Scudo Sports

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Niye ki? Döküm bisiklet olamazmı?

Neden olsun ki?
Binmek için değil ama biblo olarak var.
61eb3IKvukL._AC_SL1470_.jpg

HTB1OP3uapT7gK0jSZFpq6yTkpXat.jpg_960x960.jpg

Scudo
Konuda boş muhabbet olmasın diye buraya alıntılamak istedim;

Strava da rast geldim.Adam bu gördüğünüz bisiklet ile 81.000 m gibi bir şey tırmanmış bir yılda.Helal valla.Amcamın birde yaşı var yani.
301247 dosyayı görüntüle

Aynı olay değil tabi ama Tekirdağ'da karı koca 40+ yaş üzerinde bir çift akrabam kendileri yaşlarında bir çiftle birlikte 2 tane Honda CBF150'yle Antalya'ya tatile gitmişti. Same vibes diyeceğim de; onlarda hadi yine motor var, bu nedir yav :)

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Niye ki? Döküm bisiklet olamazmı?
Eğer sorunuzda espri amacı yoksa cevabım "mümkün olabilir ama inanılmaz zor" olur. Maliyet, zaman vb. açılardan ve kalıplama teknikleri yatırımlar eğer milyarder değilseniz o işlere girmezsiniz diye düşünüyorum. Dökme demirden kastınız alaşımlı demir gövde ise (çok eskiden bazı bisikletler paslanmaz malzeme yerine karbon çelik boru + profillerle üretiliyordu) bu olur tabii ki. Ama dökme demir tabiri sanırım insanların kafasını biraz karıştırdı. Zira günümüzde çelik profillerin pek çoğu ekstrüzyon yöntemi ile üretiliyor. Boru ve profillerde kaynaklı birleştirme ile imalat çok yaygın ve maliyet olarak ta uygun oluyorlar ama dikişsiz çekme borular kadar mukavemetli değiller (elbette ki profil et kalınlığı ve malzeme içerikleri ile kullanım koşulları belirleyicidir). Bildiğim kadarıyla paslanmaz çelik gövdeli özel üretilen bisikletlerde de çekme boru (ekstrüzyon ile üretilen _ dikişsiz) kullanılıyor.
Soru cidden soruluyor ise görüşlerim bu şekildedir. Eğer tamamen şaka amaçlı soruldu ise yukarıda yazılanları dikkate almayınız´:)
Selamlar
Konuda boş muhabbet olmasın diye buraya alıntılamak istedim;

Aynı olay değil tabi ama Tekirdağ'da karı koca 40+ yaş üzerinde bir çift akrabam kendileri yaşlarında bir çiftle birlikte 2 tane Honda CBF150'yle Antalya'ya tatile gitmişti. Same vibes diyeceğim de; onlarda hadi yine motor var, bu nedir yav :)
İlgili amcamız muhtemelen Forest Gump minvalinde birisi olmalı. Taktı mı takar ve yapar, vücut makinadır. Ya da o bisikletle 81K metre tırmanış için aklıma gelen, adam "Zeus" tur ve keyfine kısa bir tur atmıştır demek geldi :)

Depremzedelere verilen krediyi 0.99 dan 1.59 a güncelleyen bankaları içimden şiddet ile anıyorum. O kadar sıra vardı ki , 3 kere işten izin alıp gittim bir türlü sıra gelmedi. Şimdi de faizi artırdılar 😔

vallaha bunaldım.

bisikleti yeni yıkamıştım, bu yolları yine kim ıslattı :(

• Beğen
Tepkiler: can^
Fiyatını merak ettiğim Specialized bir bisiklet var ama nedense başlık açamıyorum. Fiyat, marka, model vs öğrenemiyorum :/.

Bu gün işten geldim karşımda bisikletim. Bana seslendi.
-Len zibidi koca kış yatırdın beni sana 1 ay müddet.
Tamam abi. 😀

Rekoru kırmışlar 150m dolar cıvarıyla.

Bu ABD Hükümeti ve ABD Hükümetini destekleyenler biraz garip.
İktidara geleceksin Devlet piyasalarda mal ve hizmet üretip satamaz, satmamalı, piyasalara müdahale etmemeli diyeceksin,tüm kamu iktisadi teşekküllerini 3 10 paraya Elon Musk gibilere satacaksın daha sonra Kızılhaç gibi hayır kurumları çadır, yiyecek satacaklar. Daha da garibi cebinde kapitali olmayan kapitalsiz kapitalistler bu Amerika Birleşik Devletleri Hükümetini destekleyecek. Kapitalizmin fikir babaları bile bu kapitalsiz kapitalistleri görselerdi g*tüyle gülerdi herhalde.Joe Biden'ı demokratları ve Cumhuriyetçileri kınıyorum.

Dostlar marmaraya her saat büyük bisiklet taşıma şansımız varmı ? yada belli saat aralığındamı katlanırla otobüs ve diğer toplu ulaşımda entegreyim zaten ama,bilemedim.

Yine bir fuar ziyareti için Almanya yolları görünüyor. Bu defa yanıma fosforlu sarı yeleklerden alıp fuar standı montaj ustalarının arasına karışsam, bizimkiler dönmediğimi farkederler mi acaba?

Dostlar marmaraya her saat büyük bisiklet taşıma şansımız varmı ? yada belli saat aralığındamı katlanırla otobüs ve diğer toplu ulaşımda entegreyim zaten ama,bilemedim.
Bildiğim kadarıyla hafta içi sabah 10a kadar normal bisiklet almıyorlar. Sadece katlanır alıyorlar. 10dan sonra serbest.

Marmaray trenlerimizde bisiklet taşıma kuralları şöyledir: Katlanabilir bisikletler “orta boy bavul büyüklüğünü geçmeyen ve katlanmış olmak ” şartıyla tüm gün ve saatlerde trenlere kabul edilir. Büyük boy katlanmayan bisikletler ise yoğun saatler (07.00-08.30 / 16.00-19.30) dışında trenlere kabul edilir. Resmi yazı. Ne kadar böyle yazsada bazı güvenlikler sorun etmiyor. Diğer metrolar da aynı.

...Büyük boy katlanmayan bisikletler ise yoğun saatler (07.00-08.30 / 16.00-19.30) dışında trenlere kabul edilir
Verdikleri aralık birazcık hatalı. Avrupa tarafında Eminönü yönüne 06:30-11:00 arası, Halkalı yönüne 16:00-21:00 arası çok yoğun. 08:00-10:00 ve 18:00-20:00 arasında ise, bırak bisikleti, kendini sokacak boşluk olmuyor vagonda.

Pour l'amour de Luppo

IMG-20230319-WA0001.jpeg

Sayın @hamlet2006 'ya ithafen.😅

• Hahaha
Tepkiler: makaram
Geri