Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

117 kiloya gelmişsiniz.Yanlış anlamayın. Artık yorulmanın zamanı gelmedi mi?Yorulun ki kurtulun o kilolardan.
Bence elektrikli bisiklet almayınız.Güzel bir hibrid bisiklet alın ve keyfini çıkarın.Kilo verdikçe daha da fazla keyif alırsınız.
Hocam öneriniz icin teşekkür ederim ben 150 kilodan buralara düştüm ve sporu çeşitlendirmek için bisiklet düşünüyorum elbette daha fazla yorulmanın daha fazla kalori yapacağını biliyorum ancak fazla yorulmanın spordaki sürekliliğini azaltacağını bildiğimden böyle bir yorumda bulundum size önerim bilmediğiniz, tam anlamadığınız, tam empati yapamadığınız insanlar konusunda böyle gereksiz yorumlar da bulunmamanız

Scudo
Hocam öneriniz icin teşekkür ederim ben 150 kilodan buralara düştüm ve sporu çeşitlendirmek için bisiklet düşünüyorum elbette daha fazla yorulmanın daha fazla kalori yapacağını biliyorum ancak fazla yorulmanın spordaki sürekliliğini azaltacağını bildiğimden böyle bir yorumda bulundum size önerim bilmediğiniz, tam anlamadığınız, tam empati yapamadığınız insanlar konusunda böyle gereksiz yorumlar da bulunmamanız

Sizin böyle konuşmanızı gerektirecek bir yorumda bulunduğumu kesinlikle düşünmüyorum. Galiba fazla alınganlık yaptınız. Bana "gereksiz" yorum yaptınız diyeceğinize önce bir düşünün bakalım, bu adam kendinden vakit ayırmış yardımcı olmaya çalışıyor. Acaba neden elektrikli bisiklet tavsiye etmedi neden hibride yönlendirdi. Bunları düşünmeniz gerekirken "gereksizce" yorumda bulunmuşsunuz.
Size daha fazla yardımcı olmak isterdim. Ama siz bilirsiniz.
İyi forumlar.

Sayın @Venofer , sayın @hamlet2006 in yorumuna alınmayın lütfen, ben 3 kişi olarak hiçbir ardniyet görmedim tavsiyesinde...Tamam siz elektrikli mi, standart mı tavsiyesi beklemiyorsunuz ama bende affınıza sığınarak klasik, yokuş kabiliyeti yüksek bir bisikleti şiddetle öneririm, 115 kg den 100 ün altına inmiştim, pandemi sırasında bir 10 kg aldım..Kullandığım bisikletin aynakolu 26, rublesi 36..Rahat edersiniz bu tip bir konfigürasyonla emin olun...Yinede siz bilirsiniz tabi..

@xRd Cyclocross bozuk yollarda gerçekten iyidir ama uzun mesafeli sürüşler için ideal değildir. Bunun sebebi aynakolun biraz yüksek konumlandırılması. Zaten yapılış amaçları kısa mesafeli kross yarışları. Aynı geometriye sahip ancak aynakolun daha aşağıda olduğu gravel bisikletler fitness bisikletlerin en iyi alternatifidir. Ancak yeni yaygınlaştıkları için biraz pahalılar. Ben bu gün bisiklet alıyor olsam Gravel bisikletlere göre nisbeten uygun fiyatlı geniş lastik ebatlarını destekleyen (mesela 700x32) endurance geometriye sahip yol bisikleti bakardım. Hem hızlı hem de nisbeten konforlu olmaları nedeniyle. Fitness bisikletlere gelecek olursak modeller arasında çok farklılıklar var. Bazıları yol geometrisine sahip iken bazılarında ise hard-tail kadrolara benzer kadro açıları var. Tam kavrayamadığım bir sınıf. Bende 2016 model merida speeder var. Hafif (10.4 kg) ve hızlı. Ben çok memnunum ama herkesin beklentisi farklı tabi. Tek eksiği drop gidonun olmaması.

• Beğen
Tepkiler: xRd
Hocam trek fx3 hakkındaki görüşünü öğrenebilir miyim? Sitesinde güncel versiyonu bulunuyor.

@xRd Cyclocross bozuk yollarda gerçekten iyidir ama uzun mesafeli sürüşler için ideal değildir. Bunun sebebi aynakolun biraz yüksek konumlandırılması. Zaten yapılış amaçları kısa mesafeli kross yarışları. Aynı geometriye sahip ancak aynakolun daha aşağıda olduğu gravel bisikletler fitness bisikletlerin en iyi alternatifidir. Ancak yeni yaygınlaştıkları için biraz pahalılar. Ben bu gün bisiklet alıyor olsam Gravel bisikletlere göre nisbeten uygun fiyatlı geniş lastik ebatlarını destekleyen (mesela 700x32) endurance geometriye sahip yol bisikleti bakardım. Hem hızlı hem de nisbeten konforlu olmaları nedeniyle. Fitness bisikletlere gelecek olursak modeller arasında çok farklılıklar var. Bazıları yol geometrisine sahip iken bazılarında ise hard-tail kadrolara benzer kadro açıları var. Tam kavrayamadığım bir sınıf. Bende 2016 model merida speeder var. Hafif (10.4 kg) ve hızlı. Ben çok memnunum ama herkesin beklentisi farklı tabi. Tek eksiği drop gidonun olmaması.

Güzel bilgileriniz için teşekkür ederim. Herhangi bir bilgim olmayan bir bisiklet sınıfı bu. Şuan şehir bisikleti kullanmaktayım ve yakın zamanda yola geçmek istediğimden dolayı cyclocross ya da gravel arasında gidip geliyordum. İkisi arasında ki farkı hemen hemen yeni öğrendim. Açıklamanız sayesinde cross bisikletten fikrim tamamen gravel'e döndü. Sanıyorumki yakın bir zamanda gravel bisiklet alacağım.

Yalnız endurance modeller hakkında bilgim hiç yok. Bahsetmiş olduğunuz model için üstün körü ilk aramamda Kron Erc 2000 modelini buldum bu tarz olarak mı? Tam olarak farkı nedir? Sadece lastik farkımı?

Hocam trek fx3 hakkındaki görüşünü öğrenebilir miyim? Sitesinde güncel versiyonu bulunuyor.
Ömürlük makinadir. Üzmez
Hocam bisiklet foruma gelip bilenlerden öneri istemissiniz. Bilen birisi size dogru bir öneride bulunmus. Siz arkadasa tersleniyorsunuz. Bence biraz ayip ettiniz. Sizi yokusta yormayan sey olsa olsa motorsiklet sinifina girer. Ama elektrikli bisikletlerin cok cesitli modelleri var tabi pedal destekliler istediginiz oranda destek veriyor. Ama destek orani dustukce bisikletin agirlik fonksiyonu zúl oluyor ( Agirlik faktöründen ) . Siz bilirsiniz tabi

Bu üç bisiklet ilanı arasında hangisini tercih etmeliyim? (Fiyatları baz almadan değerlendirin...)

TEMİZ 2019 MODEL GİANT ESCAPE 1
(link)
➡(link)

2: TEMİZ 2017 MODEL SPECİALİZED SİRRUS ELİTE
(link)
➡(link)

3: TEMİZ 2017 MODEL TREK FX 7.5
(link)
➡(link)

Son düzenleme:
Merhaba forumda bisan alınır mı başlığı altında trx 8600 hakkında yorumum var 1 aydır kullanıyorum yorumumu okuyabilirsin

Bisan trx 8500 yada 8600 kullanan varmı acaba aramızda.Eğer varsa memnun mu değilmi görüşlerini alabilirmiyim mümkünse?

TRX 8500 aldım. birkaç güne 1 hafta olacak. Kendisinden bir hayli memnunum. Selesi rahat, sürüşü keyifli. Aklım TRX 8600 modelinde kalmadı diyemem. 1-2 hafta daha bekleyip 8600 alsam diye düşündüm ama sonra bu modelin bana yeteceğini düşündüm ve trx 8500 aldım. Tek göze çarpan detay, kaynak yerleri oluyor. En azından kaynak yerleri daha düzgün gözükseydi tadından yenmezdi. kardeşime aldığımız 800 liralık giriş seviye bisikletteki kaynak yerleri bile daha düzgün. Tekerlekler beni çok mutlu etti. Yollarda sürekli cam parçacıkları ile karşılaşıyorum... Şu ana kadar patlamadı. Yol tutuşu güzel. Bir ara yanlışlıkla hafif yerde bulunan az bir kum yığını vardı. Girince bisiklet altımdan normal olarak kaydı :D aman dikkat. Frenler gayet iyi. aldığım hafta bir taksici tarafından ezilecektim. Frenlere orantılı şekilde abandım, tekerlekler hafif patinaj çekti ama kıl payı kurtuldum :D Amortisörü pek kaliteli değil gibi geldi ama kötü de değil yani. Gidon elcikleri tutuş açısından çok güzel. İlk gün ellerimi ağrıttı ama onun da sebebi sanırım sele ayarını düzgün yapmamış olmamdı.

Satıcıya TRX 8600 ile 8500 arasında farkı sorunca, 8600'ün kadro üzerindeki takım setiymiş. takım seti 2500, kadro 1000 lira ediyormuş. Genel olarak üstündeki takım seti için satın alıyorlarmış. Satıcının yalancısıyım :D

• Beğen
Tepkiler: Auditore
Selamlar merhabalar herkese
2017 model 50km civarı kullanılmış Merida crossway 40 D
Gayet temiz ve diri kozmetik olarak mekanik olarakta kusuru olmayan bir bisiklet
Port bagaj,trazano çantası ile fiyatı ne kadar olmalı sizce IMG-20200814-WA0014.jpg

@xRd Endurance yol bisikletlerini farkı sadece kalın lastikleri desteklemesi değil tabi. Endurance yol bisikletlerinde biraz daha konforu artıracak şekilde kadro yapısı var. Temel olarak daha uzun "stack" ve daha kısa "reach" ölçüleri var. Tabi ki başka geometrik farklarda var. Btwin triban ve scott speedster örnek verilebilir. Yanlış bilmiyorsam tribanlar 700x35'e kadar destekliyor. Ben çok kalın lastik sevmediğim için merida speederda bile 700x28 kullanıyorum.

• Beğen
@xRd Endurance yol bisikletlerini farkı sadece kalın lastikleri desteklemesi değil tabi. Endurance yol bisikletlerinde biraz daha konforu artıracak şekilde kadro yapısı var. Temel olarak daha uzun "stack" ve daha kısa "reach" ölçüleri var. Tabi ki başka geometrik farklarda var. Btwin triban ve scott speedster örnek verilebilir. Yanlış bilmiyorsam tribanlar 700x35'e kadar destekliyor. Ben çok kalın lastik sevmediğim için merida speederda bile 700x28 kullanıyorum.

Teşekkür ederim bilgiler için. Yanlış anlamazsanız 1-2 model daha önerebilir misiniz? Çünkü arada ki farkı hala pek anlayabilmiş değilim. İleride seçim yapacaksam en iyisini yapmayı istiyorum çünkü. Bir anda bisikletten soğutan değil, hergün kullanırken biraz daha bağlandığım birşey tercih etmek istiyorum

Merhaba, mosso legarda mdm istiyordum ancak hiçbir yerde 1 tane bile yok. Peugeot T10 buldum 2 yerde, fiyatı ise 2750 tl.

Bu fiyata daha iyi düz maşalı, uygun kadro ölçülerine sahip (185 boyum var) ve iyi setli bir şehir/tur bisikleti önerebilir misiniz? En önemli özelliği stoklarda olması sanırım. Paramla bisiklet alamıyorum :D

• Beğen
Tepkiler: burakksglu
Teşekkür ederim bilgiler için. Yanlış anlamazsanız 1-2 model daha önerebilir misiniz? Çünkü arada ki farkı hala pek anlayabilmiş değilim. İleride seçim yapacaksam en iyisini yapmayı istiyorum çünkü. Bir anda bisikletten soğutan değil, hergün kullanırken biraz daha bağlandığım birşey tercih etmek istiyorum

Trek Madone, Cube Attain, Focus Cayo, specialized Allez, Canyon Endurace, Giant Defy
Bunlar endurance yol bisikleti kategorisinde. Yalnız hepsi geniş lastik ölçülerini desteklemeyebilir. Seçerken aklınızda bulunsun.

Yol (Performance-Endurance) Bisikleti Seçiminde Geometri ve Materyal Kıstasları
Burada da güzel bilgiler var. Ben de yeni gördüm. Faydalanabilirsiniz.

• Beğen
Trek Madone, Cube Attain, Focus Cayo, specialized Allez, Canyon Endurace, Giant Defy
Bunlar endurance yol bisikleti kategorisinde. Yalnız hepsi geniş lastik ölçülerini desteklemeyebilir. Seçerken aklınızda bulunsun.

Gerçekten çok teşekkür ederim bilgileriniz için. Sayenizde bilgim olmayan bir tür hakkında bilgi edinmiş oldum
Merhaba, mosso legarda mdm istiyordum ancak hiçbir yerde 1 tane bile yok. Peugeot T10 buldum 2 yerde, fiyatı ise 2750 tl.

Bu fiyata daha iyi düz maşalı, uygun kadro ölçülerine sahip (185 boyum var) ve iyi setli bir şehir/tur bisikleti önerebilir misiniz? En önemli özelliği stoklarda olması sanırım. Paramla bisiklet alamıyorum :D

Legarda mdm modelini ne yazik ki 3 aydan önce bulman imkansız. Bulabilirsin belki ama onlarda kadro boyları küçük kalacaktır

• Beğen
Tepkiler: a.latif

Trek madone yazmışım. Domane olacaktı. İsim benzerliği yüzünden bazen karıştırıyorum.

Araştırma karar aşamasında sona geldim İnşaallah bu iki bisikletten birini alacağım. İkisi arasında çok kaldım. Temizlik olarak aynı bisikletler Sirrus 2016 olmasına rağmen az kullanılmış, Escape de öyle.
Specialized bi tık daha sempatik bir marka geliyor öyle bir izlenimi var bende nedense.
Marka kalitesi olarak Giant ile aynı denebilirse, kadro kalitesinde Specialized'in bi tık daha kaliteli olması konusu değilse zannettiğim gibi...
Escape'e yönelebilirim...
Velhasıl git-gellerdeyim...
Tecrübeli yorumlara ihtiyacım var ;)
Fiyatını göze almayın... Hangisini alayım?????? :/

(link)
➡(link)

(link)
➡(link)

Araştırma karar aşamasında sona geldim İnşaallah bu iki bisikletten birini alacağım. İkisi arasında çok kaldım. Temizlik olarak aynı bisikletler Sirrus 2016 olmasına rağmen az kullanılmış, Escape de öyle.
Specialized bi tık daha sempatik bir marka geliyor öyle bir izlenimi var bende nedense.
Marka kalitesi olarak Giant ile aynı denebilirse, kadro kalitesinde Specialized'in bi tık daha kaliteli olması konusu değilse zannettiğim gibi...
Escape'e yönelebilirim...
Velhasıl git-gellerdeyim...
Tecrübeli yorumlara ihtiyacım var ;)
Fiyatını göze almayın... Hangisini alayım?????? :/

(link)
➡(link)

(link)
➡(link)
Baya ilginç iki seçenek kalmış. Çünkü buradaki Specialized'ı almak için yaklaşık 175-185 boyunda olman gerekirken Giant'ı almak için yaklaşık 175-180 cm olman lazım (Eğer kadro boyu 50 cm ise, resimde daha küçük görünüyor). Boya göre değişebilir seçim. Giantın üzerinde S yazısı gördüm yalnız. O zaman 170 cm den uzun olanlar için küçük kalacaktır. Kadro boyundan emin olun almadan önce.

Son düzenleme:
Bütün Ankara'daki stokları kontrol ettikten sonra alabileceğim 2 seçenek var: Peugeot T10 ve Bisan TRX 8400. İkisininde uygun kadro boyları mevcut ve ikisi de aynı fiyat.

Peugeot T10

Kadro:Peugeot TA2 Alloy Double Butted Hydroform Kadro
Çatal / Amortisör:Peugeot Rijit Alloy
Arka Aktarıcı:Shimano Deore RD-M310
Ön Aktarıcı:Shimano Altus FD-TY510
Krank Takımı:Shimano FC-TY301 48x38x28
Arka Dişli:Shimano CS-HG200 12-32T 8V
Vites Kolları:Shimano SL-M315 3×8
Fren:Shimano MT-200 Hidrolik Disk
Jant Seti:Aluminyum TEC-D
Lastik:Schwalbe 700×30 Lugano Zırhlı
Sele:Selle Royal

Bisan TRX 8400
KADROAlloy 6061
KADRO ÖLÇÜSÜ50 cm/52 cm/54 cm
MAŞAAlloy
JANTAlloy, Çift Katlı/Double Wall
LASTİKMICHELIN (700x40C)
VİTES KOLUSHIMANO, ALTUS SL-M2010 (3x9)
FREN SİSTEMİSHIMANO, BR-MT200 - Hidrolik Disk/Hydraulic Disc
RUBLESHIMANO, CS-HG201 (9S) (11-34 T)
ZİNCİRKMC
ÖN AKTARICISHIMANO, ALTUS FD-M370
ARKA AKTARICISHIMANO, ALTUS RD-M2000
ÖN JANT GÖBEĞİSHIMANO, HB-TX505
ARKA JANT GÖBEĞİSHIMANO, FH-TX505
AYNAKOLSHIMANO, ALTUS FC-M371 (48-36-26 T)
ORTA GÖBEKSHIMANO, BB-UN26
GİDONENRICO
GİDON BOĞAZIENRICO
FURŞ TAKIMINECO
SELEVADER
SELE BORUSUENRICO
AĞIRLIK (Kg.)12,60

Peugeot T10'un ağırlık bilgisini çok araştırdım ama bulamadım. Arka aktarıcıda T10 daha iyiyken, aynakolda trx 8400 daha iyi sanırım. Bu iki bisikletten hangisi tercih edilmeli sizce? Çok arada kaldım..

Geri