seko35.50
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 17.592
- Başlangıç
- 1989—90
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Diğer
Bu da benden gelsin o zaman. Hedef 10.000 km242849 dosyayı görüntüle
Arkadaşlar sizinle paylaşmak istedim. Yıl başında kendime 2 hedef belirlemiştim ( Bir önceki sene dağ bisikletiyle yaptığım yola istinaden) 1. si 20000 m. Yükseklik 2020 km mesafeydi. Yükseklik mesafesine ağustosta ulaştım cumartesi günü de 2020 km hedefine ulaştım (stravayı açmayı unuttuğum, telefonun şarjının bittiği yada kısa mesafe diye stravayı açmadığım durumlar hariç) . Seneye 3333 km mesafe 44444 m. (Yeni bisikletle çok yol yapıyorum) yükselti hedefi koymayı düşünüyorum. Sokağa çıkma yasağı yada sağlıkla ilgili sorunlar olmazsa yada meteor düşmezse dünyanın yörüngesi falan değişmezse kısmetse hayırlısıysa...... 😱 😱 😱 😆 😆 😆 seneye bu hedefi de sizinle paylaşmak isterim.242855 dosyayı görüntüle
ortalama değere neden bakıyorsunuz ki?Isınma ve soğuma aşamalarında Strava'ya açıyor musunuz? Benim sürüşlerim genellikle kısa olduğu için değerler hep düşük çıkıyor. Bu da analizi zorlaştırıyor.
Ben artık asıl bölümde açacağım Strava'yı 🙄
Dedikleriniz çok doğru. Fakat ben gelişimimi takip etmek açısından düşünmüştüm. Mesela o gün 40 dk. Z3 yapacaksam, başına ve sonuna koyduğum Z1'ler asıl çalışmanın değerlerini bozup, diğer çalışmalarla karşılaştırmamı zorlaştırıyor.ortalama değere neden bakıyorsunuz ki?
ısınma ve soğumadaki değerlerinizi de görmek için tamamında açmak daha mantıklı...
birileriyle "sanal yarış" yapmadığınız sürece, stravanın gösterdiği ortalama hızın ne önemi var???
mesela benim kendimce yaptığım interval çalışmalarında ilk 10 dakika ve son 5 dakika hızları, sürüşün diğer kısmına göre oldukça düşük kalıyor...
40 dakikalık sürüşlerde 15 dakika ısınma soğuma, ortalamayı ciddi düşürüyor... ama o kısımları çıkarıp ortalama 40 görsem bana faydası olmayacak... O baştaki ve sondaki değerleri, nabız ve kadansı da görmek, yüksek ortalama görmekten daha yararlı...
örnek çalışma;
(link)
(link)
Isınma soğuma yok Ayhan hocam. Pedaldan klik sesi geldiği gibi Bam Bam Bam...Isınma ve soğuma aşamalarında Strava'ya açıyor musunuz? Benim sürüşlerim genellikle kısa olduğu için değerler hep düşük çıkıyor. Bu da analizi zorlaştırıyor.
Ben artık asıl bölümde açacağım Strava'yı 🙄
Eğer minimum nabız ve kadans ölçerin varsa ve tüm sürüş boyunca açıksa bırak flag lasınlar. Power metre varsa zaten birde extradan kimse bi'şey yapamaz.Öbür türlü biraz flag dan kurtulman zor.Arkadaşlar, Strava'da adilik yapmak için flag'leyenler var mı? Yani yaptığınız dereceyi şikayet edip sizi KOM'dan düşürenler var mı? Böyle yapan birilerini hiç duydunuz mu?
Isınma soğuma yok Ayhan hocam. Pedaldan klik sesi geldiği gibi Bam Bam Bam...
Diyorum. Sonra akşamı kalfım ağrıyeah, kasığım çekiyeah. Yattığım yerde kramp giriyeah... 🤪.. diyosun 🤣 🤣 🤣
Recover yapayım bari.Isınma soğuma yok Ayhan hocam. Pedaldan klik sesi geldiği gibi Bam Bam Bam...
Seneye önce Granfondo, sonra Uludağ yapacağız beraber.Diyorum. Sonra akşamı kalfım ağrıyeah, kasığım çekiyeah. Yattığım yerde kramp giriyeah... 🤪
Olur abi. Başımın üstünde yerin var. 👍Recover yapayım bari.
Ona izin var mı? 🤣
Seneye önce Granfondo, sonra Uludağ yapacağız beraber.
Yaz bunu bir kenara 😎
Başkasına göstermek için değil, kendi performansımı takip için öyle düşünmüştüm. Bugünkü sürüşümü lap'lara böldüm, istediğim oldu. 😊@eshquiaa bro sen çalışmana bak strava ortalaman düşük diyene kendini demediğin bir kayıt göster sussun hem başkasına ne? adama şu videoyu gönder 🤣
Demek ben daha yaşlanmamışım.😅Diyorum. Sonra akşamı kalfım ağrıyeah, kasığım çekiyeah. Yattığım yerde kramp giriyeah... 🤪