Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Kellere laf yok :komik:
Keller, her komponenti eller.
Lütfen kellere laf etmeyelim kel adamlar işlerinin her zaman piri ve üstadı olan adamlardır. Örnek vereyim Joe Satriani işinin piri bir gitar virtüözü, (link) listedeki tam kel ve yarım kel aktörler, Jeff Bezos, bir liste daha atayım
(link)
Disturbed - David Draiman
Meshuggah - Jens Kidman
Slayer - Kerry King
Pantera - Philip Hansen Anselmo
Judas Priest - Robert John Arthur Halford (yaştan dolayı kel)
Devin Townsend
Anthrax - Scott Ian
Gördüğünüz gibi metal müzik camiasında da bolca başarılı kel var.
Ayrıca son olarak bir kel daha var ismini söylemesem de hemen hemen bir çok kişini aklında canlanıyordur. Kimi zaman doktor, kimi zaman polis, kimi zaman pizza teslimatçısı aşağıdaki çocukta yaptığı sunumda onun gibi başarılı bir kel olmak istiyor.
(link)

Bir yarım kel olarak 10 yıl sonra muhtemelen ben de tam kel olurum.

Ekleme: Benzini shell'den aklı kelden alacaksın

Scudo
Her gece gökyüzünün karanlığına dalıp daha iyi bir hayatın nerede olacağını isteyen gönlümdeki hayallerin gerçek hayattaki karşılık bulmuş halini nerede bulacağımı düşünen zihnimi avutma isteğiyle yorgun düşüp gecenin içinde eriyip giden güneşin ışıkları gibi karanlığa gömülüyordu hayallerim…(Ağır şizofren miyim neyim ben anlamadım.Aklımdan bunlar geçti😀)

Vakit bulamadığım için ertelediğim şeyler aklımın bir köşesinde sürekli beni yiyip bitiriyor. Mesela aylardır kenarda bekleyip odada yer kaplayan, montajın tamamlanmasını bekleyen Fischer. Sürekli bir pürüz çıkıyor ve tamamlayamıyorum. Alıp duvara vurasım geliyor kadroyu. Veya iş yerindeki yoğunluktan dondurduğum kara kalem kursu. (Donduralı 3 yıl olacak.) Adamlar acaba iptal eder mi korkusu da var. Bunlar ufak dertler tabii. Diğer sıkıntılar içinde bu ufak problemler böyle hatırladıkça beni bunaltıyor.

Problemlerden birini, iki üç gündür çözmek için uğraşıyorum. Dün akşam aktif kullandığım bisiklet için satın aldığım bileşenlerin montajını neyse ki bitirebildim. Acaba kabloları yapabilecek miyim? Vites ayarı olacak mı? Hidrolik basabilecek miyim vs... Bir yerden sonra hobi ve eğlenceden, korku ve bıkkınlığa dönüşüyor olay. Gece 11-12 gibi çocuk uyuyor. Sonra yapacağım işlere başlıyorum. Genelde Youtube üzerinden nasıl yapılacağını öğrenip bunu uygulamam falan derken yatış saati 4'ü buluyor. Sabah 7.30'da kalkıp bu rutini bir hafta devam ettirince pertim çıkıyor. Hafta sonu rahat rahat yapsam bu sefer de her şeyi yetiştiremiyorum.

Bu da böyle bir iç dökme yazımdır.

Vakit bulamadığım için ertelediğim şeyler aklımın bir köşesinde sürekli beni yiyip bitiriyor. Mesela aylardır kenarda bekleyip odada yer kaplayan, montajın tamamlanmasını bekleyen Fischer. Sürekli bir pürüz çıkıyor ve tamamlayamıyorum. Alıp duvara vurasım geliyor kadroyu. Veya iş yerindeki yoğunluktan dondurduğum kara kalem kursu. (Donduralı 3 yıl olacak.) Adamlar acaba iptal eder mi korkusu da var. Bunlar ufak dertler tabii. Diğer sıkıntılar içinde bu ufak problemler böyle hatırladıkça beni bunaltıyor.

Problemlerden birini, iki üç gündür çözmek için uğraşıyorum. Dün akşam aktif kullandığım bisiklet için satın aldığım bileşenlerin montajını neyse ki bitirebildim. Acaba kabloları yapabilecek miyim? Vites ayarı olacak mı? Hidrolik basabilecek miyim vs... Bir yerden sonra hobi ve eğlenceden, korku ve bıkkınlığa dönüşüyor olay. Gece 11-12 gibi çocuk uyuyor. Sonra yapacağım işlere başlıyorum. Genelde Youtube üzerinden nasıl yapılacağını öğrenip bunu uygulamam falan derken yatış saati 4'ü buluyor. Sabah 7.30'da kalkıp bu rutini bir hafta devam ettirince pertim çıkıyor. Hafta sonu rahat rahat yapsam bu sefer de her şeyi yetiştiremiyorum.

Bu da böyle bir iç dökme yazımdır.
İş hayatı yoğun olan ve kazanmak için vaktini teslim eden modern zaman insanının ortak süreci aslında.
Basit düşünmek, büyümek için küçülmek gerek diye düşünüyorum. Mesela benim arka aktarıcı ayarında hafif bir kaçma var, 6 aydır o şekilde sürüyorum, viteslerden birine de biraz sesli geçsin.
Bisikletin donanımından çok gideceğim yola, ayıracağım zamana odaklandım artık.
Ben 8 yıldır kamuda yöneticiyim. Bu yıl kendime, aileme ve hobilerime-sporuma zaman ayırmak için tüm yönetici görevlerimden feragat ediyorum. İstesem emekliliğe kadar devam edebilirim ama kalsın, öte dursun.
Forumda jant seti süreçlerini paylaşan bir üyemiz vardı, adam sıfır aldığı jantı sökmek mi dersin, sesini dinlemek mi dersin, jantın elle mi makineyle mi örüldüğüne kadar aman Allahım ne detaylar. İnsan böyle bir mükemmeliyetçilikle nasıl huzur bulabilir. Bırak dağınık kalsın, bırak kusurlu kalsın diyorum artık kendi kendime. Arkadaş hayat zaten kusurlu, biz kusurluyuz. Sağ elimiz sol elimizden büyük, sağ bacağımız sol bacağımızdan.
Basit candır, basit iyidir.

İş hayatı yoğun olan ve kazanmak için vaktini teslim eden modern zaman insanının ortak süreci aslında.
Basit düşünmek, büyümek için küçülmek gerek diye düşünüyorum. Mesela benim arka aktarıcı ayarında hafif bir kaçma var, 6 aydır o şekilde sürüyorum, viteslerden birine de biraz sesli geçsin.
Bisikletin donanımından çok gideceğim yola, ayıracağım zamana odaklandım artık.
Ben 8 yıldır kamuda yöneticiyim. Bu yıl kendime, aileme ve hobilerime-sporuma zaman ayırmak için tüm yönetici görevlerimden feragat ediyorum. İstesem emekliliğe kadar devam edebilirim ama kalsın, öte dursun.
Forumda jant seti süreçlerini paylaşan bir üyemiz vardı, adam sıfır aldığı jantı sökmek mi dersin, sesini dinlemek mi dersin, jantın elle mi makineyle mi örüldüğüne kadar aman Allahım ne detaylar. İnsan böyle bir mükemmeliyetçilikle nasıl huzur bulabilir. Bırak dağınık kalsın, bırak kusurlu kalsın diyorum artık kendi kendime. Arkadaş hayat zaten kusurlu, biz kusurluyuz. Sağ elimiz sol elimizden büyük, sağ bacağımız sol bacağımızdan.
Basit candır, basit iyidir.
Aslında haklısınız, geçenlerde ben de aynı şeyi düşündüm. Tamir ve bakım olayına o kadar çok odaklanmışım ki aylardır eskisinden çok az bisiklet sürebiliyorum. O yüzden diğer bisiklet ile uğraşmayı bıraktım şuan için. Elimdekini yürür hale getirip tekrar sürüşe odaklanıyorum.

@-Deniz- yani ufak tefek şeyleri zaten kendimiz yapabiliyoruz, geri kalanı için harcayacağım para zamanımdan daha kıymetli değil açıkçası.
Vaktim olur, alanım atölyem olur, bu mekanik konuları da hobinin içine dahil ederim belki. O zaman keyif verir bana.
Yanlış anlaşılmasın şimdi forumda bu tarz mekanik konulara çok hakim sevdiğim arkadaşlarım var. Dediğim gibi onlar için mekanik müdahale ve konular da başlı başına hobinin kendisi, hatta belki gelecekte iş olanağı. Ben tamamen öznel ve beni bağlayan düşüncelerimi sizin de benzer bir süreçte olduğunuzu görünce paylaşmak istedim.
Bir de hocam gerçekten ölüm diye bir şey var ve en fazla iki yıl içinde unutulacağız, herkes yoluna bakacak.
Maaşlı çalışanlar olarak bir an önce ay bitsin istiyoruz maaş alalım diye, bir an önce emeklilik gelsin istiyoruz emekli olalım diye.

Geçen ziyarete gelen arkadaşımın sözü benim bütün dengemi alt üst etti, "8-10 yıl daha garanti müdürsün, sonrası zaten emekliliğe kaç yıl kalıyor?"

E peki ömür? Emekli olduktan sonra kaç yıl yaşıyor insanlar ortalama?
Ben artık garanti hiç bir şey değilim. Kendimi, eşimi çocuğumu konformize edecek kadar çalışır, yatırım yaparım. Gerisi beni ilgilendirmez.

konut sahibim yuzde 25 artışı beğenmediği için konutu devir etmiş yeni sahibi iletişime geçin yoksa ihtarname çekicem diye not bırakmış bir emlakçı kelime oyunu yapıp 1+6 ay bekleme sürelerini yoksayıp cıkarabilir dedi konut işyeri görünüyor kendim oturacam diyebilirmi biri 2.5 sene surer dedi avukatsız sürec işlemeyek anladığım avukat parası şu bu uğrasmaya degermi aklımda sorular

Enflasyon %100 iken konut kiralarının %25 artışla sınırlandırılması, reel ekonomideki bozukluğun faturasının konut sahibine cıkartılması demektir. Malum parti milyonlarca kiracıya "sizin yanınızdayız" diye şirin görünmek için konut sahibinin cebinden alıp kiracıya veriyor. Sıkıysa o parti kendi cebinden milyonlarca kiracıya "kira yardımı" yapsın.

Bursa'da hem de merkezi konumda 10 - 12 yıl önce daire kiralamış bir arkadaşım var, şu anda 750TL kira ödüyor. Karı koca fabrikalarda vasıfsız işçi olarak çalışıyorlar eve 34bin TL net giriyor. Daha başka birşey demiyorum. 😆

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
Sürekli bir pürüz çıkıyor ve tamamlayamıyorum. Alıp duvara vurasım geliyor kadroyu.
Mesela, akortlarken çemberi yanlış hizalamak ve düzelmesi için jantı dağıtıp başka boy tel ile örülmesi gerektiğini anlamak :kötü:

• Üzgün
Tepkiler: -Deniz-
Ben de Asla Durma denen bu kanalın sahibi olan antipatik arkadaşla bu video ile tanışmıştım.O günden beri bir daha hiçbir videosunu izlemedim.:komik:
Buyurunuz efendim,link aşağıdadır.Zeki Müren Türkçesi oldu biraz :komik:

Tartışmanın konusuyla pek alakalı değil ama bu Trek Caddebostan mağazası bir tek bana mı ilginç görünüyor? Kayserili bir esnaf ne iş yapacağına karar veremeyip aynı dükkana hem kafe, hem pizzacı, hem Trek bayisi açmaya karar verip, hangisi tutarsa o işe devam ederiz diyerek dükkanı açmış gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: kaganarda
Tartışmanın konusuyla pek alakalı değil ama bu Trek Caddebostan mağazası bir tek bana mı ilginç görünüyor? Kayserili bir esnaf ne iş yapacağına karar veremeyip aynı dükkana hem kafe, hem pizzacı, hem Trek bayisi açmaya karar verip, hangisi tutarsa o işe devam ederiz diyerek dükkanı açmış gibi duruyor.

Hem göze hitap eden bir mekan hem de insanın tatmin edilmek istenen pohpohlanma ,kendini değerli ve ayrıcalıklı hissettirme arzusunu gerçekleştirme işlevine sahip bir yer .Prestij unsuru diyebiliriz.Hitap ettiği kitle de ona göre tabii.

Mesela, akortlarken çemberi yanlış hizalamak ve düzelmesi için jantı dağıtıp başka boy tel ile örülmesi gerektiğini anlamak :kötü:
Tel boylarını birlikte seçmiştik :(

Trafiğe son eklenen parti propaganda araçlarına dikkat ediniz. Kendinize yakın bulduğunuz siyasinin resmi bile olsa şöfer bildiğin şöferdir...

n11 üzerinde Emir Bisiklet diye bir satıcıdan katlanır bisiklet pedalı siparişi verdim. Ürün sayfasında Yurtiçi Kargo ile gönderim yaptıklarını yazmışlar. Yurtiçi Kargo bulunduğum yere ertesi gün teslimat yapıyor; buna güvenip "Yarın elimde olursa Pazar günü de bisiklete montajını yaparım" diye düşündüm. Lakin siparişi verdikten 2-3 saat sonra kargo bildirimi geldi, satıcı paketi PTT Kargo'ya vermiş. PTT kargoysa en erken 4-5 günde teslimat yapıyor.

Bir ürün satıyorsan, o ürünle ilgili eksiksiz ve doğru olarak müşterine bilgilendirme yapmak zorundasın. Buna kargo süreci de dahil. A ile göndereceğim deyip Z ile göndermek nasıl bir kafa yapısı, nasıl bir müşteriye saygı anlayamıyorum. Yaptığın işte şu kadarcık tutarlı olmak çok mu zor gerçekten? :)

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve mcanerg
n11 üzerinde Emir Bisiklet diye bir satıcıdan katlanır bisiklet pedalı siparişi verdim. Ürün sayfasında Yurtiçi Kargo ile gönderim yaptıklarını yazmışlar. Yurtiçi Kargo bulunduğum yere ertesi gün teslimat yapıyor; buna güvenip "Yarın elimde olursa Pazar günü de bisiklete montajını yaparım" diye düşündüm. Lakin siparişi verdikten 2-3 saat sonra kargo bildirimi geldi, satıcı paketi PTT Kargo'ya vermiş. PTT kargoysa en erken 4-5 günde teslimat yapıyor.

Bir ürün satıyorsan, o ürünle ilgili eksiksiz ve doğru olarak müşterine bilgilendirme yapmak zorundasın. Buna kargo süreci de dahil. A ile göndereceğim deyip Z ile göndermek nasıl bir kafa yapısı, nasıl bir müşteriye saygı anlayamıyorum. Yaptığın işte şu kadarcık tutarlı olmak çok mu zor gerçekten? :)
yorumlara yaz bence, diğer müşterilere yapmaz belki

Lütfen kellere laf etmeyelim kel adamlar işlerinin her zaman piri ve üstadı olan adamlardır. Örnek vereyim Joe Satriani işinin piri bir gitar virtüözü, (link) listedeki tam kel ve yarım kel aktörler, Jeff Bezos, bir liste daha atayım
(link)
Meshuggah - Jens Kidman
Slayer - Kerry King
Devin Townsend
Anthrax - Scott Ian
Ayrıca son olarak bir kel daha var ismini söylemesem de hemen hemen bir çok kişini aklında canlanıyordur. Kimi zaman doktor, kimi zaman polis, kimi zaman pizza teslimatçısı aşağıdaki çocukta yaptığı sunumda onun gibi başarılı bir kel olmak istiyor.
(link)

Bu listede(link) görmemek beni oldukça üzdü.

• Üzgün
Tepkiler: MakRo
(link)
Meshuggah - Jens Kidman
Slayer - Kerry King
Devin Townsend
Anthrax - Scott Ian
(link)

Yul Brynner da atlanmaz ki kardeşim, ayıp.

• Üzgün
Tepkiler: MakRo
yorumlara yaz bence, diğer müşterilere yapmaz belki

Sistemden iade talebi girdim. Paket bana teslim edilmeyecek ve gerisin geriye firmaya dönecekmiş. Böyle olunca yorum yazma seçeneği aktif olmuyor sanırım.

Aslında bu tür pazaryeri satıcılarından alışveriş yapmadan önce, mağaza yorumlarını okuyup öyle karar veririm. Birkaç sayfa okudum, yorumlar genelde olumluydu. Ancak bu olaydan sonra biraz daha eski yorumları okuyayım dedim ve firma zaten bu konuda sabıkalıymış. İlanda Yurtiçi Kargo diye belirtilip PTT ile gönderim yapıldığından ve siparişlerin çok geç teslim edildiğinden (hatta hiç teslim edilmediğinden) bahsetmiş birçok alıcı.

Buradan duyurmuş olayım ben de. Ankara'da dükkanı olan, n11'de de satış yapan ve Şevket Emir tarafından işletilen Emir Bisiklet'ten alışveriş yaparken dikkatli olun.

Bisiklet sürmeye başladıktan sonra eğer bisiklete çıkamıyorsam çok gergin oluyorum. Geçmeyen bir can sıkıntısı ya da can sıkıcı bir his yaşıyorum. Diyelim yetiştirmem gereken işler var işimi yapıyorum ama çıkıp sürüp gelsem sanırım daha verimli olurum.
Bisiklet sürmeye başladıktan sonra yer kuru olsun istiyorum. İstanbul'un su sorunu olmasa yağmur yağmasın diye dua edeceğim neredeyse.
Bisiklete binememiş ama bir şekilde spor yapmışsam yine bu kadar kötü hissetmiyorum ama böyle bir durum oluştu.
Okumaya değer bulan benzer şeyler hisseden arkadaşların düşüncelerini çözümlerini merak ediyorum. Derdimi anlatmak istedim.

Geri