Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigarayı nasıl bırakabiliriz?

Sigarayı bıraktınız, tekrar başlamayı düşünüyormusunuz?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    148
@rockbu

bende burada ki bir yazıdan hareketle bir video izledim.ve karar verdim bırakmak için.derken araya yarıyıl tatili girdi bir atdan fazla uzak kaldım:) :) ama yanımda deil 500metee ötede tütürseler kokusu beni çekiyor kendine:eek: :eek:

Scudo
sigarasız bir hayat düşünemiyorum sigara için neden bu kadar kötülüyorusnuz ki sonuçta seven ve içende var severek benim olduğum gibi ve yarış koşan sigara içdği halde tanıdığım sporcu arkadaşalrım bile var ve başarılı sporcular idi yok abiler kardeşler sigara güzel bişey mis gibi

canyon, ben de sigarayı severek içiyordum ve memnundum hayatımdan ama bıraktım işte kendimizi avutmamıza gerek yok. Sigarayı neden kötülüyosunuz dersen yanlış yaparsın övelimmi yani için arkadaşlar yıllar öncesinden beri reklamlarda, filmerde, dizilerde her ortamda bize sigarayı özendirip, sigara içmenin bir ayrıcalık olduğuna inandırıp bilinçaltımızı ele geçirenlere teslim olun, hayat zaten kısa sigarayı bırakmaya değmez mi diyelim?? Ben aktif bir sporcuyum (boks maçlarına hazırlanıyorum) ve 2 aydır sigara içmememin faydasını fazlasıyla gördüm sakın kimse "sigaranın bana kötü etkisi yok" demesin çünkü aksi zaten bilimsel olarak kanıtlanmış. Bırakmaya korkuyorum de, irademe güvenemiyorum de, herşeyi de ama sigarayı severek içiyorum deme kendini kandırmış olursun kimse seve seve kendine zarar vermez, kimse seve seve çocuklarını erken yaşta yetim bırakmak için çabalamaz!! Bende senin gibi sigarasız bir hayat düşünemiyodum ama şimdi sigara içilen ortamda olmayı bile düşünemiyorum! Yanlışım varsa düzeltin :)

buyukbulut25, anladığım kadarıyla sigarayı bırakmışsın. Bu kararı verebilmek bile büyük başarı ama eminim sen sonuna kadar götürüceksin. Sadece biraz sabıra ihtiyacın var. Belli bi süre sonra zaten sigaradan nefret ediceksin. Bu forumdaki yazıları başından sonuna okuyun üşenmeyin. Tavsiye edilen linkleri takip edin kitapları okuyun. Görüceksiniz eğer sigarayı bırakmak istiyosanız bunu başarıcaksınız ;)

rockbu helal olsun abi ama ne yalan söylim bırakamıyorum çok defalar denedim ve aliemle resmen kavgalar etim bu sigaranın stresi yüüznden şaka felan bir kenara öyle asabi oldumki 3 gün tutum kendimi ama elim ayağım tiriyor uyamıyor vuruyor kırıyordum pencere kırdım evde sinirden müzik seti parçaladım
annem hasta oldu hala ilaç kulanıyor bu sigra yüznden bırakamıyorum bir türlü bende onu seviyorum diye kendimi kandırıyorum hatta şu an yazarken bile sürekli öksürüyorum günde en az 3 paket içiyorum ve bir tanesini bile israf etmiyorum izmaritine kadar somuruyorum yardımcı olamıyorum kendime işin alsı artık çarem de yok çünki kendimi tanıyorum bu zaten başlı bir neden bırakamamam neyse inşaşllah bu bo... kimse içmez

canyon, seni anlayabiliyorum emin olabilirsin. Bende aynı duyguları yaşayıp yine de bırakabildiğim için hiçbir bahane bana mantıklı gelmiyor :) sigarayı bırakma konusunda binlerce tavsiye var ama en iyisi kendi yolunu kendin bulmandır. Bıkmadan üşenmeden dene, başarılı olamadıysan yılma tekrar dene. Çünkü her seferinde sigarayı bırakamama sebeplerini, düştüğün hataları görür, bidahaki denemende daha tecrübeli olarak tam anlamıyla bırakmaya daha fazla yaklaşırsın. Son olarak, verdiğim linkteki kitabı mutlaka başından sonuna kadar oku!!!
(link)
Farklı ve doğru bi yaklaşım izlemiş ;) Umarım bigün sigarasız, kötü kokusuz, sağlıklı, mutlu bir insan olursun..

Bırakamıyorum diyen arkadaşlara ve ayrıca özellikle canyon arkadaşımızın iyiliği için bu video linkini tekrar koyuyorum. Sigara yararlımı zararlımı siz karar veriniz.
Videoyu izlerken üst kısımdaki yazıları da lütfen takip ediniz. Sonuna kadar izleyiniz.

Video Linki

(link)

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

Uzun zamandır forumu ziyaret edemiyordum. Konu başlığı dikkatimi çekti. 10 yılın üzerinde sigara içtim artık kullanmıyorum. Sporun her zaman hayatımda bir yeri oldu. Sigarayı bırakmış veya bırakacak arkadaşlara birkaç tavsiyem olacak. Bu tavsiyeleri kendi hatalarımdan ve deneyimlerinden yola çıkarak yapıyorum.

- Kararlı olun. Acaba bırakabilir miyim diye kendinize sormayın.
- Bıraktıktan sonra geçireceğiniz ortalama 3 hafta kadar süre sizin için sıkıntılı olabilir. Kendinizle mücadele etmeyin.Sigarayı düşünmekten korkmayın. Düşünüyorsanız da "yaşasın artık bıraktım özgürüm" ve benzeri şekilde düşünmeye çalışın.
- Kesinlikle tek bir nefes çekeyim, tek birtane içeyim sonra bir daha içmem tuzağına düşmeyin. Bu tuzağa düştüğünüz andan kısa bir süre sonra tekrar tiryaki olursunuz.
- Sigaranın yerini başka birşeyle doldurmaya kalkmayın.
- Sigaraya başladığınız günü düşünün. O güne kadar hayatınızı nasıl sürdürdünüz ? Şimdi neden sigarasız sürdüremeyesiniz ki ? İlk nefesin tadını, iğrençliğini, ona alışmak için çektiğiniz sıkıntıyı. Öksürmüşsünüzdür ve muhtemelen mideniz bulanmıştır. Bu vücudun uyarı mekanizmasıdır; DUR BENİ ZEHİRLİYORSUN.
- Allen Carr / Sigarayı bırakmanın kolay yolu isimli kitabı bulabilirseniz okuyun. Çok etkili yöntemler ve farkına varamadığımız birçok şeyi farkettiren bir kitap. Dİleyen kişiye e-kitap olarak gönderebilirim.

adamın ağzını burnunu kıracan kırmassan bırakmaz bak bırakıyomu sölicen sigara içerken görürsem ağzını burnunu kırararım dicen 2 3defa görürsen dicen öldürürüm seni :D

Böyle ciddi bir konu başlığı altına bu tarzda yazı yazma cesaretini nereden buldunuz acaba?

• Beğen
Tepkiler: Nail USANMAZ
uzun zamandır tiryakiyim maalesef. kend,me bir türlü yakıştıramıyorum. o kokusu beni bile çileden çıkarıyor. en kısa zamanda bırakacağım. geçenlerde bir arkadaşım olaya çok değişik açıdan yaklaştı. sigara dedi, nefsi delen bir şey. nefsinde delik açarsan, başka zaaflara da kapı aralamış olursun dedi. gerçekten haklı. umarım bu konuda yazacağım ikinci mesaj sizlerle sigarayı bıraktığımı paylaşmak için olacak. azimliyim.

sigarayı bırakmanın yolu esrara baslamaktır desem saka olduğunu anlarsın galiba :D benim gibi yap sen de, okul çıkışı arkadaşının da gaz vermesiyle sigara pakedini çıkar ve fırlatttt :)

@fiveX

Bi laf vardır. Sırf hayata gıcıklık olsun diye gülümse diye.

Sende sırf sigaraya gıcıklık olsun diye okul çıkışı paketi al ve uzak bi yere fırlat der gibi olmuş. Ama güzel yöntem. Tebrik ederim.

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

Eee durum nedir arkadaşlar niye kimse bişe yazmıyo?? Ya bırakanlar tekrar başladı ya da sigara tamamen akıllarından çıktığı için forumu unuttular :) şahsen benim uzun süredir bu konuya değinmememin sebebi sigarayı unutmuş olmamdır :D ne mutlu bana.

iki doğumgünüm var benim biri dün yani 18 mart idi diğeri sigarayı bıraktığım 22 kasım 2006 dır herkese sigarayı bırakma çabasında başarılar ve sabır diliyorum

• Beğen
Tepkiler: rockbu
@felis911

Azminizi takdir eder saygılar sunarım. Allah yardımcınız olsun. Çok güzel bir düşünce. Diğer arkadaşlarımıza da örnek olacağını düşünüyorum.

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

degerli bisiklet dostlarim, sigara gercekten bir bela. yapistimi birakmakta zorluyor insani. ben hic icmedigimden derdini bilemiyorum ama izledigim bu filmden sonra herkese gostermek vazife oldu. lutfen izleyin, ingilizce bilmiyor olsak da gorsel olarak meseleyi anlatiyor. ne olur ciddiye alin sigara meselesini ve kurtulun (demesi kolay diyeceksiniz ama azimle ... betonu deldigine gore, sigara ne ki). hepimize temiz nefesli pedallar dilerim
(link)

bırakanlara tebrikler
bırakmaya çalışanlara kolaylıklar
bırakmadan devam edenlere zor geçecek yaşlılık günleri için (tabii görebilirlerse) daha çok kolaylıklar diliyorum..

ben de deniyorum.....

@el turco

Benim verdiğim videonun aynısı. Fakat youtube ye erişim engellenince bi türlü o videoyu bi daha bulamamıştım. Tekrar rica etsem acaba ynı videoyu tekrar koyarmı diye düşünürken birde güzel bir sürprizle karşılaştım ve siz koymuşsunuz. Kalp kalbe karşı derler hesabı size teşekkür etmek istiyorum.

Sevgi ve Saygılarımla

Mustafa Önder ATİK

Fındıklı'da bir mağazaya girdim, puro şeklinde güzel kutularda çikolatalar yapmışlar. Özendiricilik süper.Ama neye? Sigaraya.

Hatırladım da çocukken de sigara şeklinde kutusunda böyle 10 adet sakız vardı ve sigara içenlere özenip alır çiğnerdik.

Ailesinden kopuk olan, depresyonda olan, buhranlı vatandaşlarımız ne yapıyor? Sigara, alkol alıyor. İş ailede bitiyor.İlk terbiye, çocuğa ilgi ve bilinçlendirme faaliyetleri sigara sorunu için en önemli ve istikrarlı olanlardan olsa gerek. Madde bağımlısı olmak, sigara tiryakisi olmak.. insanın katiline hergün 4 ytl, 3 ytl para vermesi demek. Temiz hava çekmek varken sigaraya bulaşıyorsun. Kafanı bulandırıyorsun ve paran bitene kadar tehlikeli bir arkadaşlığa başlıyorsun.

Ülkemize lazım olan sağlam, hür düşünen ve gelecek kaygısı olmayan sağlam yapılı insanlardır. Nesillerin kalitesi şimdiden çeşitleniyor.
Kola, alkol, sigara... hep kara listede olan ürünler.

Hayat elbette sizin ve istediğini içersin. Ancak akciğer, kalp ameliyatında veya parmağını,bacağını keserlerken dost dediğin sigara maalesef yanında olmayacak ve ne tuhaftır ki hastaneden çıkınca etrafında madde bağımlılığın yüzünden dostun olmadığından yine yaramaz arkadaşın sigarayı çağıracaksın.

Hayatta asla sonradan pişman olmayacağınız işlere imza atınız. Ve de yokuş yukarı çıkarken zinciri çapraz yapmadan, abanmadan çıkınız. Her ikisinde de yolda kalmazsınız.

Geri