Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şikayetlerimizi Salcano'ya Ulaştırıyoruz.. (satış öncesi - satış sonrası)

Yklaşık iki yıl önce salcano insomnia 300 slx-deore almıştım.bisikletin kurulumunu bizzat yaptıktan sonra,kadroya detaylı göz gezdirirken birde gördümki arka çatalın yan kısmında çizik var ve üstü bant gibi bir madde ile kapatılmış.bantın üzerini boyamayı ihmalde etmemişler tabi.aslında çok göze batan birşey değil belkide salçanoda farl edemedi ama insan bir malını gözden geçirir yahu.sıfır bisiklet satıyorsunuz sonuçta.bu yaptığınız donup dolaşıp sizi bulacak.hiç duşunmuyormusumuz?

Scudo
Arkadaşlar burada "yansın, yıkılsın, batsın" nidalarından ziyade, salcanoyu tercih ederken ve ettikten sonra yaşadığımız somut problemleri yazalım. Öfke kusmanın bir anlamı yok. Zira bir şeyleri değiştirmek için bir çaba içine girdik. Yazdıkça ortak sorunların hemen hemen aynı olduğu ortaya çıkıyor bu çok önemli. Bu başlık karalama kampanyası yapılmak, kin kusmak için açılmadı.

Merhaba
(link) Bu imza toplama sitesinde konu açıp imza toplasak site de bunu Salcano'ya ulaştırsa daha çok dikkat çeker bence.

Arkadaşlar salcano budur ve salcano yerli değildir hatta Türkiye ye giren her yabancı bisiklet bir dünya vergi öderken salcano yurt dışından kadrolar gelirken bisiklet kadrosu şekli verilmemiş hurda aliminyum boru muamelesi ile giriyor gümrüğe vergi çok az ödeniyor hammadde olarak gösteriliyor halbuki parçaları birleştirilmemiş bisiklet. Türkiye birleştirilip satılıyor ve yurt dışına çok az çıkıyor.
Tabi siz bir ürünü piyasadan daha ucuza aldığınız için seviniyor hatta Türk malı olduğu için gururlanıyorsunuz ama emin olun salcanonun içinde çalışan ekip bile bisiklet nedir bilmiyor Çin'den hazır kadroyu boyatıp ülkeye ham madde olarak sokup neredeyse hiç vergi vermeden satıyor.
Düşük şetli ithal bisiklet her koşulda salcano üzerinde olur.
İki seçenek var ya düşük setli de olsa ithal marka -diğer yerliler bile daha iyi- almak
Biraz bekleyip bütçeyi iyi bir bisiklete göre ayarlamak.
Salcano alıp geri kalan tüm servisti garanti idi hiç bir beklentide olmadan bozulsa bile kendi bütçenden harcayacağını bilerek hiç canını sıkmamak.

Burdan Salcano yetkililerine teşekkür ediyorum.Bisikletimle ilgilenmedikleri için ve bisikleti ayarsız gönderdikleri için araştırarak bisikletimi büyük ölçüde tamir etmeyi öğrendim.Bisiklet ayar ve tamiriyle ilgili gizli yeteneklerim ortaya çıktı.İyi ki ilgilenmemişler.Bu sayede kendi başımın çaresine bakabiliyorum.Teşekkürler salcano(!)

Bisiklet yapmaya ne zaman başlayacakmış salcano acaba ?

Benim için salcano yeni başlayanlar için 500-600liraya ilk alınacak bisiklet markası sadece, hani alırsınız, bir eksik sorun vs çıkarsa servisiyle uğraşmadan kendi bütçenizle halledersiniz, zaten 1500lira altındaki tüm markaların bisikletlerinin donanımı gayet tırt. Üstlerindeki parçalar dandik, yenisini takmak isterseniz fiyat olarak üzmez. Yeni başlayan alır işte salcanosunu sürer 1-2 sene, eskitir, bozar, kırar, sonra ya atar ya ucuzdan satar adam gibi bisklet alır başka marka. Bu tip serviscilik zihniyle çalışan markadan ürün alınmaz. Tamamen ithal ürün alırsınız en azından ithalatcısı arkanızda durur.

• Beğen
Tepkiler: Canince
Ben 2015 xrs 040 aldım sırf seti için bence seti edinmek daha zordur diye kadrolar daha ucuz bence düşünüldüğü zaman bu yüzden aldım ve gayet memnunum alırken bi beyaz eşyacıdan almış olsam muhtemelen memnun kalmazdım tabi yani araştırıp aldım aldığım fiyata gayet mantıklı yani burda mantıklı konuşalım savunmuorum ama hangi bisiklet markasının bir şehirde beş servisi var arkadaşlar çok olan neyse bozukluk orda çıkar düzgün olan servisi bulmak tüketicinin meselesidir yerli mallarda bu böyle yani gerçekten yanlış anlamayın dağ bisikletim de bianchi afx serisinden çok araştırıp bütçeme uygunluğu için aldım ama bazı yorumlar burda mantıksız yahu neler okuyoruz aldım baktım yok zincir yamuk yok şurası çatlak e kardeşim alırken nerdeydin bi bak sevmedin mi adamı götür başka bi yere başın ağrımasın ben konyadayken aldım xrs yi ve üç servise götürdüm bisikleti yani baktınız iki kelime yeter anlamak için o servisten kaçın burda fabrika kapansın etsin demenin anlamı yok bence ordan da insanlar bir ev geçindiriyor firmanın ticari anlayışı bu yapmıyorsa servis salcano ilgilenmiyorsa tüketici mahkemeleri 40 tl dava parasıyla paranızı da tazminatınızıda alırsınız yahu üzmeyin kendinizi ya alırken araştırın şikayeti çoksa gözü yemeyen almasın.bisiklet bir hobi aracı stresinizi atsın yeter o size "bisiklet eşya siz ona hakim olun eşya size hakim olursa yandınız" burda bi abimiz söylemişti bu sözü hatırlamıyorum ona çok selam burdan uzattım affola

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@efeyuceer Yorumunuz için teşekkürler. Bisiklet benim için bir hobi aracı değil yaşam biçimi.İsterse bir şehirde 10 tane bayileri olsun bu kafa bu zihniyet sürdüğü sürücü hiçbiri 5 para etmez ,Benim yaşadığım şehirde 1 tane servis var düzgün servis bulmak için başka şehre gitmem gerekiyor herhalde.Araştırarak aldım ben kendi adıma konuşmak gerekirse, durumun böyle olacağı az çok belliydi ama ben bir kulağın 1 ayda gelmeyeceğini düşünmüyordum.
Siz memnunsanız sorun yok sorunu olan arkadaşlara bir geçmiş olsun demek yerine Salcanoyu savunmanıza anlam veremiyorum eğer bir gün bu sorunları yaşarsanız belki anlarsınız insanların halini ,Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: erekarteks
Ben de salcano astro kullanicisi olarak herkesin de soyledigi gibi kadro boyasi ve arka gobegimden sikayetciyim. Kadro ustu canta kullanıyorum ve çizildiğini gordum. Ve tam yokusu en düşük viteste cikarken arka göbeği pert ettim. Aldigim yerin isminde "motor" unvani oldugundan ilgilenmeyeceklerini, veya beni uzun sure bekleteceklerini bildigimden hic goturmedim bile. 150 lira masraf cikti. Ve arka jantin akordu surekli bozuluyor.

Buraya ilk yorumum bu. Çoğu arkadaşın olaya yanlış açıdan baktığını görüyorum. Bu konudan f/p olarak sorunları, servis sorunlarını dile getirin sadece.

Mesela 040'ı ele alırsak. Hiç kimse bu bisikletin kadrosu, aerodinamisi, selesi, gidonu güzel demedi. Sadece başka markalar da 2-3 bin liralık makinelerde olan 3500 seti 1.099 liralık makineyle satıyorum dedi. Doğal olarak geri kalan kompenantların kalitesi düşük olacak.

Diğer bi tabirle çoğu arkadaş 3 lira verip 6-7 liralık performans beklemiş. Ürünleri kötülemiş. Ürünleri kötü değil. Sadece az para verip alt sınıf alıyorsun hepsi bu. Ama sen gidip 500-600 liraya aldığını giriş seviye makineden üst seviye performans bekleyemezsin. Bu yanlış ve boş yere olur.

Bana göre salcano da tasarım(ki bu biraz da kişiseldir) ve servis(ürün arkasında durma/satış sonrası) sorunları var sadece. Onun dışında ürünler verilen paraları hak ediyor. Sorun verilen paradan fazlasını beklemek...

Sonuç olarak ürünlerde aşırı bi sorun yok. Sonuçta verilen paranın karşılığı bu. Eğer 1.099 değil 1.499 verseydin bu bisiklete haklısın derdim ama bu durumda çoğu salcano modeli için kimsenin pek fazla bişey söylemeyr hakkı yok.

He şu olur. Bisiklet de fabrikasyon yahut imalat/montaj kaynaklı sorun olur o zaman az öncede söylediğim gibi servis ve marka ile irtibata geçersin. Ötesi gereksiz yere karalama kampanyası bence..

Aslında benim şu sorunum var urununuzle ilgili dendiğinde. Adam akıllı ilgilenen mantıklı çözümler bulunabilse marka f/p ürünleri satıyor. Ama ufak detaylar bazen insanı memnun eder. Xrs 040 ın arka jant in qr mandal olması gibi. 50 tl pahalı olsun daha iyi göbek kullan. Ufak maliyetlerden kaçınılmasın. 700 tl lik b'twin mtb de arka qr. 1400 tl lik 2015 yol bisikletinde arka somunlu. Ufak detay bu işte. Bence Çin'de çok ucuza bir göbek buluyorlar. Üretim fazlası belkide onu takıyor. Bana bisiklet 1950 tl ye mâl oldu. Çıkanları 200 tl ye sattım. 1750 tl. Dediğim gibi 2000 tl ye ön maşa karbon tiegralı xrs 030 yada 052 alırdım. Bakın hala Türk markalarından söz ediyorum. Çünkü Cube, cannondale, specialized gibi markalarda Aliminyum kadrolu sora setli bir bisiklete 3000 tl ve üstünü verirsin. Bu arada bianchi soralım makinası nasıl acaba? Oda bir 200 tl pahalı belki bu sıkıntılar yok. SLR 500 yada 800 görsel olarak güzel gözüküyor.

Bayisini bulamadığım için ,
buldugum bayide tencere tava satan Çeyiz dükkanı çıktığı için,
"Fabrikadan göndermiyorlar sen beğen getirtiriz ağbi " dendiği için ,
online satış sitesi de olmadığı için ,
başka marka aldım mutluyum...

• Beğen
Tepkiler: Canince
Bende yeni astro aldım. Kurulmuş vaziyette evime getirip teslim ettiler. Henüz 1 ay dolmadı ilk bakımına gidemedim bu sebeple de servis kalitesine bir eleştiri yada övgü getiremem.

Ürün konusunda tespitlerim:
Ilk çıktığım tur da rampa çıkarken sağ pedaldan boşluğa düşer gibi tık tık ses geliyor. Ki tur asvalt yolda idi. Arka vites attırıcı genelde sorunsuz ama bazen 3 vites birden atıyor. Gidon yavaş bir şekilde kaldırımlardan inerken bile teker bir yere direksiyon bir yere gidecek gibi his veriyor. Dağ yolunda sürme gibi fikirlerim vardı yolda kalma korkusu ile iptal edeceğim sanırım.

Bisikletin ayakligi ucundaki lastik pabuç sürekli düşüyor. Buna benzer bazı ufak ekipmanlar sağlam değiller.

Bakalım daha neler göreceğiz.

@amoush00 Ona bakarsan bana 1.310 tl'ye maal oldu ve eksi 100 lirayla 1.210 liraya geldi ve oldukça hafif ve akıcı olmuştu..

@Canince salcanoyu savunmadığımı mesajım da belirtmiştim savunacak elle tutulur bir yanı yok zaten salcanonun sorun yaşarsanız anlarsınız demenizin hiç etik olmadığını düşünüyorum yani benim anlatmaya çalıştığım şey gayet net bence de sorun yaşamasın hiçkimse ama yaşanıyor yani yaptığınız hoş birşey değil tabi bütün arkadaşlara geçmiş olsun lakin madem ilinizde bir servis var gidip önce adamla tanışıp bilgisi olup olmadığını öğrenip öyle alsaydınız.Ben burda kimseye kalkıp aldınız uğraşın banane demiyorum keşke herkes araştırarak hangi servisin iyi olduğunu görüp alsın bisiklet süren nezih insanlar arasında sizin gibi tanımadığımı bir insana beddua edercesine sizin de başınıza gelsin falan gibi cümleler şu forumda ilk kez gördüm enteresandır.hayırlısı olsun ne denir size de geçmiş olsun.

@efeyuceer beddua etmedim hocam sadece başınıza gelmediği için bu kadar rahat konuşabildiğinizi söylemek istedim :( Benim asıl sorunum servis değil , Konuyu tam olarak okusaydınız keşke. Beddua etmedim ama böyle anlaşıldıysam özür dilerim kusura bakmayın.

@lealtad
Evet sen ucuza mâl etme işinde başarılısın. Xrs 040 bölümünde de yazmıştım, bu bisikletin bu sorunlu parçaları ile uğraşmak bizi bisikleti yakından tanıyan insanlar yaptı. Ben binerim dediğim gibi. Ama bisiklet teknik bir sorun çıkarırsa uğraşırım gibi. Hemen satmak ta, istemiyorum. Bazı arkadaşlar hatırlıyorum, aldıktan 1 hafta sonra satan.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Geri