Cem Coşkun
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.714
- Başlangıç
- 1991—92
- Bisiklet
- Lapierre
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
bunun yasal olmadığı net, pazarlık şansınız var ise (sendika yada başka organizasyon) sizde 20% daha az çalışmayı önerin. belki bi avukat arkadaştan destek alabilirsiniz. dallama topçuları göndermek için tüm sözleşmeyi talep ederken.biz vatandaşa gelince böyle olması çok zoruma gidiyor. kolaylıklar
Bu sene çalışma hayatımın 27. yılı doluyor. Çalışanına hak ettiği ücreti ödemeyen aç gözlü işverenleri çok gördüm. Ama kimsenin inanmadığı resmi enflasyonun bile %50'lerde gezdiği bir yerde ücret kesintisi yapıldığını hiç görmedim.
İşçi ve işveren masanın iki tarafı olarak sürekli bir hak mücadelesi içindeydi bu zamana kadar. İkisinin masanın aynı tarafına geçip kollarını dolayıp beraber ağladığını da hiç görmedim.
Öyle berbat şeyler yapılıyor ki ülkede, tepedeki şahsımın zırvaladığı gibi İsrail gerçekten burayı işgal edip ülkeyi yıkmaya karar verse bu kadar kötülük onların bile aklına gelmez.
İşin daha acısı üstümüze kabus gibi çöken bu karanlığa alternatif olması gerekenlerin de halinden gayet memnun bir halde önünü ilikleyip ayakta dikilmekle meşgul olması. Herkesin bir yerlerde tanıdığı, çevresi, lobisi var. Bir tek işini hakkıyla yapmaya çalışan düzgün insanın hakkını savunan yok.
bunun adı net mobing ama işte ülke de orman kanunları, kimin gücü kime yeterse. allah kolaylık versin Samet hocam...Sürekli toplantılar, proje küçülüyor performans artmazsa bir daha ki ay çıkarılabilirsin Samet gibi bir çok itama çekiliyorum. Genelde her ay oluyor. " feedback " adı altında söyleniyor. Daha az çalışmak işime hiç gelmiyor aslında . 2. bir iş yaparken keşke olsada 3.yü yapsam diyorum ama çok zor. Ülkede hayatta kalmak çok zor artık .
Evet kesinlikle. Bir çok yere başvurdum hepsi özel sektördü. Kamuyada KPSS'ye girdikten sonra mülakatlar, vs her şeyi görmüştüm. Özel sektörde de varmış aynı şekil torpil, patron yalakası, korunan adam, hiç bir şey yapmadan gün boyu yatan çok kişi gördüm.
İşçi olduğum süre boyunca 8 yıllık bir süreç, hiç bir zaman işverenden hak arayışına girip haklı olacağımı düşünemedim. Zaten haklı olanda olamadı.
Bu süreçte bir çok yere başvuruyorum tabi ama olmuyor ne yazık ki. Hayret ediyorum bazen, bu kadar sıkıntıya bu akciğer dayanıyor kafa kaldırıyorda kanser falanda olmuyoruz diye ama çok şükür bisiklet, koşu telafi ediyor bu açığı.
Yapacak pek bir şey kalmıyor gibi artık
hayat trainerla daha güzel
Aslına bakarsanız işveren çalışanın maaşını (belirli şartlar altında) düşürebilir, çalışanın bu durumu kabul etmeme hakkı olsa da maaşını koruyabilmesi mümkün değil. Ya verilen yeni maaşı kabul etmek ya da haklı tek taraflı fesih yapmak durumunda kalır, bu durumda da ya işinden olmak ve zaten maddi sıkıntı çeken firmadan varsa tazminatını almakla uğraşır ya da maalesef yeni belirlenen maaşla devam eder. Hoş değil ancak maalesef durum bu.
Tek taraflı işveren tarafından fesih durumunda zaten haksızsa her halükarda tüm tazminatlarını vermeli. Yasalar tam olarak çalışanın yanında değil bu konuda ama çok yanlış olduğunu da düşünmüyorum bu durumun. Yasaya göre çalışanın pozisyonunu düşürmek olsun, pozisyonunu değiştirmek olsun, maaş azaltılması olsun bu gibi değişiklikler için işverene şöyle bir kapı açıyor; çalışanına sor kabul ederse devam et, etmezse de hakkını verip işten ayrılmasına müsaade et diyor. Maalesef firmaların çok büyük çoğunluğu tarafından suistimal ediliyor bu hak, yani bunu hak olarak söylüyorum çünkü artık işlevi olmayan bi bölümün kapatılması, üst üste zararla kaptılan finansal dönemler gibi işverenin çok da elinde olmayan sebepler vuku bulduğunda iş kanunu çalışanın yanında diye örneğin işletmeyeceğin bi bölümü açık tutamazsın. Ha ama dediğim gibi suistimal ediliyor çoğunlukla, iki bölümü birleştirip çalışan sayısını azaltma yoluna gidiyorlar ama aslında fiilen ilgili bölüm varlığını sürdürüyor, vb. Böyle durumlarda çalışanı haklı sebeple işten çıkarıyor olsalar da hakkını vermekle yükümlü oluyorlar tabi. Dediğiniz gibi tazminatların bölünmesi gibi uygulamalar var, tazminatları hiç vermeyip işin yargıya gitmesi durumu var ki bu da yine hiç az sayıda uygulaması olan bi işlem değil zira işverene borç yapılandırması veya faiz getirisi gibi, konkordato, vs. gibi işlere bulaşması için zaman kazandırıyor..Yasalar öyle demiyor işte.
İşçinin rızası olmadan bölümünü bile değiştiremez. Kaldı ki maaşını düşürsün. Ama dediğiniz gibi iş sözleşmesinin tek taraflı işveren taraflı fesih işlemine giderse zaten işler kötü diyen işveren bu tazminatı 12 aya kadar bölebiliyor. Bunu göze alır mı çalışan bilemiyorum. Aşağıya tükürsen sakal yukarıya tükürsen bıyık ...
Pazar arabasını bisikletin arkasına bağlamak da güzel fikirmiş 😂Sayın @samet akkaya , sözettiğiniz durum ciddi, umursamıyormuş gibi görünmek istemem. Umarım hakkınızda olumlu yönde bir gelişme olur.
...
Bir süre önce römork arayışında ucuz yollu bir şey bulamadım. En ucuz bulduğum da hantal görünümlü pek içimin almadığı bir şeydi. Bende şu ürünleri aldım ve kendim bir şeyler yapmayı düşünüyorum.
322115 dosyayı görüntüle322116 dosyayı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun. Bazı sektörlerde ciddi daralma mevcut, benim de içinde bulunduğum makine sektörü dahil. Bunun yanında bunu bahane edip dediğinize benzer uygulamaları yapan firmalar mevcut. Tabi bunların hiç biri yapılan şeyin yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor.Şirket, %20 kesinti olacağını söyledi maaşlarda. Karlılık durumu iyi değilmiş. Mahvoluyoruz .
YouTube'da çok yapan var, o ara aparat olduktan sonra gerisi kolay.Pazar arabasını bisikletin arkasına bağlamak da güzel fikirmiş 😂
Benim özgün fikrim değil. Sayın @mariokaldato ve diğer uygulayıcılardan esinlenerek böyle bir şeye kalkıştım.😌Pazar arabasını bisikletin arkasına bağlamak da güzel fikirmiş 😂
İyiymiş ya ben denk gelmedim hiç yük taşıma derdim olmadığı içinBenim özgün fikrim değil. Sayın @mariokaldato ve diğer uygulayıcılardan esinlenerek böyle bir şeye kalkıştım.😌
Limon sandığını elinden düşüren pazarcı... 😅Hadi hadi itiraf edin.. Özlemiştiniz değil mi?
Geçtiğimiz gün bir kaç otomasyon firmasına görüşmeye gittim. Benzer küçülme durumları onlarda da vardı. Hatta görüşmek için gittiğim bir firmada o gün 2 işten çıkarma ile karşılaştım. Yurt dışına iş yaptıkları firma ile anlaşmaları bitmiş ve mecbur kaldık diyor. Benim bildiğim Denizli'de 58-60 kadar otomasyon firması var. Fabrikaların bir çoğu kendi bakımcısını çalıştırıyor dışarıdan bakıma adam çağıran yer çok az. Yeni sistem kuran ve revizyon sayısı da belli ve bu kadar firma varken rekabet hat safada. Kendi mesleğimde fazlası ile eleman var bazen boşuna bu bölümü tercih ettiğim fikrine kapılıyorum. Artık eş-çocuk gibi sorumluluklarımın olmaması salmama sebep oldu. İnternetten çeşitli kurslar ile farklı alanlara doğru kaymaya başladım. Bakalım nerede nasıl bitecek.Öncelikle geçmiş olsun. Bazı sektörlerde ciddi daralma mevcut, benim de içinde bulunduğum makine sektörü dahil. Bunun yanında bunu bahane edip dediğinize benzer uygulamaları yapan firmalar mevcut. Tabi bunların hiç biri yapılan şeyin yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Bilerek ateşlenen enflasyon fitilini söndürmek için uygulanan ekonomik yaptırımlar kobi firmalarını çok zor durumda bırakıyor. 2025 yılı itibari ile yukarıda anlattığınıza benzer çok fazla konuyu duyacağız.
Dün bir video gördüm alt tarafa da ekleyeyim sondaki 2 asgari ücret + yemek dışındaki gençlerin maaş beklentisi piyasadan bir haber özellikle psikoloji okuyup bitirince aylık 50bin dolar bekleyen.
Psikoloji tahsili görenleri bilemem. Ama aşçılık gibi bir meziyetiniz varsa ayda 7200 euro maaş garanti:Dün bir video gördüm alt tarafa da ekleyeyim sondaki 2 asgari ücret + yemek dışındaki gençlerin maaş beklentisi piyasadan bir haber özellikle psikoloji okuyup bitirince aylık 50bin dolar bekleyen.