Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şu an içinizden ne geçiyorsa yazın

Scudo
Evet, yapılan değişiklikle sadece harç pulu ve fiziki ehliyet değişikliği yapılmayacak. Kursa gidilmesi eğitim alınması ve uygulamalı direksiyon sınava girilerek gerekli şartları yerine getirmesi durumu değiştirilmedi. Bu durumda zaten A1 ehliyet almış olunuyor B ehliyet ile devam edilmiyor. Ücret olarak ta gene kurs parası isteniyor. Ne anladım ben bu işten !
Ufak tefek kelime oyunları.

Süleyman Soylu zamanında değişiklişk yapılacak denildiğinde, araştırmıştım ve aynı maddeler o zaman da söylenmişti. Kelime oyunu var, yeni ehliyet hakkı kazanılıyor ama yeni ehliyet çıkartmaya gerek yok.

Güncel fiyatları bilmiyorum ama A1 kursları çok pahalı değil. İşin içine harç ve ehliyet yenileme ücreti girince fiyat birden katlanıyor. O yüzden ucuzundan millet A1 ehliyet sahibi olsun diye düşünülmüştür.

Ben A sınıfı kursuna gitmiştim (A sınıfı ehliyet veren sürücü kursu bulmak kolay değil). A1 almak nispeten kolay, motor küçük olduğundan sekizi (8) çok kolay geçiyor, 650cc ile 8'den geçmek zor. Hatta ben sınava girdiğimde sınavı yapan 2 öğretmenden biri çizginin üzerinden gittim diye beni bırakmak istemişti. Sınavın ortasında yönetmelik videosunu izlediler, vs...

Süleyman Soylu zamanında değişiklişk yapılacak denildiğinde, araştırmıştım ve aynı maddeler o zaman da söylenmişti. Kelime oyunu var, yeni ehliyet hakkı kazanılıyor ama yeni ehliyet çıkartmaya gerek yok.

Güncel fiyatları bilmiyorum ama A1 kursları çok pahalı değil. İşin içine harç ve ehliyet yenileme ücreti girince fiyat birden katlanıyor. O yüzden ucuzundan millet A1 ehliyet sahibi olsun diye düşünülmüştür.

Ben A sınıfı kursuna gitmiştim (A sınıfı ehliyet veren sürücü kursu bulmak kolay değil). A1 almak nispeten kolay, motor küçük olduğundan sekizi (8) çok kolay geçiyor, 650cc ile 8'den geçmek zor. Hatta ben sınava girdiğimde sınavı yapan 2 öğretmenden biri çizginin üzerinden gittim diye beni bırakmak istemişti. Sınavın ortasında yönetmelik videosunu izlediler, vs...

Abim haziran ayında A sınıfı için kursa 6500tl vermişti. diğer masraflar ile toplam 11 bin tutmadı demişti.

A1 için harçlar 2500civarıymış ondan kurtulmuş olunuyor, heliyeti değiştime prosedürü ile de uğraşılmıyor

Önümde montaj videosu olmasına rağmen bildiğimi okuyup ters monte ettim önce.

Dosyalar

• IMG_20240927_184556_074632.jpg
    IMG_20240927_184556_074632.jpg
    118,3 KB · Okunma: 21
  • IMG_20240927_191258_074612.jpg
    IMG_20240927_191258_074612.jpg
    131,3 KB · Okunma: 21
Murıel furrer yarıştığı sırada yaptığı kaza sonucu vefat etmiş.18 yaşında gelecegı parlak bi sporcuymuş…Ne denır kelımeler ne anlatabılir kı

Şunun portunu söküp Bianchi'ye takmak istiyorum ama çok paslanmış, zımparalayıp sprey ile boyamalı ama tutar mı sprey boyayı ne dersiniz?

Bir de bağlantı noktası meselesi var bu active 24 inç MTB 26 acaba çubuklar kısa mı gelir şimdi yazarken aklıma geldi.

Sürmeyi öğrendiğim bisiklet 🥹

Dosyalar

• IMG_20240927_211231_093304.jpg
    IMG_20240927_211231_093304.jpg
    124,1 KB · Okunma: 21
1727467565891619400470633276264.jpg
Şu pis şeyi bedava verseler almayın. Ya da alıp sevmediğiniz birisini zehirlemek icin kullanabilirsiniz.

Bu yıl trafiğe çok sayıda 50cc motor katıldığını düşünüyorum. Bakıyorum herkes şort tişört kask yok yada nadiren kasklı var altında 50cc motorla aralardan geçiyor, hatta moto kuryeler gibi bazı motorcularda ışık falan tanımadan geçip gidiyor. Özellikle yazlık motor binicileri özellikle 50cc'ciler, naked ve racing motor kullanıcıları serseri mayın gibiler. Zafer Akçay 'ın da dediği gibi cıbıl motora biniyor. Biz bisikletçiler pedal çevirmemiz gerekliliği ile mecbur kalıyoruz ama yine de kask gözlük gibi temel koruma önemleri olmadan dolaşan çok nadir kişi görüyorum özellikle +25 yaş grubunda.

Dün halletmem gereken işler için bisiklet ile çıktım. Üniversite tarafı saat kaç olursa olsun artistlik yeri olduğu için ekstra dikkat ediyorum ve hayatımı kurtardı diyebilirim. Önümde bir tane Duster ani fren yapıp boş yolda durdu iniş olması ile hızım 30-38 civarındaydı, fren atıp manevra ile sağından geçtim ama yüreğim ağzıma geldi resmen. Dönüp araca ne yaptığını sorduğumda ise camdan çıkıp bağırdı. Şoför büyük ihtimalle sevgilisi ile telefonda kavga ediyordu araç içinden konuşma sesi geliyordu. Benim arkamdaki araç aynı şekilde son anda durdu. Dönüş yolunda ise yürüyüş ve koşu için yapılan tartan pist yerine gelmiş kocaman bisiklet görseli olan bisiklet yolunda inatla yürüyüp tavır alanlar vardı. Maalesef hiç bir kurala uymayan sayısı giderek artıyor. Genelleme olacak ama araç sürücülerinin bir çoğu ehliyeti alana kadar kural tanıyor. Aklıma bu akşam haberde gördüğüm bir haber geldi. Yaya karşıdan geçiyor ve araç durmadığı için önce aracı tekmeliyor sonra şoförü bıçaklıyor. Yani acayip bir kaos var Türkiye'de, birisi bir şey dese de kavga etsek diye insanlar birbirini gözlüyor.
o konuda söyleme video kaydı alabilirsen egm ye iletebilirsin;

(link)

321791 dosyayı görüntüle
Şu pis şeyi bedava verseler almayın. Ya da alıp sevmediğiniz birisini zehirlemek icin kullanabilirsiniz.
çiftçiye değer, tüketiciye güven sonuçta ;)

bir de şu sivri sineklere plütonyum verip katletmek istiyorum.

• Beğen
  • Hahaha
Tepkiler: MakRo ve Alazarhus
Özellikle sayın @mariokaldato 'dan ricamdır, bana bir ZSP lütfen. Pazar arabasını bisiklete nasıl bağlayabilirim? Acilen lazım çünkü bisikletle haftalık pazar alışverişi kolay olmuyor. Bir süredir idare ediyorum lakin bıktım uğraşmaktan.
Aksi durumda aşağıdaki ürünün siparişini vereceğim.😌
(link)

Bir pazar arabası alıp kendim yapmam daha ucuza patlar diye düşünüyorum. Lakin bu ürün de çok estetik. En azından tekerler sorun çıkarmaz.

...
Ya da şu daha mı iyi acaba? 20€ fark var, aşırı bir fark değil gerçi...
(link)

Arkaya olmadı öne denedim ona da olmadı. edit ne fark var ki ikisi de 26 inç diyen olacaktır ama bağlantı noktaları farklı yükseklikte.

Firmalar boşuna uzayabilen maşa koymamış.

Takamadım ya portu gün boyu karşıma hem önü hem de arkası portlu bisikletler çıktı veya algıda seçicilik dedikleri böyle bir şey olsa gerek, bende gelişme var bir şeyi ayrı yazdım yine, demek ki uyarılmakta fayda var.

Şile limanda bir trafik var bir tane park yeri boşalınca anında doluyor, arabalar boş yer yakalamak için dön baba dönüyor. Bir Mercedes ile karşı karşıya geldim ancak sığacak boşluk var zor bela geçerim bekleyeyim dedim, bekle bekle bir metre açılmıyor yol sürücü ile de göz göze geliyorum adam tedirgin oldu, ben yavaş yavaş geçmeye başladım geçerken de bisikletin faydaları yoksa Mercedes bende de var diye takıldım, adamın pencere açıktı güldü :)

Dosyalar

• IMG_20240928_114148_122727.jpg
    IMG_20240928_114148_122727.jpg
    124,9 KB · Okunma: 15
  • 1_org.jpg
    1_org.jpg
    20,3 KB · Okunma: 12
Son düzenleme:
turlardan anı olsun vs diye çekim için vaktiyle aliexpressten aldığım kamerayı göğsüme bağlıyorum. Ya arkadaş cidden bende bir sıkıntı var. Açıyorum telefondan bağlanıp açıyı ayarlıyorum. Artık sürerken mi oluyor yoksa öne eğildiğimden midir nedir sürekli gidon ve alt tarafları görünüyor. Ortam görünmüyor. Bir sonraki sürüşümde gidona bağlayacağım. Yarış bisikletimde çektiğimi anlatmıyorum bile hoodlardan tuttuğum yada droplardan tuttuğum kesimler boşa yer kaplamasından ibaret. Birde anlatıyorum kenardan manzara o biçim güneş batıyor, Pamukkale solumda falan diye. Bugün yine sürüşte yanan bölgenin içinden geçerken anlatıyorum ediyorum eve bir geldim gidon ufuk çizgisi gibi pedal basarken bacaklarım görünüyor. 😅 Şimdi ben videoyu düzenleyip youtubeda dursun diye atsam ne olacak. 3 seferdir arızalı çekim yapıyorum.
edit programı olarak Davinci Resolve kullanıyorum.
Olmasını istediğim : Kamerayı açarken elimle kaldırdığım için güzel çıkmış.
olması gereken.JPG

Gerçekte olan : Kameranın ve bağlantı kısmının asıl hali.
1.JPG

Gidondaki o boynuz gibi çıkıntılar nedir?

Gidondaki o boynuz gibi çıkıntılar nedir?
Yine barend boynuz, (link) Şu üründen. Ben bunu aldığımda nasıl olduğunu anlamadım önce kutu içinden bir tane çıktı para iadesine başvurdum %40 para iadesi verdi. 1 hafta geçti 1 kutu daha geldi ondan diğer teki geldi. Hatta para iadesi açınca satıcı sinirlenmişti.

Gidonun iç tarafına yada dış tarafına takılabiliyor. Bazen yokuş çıkarken el -kol pozisyonu değiştirip ortadan kapanıp gitmesi iyi oluyor. Aero barın minnağı.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Yine barend boynuz, (link) Şu üründen. Ben bunu aldığımda nasıl olduğunu anlamadım önce kutu içinden bir tane çıktı para iadesine başvurdum %40 para iadesi verdi. 1 hafta geçti 1 kutu daha geldi ondan diğer teki geldi. Hatta para iadesi açınca satıcı sinirlenmişti.

Gidonun iç tarafına yada dış tarafına takılabiliyor. Bazen yokuş çıkarken el -kol pozisyonu değiştirip ortadan kapanıp gitmesi iyi oluyor. Aero barın minnağı.
Ben forumdaki arkadaşları bıktırdım gidona takılacak bir şey ile sürüş konumumu nasıl dikleştirebilirim diye sormaktan ama galiba gidonu değiştirmekten başka çare yok şehir bisikleti gibi bir geometri yakalamanın.

edit dostum bu gidonun çevresinde dönüyormuş galiba yani gidonu bana yaklaştırır değil mi, yoksa yanılıyor muyum? Ben kelebek gidon aparatına bakmıştım işime yaramıyordu ama bu sanki olur gibi.

Ben forumdaki arkadaşları bıktırdım gidona takılacak bir şey ile sürüş konumumu nasıl dikleştirebilirim diye sormaktan ama galiba gidonu değiştirmekten başka çare yok şehir bisikleti gibi bir geometri yakalamanın.
Bmx gidonu al rahatlarsın

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Bmx gidonu al rahatlarsın
Şu komşumun bisikletinin gidonu buna bile razıyım ama ikinci fotoğraftaki gibi olsa şahane olur ama bunu yapmanın tek yolu tüm gidonu mu değiştirmek bir aksesuar ile olmaz mı merak ediyorum, ben gider değiştiririm iki gün sonra bir aksesuar karşıma çıkar gibime geliyor.

Dosyalar

• IMG_20240304_104919.jpg
    IMG_20240304_104919.jpg
    186,2 KB · Okunma: 17
  • images (3).jpeg
    images (3).jpeg
    15,3 KB · Okunma: 17
Şu komşumun bisikletinin gidonu buna bile razıyım ama ikinci fotoğraftaki gibi olsa şahane olur ama bunu yapmanın tek yolu tüm gidonu mu değiştirmek bir aksesuar ile olmaz mı merak ediyorum, ben gider değiştiririm iki gün sonra bir aksesuar karşıma çıkar gibime geliyor.
Linkini verdigim gidon yükseltici alirsan gidon değişmeden yükseltme sağlarsın. Hala kısa geliyorsa ayarlanabilir gidon boğazı alirsin. O da olmazssa yüksek gidon alirsin. İlk Alman gereken ürün bu :
(link)

edit dostum bu gidonun çevresinde dönüyormuş galiba yani gidonu bana yaklaştırır değil mi, yoksa yanılıyor muyum? Ben kelebek gidon aparatına bakmıştım işime yaramıyordu ama bu sanki olur gibi.
Kelebek gidon olmadıysa bu hiç olmaz.

Linkini verdigim gidon yükseltici alirsan gidon değişmeden yükseltme sağlarsın. Hala kısa geliyorsa ayarlanabilir gidon boğazı alirsin. O da olmazssa yüksek gidon alirsin. İlk Alman gereken ürün bu :
(link)
Bu gidon yükselte aparatı veya açılı gidon boğazı ile beklenti sağlanabilir. Öte yandan bmx gidonu değil bağlantı yeri tipi olarak benzeri gidonlar var ama bizim ülkede yok tabi ki. (link) Şu listedeki gidonlardan olabilir sizin istediğiniz tarda bir şeyler. Olur da custom motor gidonu yapana ve bunu yapacak birini bularsanız yapabilir.

Görseldeki gibi. Bisikleti de ayrı şahane. Yada Rise değeri yüksek bir gidon alıp gidonu kendi ekseni içinde döndürüp yükseltebilirsiniz ama bu sefer tutuş açıları değişir.
(link)

Dosyalar

• IMG_5164.jpg
    IMG_5164.jpg
    159,9 KB · Okunma: 8
  • resim_2024-09-28_195418628.png
    resim_2024-09-28_195418628.png
    376,9 KB · Okunma: 8
  • Redshift-Top-Shelf-Handlebar_6.jpg
    Redshift-Top-Shelf-Handlebar_6.jpg
    167,8 KB · Okunma: 8
Gidonun yukarı inip çıkması sadece şu anahtarları soktuğum yerin gevşetilmesi ile oluyor değil mi?

Cevap gelmedi ben aşağıdakini de gevşeteyim

Sadece bir veya bir buçuk santim yükseldi ama çok fark etti. 32 senenin kiri pası çok zor gevşedi sürerken bu kadar terlememişimdir yıkanmış gibi oldum.

Dosyalar

• IMG_20240928_195544.jpg
    IMG_20240928_195544.jpg
    42,1 KB · Okunma: 15
  • IMG_20240928_203357.jpg
    IMG_20240928_203357.jpg
    60,9 KB · Okunma: 14
Son düzenleme:
Geri