Spartiat hocam selamlar. Biliyorsunuz sizin tavsiyeniz doğrultusunda crt- trip 28" almıştım. O bisiklet 28" jant ve çelik kadro ile masa kullanılmış olmasına rağmen 13 kg. Yukarıda bir mesajinizda 27,5 ve 18 kg yazdığınız için düzeltmek istedim. Saygılar
Burada 18 kg yazmışım. 27.5 kg yazdığım herhangi bir yer yok, herhalde o jant boyu. Trail ile karıştırmışımdır, bütün derdimiz o olsun.
Bu ağırlık bilgisini sattığı ürüne o ağırlık bilgilerini yazanlara ya da ürünlerinin ağırlığını yazmaktan korkan Carraro'ya iletmeli. Potansiyel müşterilerine yanlış ya da eksik bilgi veren onlar.
Ürün o haliyle sizin dediğiniz gibi 13 kg ise bagaj, çamurluk, kafes, çift açılır ayak gibi ağırlıkları sökünce 9 kg civarında olmalı, yani ortalama bir alü yarış bisikletinden hafif. Dolayısıyla bence 13 kg bilgisinin doğru olması mümkün değil ya da ürün fotoğrafta gösterildiği, özelliklerinde yazıldığı gibi gönderilmiyor, bagajsız, çamurluksuz, matara kafessiz, ayaksız v.b. boş olarak ya da belirtilen bagajlar yerine uyduruk tel bagajlarla falan geliyor olmalı. Son ihtimal, Carraro çelik bisikletleri muazzam hafifletmenin sırrını bulmuş ve kimseyle paylaşmıyor.
Şu satıcı 17.2 kg yazmış, ürün satılmasın diye 4.2 kg fazla ağırlık yazmış herhalde: (link)
Erdoğanlar da 17.2 kg yazmış ki en detaylı teknik bilgileri veren firmalardan biridir: (link)
17.2 kg ise tüm aksesuarları sökersek yaklaşık 13 kg kalır ama geriye bir tur bisikleti de kalmaz.
Dolayısıyla 13 kg bilgisini nereden aldıysanız oraya sorun, tarttıysanız da daha güvenilir bir tartıyla tekrar tartın. Mesela düzgün ölçen bir basküle çıkıp kilonuzu ölçün, sonra bisikleti kucaklayıp tekrar basküle çıkın, yeni ağırlıktan kendi ağırlığınızı çıkarıp bisikletin ağırlığını bulun. Bulduğunuz sonuçla düzeltmeyi de bana değil, ağırlığı yanlış yazan firmalara yapın.
Verilmesi şart olan ağırlık kadar önemli bir bilgi verilmeyince tahmin yürütüyoruz, yukarıda 17.2 kg olarak yazan satıcılara bakılırsa 18 kg tahmin ederek 800 gram hata yapmışım ki bence o ağırlığın ve aksesuarın içinde 800 gram fark isabetli bir tahmin.