osmancan71
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 2.256
- İsim
- osman
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Cyclocross
GPX dosyası varsa GPXSee.Belirli bir rotanın yükselti farkını nasıl hesaplıyoruz. Stravada galiba ücretli. Bunun hesabınj yapabileceğimiz başka bir uygulama var mı
istediği kadar profesyonel olsun adamın ortalama hızı 72.8 km/sBunu yapan kişi profesyonel bir bisiklet sürücüsü, umarım bilerek yapmamıştır KOM elde edebilmek için yoksa gerçekten üzücü bir durum...
Belirli bir rotanın yükselti farkını nasıl hesaplıyoruz. Stravada galiba ücretli. Bunun hesabınj yapabileceğimiz başka bir uygulama var mı
Günaydın,
dün eşimle yürüyüş yaptık ve ikimiz de telefonlarıızdan stravayı çalıştırdık. GPS sinyali alındı uyarısıyla kaydı başlattık. Yanyana yürüdük ve sonunda ikimizin kaydı arasında çok fark var, benim ortalama hızımı 7 km/h; onun ortalama hızı 4,7 km/h. Ayrıca mesafe olarak da 2 km. yakın fark oluştu. İkimizin telefonu da android (benimki 4 yıllık bir telefon, eşimin telefonu 3 aylık). Alta ekran görüntülerini ekliyorum. Benim fikrim benim ölçümlerde hata var. Ama çözemedim ve buraya yazmaya karar verdim. Kıymetli vaktini ayırıp okuyan, bilgilerini paylaşan herkese şimdiden teşekür ederim.
Strayayı arka plana attığınızda cihazınızda uygulamayı durdurmuş olup belli bir alanını takip etmemiş olması ihtimal cihaz ayarlarına bakmak lazımGünaydın,
dün eşimle yürüyüş yaptık ve ikimiz de telefonlarıızdan stravayı çalıştırdık. GPS sinyali alındı uyarısıyla kaydı başlattık. Yanyana yürüdük ve sonunda ikimizin kaydı arasında çok fark var, benim ortalama hızımı 7 km/h; onun ortalama hızı 4,7 km/h. Ayrıca mesafe olarak da 2 km. yakın fark oluştu. İkimizin telefonu da android (benimki 4 yıllık bir telefon, eşimin telefonu 3 aylık). Alta ekran görüntülerini ekliyorum. Benim fikrim benim ölçümlerde hata var. Ama çözemedim ve buraya yazmaya karar verdim. Kıymetli vaktini ayırıp okuyan, bilgilerini paylaşan herkese şimdiden teşekür ederim.
Geçtiğiniz rotanın tamamını hem eşinizin hem de kendi hesabınızdan ekran görüntülerini alıp paylaşabilir misiniz?
Cihazdan cihaza değişir ama uygulamalar da uygulama başlatma vardı bunu otomatilten Manuel almanız lazımMerhaba,
alta her iki rotayı da ekliyorum. İlk foto benim strava, ikinci foto eşimin strava harita görüntüsü. Teşekkürler.
Sizin telefon cebinizdeydi galiba. Cepte olunca GPS verisini düzgün alamıyor ve haritada gördüğünüz gibi sürekli çizgiler ile biryerlere gitgel yapıyor ve bunları da mesafe olarak sayıyor.Merhaba,
alta her iki rotayı da ekliyorum. İlk foto benim strava, ikinci foto eşimin strava harita görüntüsü. Teşekkürler.
Merhaba,
Teşekkür ederim.Sizin telefon cebinizdeydi galiba. Cepte olunca GPS verisini düzgün alamıyor ve haritada gördüğünüz gibi sürekli çizgiler ile biryerlere gitgel yapıyor ve bunları da mesafe olarak sayıyor.
Ya da telefonun GPS yazılımı güncel değil. O da aynı olaya sebep olabiliyor.
Uygulamada ve starva.com'da "correct distance" bölümü var. Onu bi denerseniz belki daha iyi bir veri verebilir.
Not : Tekrar baktım, uygulamada görünmüyor. Ama bilgisayardan girip "correct distance" deneyebilirsiniz...
Lafı ağzımdan aldınız, bende aynı şeyi merak ediyorum.Strava'da takip ettiğimiz kişilerin etkinliklerini gördüğümüz Anasayfa'da, akışta, zwift sürüşlerini görmeyi engelleyebileceğimiz bir ayar var mı acaba bilen var mı?
Garip bir istek belki ama sadece outdoor etkinlikleri takip edebilmek istiyorum
Zwift ve diğer sanal sürüş uygulamaları Strava'nın çok ciddi sponsorları oldukları için öyle bir seçenek asla gelmez.Lafı ağzımdan aldınız, bende aynı şeyi merak ediyorum.
@Tuğrul Tomba konum seçenekleri içinde, daha fazla hassasiyet için wifi ağlarını kullan vs gibi seçenekler işaretli olabilir, kaldırın.
Hassaslıktan kıpır kıpır dans etmiş resmen.
Teşekkürler. Tam da dediğiniz gibiymiş. Sadece cihaz seçeneğini işretledim. Bir de böyle ölçelim bakalım. Sağlcakla kalın.
"Komoot" apk si varmış birde. Belki birine lazım olur iphone da var mı bilmiyorum.(link)
Bu siteden kendiniz rota oluşturabilirsiniz. Her türlü bilgiyi de ücretsiz veriyor.
Evet,var. (link)"Komoot" apk si varmış birde. Belki birine lazım olur iphone da var mı bilmiyorum.