Herkese selamlar.
Ne çok bisiklet tutkunu varmış, ne geniş bir dünyaymış bu bisiklet dünyası. Yaklaşık 20 senedir uzak kalınca hiç haberi olmuyor tabi insanın.
En son kırmızı Bisan mountain cat bisikletim vardı 90 ların başında doğan her çocuk gibi. Lise zamanlarımda çalınınca ben de kapatmıştım bu defteri. Ara ara yeğenlerin bisikletlerini sürmüşlüğüm oldu tabi ya da kiralayıp mesire yerlerinde sürmüşlüğüm. Şimdi birkaç haftadır bir heves geldi ki anlatamam size. Sahi niye bu kadar uzak kalmışım kendime şaşıyorum şimdi. Çok da severdim bisiklet sürmeyi tepesinden inmezdik.
Şimdi araştırmaya girişince hiçbir bilgimin olmadığını fark ettim tabi. Sizden yardımcı olmanızı rica edeceğim. Boy 181, kg 90, bacak boyu 83.
Öncelikle spor ve semt içi gezinme amaçlı şehirde kullanacağım bazen de arabaya atıp çevre ilçelere götürüp uygun patika yollarda sürebilceğim bir bisiklet arayışındayım. Birkaç model çıkarttım kendimce burda okuduklarım doğrultusunda.
Bütçem 15-20 bin tl.
Amortisörlü olsun istiyorum (düz maşa yeter amortisör gerekmez derseniz söyleyin lütfen)
Hidrolik disk düşünüyorum (V fren yeter sana derseniz söyleyin lütfen)
SPORTIVE 225
SPORTIVE 227
SPORTIVE 227C
LEGARDA 2324 MSM H
LEGARDA 2327 MSM H
LEGARDA PRO X24 MSM
LEGARDA PRO X20 MSM
Trx 8500
Yemin ederim sizde birebir kendimi gördüm
90'lı yılların çocukları olarak bisan&bianchi'lerle büyüyüp yıllar sonra 35 yaşımda bisiklet almaya karar verince akıllı cep telefonunu çözmeye çalışan dede gibi hissettim kendimi, bisiklet dünyası çok büyümüş
Önce birkaç mağaza gezip satıcılardan bilgi aldım ardından burada sorduklarımla kararımı verdim,
@Spartiat hocam bisiklet ansiklopedisi gibi sağ olsun çok yardımcı oluyor herkese, bilgisi tecrübesi takdire şayan. Benim de alacağım bisiklete karar vermemi sağladı.
Anladığım kadarıyla kullanım amacımız da bütçemiz de aynı, ben de masabaşı çalışan olarak spor amaçlı bisiklete başladım, şehirde gezmek ve vücuda hareket kazandırmak için kullanıyorum.
Sıfır bilgiyle gittiğim mağazada şansıma 227c varmış, burada edindiğim bilgilerden sonra tam bir ay önce 28 eylülde 20.000 TL'ye Sportive 227c aldım ve bisikletten çok memnunum. bana verdiği hissiyat, sanki bir ürün serisi için yıllarca geri bildirim alıp her kusuru eksiği düzeltip mükemmel model olarak piyasaya çıkarılmış gibi.
Yıllardır bisiklet kullanmamış biri olarak selenin kalçada en az 1 hafta ağrılara sebep olmasını bekliyordum ama ilk günden beri en ufak bir ağrı, rahatsızlık yaşatmadı, bugün 16km sürdüm geldim yine bir şeyim yok. Selle Royal testten geçti.
Elcikler yumuşak eli acıtmıyor ve destekli geniş tabanlı, eldivensiz bile kullanılabilir.
90larda 18 vitesli bisikletlerin yanında 21 vitesli bir arkadaş geldiğinde, kadranında 260 yazan araba görmüş gibi olurduk, sonra 24vites falan çıktı. Ama bu yaşımda fazla vitesin gereksiz olduğunu anladım
Cues ile ilgili aklımdaki soru işareti buydu, acaba 2x9 vites olumsuz bir durum yaratır mı diye. şuan 18vites fazla bile geliyor, aldığımdan beri kullandığım vitesler 3-4-5-14-15-16 bu altı vites benim sürüşüm için fazlasıyla yetiyor, bazen 6'yı da kullanıyorum.
Amortisörü gidondan kilitli olduğu için kullanması kolay ama hiç kilitleme ihtiyacı duymadım. konfor olarak istediğimi veriyor.
Henüz ıslak zeminde kullanmadığım için lastiklerinden memnunum şuan, forumda sürekli lastik patlatanları okuyunca endişelenmiştim ama yolda istemeden taşların üstünden geçtiğim oluyor, şişe kırığından geçtim çok şükür patlamadı, zırhlı lastik.
Arazi/patika kullanımım olmadı henüz ama şehirde toz toprak çakıl birikintilerinden geçiyorum, sıkıntı yaşatmıyor.
Hidrolik disk frenlerin benim için önceliği görüntüsünden geliyor
ama kullanımı da güzel, parmakları yormadan durabilmek güzel.
Olumsuz olarak şunu belirtmek isterim, benim kondisyonumla ilgili de olabilir ama yokuşlar çok yorucu ve yavaş kalıyor, beni epey yoruyor, bu noktada bisiklet ağırlığının önemini anladım. belki vites seçimimle ilgili de olabilir, 3-4.viteslerde yokuş çıkıyorum, bisiklete başlamadan önce yokuşların bu kadar zor olacağını beklemiyordum.
Sonuç olarak ben kararımdan çok memnun kaldım, kullanıcısı olarak 227C'yi tavsiye ederim. bu modelde en yüksek 51 kadro vardı sanırım, benim boy 187, kilom 95, bacak boyum da yanlış hatırlamıyorsam 85-86 olması lazım, 51 kadro uygun geldi, bisiklet bacak arasındayken 4 parmak boşluk kalıyor.