Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt veya şort önerileri

@Literary
İzniniz olursa ben bunu; "Yüzyılın Keşfi" olarak nitelendirmek istiyorum. Harbiden, şeytanın aklıma gelmez :D

Scudo
Sora'nın uzun kollu sonbahar formasını kullanıyorum bir süredir. Henüz yeterince soğumadığı için içlik + forma formülünde kışlık formaya geçmedim.

sora-tekstil--fec6.jpg

Bahsettiğim ürünün linki; (link)

Kumaş kalitesi gayet iyi. Teri dışarı atıyor, hızla kuruyor.
Yıkama sonrası formunda, kalıbında bir bozulma da yaşamadım. (7-8 kez yıkandı şimdiye kadar)
Kötü tekstil ürünlerinde yaşanan terleyince oluşan garip koku da olmadı :harika: (Aliexpress formalarında garip bir plastik kokusu çıkar genelde)
10-15 Derecelerde içlik ve rüzgarlık/yağmurluk desteği ile kullandığım bir ürün oldu.
İyi hava alması sebebiyle iyi bir ikinci katman ürünü bence :harika:

Ufak bir ekleme;
Gün boyu sürüşlerde veya işe gidip gelirken hava durumu çok değişken olduğu için yedek ikinci bir forma taşıdığım oluyor. Bu uzun kollu forma rahatlıkla forma cebine sığıyor güzel katlarsanız.

Ben de havalar çok soğumadan önce şu formayı kullanmıştım bir süre: (link)
Gerçekten güzel bir sonbahar forması olmuş. 15-20 derecede, hava çok rüzgarlı olsa dahi sorun yaratmıyor. Hatta 25 dereceye kadar yükselen havada dahi terletmiyor, nefes alabilirliği yüksek.

sora-tekstil--a184.jpg

12.11.2018 tarihinde iki adet; biri uzun, diğeri kısa Türkiye bisiklet forması aldım. 13.11.2018 tarihinde kargoya verildi ve 14.11.2018 de formalar elime ulaştı. Formaları denedim ve beden sıkıntısı yaşadım. 15.11.2018 tarihinde Sora firması ile telefon numaralarından iletişime geçerek durumu anlattım. Bana mail atmamı ve ürünlerin geldiği gibi paketlenerek benim seçebileceğim kargo firmasıyla onlara gondermemi istediler. Bende Mng kargo ile %30 indirim kodum olmasına rağmen 20 TL ödeyerek kendilerine gönderdim. Paket içerisine ayrıca neden geri gönderdiğimi ve iletişim bilgilerini, sipariş numarasını içeren bilgi kağıdı koydum. Hatta gelen faturaları da aynı şekilde paket içeriğine ekledim. Araya hafta sonu girdi derken benim paket 19.11.2018 de kendilerine teslim edildi. Sora firması beni aradı ve kargonun ellerine ulaştığını teyit ederek neden gönderildiğini sordu. Beden sorunu var dedim ve bir üst bedenle değiştirmenizi talep ettiğimi ayrıca paket içerisine de bunları yazdığımı söyledim. 1 hafta bekledim ne arayan var ne soran, alt tarafı formaların bedeni değişecek .26.11.2018 tarihinde kendilerini ben arama nezaketini göstererek aradım. Çok yoğun olduklarını ve 1 hafta içerisinde formaları kargoya vereceklerini söylediler . Ben bu kadar yavaş işleyen sistem görmedim, elinde ürünün bedeni yoksa söylersin beklerim ama işlerimiz yoğun kargoya veremiyoruz demek ne ya.

3 gün önce tayt ve uzun kollu forma aldım, beden tablolarını hatmetmeme rağmen aldığım taytım biraz ufak oldu.
Web sitelerinde bu ürünlerin değişimi yokmuş tekrar arayıp talep de bulunmadım :) bu şekilde idare etmeyi düşünüyorum. Değişimin olmamasının belki haklı bir tarafı vardır ama bu çoğu bisiklet mağazasında vs. neden böyle değil? Bunu denemeden nasıl alabilirim..?

Beden ölçülerine dikkat edin, beden seçiminde bana benzemeyin.

Ben kendilerinden S beden tayt almıştım. Tayt sanki kullanılmış birisi giyip terlemiş gibi kokuyordu. Sonrasında büyük geldiği için iade etmiştim ve xs gelmişti. O ise yeni bir ürün gibi kokuyordu.

O kokan taytı neden giydiğimi hala soruyorum kendime :booo: Tabi sora bu durumun farkında değil miydi? Olmamaları mümkün değil.

• Beğen
Tepkiler: Literary
@alcest Ne zaman yaptınız değişimi?

(link) Ürünü deneme fırsatını bugün yakaladım. -2 / +5 derece sıcaklıklar arasında kullandım.

-Ürün kesinlikle rüzgardan ve soğuktan çok iyi koruyor.
-Yağmur yağmadığı için su geçirmezlik kısmını test edemedim.
-Rüzgar vurduğunda, rüzgarın oluşturduğu soğuk hissi size iletmiyor.
-Renkleri çok iyi. Görünürlük çok ciddi şekilde artıyor ve dikkat çekiyorsunuz.
-Bilek kısmı bileklerinizi çok iyi tutuyor. Eğildiğinizde kollarınız açılmıyor.
-Eğildiğinizde vs. Beliniz açılmıyor.
-Paraşüt etkisi, bolluk vs yapmıyor. Zaten kumaşı gereği böyle bir eksi noktası olamaz.

-Çok ciddi şekilde terlettiği söylenemez. Ancak çok az da olsa terletiyor.
-Cebine koyduğunuz şeyler terden etkileniyor.
-Fermuarını tamamen yukarı çekerek kullanamadım, boğazımı rahatsız ediyor.

-1.74 Boyunda 68 Kiloyum M beden tam oldu.
adventure-softshell-neon-mont-44a2.jpg

@Cyanide
Epey oldu. Yaz başıydı belki.

Edit: Bu tarz ürünleri iade almamaları güzel bir şey. en azından benim yaşadığım gibi iğrenç bir durum yaşanmaz. Ama beden tablolarını çok iyi ayarlamaları gerekiyor.

@alcest sora dan bende 2 tane forma aldım ayrı ayrı siparişler ile beden değişiminde inceliyoruz demişlerdi ter kokan formanın değişimini yapmıyor iade almıyoruz dediler ayrıca taytı hiç bi yerde değiştirmezler sanırım size bi ayrıcalık tanımışlar bu konuda biraz

@Literary
Bana bir ayrıcalık tanınmadı. Ben aldığımda tüm ürünlerde değişim vardı.

• Beğen
Tepkiler: Literary
Sora tekstilde bora hangsgrohe takımına ait forma bulamadım. Aliexpress dışında nereden temin edebilirim Ya da izmirde bu formadan bulabileceğim bir mağaza var mıdır arkadaşlar. İsmim bora. Bu formadan alıcam kafaya koydum :) özellikle siyah ağırlıklı göbek kısmı paralel, renkli çizgili olana bayılıyorum. Sora tekstil ile iletişime geçtim umarım temin edilebilir.

Bedeni üzerime olmadığı için montu değiştirmek istiyorum, hiç giyinmemiştir. Firmada ürün kalmadığı için uygun beden ile değiştiremiyorum. Benim gibi ürün değiştirme durumu olan birisi olursa elimdeki M beden montu L beden ile değiştirebilirim.

Sora Adventure Softshell Neon Mont

• Beğen
Tepkiler: ikemath
Arkadaşlar merhaba,
Kafası yuvarlak ve büyük olan bir forumdaşınıza yani bana bisiklet gözlüğü tavsiyesinde bulunabilir misiniz?Fiyat aralığı vermiyorum.Kaliteli bir şey olsun,fiyatı fezaya gitmesin yeter.Fiyat/performans ürünü,mutlaka bunu değerlendir diyebileceğiniz ürünleri tavsiye ederseniz daha iyi olur.
Link de atarsanız ''creme de la creme'' olur:D

@trainspotting35 Çetin Hocam, aklına gelen tavsiye edeceğin bir ürün,marka var mı?

@trainspotting35
Sağol Çetin Hocam
22 senelik gözlük kullanıcısıydım.Sonunda gözlüklerden usandım ve 3 ay önce lazer ile sıfırlattım.Bisiklet kullanırken gözlüksüz de olmuyor.Yazın urgan ,kışın yorgan almama mantığı ile kış günü gözlük arıyorum.:)

@BerkEvren Evren Hocam, senden de birkaç tavsiye alabilir miyim?Zevk sahibi,bilinçli bir tüketicisindir ,senin tavsiyelerin değerlidir.:harika:

@rodya Değerli arkadaşım,senin tavsiyelerinin de kaliteli ve güzel olacağından eminim.:harika:

@hamlet2006
Ben Oakley Jawbreaker kullanıyorum, gayet memnunum. Fiyat olarak daha iyi bir alternatif Siroko olabilir. Kendi sitesinden satıyorlar. Gayet güzel bir gözlük :harika: (Black friday haftası yarı fiyatınaydı tekrar girer belki indirime)

@hamlet2006

Ben (link), yüzü büyük olanlar için (link) da var. (link) fiyatı 150 dolar civarı olmasına rağmen Türkiye'de neden bu kadar uygun fiyatlı olduğunu çözemedim. Hepsiburadadan aldım ve sahte olamayacak kadar kaliteli geldi bana. Ayrıca içinden 3 farklı renkte cam da çıkıyor.
Kullanım olarak oakley kadar estetik olmasa da çok rahat ve özellikle siyah camı güneşi ışınlarını çok güzel filtrelerken görüşün netliğini bozmuyor. Tavsiye ederim :)

Geri