Trek FX2 geçen sene mart ayında almıştım alatin.com üzerinden. Uzun kullanım sonrası artısı ve eksisini yazacağım.
Bisiklet şuanda 7,753 km de.
Eğer TLDR istersen kısaca şöyle yazayım.
Kadro kalitesi, uzun süren garanti, hafiflik ve orijinallik istersen -> Trek.
Üst düzey grup seti, garantinin olup olmadığı belli olmayan bir durum, ağır kadro ve marka değeri vaat etmeyen bir ürün almak istiyorsan -> Carraro.
Trek FX2 artıları.
+Hafif kadro yapısı. Şuanda bisiklet üzerinde 465gramlık park ayağı, iki adet su kafesi, garmin, garmin gidon aparatı, gidon bandı, kadans sensörü, kadans sensörü aynakol tutucu, arka ışık, fren koruyucu pabuçlar, down-tube koruyucu, aynakol koruyucu ve pedallar dahil olmak üzere bisiklet 12kg ucu ucuna yetişiyor. Örnek vermem gerekirse Carraro'nun sportive 350 karbon maşalı bisikleti üstünde bu saydıklarım dahil olmadığı halde 12,7 kg. Aradaki fark siz düşünün.
+Kaliteli Trek'in kendi markası olan bontrager ürünler kullanımı.
+Darbeye dayanılı olması çukur vb.
+
Garanti evet garantisi çok iyi diyebilirim. Örnek vermem gerekirse geçen hafta arka jantımın 16 ayrı yerden çatladığını fark ettim. Bunun üzerine hemen Trek Caddebostanı arayarak durumu bildirdim. Benden çeşitli fotoğraflar çekmemi istediler seri numarası, bisikletin durumu vb. Bunları email olarak kendilerine ilettim, kendileride Trek U.S ilettiler. Perşembe günü email atıldı pazartesi günü bana telefon ile geri dönüş yapıldı, Amerikadan yeni orijinal Trek Bontrager arka tekerleiğim bir ay içerisinde elime ulaşacağını söylediler. Türk markalarının yapmadığı şeyi yaptılar yani müşteri memnuniyeti.
+Ön maşa gerçekten güzel rijit hissi veriyor.
Eksi yönleri.
-Orta göbek kare mil olduğu için yükseltmeye kalktığınız zaman fazla seçeneğiniz bulunmuyor.
-Bu eksi veya artı tamamen kişisel bir tercih fakat ödenilen fiyata göre üstündeki grup seti düşük kalıyor yerli markalar ile kıyaslayınca.
-Boyası çok hassas en ufak şey de bile çizikler oluşabiliyor.
-Bisiklet ile gelen pedallar yine Trek'in kendi ürettiği pedallar lakin eğer hız yapmak istiyorsanız daha iyi bir pedala geçmenizi tavsiye ederim.
-Elcikler Trek'in yine kendi ürettiği orijinal elcikler şehir içi kullanımı için uygun fakat hız yapmak, rampa inmek ve çıkmak vb de kesinlikle iyi değiller. Sabitleyicileri olmadığı için sürekli oynuyorlar.
Benim şahsi fikrim bir bisikleti alırken kaliteli kadrolu bir bisiklet almak daha önemli üstünde ki grup setine nazaran. Grup setini istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz ve bulabilirsiniz fakat kaliteli bir kadroyu kolay kolay ne elde edebilirsiniz nede değiştirebilirsiniz.
Ben bisikletimin üzerinde çeşitli değişiklikler yaptım ve şuanda kendisi ile mutlu mesut bir ilişki yaşıyoruz. Bir tek yeni arka tekerimin gelmesini bekliyorum. Bu değişiklikleri yaparken bana yardımcı olan ve bana yol gösteren
@Spartiat Barış abinin emeğini 40 yıl çalışsam ödeyemem kendilerine minettarım.
Ben hemen kaçayım da Carraro fan boylar gelip mühendislerden daha iyi bildikleri için onlar şimdi bağırmaya başlarlar.
304179 dosyayı görüntüle