Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

...192cm boy, 120kg ölçülerine uygun şehir tur bisikleti önerisinde bulunabilir misiniz?

Hepsi.
Daha isabetli öneriler için bütçeyi bilmek ve süspansiyon/düz maşa, fren türü gibi tercihleri bilmek lazım.

Scudo
bütçe 20000' e kadar çıkabilir. kullanıcı ağır olduğundan fren hidrolik olabilir. maşa olarak ikisi de olabilir.

bütçe 20000' e kadar çıkabilir. kullanıcı ağır olduğundan fren hidrolik olabilir. maşa olarak ikisi de olabilir.

20K bütçe (link) ve (link)'nun tüm, (link)'nun 350 dışındaki bütün modellerine yetiyor (X ve 250 resmi fiyat olarak biraz üstünde kalıyor ama piyasada bütçe içinde bulunabilir). Carraro Sportive(link) ve (link), Mosso Legarda (link) MSM H tam olarak bütçe içindeki en iyi modeller, Mosso'nun fiyatı daha makul ama düz maşa tercih edilirse bu seviyede düz maşalı ürün Mosso'da yok. Marka, tarz ve süspansiyon tercihine göre herhangi biri alınabilir.

Yakın zamana kadar bu bütçe içinde ya da çok az üstüne çok iyi Scott'lar vardı (örneğin (link)), şimdi daha alt modeller bile biraz bütçeyi aşıyor:
(link)
(link)

Bütçenin biraz üstüne güzel bir ürün de bu: (link)

• Beğen
Tepkiler: benben
Amortisörlü alacaksanız Carraro 230 bence daha mantıklı. Mosso'nun amortisörünün markası bile belli değil. Carraro'nun lastikleri de daha iyi. Mosso'da ki sele çok rahatsız. Ben pahalı bile olsa Carraro tercih ederdim.

• Beğen
Tepkiler: benben
Arkadaşlar herkese selamlar, aranıza yeni katıldım, bir süredir forumu takip ediyorum.
Yeni bir bisiklet arayışına girdim, hali hazırda Giant cypress dx kullanıyorum ve endurance tarzı veya uzun yol yapmaya müsait biraz daha sportif bir bisiklet arayışındayım.

Bisikleti hergün yada gün aşırı antreman maksadı ile kullanacağım, şehir içi/şehir dışı kullanıma uygun, uzun yolda yormayacak, hızlı ve yokuş çıkarken beni pek yormayacak bir bisiklete ihtiyacım var.
Boy kilo 1.85 / 90

Carraro 062 ve 052
Carraro SPORTIVE X 28" 20-V HD
Carraro SPORTIVE 250 28" 22-V HD
Bisan Grand Tour/ Grand Tour Eco Sora
Bisan Rx9500 Sora
Peugeot R13

Modelleri arasında kararsızım, aslında 062'ye niyetlendim fakat kadro incelemelerden gördüğüm kadarı ile Endurance değil ve Aero
052 modeli endurance olarak geçiyor, beğenen var beğenmeyen arkadaşlarda mevcut, tavsiyelere açığım.

Sportive x28 incelemelerde biraz daha hıza ve uzun yola müsait bir trekking olarak geçmekte, fakat elimdeki bisiklete göre bana gerçekten bir artısı olurmu veya pratikte de incelemelerde anlatıldığı gibi bir farkı olucakmı , net bir fikrim maalesef yok.

Bunun dışında şehir merkezinde oturuyor olmamdan sebep her sürüşte hatrı sayırılır oranda ufak tefek kaldırımlara çıkıp inmek, yol geçmek gibi durumlarda sıklıkla olacak Endurance türü bisiklet için bu sorun olurmu bilemiyorum.

Sportive 250'de aynı şekilde, donanım olarak standartın biraz üzeri bir bisiklet.

Grand Tour modellerinde Michelin gösterip farklı lastik göndermeleri, jantlardaki imalat hatalarından ötürü sıklıkla teker patlatması ve bulunduğum bölgede beyaz eşya satıcıları dışında doğru düzgün bir bayinin olmaması nedeni ile muallakta
Peugeot R13 endurance değil ve sanıyorum piyasadada mevcut değil.

Günlük 20-30 kilometre civarı kullanmayı düşünüyorum, duruma ve imkana göre bu dahada artabilir, daha evvel uzun süreli yol/endurance türünde bisiklet kullanmadığım için işin nereye varacağını şu aşamada bende bilmiyorum ama ileriye dönük birşeyler edinmekte de fayda var gibi görünüyor.

Bütçe 20-25 civarında, ağırlıklı olarak Carraro'dan başka marka yazmamamın nedeni bulunduğum ilde satış/servis ve esnaflık olarak sadece bu marka mevcut gibi, alternatif olarak Ghost modelleride olabilir fakat Ghost'ta sadece Trekking sınıfı seçenekler mevcut.
Daha önce internet üzerinden ezbere iş yaparak aldığım marka bisikletlerde hem sorunlu ürünler ile karşılaşmam, hemde buluduğum şehirlerde servis veren anlaşmalı bayilerin pek çoğunun tavır ve tutumlarının, ahlak ve etik seviyelerinin ibretlik olucak türde olmasından sebep
Tekrar dilimin yanmaması için görmediğim,bilmediğim, referansı olmayan, birebir muhattap olmadığım ve binip test edip sürüp denemediğim hiçbir ürünü alma taraftarı değilim, Şuanda Denizli'de ikamet ediyorum, bu bölgede tavsiye edebileceğiniz esnaf var ise bu konudada önerilerinize açığım.

Durum şimdlik bu şekilde, bir aksilik çıkmaz ise 1 hafta 10 gün içerisinde, fiyatlar dahada tırmanmadan bisikleti alıp kullanmaya başlama niyetindeyim
Teşekkürler.

merhaba, bir arkadaşım bisiklet bakıyor. kullanım rahatlığı ve arkadaşımın da rahat sevmesi sebebiyle şehir-tur kategorisinde olmasının doğru olacağını düşündüm. 192cm boy, 120kg ölçülerine uygun şehir tur bisikleti önerisinde bulunabilir misiniz?
189 boy 125 kilo ile Trek Fx2 kullanıyorum. XL kadro. Yurtdışı alma imkanınız varsa o fiyat bandında satılıyor. Türkiye fiyatı abartı pahalı şuan. Yerlilerde 53ten büyük kadro ben bulamadım.

Düşük bütçeli (<4000 TL) giriş seviyesi trekking bisikleti arayanlar için:

Yarından (20 Temmuz) itibaren A101'de giriş seviyesi trekking bisikleti satılacak.

307245 dosyayı görüntüle

Detayları çok belli değil.
"Astef 41 Shimano vites kolu" dedikleri Shimano Tourney (link) olmalı. Başındaki A nereden gelmiş bilmiyorum.
Arka attırıcı (link) olabilir, daha üst model bu seviyede pek olmaz.
Ayarlanabilir gidon boğazını çoğu yaygın marka sadece üst modellerinde kullanıyor (Mosso hepsinde), bunda kullanmışlar.
Markası-kaltesi belli olmasa da kilitli maşa var, çoğu yaygın ucuz modelde yok.

Fiyatına göre bence çok güzel bisiklet, ihtiyacı olan kaçırmasın.
İlk bisikletim olacak, şehir içinde ve parktaki bisiklet yolunda binmek için tavsiye eder misiniz? Kilo 75, boy 175 uygun mudur bana?

İlk bisikletim olacak, şehir içinde ve parktaki bisiklet yolunda binmek için tavsiye eder misiniz? Kilo 75, boy 175 uygun mudur bana?
Kadro boyu yazmıyor ama boyunuza göre uygun olacağını düşünüyorum, bisiklet de tam bahsettiğiniz gibi kullanıma uygun bir bisiklet. Alınır binilir.

• Beğen
Tepkiler: Freeman1
@Spartiat öneriler için teşekkür ederim hocam. Carraro'dan bir model düşünülüyor.
@bsfatih teşekkür ederim
@-Deniz- yurtdışı değil de buradan alacağız, yine de teşekkür ederim tavsiyeniz için.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Herkese şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar. Daha önce bisiklet kullanıyor olsamda bir süredir ara vermiştim. Şimdi uzun bir tur planlıyorum 700-800 km'lik öncesinde biraz kondisyon çalışması yapacağım. Bütçe olarak 15 bin civarı düşünüyorum. Bu bütçede beni üzmeyecek alabileceğim bir bisiklet öneriniz var mı?

Herkese şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar. Daha önce bisiklet kullanıyor olsamda bir süredir ara vermiştim. Şimdi uzun bir tur planlıyorum 700-800 km'lik öncesinde biraz kondisyon çalışması yapacağım. Bütçe olarak 15 bin civarı düşünüyorum. Bu bütçede beni üzmeyecek alabileceğim bir bisiklet öneriniz var mı?
Bulabilirseniz Peugeot T11x2 tavsiye ederim. Artan parayı da ekipmana harcarsınız.

Merhabalar, yeni üyeyim bir süredir takip ediyorum forumu, 10 bin e kadar bütçem var günlük kullanıma uygun, ama iş dolayısıyla genelde sadece hafta sonları kullanabileceğim önerileriniz var mıdır? Teşekkürler

Merhabalar, yeni üyeyim bir süredir takip ediyorum forumu, 10 bin e kadar bütçem var günlük kullanıma uygun, ama iş dolayısıyla genelde sadece hafta sonları kullanabileceğim önerileriniz var mıdır? Teşekkürler
Mosso'nun Legarda serisine bakabilirsiniz.Günlük kullanıma uygunluğu açısından amortisörlü modellere yönelmenizde fayda var. Fren konusunda ise 500-600 TL gibi artışlara bütçem yetiyor diyorsanız Hidrolik frenli olanlara bakmakta fayda var. Eğer kadınsanız Legarda 2221 LSM H modeline , erkekseniz Legarda 2221 MSM H modeline bakmanızı öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Serbiy
Mosso'nun Legarda serisine bakabilirsiniz.Günlük kullanıma uygunluğu açısından amortisörlü modellere yönelmenizde fayda var. Fren konusunda ise 500-600 TL gibi artışlara bütçem yetiyor diyorsanız Hidrolik frenli olanlara bakmakta fayda var. Eğer kadınsanız Legarda 2221 LSM H modeline , erkekseniz Legarda 2221 MSM H modeline bakmanızı öneririm.
Teşekkür ederim yorumunuz için, legarda nın 2324 msm modeline bakmıştım sizin dediğiniz modelle arasında ki farkı tam anlayamadım bilginiz var mıdır acaba? Bir de boyun 1.87 bana 51 mi yoksa 56 kadro mu uygun olur acaba ?

Teşekkür ederim yorumunuz için, legarda nın 2324 msm modeline bakmıştım sizin dediğiniz modelle arasında ki farkı tam anlayamadım bilginiz var mıdır acaba? Bir de boyun 1.87 bana 51 mi yoksa 56 kadro mu uygun olur acaba ?
Bütçeniz o modele kadar yetiyorsa mutlaka onu alın derim. Arasındaki fark ise bisikletin parçaları level atlıyor diyebiliriz. 21 vitesten 24 vitese yükseliyor, aktarıcıların modeli yükseliyor gibi gibi kısacası daha uzun ömürlü ve daha kaliteli parçalar oluyor.Kadro hakkında pek bir bilgim yok ama internetten sipariş edeceksiniz sanırım çevrenizde mosso'nun sitesinden bayilikler kısmında olan dükkanlara gidip denemenizi tavsiye ederim. Bisikletin altınızda kaybolması da estetik açıdan ve de ergonomik açıdan iyi olmayacaktır.

Bütçeniz o modele kadar yetiyorsa mutlaka onu alın derim. Arasındaki fark ise bisikletin parçaları level atlıyor diyebiliriz. 21 vitesten 24 vitese yükseliyor, aktarıcıların modeli yükseliyor gibi gibi kısacası daha uzun ömürlü ve daha kaliteli parçalar oluyor.Kadro hakkında pek bir bilgim yok ama internetten sipariş edeceksiniz sanırım çevrenizde mosso'nun sitesinden bayilikler kısmında olan dükkanlara gidip denemenizi tavsiye ederim. Bisikletin altınızda kaybolması da estetik açıdan ve de ergonomik açıdan iyi olmayacaktır.
Tamamdır çok teşekkür ediyorum

1.78 civarında boyum var. 51 kadro bana biraz büyük geldi. Birde Legarda'nın amortisörlü modellerini tavsiye etmiyorum. Markası bile belli değil. Benimki amortisörlüydü kilit mekanizması bozuldu 1 senede. 2324 hatta 2327 almanız iyi olur.

• Beğen
Tepkiler: Serbiy
1.78 civarında boyum var. 51 kadro bana biraz büyük geldi. Birde Legarda'nın amortisörlü modellerini tavsiye etmiyorum. Markası bile belli değil. Benimki amortisörlüydü kilit mekanizması bozuldu 1 senede. 2324 hatta 2327 almanız iyi olur.
Tamamdır hocam teşekkür ederim yorumunuz için

Geri