merhaba arkadaşlar.
sigara illetini zamanında kullanmış olup bir şekilde bırakabilen arkadaşlar var mı aramızda? varsa bunu nasıl başardılar, ne gibi yöntemler kullandılar paylaşabilirler mi?
her yerde yazar "sigarayı bırakmanın en kolay yolu hiç başlamamaktır" diye. ilk okunduğunda abuk görülür bu yazı ancak gerçekten de en kolay yol budur.
dikkat edilmesi gereken önemli olduğunu düşündüğüm bir tespit var o da spor ile ilgilenen gençlerin sigara içme oranlarının bir hayli düşük olduğudur. lise yıllarına kadar futbol oynardım. daha sonra araya öss falan girdi derken spordan uzaklaştım ve sigaraya bulaştım. yaşım genç ancak benden bir çok şey aldı götürdü bu meret.
sigara sanıldığı gibi sadece ciğerlere veya kalbe zarar vermiyor. ortopedik yatak ve düzenli bir hayata rağmen beliniz, boynunuz ağrımaya başladığında, düzenli fırçalamanıza rağmen ekmek yerken çürük olmayan dişinizin tam ortasından kırılıp elinize düştüğünde anlamaya başlıyorsunuz sizden neleri alıp götürmeye başladığını. içiniz acıyor kendi kendinize ancak canınız çektiğinde engelleyemiyorsunuz pakete, çakmağa uzanan elinizi...
sigarayı bırakabilmiş arkadaşların önerilerini bekliyorum. bir de şunu eklemek istiyorum. çocuğunuz, kardeşiniz, yeğeniniz varsa ilgi duyduğu bir spor dalında mutlaka ama mutlaka cesaretlendirin, ona yardım edin. zira spor bireyi hem sağlıklı hem de disiplinli kılan eğlenceli bir eylem.