Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Strava hakkında bilinenler, bilinmeyenler

şu siteye girin değerleri yazın sonra eeeeen aşağıda "Joe Friel Biking" var:
(link)

buyurunuz en güzel hesap budur.

sonra bunları stravaya / garmine nereye isterseniz giriyorsunuz.
Hatta ben garminden % of lactate threshold seçip bunlara denk gelecek şekilde ayarladım ve 160 olduğunu farkettim.
sonra denedim ölçümü ve hakikaten 161 mi ne çıktı zamanında.
Dediğin siteden hesapladım. Strava'da web üzerinden "my performance" da elle ayarlamaya çalıştım ama sonrasında telefondan baktığımda hiç ayarlanmamış gibi gösteriyor zone ları. Birde zone lar için 2 ayrı rakam değil tek rakam giriyorsun o kısmı da biraz kafa karıştırıcı oldu.

Scudo
Dediğin siteden hesapladım. Strava'da web üzerinden "my performance" da elle ayarlamaya çalıştım ama sonrasında telefondan baktığımda hiç ayarlanmamış gibi gösteriyor zone ları. Birde zone lar için 2 ayrı rakam değil tek rakam giriyorsun o kısmı da biraz kafa karıştırıcı oldu.
strava ya girişi doğru yapmışsınız orada sıkıntı yok. önceki sürüşlerde geçerli olmayacak, yeni ayarlama yeni ya da aynı gün yaptığınız sürüşler için geçerli olacak.

• Beğen
Tepkiler: Adil ÜNALDI
joe1.pngjoe2.png

Böyle ayarladım ama bana pek sağlıklı oldu gibi gelmedi. ?

bu nabız bölgesi yapılandırılmasında şöyle bir durum var LTHR nabzınızın max nabzın %85 olduğunu varsayarak bölgeleri oluşturuyor ki iyi antrenman yapmış ve kondisyonu yüksek birisinde bu oran %90a kadar çıkabilir :)
o yüzden sıradan bir kullanıcı için en uygunu bence reserved heart rate ama bunda da dinlenik nabzın ve ma nabzın bilindiğini varsayarak söylüyorum.

bu nabız bölgesi yapılandırılmasında şöyle bir durum var LTHR nabzınızın max nabzın %85 olduğunu varsayarak bölgeleri oluşturuyor ki iyi antrenman yapmış ve kondisyonu yüksek birisinde bu oran %90a kadar çıkabilir :)
o yüzden sıradan bir kullanıcı için en uygunu bence reserved heart rate ama bunda da dinlenik nabzın ve ma nabzın bilindiğini varsayarak söylüyorum.
Dİnlenik nabız en aşağı 50 gördüm. Genel olarak 53-54 oluyor. Maksimum nabız 196 üzeri gördüğümü hatırlamıyorum. Benm sıkıntım bu joe friel olaynı strava tarafında nasıl doğru bir şekilde ayarlayacağımı bilmemem.

olmamış
stravada 176 166 156 149 olacak imleçleri çektiğiniz 4 sayı
Karvonen hesaplamasına göre ayarlamıştım ben bunu. Senin söylediğin herhalde joe field olan sanırım.
Haydaa! @ndhakara buradan da böyle bir yorum geldi şimdi. ?

Karvonen hesaplamasına göre ayarlamıştım ben bunu. Senin söylediğin herhalde joe field olan sanırım.
139 - 153 - 168 - 182 tamamdır imleçleri o zonenun yüksek sınırına göre ayarlıyorsunuz

• Beğen

Sen yazdığını değiştirdin mi? Değiştirme bak, senin fikrin de önemli...

abi epeydir ayarlamamıştım bakınca nasıl yapmışım diye beynim yandı ama son kararımı açıklıyorum:
Z5: 176 - 166
Z4: 166 - 156
Z3: 156-149
Z2: 149 - 134
Z1: 134 - 99

stravada 166 - 156 - 149 - 134 seçeceksin.
kafa karışıklığı için özürler düzerim.

benimki şöyle:
Z5: 170 - 160
Z4: 160 - 151
Z3: 151 - 144
Z2: 144 - 130
Z1: 130 - 96

stravadaki imleçlerin yeri de 160 - 151 - 144 - 130

Son düzenleme:
  • Beğen
abi epeydir ayarlamamıştım bakınca nasıl yapmışım diye beynim yandı ama son kararımı açıklıyorum:
Z5: 176 - 166
Z4: 166 - 156
Z3: 156-149
Z2: 149 - 134
Z1: 134 - 99

stravada 166 - 156 - 149 - 134 seçeceksin.
kafa karışıklığı için özürler düzerim.

benimki şöyle:
Z5: 170 - 160
Z4: 160 - 151
Z3: 151 - 144
Z2: 144 - 130
Z1: 130 - 96

stravadaki imleçlerin yeri de 160 - 151 - 144 - 130
yanlış okudum o yüzden mesajı sildim :)

Bu ikisi arasında kaldık arkadaşlar.

(Aşağıaki rakamlar strava da nabız zone aralıkları için imleçlerin getirilmesi gereken noktalardır)
A) 134 - 149 - 156 - 166
B) 139 - 153 - 168 - 182

Dinlenik nabız: 54
Gördüğüm Max Nabız: 196

Bakalım farklı yanıtlar gelecek mi.

Son düzenleme:
Bu ikisi arasında kaldık arkadaşlar.

(Aşağıaki rakamlar strava da nabız zone aralıkları için imleçlerin getirilmesi gereken noktalardır)
A) 130 - 144 - 151 - 160
B) 139 - 153 - 168 - 182

Dinlenik nabız: 54
Gördüğüm Max Nabız: 196

Bakalım farklı yanıtlar gelecek mi.

siz benimkini almışsınız ama :) O yüzden o kadar fark var.
Max nabzı 182 (220-38) girdim ,gördüğünüzü değil de yaşınıza göre maks kaç olabilir kalbiniz patlamadan onu yazalım bence.
Forumda biri kalbini çok zorladığı için kalp kası yıkımı yaşamıştı hatta. Lütfen dikkat!
Sizinki şöyle oluyor verdiğiniz değerler için:
A) 139 - 145 - 154 - 163 ((link))
B) 131 - 144 - 156 - 169 --> Joe Friel ((link))

İkisi de az çok uyuyor. Bence Joe Friel'i baz alın sonuçta bisiklet için!
Bu arada ben kendi değerlerimi girince ikisi böyle güzel uyuşmuyor hatta 1 heart zone oynuyor neredeyse (karvonen daha yüksek)

• Beğen
Selamlar,

Samsung Not2 kullaniyorum. Stravayi bir süredir sorunsuz kullanıyordum. Ancak birkaç aydır start dedikten sonra gittigim yolu strava üzerinden görsem bile sürüş bitip kaydet dediğimde sürüşüm kayıt olmuyor. Neden olabilir?

siz benimkini almışsınız ama :) O yüzden o kadar fark var.
Max nabzı 182 (220-38) girdim ,gördüğünüzü değil de yaşınıza göre maks kaç olabilir kalbiniz patlamadan onu yazalım bence.
Forumda biri kalbini çok zorladığı için kalp kası yıkımı yaşamıştı hatta. Lütfen dikkat!
Sizinki şöyle oluyor verdiğiniz değerler için:
A) 139 - 145 - 154 - 163 ((link))
B) 131 - 144 - 156 - 169 --> Joe Friel ((link))

İkisi de az çok uyuyor. Bence Joe Friel'i baz alın sonuçta bisiklet için!
Bu arada ben kendi değerlerimi girince ikisi böyle güzel uyuşmuyor hatta 1 heart zone oynuyor neredeyse (karvonen daha yüksek)
Karvonen hesabı iki ayrı linktede farklı çıkıyor. Birinde dinlenik nabız da girildiği için olabilir mi?

merhabalar ben stravayı bir kaç gündür kullanmaya başladım ve bisikletimi bugün ekledim stravaya şimdi önceki sürüşlerimi o bisikletime ekleyebilirmiyim? eğer ekleyebilirsem nasıl eklerim? teşekkürler

hesaınızı açın, istediğiniz turunuza tıklayın. üç nokta olan menüye tıklayarak düzenle deyin. buradan turda kullandığınız bisikletinizi seçebilirsiniz. sonra da kaydedin.

• Beğen
Tepkiler: albuspwbd
Dün manuel olarak hesaplayıp strava ya girmiş olduğum zone aralıkları sorunsuz olarak çalıştı. Yardım eden herkese teşekkürler.

hr1.png

Arkadaşlar Stravanın 30 günlük ücretsiz premium üyeliğini kullandım. Tarihleri karıştırdığım için 30 günün sonunda yani bugün 1 yıllık üyelik ücreti kredi kartımdan tahsil edildi. Bu işlemi nasıl iptal edebilirim? Google siparişlerimde sorun bildir menüsü var ama hangi seçeneği işaretlemem lazım? Veya başka bir yöntem var mı bununla ilgili?
Bigisi olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum.
Şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: haldun989
Geri