Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Scudo
merhabalar bende istanbulda kullanım için katlanır bir bisiklet edinmek istiyorum. fakat hem hızlı olsun hem toplu taşımayı da ihtiyaç duyduğumda rahat kullanabileyim istiyorum . carraro flexi 121 mosso marine 2d ve kron 1500 fd arasında kaldım. amatör birinin kullanacağını düşünerek bir model önerebilir misiniz ?

Arkadaşlar merhaba hem İstanbul içi ulaşım amaçlı hemde şehirler arası çadırla uzun turlar yapmak istiyorum, bisiklet için bütçem 7000 TL

Yolda bana en az sıkıntıyı çıkaracak kaliteli bir bisiklet istiyorum. Tüm önerilerinize açığım

Boy: 183
Kilo: 82

Carraro CR-TOUR WORLD alma düşüncem var şuan.
Carraro CR-TOUR WORLD.jpg

Fabrika çıkışlı full aksesuar crt tour world.
Tek tek aksesuar tamamlamakla, şu bagaj, bu suluk kafesi uyar mı ki, rubleyi büyütsem mi ki derdiyle haşır neşir olmak istemeyenler için, satın al tura çık tarzı hazır bir bisiklet. Tabii hayli fiyatı var.

Aynı işi yüzde doksan carraro 327 ile de yapabilir insan. Aksesuarlarını kendi toplar, donatır bisikleti. Tercih meselesi.

Merhaba Dostlar Uzun yolda karma yol yapısına sahip bir kullanım için Mosso Legarda 2021 MDM V modelini düşünüyorum ancak ne mağazalarda ne de ikinci el olarak piyasada pek bulunmamasından sebep benzer hem sıfır için hemde 2.eli yaygın şehir bisikleti önerileri alabilir miyim? Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: sametutuncu
Selamlar,
Kırkından sonra bende bisiklete merak saldım. Nefes yeter mi diye kardeşimin mtb sini bir iki hafta kullandım. Carraro bilmem ne hd li falan... Makine hafif, 24 vistesmiş, deoreliymiş falan filan... Makineya aldanıp hemen bir şehir bisikleti bakayım dedim :)

İlk gördüğüm bisiklet Ümit Velocity idi fakat piyasada yoktu...
Bu arada bir bayiye Gitane sordum. Yetkili gözükmeklerine rağmen o markayı bilmiyorlardı. Orada Carraro Sportive 327 ye binme imkanım oldu... Güzel alet 2650 olur dediler çıktım :)
Bu arada webten
Bisan 8100
Carraro elite 704 (2143 ₺ e tam alıyordum kartı kabul etmedi)
Kron tx100 (bu seride en uygun 2000 fcivarı buydu, gidon ayarlı olmadığı için almadım)
Bianchi travel bakındım..

Kısmet işte... Bir gün ümit velocity 51cm denk geldi... 1600₺ e aldım... (bir ay önce)
İdman amaçlı bindiğimiz mtb den sonra bizim nefes buna yetmedi....

Xlc pedal değişimi yaptım
Megarange Ruble değişimi yaptım.
Shimano aynakol değişimi yapacağım (anahtar bekliyorum)

Ekstra ruble, aynakol, anahtarları, kilit, pompa, lastik tamir kiti, çanta, pedal, yedek fren pabuçları, kask, alyan(çamurluk, sele, lambalar bisiklette mevcut) tüm ekipmanı 2500₺ e mal oldu.

Bahara kullanılır sanırım :)
Şehir bisikleti alacak arkadaşlara yardımcı olur umarım... 🙋🏼‍♂️

@ExKyotoo
Çok teşekkür ederim aklımdaki soruları cevapladınız.Vaktinizi çaldığım için kusura bakmayın.
6 gün geçmiş ama yine de cevaplayayım. Corelli snoop 5 componentleri 2400 kmlik deneyimime dayanarak kötü olduğunu söyleyebilirim. Kadrosu gayet sağlam ve güzel Türkiyede kendi kadrosunu üreten tek marka ama boya konusunda acemiler. Yani alsanız çok masraf çıkar.

Merhaba. Uzun boy için bulabileceğimiz Tur veya Yol bisikleti var mı acaba piyasada ?

Boy 1.92

Daha önce 58 cm Merida Crossway 40v kullanmıştım tam olduğunu hatırlıyorum. 60cm Triban 300 ise küçük geliyordu.

Selam arkadaşlar.
Yaş 39 kilo 64 boy 179.Bana uygun şehir bisikleti modeli tavsiyesine ihtiyacım var.Çamurluk ve bagaj olması mühim.En fazla 60 km tur yaparım o da ara sıra geneli şehir içi 20 km.Bana uygun kadro ve model tavsiyesi alırım.Bütçe 3000 TL.

@ferhat sevinc Sıfır soruyorsanız eğer, şu an bisikletçilerin ellerinde uygun fiyatlı bisiklet yok.. Var olan az çeşit de yabancı marka veya üst seviye. Fiyatları yüksek bunların doğal olarak. Yeni sezon bisikletleri beklemelisiniz. İlla alacağım diyorsanız şöyle bir şey olabilir;

(link)

@ensbykds hocam diğer bisiklet ne durumda.İlgileniyorum

Merhaba Arkadaşlar,
Hem Balıkesir içi ulaşım amaçlı hem de ilçeler veya şehirler arası çadırla uzun turlar yapmak istiyorum.
Ayrıca gelecek sene gerçekleştirmeyi planladığım interrailde bindirebileceğim tren rotalarında yanımda taşımayı düşünüyorum.
Yolda bana en az sıkıntıyı çıkartacak kaliteli bir bisiklet istiyorum. Tüm önerilerinize açığım.
Bütçem ise 3000 ₺.
Ayrıca boyum uzun olduğundan dolayı bisiklet seçimi yaparken dikkat etmem gereken ek faktörleri (kadro boyu hariç) yazabilir misiniz?
Boy: 191
Kilo: 90

4.000 TL bütçe ile arayış içerisindeyim. Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Boy 173
Kilo 84

Herkese merhaba,

Benim bir sorum olacaktı, şimdi mevcut kullandığım şehir bisikletine (BMC Alpenchallenge) bu yıl içinde drop bar takmak istiyorum. Bunun için ne yapmak gerekiyor? Sadece drop bar satın almak yetmez herhalde değil mi, vites/fren sisteminde ne gibi değişiklik yapmak gerekir? Bir de bütçe ne olur tahminen?

@muhammetcelik Ankara tepelik olduğu için 21-24-27 vites herhangi bir şehir bisikleti işinizi görür. Diğer türlü Triban 100 tavsiye ederdim (Bir aralar fiyatı 1000 tl civarındaydı). Gerçi ufak birkaç parça değişimi ile o da 21 vites olabilir.

@yoyobike Komple bir yol bisikleti vites-fren set almanız gerekiyor. Düz gidonlu bisikletlerin üzerindeki komponentler yol bisikletleri için üretilen parçalarla uyumlu değil. Yani çoğunlukla bu böyle istisnalar olabilir ya da hali hazırda kullanılan vites sistemi yol bisikletleri için olabilir. Vitessiz bir Alpenchallenge kullanıyorsanız sadece yol bisikleti gidonu ve fren kolları almanız çoğunlukla yeterli olur. Eğer göbekten vites kullanıyorsanız. Vites kolunu takmak için ayrıca bir aparata ihtiyacınız olur.

Edit: Görünüşe göre bisiklet disk frenli bu durumda ya mekanik kaliper ya hybrit kaliper ya da hidrolik vites fren kollarından kullanmanız gerekiyor. Mekanik kullanmayacaksanız diğer iki seçenek de fazladan maliyet demek oluyor. Böyle bir dönüşümü yapmakta kesin kararlıysanız Çin'li sitelerde uygun fiyatlı hybrit kaliperler satılıyor. Bisikletinize karşı özel bir tutumunuz yoksa bu kadar uğraşmanıza değeceğini düşünmüyorum bunu da eklemiş olayım.

Son düzenleme:
Ankara' da Carraro, Bisan ve Mosso için tüm bayileri aradım. Hiçbirinde bisiklet yok. 2021 modeller için kimisi şubat kimisi nisan ayını iletiyor. Bisiklet karaborsaya düşecek sanırım :)

@denizt teşekkürler aydınlatıcı oldu. Bisikletimin genel görünüşünü ve hızını beğendiğim ve böyle bir yol/yarış bisikletine evrilebileceğini düşündüğüm için plan aşamasında şu an. Bakalım eğer başlarsam projeye bilgilendiririm :)

@Taner Erinmez
@Taner Erinmez Bey merhaba,
İşi çok güzel özetlemişsiniz, bir an önce aktivite yapmak yerine günlerce bu detaylarda boğuluyoruz.
Size bir sorum olacak bende corelli sandy 6.0 tur bisikleti var. Bunun yerine corelli fit Bike yol bisikleti almayı düşünüyorum. Günlük toplam 4 km yol yapacağım ancak araçlardan dolayı zaman zaman kaldırımdan gideceğim. Yol bisikleti bozuk asfalt ve kaldırımda kullanılır mı yoksa mevcut bisikleti kullanayım mı. Teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Merhabalar;
Mustafa ben,
Boy: 1.67, Kilo: 64

38 yaşımdan sonra bisikletli olmaya karar verdim. Bisikletimi 17 yıl önce çaldılar ve o günden itibaren bisikleti unutttum. Her yere araç ile gitmekten aşırı ama aşırı derecede hareketsizim. Yürüyüş bile hiç yok desek yeridir. Bu birazda bedenim ile alakalı. Bu sorunu bisikletle aşacağımı düşünüyorum. Eskiden her yere bisiklet ile giderdim. Bisiklet sürmede bir sorunum yok. Kısa bir adapte olma süresinden sonra birkaç saat üzerinden inmeden sürebilirim veya 20-30 kilometreler gidip gelebilirim. Bu süre ve mesafeyi zamanla daha çok daha artırabileceğimi biliyorum. Bütün bunların bilincinde olmamdan dolayı bisiklet almaya karar verdim. Ancak araştırdıkça,okudukça ve izledikçe o kadar çok kafam karıştı ki. Bisiklete 17 senedir uzağım, bisiklet terimlerine çok uzağım. Tek bildiğim severek ve isteyerek pedallayacağım. Bunu yaparkende benim için en uygun bisikleti alarak bu hevesim ve heyecanımdan en ufak bir eksilme olamamasını istiyorum. Bunu hayata geçirmem için de siz değerli dostlarımın yardımına ihtiyacım olacak. Bisiklet ve seçiminden çok iyi anlayan üstatlarımın tavsiyelerine yardımcı olmak adına;

Bisikleti Nerelerde Kullanacağım

Genel olarak şehir içinde kullanacağım. Gittiğim şehirlere götürüp orada da şehir içi ağırlıklı kullanacağım. Örneğin Ankara ve İstanbul’a gittiğimde bisikletimde yanımda olsun kafama göre şehir içinde uzun uzun gezineyim. Yaşadığım şehre yakın köy yollarında bisiklet sürerim ama köy yollarımız genel olarak asfalt bunu belirteyim. Mıcırlı, çukurlu da olsa asfalt yol. Toprak yok denecek kadar az ve şahsen arazi de kullanmak pek istemiyorum arazi toprak neredeyse hiç görmeyeceğim. Şehirler arası yolda araçlardan dolayı çekinsem de zaman zaman yukarıda da bahsettiğim gibi 20-30 km gidiş geliş yaparım. Bunu ilerleyen zamanlarda biraz daha artırırım. Bu bahsettiğim mevzuyu bisiklet kullanımımın %25 ilk kısmı olarak kabul edelim geri kalan %75 ilk kısım ise şehir içi kullanım. Özellikle Ankara ağırlıklı lay lay lom gezinti deyim siz değerli dostlarım anlasın.

Bisikletten Beklentim Nedir

Rahat ve konforlu aksamları olsun. Sürüş pozisyonu olarak söylemiyorum. Bisikleti sürmek için en uygun konumda sürmek gerekir elbette. Selesi, elcikler kullanımı rahat olsun. Soradan parçalarını revize etmek istemiyorum. Bir kere alayım ve hiçbir parçasını revize etmek zorunda kalmayım. Bisiklet ile yokuş çıkabileyim. Neredeyse hiç elimde çıkarmayım. Bisikleti sürdükçe gereken güce ulaşabildikten sonra çok dik yokuşları bile çıkabileceğim bir bisiklet olsun. Ankara’yı bilenler için Dikmen gibi Keçiören gibi yokuşu bol yerlerde rahat kullanabileyim. Ya da İstanbul için söyleyecek olursam Maltepe Zümrütevler mahallesi Kağıthane gibi yerlerdeki yokuşları çıkabileceğim bir bisiklet olsun. Elbette hemen değil. Gereken gücü yakaladıktan sonra. Çocukluğumda da en dik yokuşlarda bisikleti elimde götürmek istemezdim. İlla çıkacağım. Üstelik ayakta değil oturarak. Yine aynısı olur sanırım. Bu kısmı fazla uzattım kusura bakmayın. Özetle dik yokuşları bisiklette oturarak çıkabileceğim vites kalitesinde olsun. 30 vitesli bisikletler sanırım bu iş için diye tahmin ediyorum. Bu nedenle tercihen 30 veya 27 ve kaliteli bir vitese sahip bisiklet olsun. Gidon ayarı veya buna benzer ince ama önemli ayarlar yapılabiliyorsa buna uyumlu olsun isterim. Bisikleti aldıktan sonra garanti, servis, yedek parça konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorum. Yaşadığım yerde sokaklar ve asfalt biraz tozludur. Büyük şehir asfalt ve caddeleri gibi değil. Her ne kadar Ankara gibi yerlerde de sürecek olasam da ağırlıklı olarak yaşadığım şehirde kullanacağım. Lastikler asfalt ama tozlu ara sokaklarda kullanmaya uygun olsun. En azından buna uyumlu lastik takabileceğim bir bisiklet olsun. Hatta dikenimiz çoktur. Gerekirse patlak önleyici şerit veya zırhlı lastik takabileyim ve görünümünü bozmasın. Bisiklette tip önemli çünkü. Tipini seveceğim bir bisiklet almak istiyorum. Bisiklete bakınca içim ısınsın. Neden bunu aldım deyip bisikletten hemen soğumayım. Kilitlenir maşalardan elle kilitlenmelerden falan anlamam ama sanırım konfor ve gerekirse uzun yollar için de kullanabilmek adına kilitlenir maşalı olması iyi. Bunun daha mekaniği rahatı varsa siz değerli dostlarımın bütün tavsiyelerine ihtiyacım olacak. Çünkü ne maşa ne ayna kol vs vs vs hiçbirisinin hakkında en ufak bir bilgim yok. Tek bildiğim çok kalitesiz olmasın. Olmuşken iyisi olsun ve bana uygun bir kadro boyunda uzun yıllar severek kullanabileceğim bir bisiklet olsun...

Değerli dostlarım aklımdaki bütçe 4.000-6.000 arası bir bütçedir ama aradığım sevdiğim bisiklet için gerekirse bu bütçenin üzerine biraz daha çıkabilirim. Bu bütçenin altında iyi bir bisiklet olursa ona da kabulüm. Trekking, fitness, şehir falan derken benim beynim yandı hangisi ne için uygun bilmiyorum. Araştırma yaparken bir yandan da bisikletlere baktım. Sizlere ilk gözüme takılan bisikletin Kron TX2000 olduğunu söylemek isterim. Tipi hoş 30 vitesli ama ne işe yara bilemem. Kadro boyu bana uygun mu bilemem. Bu bisikleti örnek olarak ve ilk gözüme çarptığı için sizlere örnek verdim. Buna para vereceğime üzerine koyup Ghost Square Cross 1.8 mi almalıyım. Bu ikisi arasında kararsız kalmama nedeni ile değil de sadece örnek vermek adına yazdım.Bilemiyorum belki bunlar bana uyumlu değildir zaten. Bu nedenle sizlerden yardım bekliyorum. Bisikleti Ankara’dan alacağım. Gerekirse Ankara’ya gidip gözümle görebileyim. Bu nedenle Ankara da bulabileceğim birden çok fazla seçenek olursa sevinirim. Ya da gitmeden bu çok seçenekleri sizlerle iki ya da üçe düşürüp öyle gideyim. Şimdilik noktayı koyayım. Çok uzattıysam, başınızı ağrıttıysam affola.
İlgilenen arkadaşlarım için şimdiden çok teşekkür ederim. Herkese mutlu ve sağlıklı günler dilerim.

Geri