Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele tavsiyeleri

Tur icin malzemeleri ayarlamaya basladim.cogunun ikinci elini buldum ta ki seleye kadar.brooks denen bir illet sarmış tum turculari.ikinci eli bile 250 tl sifiri 400 e yanaşmış.yok mu tur icin rubenanin scwalbe hayranligini kestigi gibi brooksu kesecek bir sele..

Scudo
Ben bu sele tavsiyesini anlamıyorum. Herkesin oturma kemikleri arasındaki mesafe farklı, sürdüğü bisiklet farklı, skrotumları farklı ama herkes bir birine tavsiye veriyor.

En iyisi mi Youtube'da oturma kemiklerinizi nasıl ölçeceğinizi bulun. Sonra o değere (mesela 12cm olsun) 2cm ekleyerek yol bisikleti selenizin olması gereken enini bulursunuz. Fitness bisikleti için +4cm yapın. Tur veya şehir bisikleti için +6 yapın. Yani ne kadar dik oturuyorsanız o kadar enini genişletin .

Oturma kemiğini yukarıda tutan seleler var (sqlabs markası)ön tarafa olan baskıyı azaltmaya yarıyor, sonra ism marka seleler var ön kısımları çok kısa ve yarık yani yine ön tarafa baskı gelmemesi için. Eğimliler var dümdüz olanlar var, ortası yarık olanlar var.

Hepsine bakıp, mesela bisikletsepeti mağazasında test selelerini deneyebilirsiniz size uygun şekli bulmaya çalışabilirsiniz.

Geniş ve yumuşak selelerin her zaman konforlu olmadığını unutmayıp farklı şekle sahip seleleri size uyan genişliklerde denerseniz doğru seleyi bulursunuz. Ben şimdi seleye bakar bakmaz bu beni mahveder veya rahat ettirir diyebiliyorum...

Edit...

@Ozan k.

Siz yine de genişletmeyin, daraltın. Arkadaşın bildiği konuya denk gelmiş, heyecandan hızlıca yazmış.

Bisikletin türüne göre sele seçince %70 sele problemi çözülür zaten. Yol bisiketinde de kimse çok rahat aramaz. Turcular icin sele ayri, keyfi takılanlar için ayrı, zaman ayırıp, kafa patlatmadan kim mutlu sona ulaşmış.

@Kerem Özbayrak
Hmmm :D

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@Kerem Özbayrak
iyi bir sele bence verilen parayı hakediyor, ama brooks sadece pahalı bir sele, ve kullanıcılar tarafından biraz abartılması yeni kullanıcılarda haliyle bi beklenti yaratıyor ve sonuç hayal kırıklığı :( bence brooks yerine daha teknolojik seleler konfor ve performans alanlarında daha başarılılar.

Ben iyi ve rahat sele tercih edip pedsiz olarak kullanmaktan yanayım, hem taytsız bindiğinizde de sizi üzmüyor, hemde pedli taytın terletme gibi dezavantajlarını bertaraf ediyor. Yalnız yinede sürtünme kaynaklı pişik gibi olan şeylere ne sele ne tayt çözüm sunamıyor, aslında bunun için kremler var ama hep denizaşırı, konuyla ilgili lokal çözümü olan varmı ? (link)ot: iyi pedli tayta bi servet ödemek zorunda değilsiniz, tek ihtiyacınız olan tayt ve bu aparat.Ekran Resmi 2017-07-01 21.47.28.png

bu arada sele tavsiyesi işi gerçekten olmayacak bi iş, çünkü ölçülerimiz, esnekliğimiz ve sürüş stili bu konuda baya belirleyici, çok benzer vücut yapılarında insanlar için bile beklenilen rahatlık birbirini karşılamıyor, sele arayışı içinde olanlara kalça kemiği aralığını ölçerek esneklik ve sele açısıyla beraber sürüş pozisyonu hesaba katarak seçim yapmalarını öneririm. Ayrıca yol bisikleti için pelvis bölgesindeki baskıyı azaltmak için seleyi paralel değil, burnu aşağıda olarak ayarlamak da baya yardımcı oluyor.

Fizik_Spine_Concept-1.jpg

toprak zeminde arka tekeri firenleyerek inerken rampa sertleşti gayri ihtiyari ön firenide hafif sıktım ve yaklaşık 10 km/sa hızla attığım takla sonrası selemde yırtık oluştu :agla: Mtb için sele önerebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. bir de karbon sele var, ortası boş, dolu seleler mevcut tecrübelerinize dayanarak ne önerirsiniz?

İyi günler benim bisikletten soğutan aşırı rahatsız olduğum sele problemim var seleyle ilgili değil sorun ama benle ilgili 18 yaşındayım korkuyorum artık bukadar baskının ilerde sorun çıkaracağından. Selenin hafif ön kısmında damarlara aşırı büyük bir baskı hissediyorum acıdan yani bisikleti bırakıyorum yürüyerekte gidemiyorum spd ayakkabı var. Yol bisikleti kullanıyorum ama performansı etkilemesi artık beni etkilemiyor çünkü bu acı ve korku çok daha fazla etkiliyor. Ortası delik selelerden mi almam lazım birde bana tavsiye edeceğiniz hem ortası delik boşluklu hemde yumuşak sele var mı fiyatı çok pahalı olmayan 100-200 tl civarlarında olabilir.

@Cesarisback Eğer ön tarafa çok baskı oluyorsa selenin ayarlarında bir yanlışlık vardır. selenin uç kısmını çok hafif yere bakacak şekilde ayarla. Bu ön taraftaki baskıyı azaltacaktır.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
Sele konusunda tek bildiğim, şuan kullandığım bianchi 827 yi satsam dahi selesini söküp yeni alacağıma takacağımdır. Ölçüleri kemiklere iyi denk geldi heralde. Sele rahatsızlığınız varsa görsel olarak jelli falan beğenip almak yerine üşenmeyip şu ölçüm tekniklerini uygulamanız çok daha yararlı olacaktır eminim.

fizik ailante vs var kulanmıyorum çok düşük fiyata satıcam sıfır sayılır piyasası 400-450 tl 150 den vericem ilgilenirseniz

Arkadaşlar cube bisikletimdeki seleyi hem rahatsız ettiği için hem de beyaz renkte olması sebebiyle değiştirmek istiyordum. Bugün merlin bir sele de indirim yaptı fakat alıp almama konusunda kararsızım. Kalçama uymazsa en kötü satarım diye düşündüm ama yine de fikir almak istedim.

(link)

Yol bisikleti için Fizik Aliante R3 modeli hakkında bilginiz var mı?

@ibrahim uzun

Fizik hariç bir çok sele deneyen biri olarak amaç rahatlık ise specialized power comp seleyi bir araştırın derim. Keza bu selenin bire bir kopyasını aliexpres üzerinden çok daha uygun fiyata alıp deneme fırsatım oldu. Oturma kemiği için üç ayrı genişlik seçeneği var. Ön burun kısa oluşu öne eğilerek sürüşler de baskıyı azaltıyor.

(link)

(link)

@MuratHan Haklısınız.Ön kısmı rahatsız ediyor özellikle öne eğilip sürerken.Sipariş vereceğim aklıma yattı.

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
@ibrahim uzun

Seçim yaparken Sele genişliğine dikkat. Aktif pedal da 143 mm dışın da bir seçenek yoktu, sanırım stoklara yeni girmiş. Keza benim için iyi oldu, aliexpress den 160mm genişlikte ki seleyi daha uygun fiyata almış oldum. Oturma kemiğiniz 130 mm ve üzeri ise 155 mm ya da 168 mm seçeneklerini düşünün derim. Konfor için sele genişliği oturma kemiklerinizden 20mm daha geniş olmalı.

• Beğen
Tepkiler: iconic
Geri