Ben bu sele tavsiyesini anlamıyorum. Herkesin oturma kemikleri arasındaki mesafe farklı, sürdüğü bisiklet farklı, skrotumları farklı ama herkes bir birine tavsiye veriyor.
En iyisi mi Youtube'da oturma kemiklerinizi nasıl ölçeceğinizi bulun. Sonra o değere (mesela 12cm olsun) 2cm ekleyerek yol bisikleti selenizin olması gereken enini bulursunuz. Fitness bisikleti için +4cm yapın. Tur veya şehir bisikleti için +6 yapın. Yani ne kadar dik oturuyorsanız o kadar enini genişletin .
Oturma kemiğini yukarıda tutan seleler var (sqlabs markası)ön tarafa olan baskıyı azaltmaya yarıyor, sonra ism marka seleler var ön kısımları çok kısa ve yarık yani yine ön tarafa baskı gelmemesi için. Eğimliler var dümdüz olanlar var, ortası yarık olanlar var.
Hepsine bakıp, mesela bisikletsepeti mağazasında test selelerini deneyebilirsiniz size uygun şekli bulmaya çalışabilirsiniz.
Geniş ve yumuşak selelerin her zaman konforlu olmadığını unutmayıp farklı şekle sahip seleleri size uyan genişliklerde denerseniz doğru seleyi bulursunuz. Ben şimdi seleye bakar bakmaz bu beni mahveder veya rahat ettirir diyebiliyorum...
Edit...