Mehmet Altuğ
surrender.to.music
- Tepki
- 8.367
- Bisiklet
- Scott
Evet, yapılan değişiklikle sadece harç pulu ve fiziki ehliyet değişikliği yapılmayacak. Kursa gidilmesi eğitim alınması ve uygulamalı direksiyon sınava girilerek gerekli şartları yerine getirmesi durumu değiştirilmedi. Bu durumda zaten A1 ehliyet almış olunuyor B ehliyet ile devam edilmiyor. Ücret olarak ta gene kurs parası isteniyor. Ne anladım ben bu işten !
Ufak tefek kelime oyunları.
Süleyman Soylu zamanında değişiklişk yapılacak denildiğinde, araştırmıştım ve aynı maddeler o zaman da söylenmişti. Kelime oyunu var, yeni ehliyet hakkı kazanılıyor ama yeni ehliyet çıkartmaya gerek yok.
Güncel fiyatları bilmiyorum ama A1 kursları çok pahalı değil. İşin içine harç ve ehliyet yenileme ücreti girince fiyat birden katlanıyor. O yüzden ucuzundan millet A1 ehliyet sahibi olsun diye düşünülmüştür.
Ben A sınıfı kursuna gitmiştim (A sınıfı ehliyet veren sürücü kursu bulmak kolay değil). A1 almak nispeten kolay, motor küçük olduğundan sekizi (8) çok kolay geçiyor, 650cc ile 8'den geçmek zor. Hatta ben sınava girdiğimde sınavı yapan 2 öğretmenden biri çizginin üzerinden gittim diye beni bırakmak istemişti. Sınavın ortasında yönetmelik videosunu izlediler, vs...
o konuda söyleme video kaydı alabilirsen egm ye iletebilirsin;Bu yıl trafiğe çok sayıda 50cc motor katıldığını düşünüyorum. Bakıyorum herkes şort tişört kask yok yada nadiren kasklı var altında 50cc motorla aralardan geçiyor, hatta moto kuryeler gibi bazı motorcularda ışık falan tanımadan geçip gidiyor. Özellikle yazlık motor binicileri özellikle 50cc'ciler, naked ve racing motor kullanıcıları serseri mayın gibiler. Zafer Akçay 'ın da dediği gibi cıbıl motora biniyor. Biz bisikletçiler pedal çevirmemiz gerekliliği ile mecbur kalıyoruz ama yine de kask gözlük gibi temel koruma önemleri olmadan dolaşan çok nadir kişi görüyorum özellikle +25 yaş grubunda.
Dün halletmem gereken işler için bisiklet ile çıktım. Üniversite tarafı saat kaç olursa olsun artistlik yeri olduğu için ekstra dikkat ediyorum ve hayatımı kurtardı diyebilirim. Önümde bir tane Duster ani fren yapıp boş yolda durdu iniş olması ile hızım 30-38 civarındaydı, fren atıp manevra ile sağından geçtim ama yüreğim ağzıma geldi resmen. Dönüp araca ne yaptığını sorduğumda ise camdan çıkıp bağırdı. Şoför büyük ihtimalle sevgilisi ile telefonda kavga ediyordu araç içinden konuşma sesi geliyordu. Benim arkamdaki araç aynı şekilde son anda durdu. Dönüş yolunda ise yürüyüş ve koşu için yapılan tartan pist yerine gelmiş kocaman bisiklet görseli olan bisiklet yolunda inatla yürüyüp tavır alanlar vardı. Maalesef hiç bir kurala uymayan sayısı giderek artıyor. Genelleme olacak ama araç sürücülerinin bir çoğu ehliyeti alana kadar kural tanıyor. Aklıma bu akşam haberde gördüğüm bir haber geldi. Yaya karşıdan geçiyor ve araç durmadığı için önce aracı tekmeliyor sonra şoförü bıçaklıyor. Yani acayip bir kaos var Türkiye'de, birisi bir şey dese de kavga etsek diye insanlar birbirini gözlüyor.
çiftçiye değer, tüketiciye güven sonuçta321791 dosyayı görüntüle
Şu pis şeyi bedava verseler almayın. Ya da alıp sevmediğiniz birisini zehirlemek icin kullanabilirsiniz.
Yine barend boynuz, (link) Şu üründen. Ben bunu aldığımda nasıl olduğunu anlamadım önce kutu içinden bir tane çıktı para iadesine başvurdum %40 para iadesi verdi. 1 hafta geçti 1 kutu daha geldi ondan diğer teki geldi. Hatta para iadesi açınca satıcı sinirlenmişti.Gidondaki o boynuz gibi çıkıntılar nedir?
Ben forumdaki arkadaşları bıktırdım gidona takılacak bir şey ile sürüş konumumu nasıl dikleştirebilirim diye sormaktan ama galiba gidonu değiştirmekten başka çare yok şehir bisikleti gibi bir geometri yakalamanın.Yine barend boynuz, (link) Şu üründen. Ben bunu aldığımda nasıl olduğunu anlamadım önce kutu içinden bir tane çıktı para iadesine başvurdum %40 para iadesi verdi. 1 hafta geçti 1 kutu daha geldi ondan diğer teki geldi. Hatta para iadesi açınca satıcı sinirlenmişti.
Gidonun iç tarafına yada dış tarafına takılabiliyor. Bazen yokuş çıkarken el -kol pozisyonu değiştirip ortadan kapanıp gitmesi iyi oluyor. Aero barın minnağı.
Bmx gidonu al rahatlarsınBen forumdaki arkadaşları bıktırdım gidona takılacak bir şey ile sürüş konumumu nasıl dikleştirebilirim diye sormaktan ama galiba gidonu değiştirmekten başka çare yok şehir bisikleti gibi bir geometri yakalamanın.
Şu komşumun bisikletinin gidonu buna bile razıyım ama ikinci fotoğraftaki gibi olsa şahane olur ama bunu yapmanın tek yolu tüm gidonu mu değiştirmek bir aksesuar ile olmaz mı merak ediyorum, ben gider değiştiririm iki gün sonra bir aksesuar karşıma çıkar gibime geliyor.Bmx gidonu al rahatlarsın
Linkini verdigim gidon yükseltici alirsan gidon değişmeden yükseltme sağlarsın. Hala kısa geliyorsa ayarlanabilir gidon boğazı alirsin. O da olmazssa yüksek gidon alirsin. İlk Alman gereken ürün bu :Şu komşumun bisikletinin gidonu buna bile razıyım ama ikinci fotoğraftaki gibi olsa şahane olur ama bunu yapmanın tek yolu tüm gidonu mu değiştirmek bir aksesuar ile olmaz mı merak ediyorum, ben gider değiştiririm iki gün sonra bir aksesuar karşıma çıkar gibime geliyor.
Kelebek gidon olmadıysa bu hiç olmaz.Ben forumdaki arkadaşları bıktırdım gidona takılacak bir şey ile sürüş konumumu nasıl dikleştirebilirim diye sormaktan ama galiba gidonu değiştirmekten başka çare yok şehir bisikleti gibi bir geometri yakalamanın.
edit dostum bu gidonun çevresinde dönüyormuş galiba yani gidonu bana yaklaştırır değil mi, yoksa yanılıyor muyum? Ben kelebek gidon aparatına bakmıştım işime yaramıyordu ama bu sanki olur gibi.
Bu gidon yükselte aparatı veya açılı gidon boğazı ile beklenti sağlanabilir. Öte yandan bmx gidonu değil bağlantı yeri tipi olarak benzeri gidonlar var ama bizim ülkede yok tabi ki. (link) Şu listedeki gidonlardan olabilir sizin istediğiniz tarda bir şeyler. Olur da custom motor gidonu yapana ve bunu yapacak birini bularsanız yapabilir.Linkini verdigim gidon yükseltici alirsan gidon değişmeden yükseltme sağlarsın. Hala kısa geliyorsa ayarlanabilir gidon boğazı alirsin. O da olmazssa yüksek gidon alirsin. İlk Alman gereken ürün bu :
(link)