Scudo Sports

Strava yardım

Ben daha rota çizmeyi başaramadım, 30 günlük deneme sürümü için kredi kartı numaramı istediler, "vermem" dedim :)
Rota çizmek için strava ya para bayılmak gereksiz ve saçma. Onun yerine (link) kullanabilirsin hem daha iyi hem de ücretsiz.

Scudo
Ben daha rota çizmeyi başaramadım, 30 günlük deneme sürümü için kredi kartı numaramı istediler, "vermem" dedim :)
Sanal kart oluşturup onu verebilirsiniz. Limiti de siz belirlersiniz. Trail sonunda iptal edebilirsiniz ve kartı silersiniz.:harika:

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve mydreams
herkese selamlar. stravada verilerimi kurcalarken böyle bir grafiğe denk geldim. Estimated Power Curve sizde de böyle mi acaba ? yada bu tablodan ne anlamak gerekir ?

1696025147924.png1696025170643.png

Bende de power metre yok, çıkan sonuç bu. Haa; Tabi trainer sürüşlerimde power metre var. Onları da ekliyor ama ne kadar doğru bilemem.
Yalan yok! Bende 312 FTP yoktur.

1696025723366.png

1696025738383.png

PM yoksa hıza göre işliyor algoritma, rüzgar arkadansa wattlar coşuyor :) Kıymeti yok analiz açısından

80 kilo birisi ile 55 kilo birisi aynı hızda %7 eğimi çıkarlarsa güç ölçer aynı değeri mi gösterir?

Sonuçta daha fazla kütleyi taşıma için daha fazla güç gerekiyor.

Tırmanışçılar ciddi güçlere çıkıyorlar, en azından rakamlara göre. Belirli bir güçleri var orası tamam da bu değerler güçlü olduklarından mı yoksa hafif olduklarından mı böyle yüksek?

Yani temelde güç ölçer gücü hangi şeyden ölçüyor? hız, kilo, basınç, yükseklik.

80 kilo birisi ile 55 kilo birisi aynı hızda %7 eğimi çıkarlarsa güç ölçer aynı değeri mi gösterir?

Tırmanışçılar ciddi güçlere çıkıyorlar, en azından rakamlara göre. Belirli bir güçleri var orası tamam da bu değerler güçlü olduklarından mı yoksa hafif olduklarından mı böyle yüksek?

Aynı değeri göstermez. Aynı hızla çıkıyorlarsa aynı w/kg değerine sahiptirler. Örneğin 4 watt/kg ile çıktıklarını düşünürsek birinin PMsi 220 diğeri 320 watt gösterir.

80 kilo ile 55kilo aynı hızda çıkarsa, 80kilonun watt değeri çok daha yüksek çıkar. Powermetre pedal üzerinde bir cihaz ve direkt olarak ayaktan pedala basılan gücü ölçüyor. Watt hesabında kilo basınç vs. başka birşey hesaba katılmıyor. Fakat bakılan farklı bir değer var, o da "watt/kilo". Bisikletçinin kendi ağırlığı hesaba katılarak kendi kilogramı başına ne kadar watt ürettiği hesaplaniyor. Bu sayede farklı kilolardan kişilerin değerlerini karşılaştırabiliyoruz.

Strava'ya iPhone'ların Health uygulamasından veri aktarmak mümkün mü yoksa illa ki Watch mu kullanmak lazım bilen varsa bilgilendirebilir mi?

Strava'ya iPhone'ların Health uygulamasından veri aktarmak mümkün mü yoksa illa ki Watch mu kullanmak lazım bilen varsa bilgilendirebilir mi?

Mümkün olması lazım. Apple Watch da Health üzerinden veri sağlıyor zaten Strava'ya. Ben koşu ve yüzmelerimi Health üzerinden aktarıyorum.

Mümkün olması lazım. Apple Watch da Health üzerinden veri sağlıyor zaten Strava'ya. Ben koşu ve yüzmelerimi Health üzerinden aktarıyorum.
Bi türlü beceremedim, Health'a da veriler başka bi uygulama üstünden geliyor onunla mı alakası var acaba? 2 telefonda aynı hesabı kullanıyorum ama Android olandaki Google verilerini almaması için engelledik veri akışını yine bişey değişmedi. Çıkamadım işin içinden bi türlü.

Evet mümkün, sağlık uygulamasına veri sağlayacaklar arasında Strava görünüyor, ayarlardan onay vermek yeterli

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Bi türlü beceremedim, Health'a da veriler başka bi uygulama üstünden geliyor onunla mı alakası var acaba? 2 telefonda aynı hesabı kullanıyorum ama Android olandaki Google verilerini almaması için engelledik veri akışını yine bişey değişmedi. Çıkamadım işin içinden bi türlü.

Strava üzerinden Health'e bağlı gözüküyor musunuz? Yakın zamanda iOS güncellemesi yaptıysanız bağlantıyı kesip tekrar yapmanızı öneririm. Işletim sistemlerinin ve uygulamaların permission ayarları değiştiğinde bu tarz senkronizasyon sıkıntıları doğabiliyor.

1696584243991.png

Bakacağım şimdi tekrar bi, komple her türlü bağlantıları kesip tüm güncellemeleri kontrol edip tekrar bağlantıyı deneyeceğim, hayırlısı bakalım. Teşekkürler herkese :)

Strava'daki aktiviteleri tanımadığı bilmediği hiç bir ortak takipleştiği falan olmayan kişiler tarafından beğenilen var mı bu ara? Tamamlıyorum aktiviteyi, 1-2 saat geçiyor 2-3 tane ecnebi kudos atıyor. Garip geldi, anlayamadım..

Strava'daki aktiviteleri tanımadığı bilmediği hiç bir ortak takipleştiği falan olmayan kişiler tarafından beğenilen var mı bu ara? Tamamlıyorum aktiviteyi, 1-2 saat geçiyor 2-3 tane ecnebi kudos atıyor. Garip geldi, anlayamadım..
Genellikle onları takip etmeni bekleyen kişilerdir. Örnek vermem gerekirse bazı kendilerini çok zeki sanan kesim var seni takip eder sonra sen onu geri takip ettiğin gibi seni takipten çıkarak takipçi kasar. Böyle tipleri ben direk engelliyorum.

Genellikle onları takip etmeni bekleyen kişilerdir. Örnek vermem gerekirse bazı kendilerini çok zeki sanan kesim var seni takip eder sonra sen onu geri takip ettiğin gibi seni takipten çıkarak takipçi kasar. Böyle tipleri ben direk engelliyorum.
Olabilir, şimdi bi baktım da hepsinin binlerce takipçisi ama 50-100 takip ettiği tip var..

Geri