fazke
Üye
- Tepki
- 5
- İsim
- keremfazlı
- Bisiklet
- Merida
Benimde bir zeytinyağı tecrübem oldu burdan merak edenlere anlatayım belki faydam dokunur. Elimdeki orjinal mineral yağ ile arka freni acemilikle yerlere döke döke bir şekilde hallettim. Frenlerim shimanonun eski modeli olduğu için huni takma yeri yok çünkü rezervuar kapağını açıp alttan basarak doldurmaya çalışıyorum. Bilen var ise doğrusunu bana mesaj atarsa çok sevinirim
Neyse sıra ön frene geldi eldeki yağ bitti işim yarım kaldı. Bende çok meraklıyımdır böyle işlere internette de okudumya kesin yapıcam zeytinyağı olayını. Şırıngaya doldurdum zeytinyağını (kafam nasıl rahat bitme derdi yok, para ziyan oldu derdi yok ). Sonuç olarak arkada orjinal yağ önde zeytinyağı olan bir fren sistemim oldu ve bir süre böyle kullandım. Şimdi kendi tecrübelerimle farkları anlatmaya çalışayım.
-Öncelikle ben güvenlikle ilgili bir sıkıntı yaşamadım iki frende gayet güzel çalışıyordu
-Zeytinyağı dolu olan fren kolunun bastıktan sonra geri gelmesi daha yavaş. Akışkanlığıyla alakalı olabilir
-Son olarak herkes zeytinyağının kaynama noktasıyla ilgili birşeyler söylemişti internette. ama asıl mesele donma noktası çünkü 0 derece civarında donuyor. Soğuk havalarda tam katılaşmasa bile akışkanlığı çok azalacaktır sıkıntı yaratabilir.
Benim fikrimi sorarsanız ben eski model fren kullandığım için (huni girişi olmayan) böyle bir maceraya girdim. Zeytinyağı ile frenler tutuyor mu evet tutuyor ama gerek yok. Çünkü içine yağ basmak kadar yağı dışarı çıkartmakta zor pistonu söktüm yinede tam akıtamadım ,epey uğraştım zeytinyağını çıkarmak için. Ama tabi acil durumlarda hayat kurtarabilir. Belki birilerinin işine yarar benim tecrübelerim böyle.
-Öncelikle ben güvenlikle ilgili bir sıkıntı yaşamadım iki frende gayet güzel çalışıyordu
-Zeytinyağı dolu olan fren kolunun bastıktan sonra geri gelmesi daha yavaş. Akışkanlığıyla alakalı olabilir
-Son olarak herkes zeytinyağının kaynama noktasıyla ilgili birşeyler söylemişti internette. ama asıl mesele donma noktası çünkü 0 derece civarında donuyor. Soğuk havalarda tam katılaşmasa bile akışkanlığı çok azalacaktır sıkıntı yaratabilir.
Benim fikrimi sorarsanız ben eski model fren kullandığım için (huni girişi olmayan) böyle bir maceraya girdim. Zeytinyağı ile frenler tutuyor mu evet tutuyor ama gerek yok. Çünkü içine yağ basmak kadar yağı dışarı çıkartmakta zor pistonu söktüm yinede tam akıtamadım ,epey uğraştım zeytinyağını çıkarmak için. Ama tabi acil durumlarda hayat kurtarabilir. Belki birilerinin işine yarar benim tecrübelerim böyle.