Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Strava yardım

Belirli bir rotanın yükselti farkını nasıl hesaplıyoruz. Stravada galiba ücretli. Bunun hesabınj yapabileceğimiz başka bir uygulama var mı

Scudo
Belirli bir rotanın yükselti farkını nasıl hesaplıyoruz. Stravada galiba ücretli. Bunun hesabınj yapabileceğimiz başka bir uygulama var mı
GPX dosyası varsa GPXSee.

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Bunu yapan kişi profesyonel bir bisiklet sürücüsü, umarım bilerek yapmamıştır KOM elde edebilmek için yoksa gerçekten üzücü bir durum...
istediği kadar profesyonel olsun adamın ortalama hızı 72.8 km/s

(link)

Bu siteden kendiniz rota oluşturabilirsiniz. Her türlü bilgiyi de ücretsiz veriyor.

• Muhteşem
Tepkiler: osmancan71
Günaydın,
dün eşimle yürüyüş yaptık ve ikimiz de telefonlarıızdan stravayı çalıştırdık. GPS sinyali alındı uyarısıyla kaydı başlattık. Yanyana yürüdük ve sonunda ikimizin kaydı arasında çok fark var, benim ortalama hızımı 7 km/h; onun ortalama hızı 4,7 km/h. Ayrıca mesafe olarak da 2 km. yakın fark oluştu. İkimizin telefonu da android (benimki 4 yıllık bir telefon, eşimin telefonu 3 aylık). Alta ekran görüntülerini ekliyorum. Benim fikrim benim ölçümlerde hata var. Ama çözemedim ve buraya yazmaya karar verdim. Kıymetli vaktini ayırıp okuyan, bilgilerini paylaşan herkese şimdiden teşekür ederim.

Dosyalar

• IMG-20221113-WA0001.jpg
    IMG-20221113-WA0001.jpg
    37 KB · Okunma: 33
  • Screenshot_20221113-151739.png
    Screenshot_20221113-151739.png
    110,7 KB · Okunma: 33
Günaydın,
dün eşimle yürüyüş yaptık ve ikimiz de telefonlarıızdan stravayı çalıştırdık. GPS sinyali alındı uyarısıyla kaydı başlattık. Yanyana yürüdük ve sonunda ikimizin kaydı arasında çok fark var, benim ortalama hızımı 7 km/h; onun ortalama hızı 4,7 km/h. Ayrıca mesafe olarak da 2 km. yakın fark oluştu. İkimizin telefonu da android (benimki 4 yıllık bir telefon, eşimin telefonu 3 aylık). Alta ekran görüntülerini ekliyorum. Benim fikrim benim ölçümlerde hata var. Ama çözemedim ve buraya yazmaya karar verdim. Kıymetli vaktini ayırıp okuyan, bilgilerini paylaşan herkese şimdiden teşekür ederim.

Geçtiğiniz rotanın tamamını hem eşinizin hem de kendi hesabınızdan ekran görüntülerini alıp paylaşabilir misiniz?

• Beğen
Tepkiler: Tuğrul Tomba
Günaydın,
Strayayı arka plana attığınızda cihazınızda uygulamayı durdurmuş olup belli bir alanını takip etmemiş olması ihtimal cihaz ayarlarına bakmak lazım

Stravada rotayı nasıl çalıştırıyoruz

Geçtiğiniz rotanın tamamını hem eşinizin hem de kendi hesabınızdan ekran görüntülerini alıp paylaşabilir misiniz?

Merhaba,
alta her iki rotayı da ekliyorum. İlk foto benim strava, ikinci foto eşimin strava harita görüntüsü. Teşekkürler.

Dosyalar

• tuğrul.jpg
    tuğrul.jpg
    69,1 KB · Okunma: 31
  • melek.jpg
    melek.jpg
    55,5 KB · Okunma: 31
Merhaba,
alta her iki rotayı da ekliyorum. İlk foto benim strava, ikinci foto eşimin strava harita görüntüsü. Teşekkürler.
Cihazdan cihaza değişir ama uygulamalar da uygulama başlatma vardı bunu otomatilten Manuel almanız lazım

Merhaba,
Sizin telefon cebinizdeydi galiba. Cepte olunca GPS verisini düzgün alamıyor ve haritada gördüğünüz gibi sürekli çizgiler ile biryerlere gitgel yapıyor ve bunları da mesafe olarak sayıyor.
Ya da telefonun GPS yazılımı güncel değil. O da aynı olaya sebep olabiliyor.

Uygulamada ve starva.com'da "correct distance" bölümü var. Onu bi denerseniz belki daha iyi bir veri verebilir.

Not : Tekrar baktım, uygulamada görünmüyor. Ama bilgisayardan girip "correct distance" deneyebilirsiniz...

GPS hassasiyet ayarına bakmak işe yarayabilir her 2 telefonda Ayarlar içinde. Zira bazılarında 3 farklı kademesi oluyor

Merhaba,

Sizin GPS yanlış yollara sapmış :) Eşinizinki daha doğru gibi görünüyor, @Noldor ve İrfan abinin muhtemel çözüm yollarını açıkladığı gibi Strava'yla değil telefonla alakalı bir durum.

Strava'da takip ettiğimiz kişilerin etkinliklerini gördüğümüz Anasayfa'da, akışta, zwift sürüşlerini görmeyi engelleyebileceğimiz bir ayar var mı acaba bilen var mı?
Garip bir istek belki ama sadece outdoor etkinlikleri takip edebilmek istiyorum :)

Sizin telefon cebinizdeydi galiba. Cepte olunca GPS verisini düzgün alamıyor ve haritada gördüğünüz gibi sürekli çizgiler ile biryerlere gitgel yapıyor ve bunları da mesafe olarak sayıyor.
Ya da telefonun GPS yazılımı güncel değil. O da aynı olaya sebep olabiliyor.

Uygulamada ve starva.com'da "correct distance" bölümü var. Onu bi denerseniz belki daha iyi bir veri verebilir.

Not : Tekrar baktım, uygulamada görünmüyor. Ama bilgisayardan girip "correct distance" deneyebilirsiniz...
Teşekkür ederim.

Strava'da takip ettiğimiz kişilerin etkinliklerini gördüğümüz Anasayfa'da, akışta, zwift sürüşlerini görmeyi engelleyebileceğimiz bir ayar var mı acaba bilen var mı?
Garip bir istek belki ama sadece outdoor etkinlikleri takip edebilmek istiyorum :)
Lafı ağzımdan aldınız, bende aynı şeyi merak ediyorum.

@Tuğrul Tomba konum seçenekleri içinde, daha fazla hassasiyet için wifi ağlarını kullan vs gibi seçenekler işaretli olabilir, kaldırın.
Hassaslıktan kıpır kıpır dans etmiş resmen. :D

Lafı ağzımdan aldınız, bende aynı şeyi merak ediyorum.
Zwift ve diğer sanal sürüş uygulamaları Strava'nın çok ciddi sponsorları oldukları için öyle bir seçenek asla gelmez.

Ancak PC'den bakarken, Chrome eklentisi olan Elevate uygulamasını kurduğunuzda sanal sürüşleri filtre edebiliyorsunuz.

Bir de çok yoğun şekilde sanal sürüş yapan kişilerinizi sessize alabilir, gürültü kalabalığını azaltabilirsiniz.

@Tuğrul Tomba konum seçenekleri içinde, daha fazla hassasiyet için wifi ağlarını kullan vs gibi seçenekler işaretli olabilir, kaldırın.
Hassaslıktan kıpır kıpır dans etmiş resmen. :D

:D Teşekkürler. Tam da dediğiniz gibiymiş. Sadece cihaz seçeneğini işretledim. Bir de böyle ölçelim bakalım. Sağlcakla kalın.

• Beğen
Tepkiler: Özcan
Geri