Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sigarayı nasıl bırakabiliriz?

Sigarayı bıraktınız, tekrar başlamayı düşünüyormusunuz?

• Evet

• Hayır

• Toplam katılım
    149
@Nail USANMAZ
Hay Allah, mesajım çok geç kalmış. Lakin sigarayı bıraktığınız için, sizin adınıza çok sevindim! Hayırlı akşamlar!

• Beğen
Tepkiler: Nail USANMAZ
Scudo
ben de sigara kullanıcısı değilim, fakat 25 senedir içen babam bırakabildiyse herkes bırakabilir diye düşünüyorum. arkadaşların da söylediği gibi klasik olacak belki yine ama hakikaten irade çok önemli. Babama o kadar ısrar etmemize rağmen hatta bazı yaptırımlar dahi uygulardık ama yine banamısın demezdi. Bi gün eve geldi ve 3 gündür sigara içmediğini söyledi. O günden sonra da daha başlamadı zaten

sonuç olarak tavsiye edebileceğim şey şu olacak; bi yerden başlamak gerekir, o yüzden ayda bir bırakmaya çalış en azından, ve başka meşguliyetler bulmaya çalış... sağlıklı günler...

• Beğen
Tepkiler: Gürsel BARANLI
bende sigarayı bıraktım ramazanın 8 inde ama herşey boşsadece istek ve iradee yani herşey kendinde bitiyoo gerçekten bırakman istiyosanız bırakılır lafla olmuyoogerçi bi kere bende içtim oda yine irade için içip yine içmemek düşüncem buydu irademe sahip olmak..ramazanın 8 inde bıraktıktan sonra ramaazan bitene kadar bulunduğum ortamlar hep sigara vardı diyebilirim gerisini siz düşünün...bırakın laaaa şu meletiii

BU sigara illeti ile heryerde çatışıyorum. Bu alanda da çok yazı yazdım. Tanıdığım bir dostyum sigara bırakma işinde baya iddialı. Bu bioenerji tarzı denilen metodla bıraktırıyor, 1 seans çoğunda yetiyor. Reklam olsun diye azmıyorum ama arkadaşlarım sabah 5 sigara içmeden işe başlamazdı ve şimdi nerdeyse 1 senedir içmiyorlar ve sigara dumanından nefret ediyorlar. GErçekten sigarayı bırakmak isteyen varsa bana özelden yazsın,iletişime geçerim, siz sigarayı bırakın ben de sevap kazanayım.

Çok acı bir söz ama "Sigara sizi bırakmadan; siz sigarayı bırakın"

• Beğen
Tepkiler: Nail USANMAZ
slm 6 yıl sigara kullanıp bırakmış biri olarak naçizane fikirlerimi paylaşmak istiyorum klasik bir cümle ile başlayayım önce olayı beyinde bitirin sigara içmeyi mantıksal olarak istemeyin fiziksel olarak isteyeceksiniz tabi bu sorunlada iradenizi kullanarak başedeceksiniz.

fındık,fıstık,çerez,şeker,bonibon,çekirdek bunların hiçbiri çözüm değildir sürekli tüketemezsiniz kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum ağzımda sürekli bişeler çiğneyip çekirdek çıtlatıp oyalandıkça akabinde sigara isteğim artıyordu.

yarıya inmiş sigara pakedini kırıştırıp attıktan sonra bir daha içmeyeceğim demeyin tükürdüğünüzü yalarsınız mutlaka sigarayı kademeli olarak bırakın önce azaltın iyice azaltın bir kaçgün içmeyin sonra tekrar için böylece sigaranının vücudunuza verdiği olumsuz değişikliği çok daha iyi gözlemlemiş olursunuz.

sigara krizi geldiğinde ilk birkaç dakika içinde içmezseniz ilerleyen zaman diliminde içme olasılığınız çok daha düşüktür bu hataya düşmeyin krizi atlatın sadece 1 dk sonra isteğinizin azaldığını göreceksiniz.

sigaranın sizi esir almasına izin vermeyin siz onu esir alın dayanamadığınızda için diğer zaman diliminde sabrınızı zorlayın ve içmeyin bu süreci uzun tutn birkaç ay sürebilir vücuda aldığınız nikotin miktarını kademeli olarak azaltın bu süreç dahada uzayabilir canınızı sıkmayın nede olsa önünüzde uzun yıllar var bu yılları sigara içerek geçirmektense sigarayı bırakmaya karar verip birkaç ay bile bile kasıtlı sigara içmek size zarar getirmez dozajı azalttıkça isteğinizin azaldığını göreceksiniz ve kendinizi hazır hissettiğinizde sigaradan temenni kurtulacaksınız onu bırakacaksınız artık cebinizde çantanızda taşımak zorunda olduğunuz bir paket olmayacak .

kademeli olarak sigarayı azaltıp bıraktıktan sonra yapacağınız en büyük hata şudur "efendim nede olsa sigaraya artık hakim olabiliyorum o benim esirim oldu 6 aydır içmiyorum şimdi bitane içsem bişe olmaz" evt gerçekten o an bi tane içip bi 6 ay daha ağzınıza sürmeycekseniz için o bitaneden bişe olmaz ama bitanelerin artma olasılığı çok yüksektir bu hataya düşerseniz farkında olmadan arada bir haftada bir iki üç günde bir hatta günde bitaneceik sigara içmeye başlarsınız sonuç olarak kademeli olarak kurtulduğunuz düşmanınız içten içe sizi ele geçirmeye başlar ve ruhunuz duymaz fiziksel isteğiniz olmadan içtiğiniz o arada birtanecikler artık kriz tadında istenmeye başlanır vücut tarafından. ve artık vcut nikotini tekrar hatırlamış olur.

bu kutsal yolda size yardımcı olabilecek en önemli etken spor yapmaktır şiddetle tavsiye ediyorum.

saygılar

bence hiç başlamamak en iyisi hayatımda ağzıma almadım ve çok mutluyum:d

google.com.tr görseller den "akciger sigara" yazmanız yeterli olacaktır

Umarım bırakırsınız, Umarım bende başlamam

:(

merhaba arkadaşlar.

sigara illetini zamanında kullanmış olup bir şekilde bırakabilen arkadaşlar var mı aramızda? varsa bunu nasıl başardılar, ne gibi yöntemler kullandılar paylaşabilirler mi?

her yerde yazar "sigarayı bırakmanın en kolay yolu hiç başlamamaktır" diye. ilk okunduğunda abuk görülür bu yazı ancak gerçekten de en kolay yol budur.

dikkat edilmesi gereken önemli olduğunu düşündüğüm bir tespit var o da spor ile ilgilenen gençlerin sigara içme oranlarının bir hayli düşük olduğudur. lise yıllarına kadar futbol oynardım. daha sonra araya öss falan girdi derken spordan uzaklaştım ve sigaraya bulaştım. yaşım genç ancak benden bir çok şey aldı götürdü bu meret.

sigara sanıldığı gibi sadece ciğerlere veya kalbe zarar vermiyor. ortopedik yatak ve düzenli bir hayata rağmen beliniz, boynunuz ağrımaya başladığında, düzenli fırçalamanıza rağmen ekmek yerken çürük olmayan dişinizin tam ortasından kırılıp elinize düştüğünde anlamaya başlıyorsunuz sizden neleri alıp götürmeye başladığını. içiniz acıyor kendi kendinize ancak canınız çektiğinde engelleyemiyorsunuz pakete, çakmağa uzanan elinizi...

sigarayı bırakabilmiş arkadaşların önerilerini bekliyorum. bir de şunu eklemek istiyorum. çocuğunuz, kardeşiniz, yeğeniniz varsa ilgi duyduğu bir spor dalında mutlaka ama mutlaka cesaretlendirin, ona yardım edin. zira spor bireyi hem sağlıklı hem de disiplinli kılan eğlenceli bir eylem.

selamlar,
öncelikle sigarayı bırakmak istemenden dolayı seni tebrik ediyorum. Benim 2 arkadasım bitkisel bir yontem ile sigarayı bıraktılar. detaylı bilgiye (link) ulaşabilirsin.
umarım kısa zamanda bırakırsın.

ancak burada şunu belirtmeli
bir sigara bırakma kampanyası yapalım
ve gün gün deneyimlerimizi buraya yazalım bakalım bünyemiz nasıl tepki veriyor
bunu denemeyi düşünüyorum
ayrıca sporla ilgilenenlerin sigaradan uzaklaştığı konusuna pek katılamayacağım
çünkü ilk şaşkınlığımı bu konuda yaşamıştım
profesyonel voleybolcuların, basketbolcuların siraga içtiğini gördüğümde
inanamamıştım
ilginçti benim için

Bırakmayı gerçekten istemedikten sonra dünya gelse bırakılmaz. Gerçekten bırakmayı istiyor musun? Buna dürüstçe "evet" cevabını verebiliyorsan, tek yapman gereken, paketi çöpe atmak. Bitti, o kadar...

Denenmiş yöntemdir...

Bırakmak istiyorum, ama bir türlü olmuyor. = Hayır bırakmak istemiyorum.
Bırakmak istiyorum. = Evet bırakmak istiyorum.

Başarılar. :)

geçen gün gazi üniversitesi sigarayı bırakma ünitesi'ne gittim. 50 ytl istediler. karşılığında bir uzman, bir psikolog, bir göğüs hastalıkları uzmanı yardımları sayesinde sigarayı bırakma işlemi bir hayli hızlanıyormuş.

bu uzmanlar size gerekli testleri yapıp bağımlılık oranınızı, alışkanlıklarınızı tespit ederek size en uygun şekilde nasıl sigarayı bırakabileceğinizi söylüyorlarmış. gerekli tedavi yöntemlerini uyguluyolarmış. önümüzdeki ay başvuracam Allah nasip ederse.

demin paketi attım. masamın üstünü temizledim, küllük, çakmak ne varsa çöpe attım. bakalım inşallah bu sefer bırakacam. burdan da sizinle gün be gün yeşadığım tecrübeleri paylaşacam. öyle zannediyorum ki 2 hafta kendi irademle içmemeyi başarırsam herhangi bir tıbbi destek servisine de ihtiyacım olmaz. ancak ben yine de oraya da katılacağım.

• Beğen
Tepkiler: asortik
%90'ı tamam işin... Geriye %10'luk irade kaldı... :)

Umuyorum ki şu andan itibaren bitmiştir, gerçekten sevindim bu kararınıza, darısı diğer arkadaşların başına...

Tebrikler.

merhaba, ben de 15 aralıkta bıraktım bırakalı yaklaşık 4.5 ay oldu. 3 4 yıldır içiyordum ve bırakmayı birçok kere denemiştim.
asortik'in söylediği gibi eğer bırakmayı gerçekten istiyosan ve kararlıysan 3gün hiç içmemeyi dene. ilk 3 4 gün biraz sıkıntılı sonrasında sıkıntı gitgide azalıyo. bırakma aşamasında bir sporla ilgilenirsen bırakmana ve günlük hayatına normal bi şekilde devam etmene çok yardımcı oluyo.
ben tıbbi yöntemlere, terapi ve ilaçlara gerek olmadığını düşünüyorum. herhangi bir sporla uğraşmak yeterli. umarım başarılı olursun

bekara boşanmak kolay derler ama bir alışkanlığı bırakmak istiyorsanız o anda bırakın cebinizdeki sigaraları kırın atın mesela bunu yapabiliyorsanız işiniz dahada kolaylaşır
bende bilgisayar oyunu merakı vardı mesela hiç kalkmadan 2 gun oyun oynadığımı biliyorum sürekli bırakıcam diyordum 10 yıldır neredeyse 10 gun önce bırakıcam dedim bu sefer evdeki tüm oyun dvd lerini kırdım diskteki tüm oyunları sildim yaklaşık 100 GB
sonuç olarak elindekilerden fedakarlık yapmadan alışkanlık bırakılmıyor

3000 yıllık bilimsel bir yöntem olan akupunktur ile sıgara bir kaç seansda bırakılabiliyor.özel haricinde,devlet hastanelerinde de bu bölümleri bulabilirsiniz

3 gün oluyor bırakalı. Ara sıra başım ağrıdı bu geçen 3 gün içersinde. Normalde pek başım ağrımazdı. Belki ben kendimi şartlandırıyorumdur.

"Sigarayı bırakmak kolaydır, siz büyütüyorsunuz" diyen arkadaşların da şunu düşünmelerini istiyorum: Kendi kafanızın içinde kendi vücudunuzla savaşıyorsunuz. Bu ne kadar kolay olabilir?

Şu geçen 3 günde 80 kere vazgeçmek gelmiştir aklıma. Sigaranın sağlığa olan zararlarını bana " Sigara içersen ciğerlerin follofoş olur" diyen hiç sigara içmemiş birinden 4 kat daha iyi biliyorum. Zira ben tecrübe ediyorum onun kağıt üzerinde okuduklarını. Yani öyle hiç içmemiş biri için bol kepçeden sallamak kolay. Ya da bırakabilmiş bir kişi için geçmişte çektiklerini unutup, gaz vermek adına kolay olduğunu göstermeye çalışmak falan...

Ama ben söylüyorum: Sigarayı bırakmak zor bir eylem. En iyisi hiç başlamamak!... Aranızda yeni yeni sigara içmeye başlamış, günde 3-5 taneden bir şey olmaz diyen arkadaşlar varsa da şiddetle bundan vazgeçmelerini öneriyorum. Gittikleri o yol yol değil.
Zira ben de lise yıllarında günde bir kaç tane içerek başladım bu illete...

arkadaşlar 3. günüm bu gün 9 senedir içiyordum sigarayı hemde günd e2 paket şu an bırakalı 3. gündeyim ama nasıl bir pislikmiş bu inanın yeni anlıyorum öyle zor dayanıyorumki anlatamam yani irade şu bu inanın hikaye kalıyor gerçekten ama gerçekten kıvranıyorum resmen birşeylerle meşgul olmaya çalışsam bile hala kafamda sigaradan başka bişey yok şu an bu satırları yazarken bile sigara annem içtği için mutfakta i adet var oraya öyle koşasım geliyorki anlatamam elim ayağım titriyor bir şeylere konsantrie olamıyorum aklım karman karışık insanın sinir sistemi nasıl bu hale getiriyor bu meret anlmadım gitti of ya çok ama çok canım çekiyor nerdeyse 5 tane birden yakasım var şu an ama sabretmeye çalışıyorum inanın sigarasız güzel ama gerçekten bırakması bir dertmiş

• Beğen
Tepkiler: sertel
ben günde 3 paket içer iken 1995 senesinde bırakıyorum dedim ve bıraktım.tabi ki zor oldu ama ilk 2 ay sorunsuz atlatıldıktan sonra gerisi kolay ,ama dikkatli olmak gerekir iştah çok ciddi ölçüde açılıyor.bu süre zarfında 20 kilo aldım ama bisiklete başladığım 2 ayda 5 kilosunu geri verdim.

• Beğen
Tepkiler: sprint
Geri