Boyum 1.80 m iç bacak boyum 82 cm, Bianchi T0011x3'ün hangi kadro boyu uygun olur acaba?
Teşekkür ederim.

Merhabalar,
Boyum 1.80 m iç bacak boyum 82 cm, Bianchi T0011x3'ün hangi kadro boyu uygun olur acaba?
Teşekkür ederim.

Bence 50 (495) olur gibi ama yine de denemekte fayda var.

• Beğen
Tepkiler: Hton
Merhaba,

Şehir içi kullanım için bisiklet arayışındayım (yaz-kış). kısa ve uzun mesafelerde, asfalt yollar ve hafif engebeli arazilerde kullanabileceğim bir model istiyorum. Bütçem 30.000 TL civarında, ama duruma göre 7-8k üstüne çıkabilirim. Aksesuar ekleme çıkarma ihtiyaca göre sonrasında yapabilirim şu an için performans ve konfor öncelikli tercihim, fazla ağır bir model kullanmak zor olabilir :uzgnm:. Forum üzerinden önerileri okudum ve net bir karar veremedim açıkçası. mevcut durumda hangi modelleri önerirsiniz? (Boyum 172, iç bacak 80)

Yardımcı olursanız sevinirim, Teşekkürler! :tskler:

Merhaba,

Şehir içi kullanım için bisiklet arayışındayım (yaz-kış). kısa ve uzun mesafelerde, asfalt yollar ve hafif engebeli arazilerde kullanabileceğim bir model istiyorum. Bütçem 30.000 TL civarında, ama duruma göre 7-8k üstüne çıkabilirim. Aksesuar ekleme çıkarma ihtiyaca göre sonrasında yapabilirim şu an için performans ve konfor öncelikli tercihim, fazla ağır bir model kullanmak zor olabilir :uzgnm:. Forum üzerinden önerileri okudum ve net bir karar veremedim açıkçası. mevcut durumda hangi modelleri önerirsiniz? (Boyum 172, iç bacak 80)

Yardımcı olursanız sevinirim, Teşekkürler! :tskler:
"Hafif arazi" ifadesinden dolayı süspansiyon istersiniz diye düşünerek (link), süspansiyona gerek yoksa (link)
Yükseltilmiş bütçeniz için de şok önleyicili (link) ve düz maşalı (link)

Daha ekonomik model olarak Mosso Legarda Pro X20'nin süspansiyonlu (link) ya da düz maşalı (link) modeli ile Bianchi'nin güncelleme öncesi tam Shimano setli (link) modeli.

Vites sistemi 2. planda olsun, marka, kadro ve diğer ek bileşenler daha önemli derseniz süspansiyonlu Scott Sub Cross'lar ve düz maşalı Metrix'ler var, örneğin: (link). Bunlarda 40 en düşük model, 30, 20, 10 diye sayı azaldıkça donanım seviyesi artıyor ama 30 ve sonrası yükseltilmiş bütçeyi aşabilir, örneğin: (link)

Merhaba. Alba firmasını öneririm. İstediğimiz modeli alabilirsiniz. Normal bisikletlerde servis, garanti adına trek, specialized, Giant nasıl yüksek güven veriyorsa bu firmada elektrik bisikletlerde öyledir.
Merhaba.
Vakit ayırdığınız ve tavsiye verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Ancak Alba için internete denk geldim yorumlar olumsuzluk ve pişmanlık doluydu.

Farklı bir elektrikli bisiklet markası tavsiyeniz olabilir mi?

Merhaba.
Vakit ayırdığınız ve tavsiye verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Ancak Alba için internete denk geldim yorumlar olumsuzluk ve pişmanlık doluydu.

Farklı bir elektrikli bisiklet markası tavsiyeniz olabilir mi?
Yamaha marka elektrikli bisiklet modelleri var onları öneririm. Pilli bisiklet firması var orayı da öneririm.

Merhabalar, arkadaşlarla turlamak için şehir bisikleti bakıyorum. 15-16 bin TL civarında önerebileceğiniz bir bisiklet var mıdır? Bir de boyum 1.85, kadro seçimi olarak hangi aralıkta almalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhabalar, arkadaşlarla turlamak için şehir bisikleti bakıyorum. 15-16 bin TL civarında önerebileceğiniz bir bisiklet var mıdır? Bir de boyum 1.85, kadro seçimi olarak hangi aralıkta almalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.
Mosso legarda pro x24 serisine bakabilirsin yerinde olsam düşünmeden alırdım
Shimano altus serisi vites seti kullanması, gidondan kilit sistemine sahip olması, shimano ruble ve aynakol kullanıyor olması ön ve arka göbeklerin yine shimano olması vs o fiyata daha iyisi yok denebilir üstelik bence kadrosu da çok şık duruyor

• Beğen
Tepkiler: mrimaster
Mosso legarda pro x24 serisine bakabilirsin yerinde olsam düşünmeden alırdım
Shimano altus serisi vites seti kullanması, gidondan kilit sistemine sahip olması, shimano ruble ve aynakol kullanıyor olması ön ve arka göbeklerin yine shimano olması vs o fiyata daha iyisi yok denebilir üstelik bence kadrosu da çok şık duruyor
cevabınız için çok teşekkür ederim. inceleyeceğim.

Şu sıralar aynı sorular sürekli sorulur olmuş sanırım. Dostlar geçmişe giderek gerekli bilgileri okuyarak güzel bilgiler elde edebilirsiniz.

Geri