Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt veya şort önerileri

(link)

Bu ürün hakkında ne düşünüyorsunuz? Yazılan özellikler fena değil. Gerçekten de kışlık mont olarak kullanılabilir mi?

Scudo
@soulless
Kışlık ürünler inanılmaz pahalı..Bu bakımdan,bu ürüne ihtiyacınız varsa,bence bu fiyata almaya değer..
İçlik,artı kışlık forma üzerine,bu mont yeterli olacaktır sanki..Sadece yağmurluk değil,mont olarakta kullanılabiliyorlar galiba..

@sirrunu
Haftasonuna özel indirim vardı, Günün Fırsatı başlığında paylaşmış idim.

@soulless
Eski mont (rengi vs aynı) ile aynı değil gibi geldi. Yanlış hatırlamıyorsam içinde farklı bir tür kumaş ve arka cepleri vardı.

@karton_piyer
fiyatlar normal yani, iyi yakalamışsınız hocam. indirimi kaçırdığıma üzüldüm şimdi

Sora dan alışveriş yaparsanız dikkatli olun iade de hiç yardımcı olmuyorlar , kargo ben gönderirsem 26 lira siz öderseniz 6,5 lira diyorum bu konuyu nasıl çözeriz diyorum
İadede yardımcı olmuyoruz diyor
Sonra yerliye destek felan
Aliexpress kilometre öteden daha yardımcı

• Beğen
Tepkiler: Angaralı Barış
@okaancetin
Kendileri kaybederler..Halbuki formaları,bence uygun fiyata kaliteli ama iş iyi ürün yaratmakla olmaz işte..Her türlü müşterinin yanında yer almalılar..
Acaba şöyle mi düşünüyorlar;''Zaten uygun fiyata mal satıyoruz,bir de iadeyle filan uğraşmayalım''
Eğer gerçekten böyle düşünüyorlarsa,fiyatları yukarı çeksinler ve iade sorununu halletsinler..

İadeler genelde beden uyumsuzluğu nedeniyle olur. Bunu önlemek için örnek mankenlerin üzerine ürünler giydirilip siteye mankenin detaylı boy-kilo ölçüleri ile birlikte fotoğraflar koyulmalı. Alışveriş yapacak olanlar ürünlerin manken üzerindeki duruşlarını referans alarak daha doğru alışveriş yapabilirler.

Mesela benim tayt ve yağmurluk ihtiyacım var. Bisiklet yağmurluğu işi biraz hassas, çünkü üzerime fit olarak oturmalı ve hiç bir şekilde bolluk olmamalı ki yolda giderken paraşüt etkisi yapmasın. Bu nedenle beden kararsızlığı ve sonrasındaki iade süreci ile uğraşmamak adına alamıyorum. Tayt da ise zaten sora iade kabul etmiyor (aslında bu konuda haksız da sayılmazlar).

İşte tüm bu kararsızlıkların önüne geçmek için örnek manken resimleri olmalı. Yurt dışı alışverişlerinde almak istediğimiz giyim ürününü incelediğimiz zaman altında onlarca müşteri yorumu oluyor ve bu yorumlarda beden ile bilgiler de veriliyor. Bu yorumlara bakarak bedene rahat bir şekilde karar verilebiliyor. Ama sora'da bu da yok.

İade konusunda Sora'nın ileriki zamanlarda kendini geliştirip, müşteri memnuniyeti odaklı işler yapacağını umut ediyorum. Sonuçta Sora daha yeni yeni bu kadar geniş çaplı ürün çeşitiyle satış yapıyor. Yanlışım yoksa 1 sene öncesine kadar tek tük hazır ürün haricinde daha çok özel üretim olarak hizmet veriyorlardı.

İade konusunda Sora'nın kendini geliştirmesi diye birşey yok. Uzaktan yapılan alışverişlerde (forma üzerine isim yazdırmıyorsanız) cayma hakkı sunmak, ücretsiz kargo ile seve seve iade almak zorundalar. Ücret karşıdan olmak üzere kendi kullandıkları kargo firması ile gönderin, ses çıkaramazlar. Konu hakem heyetinde biter yine kaybederler.

Not: Sora'yı severek giyiyorum, ayrı.

@ekranci

Sora iade almıyorum dememiş ki kargo alıcı tarafından karşılansın demiş ve kontrol ettim sitesini sözleşmelerinde ve iade değişim sayfasında açık olarak belirtmiş, bunun aksi bir durumda söyledikleriniz geçerli olabilirdi. Ayrıca beden tabloları detaylı ve doğru garanti koşulları dışında firmayı kargo ücretinden sorumlu tutmak bana göre bencilliktir.

(link)

@Superevo @ekranci

Yukarıda yazılanları tam olarak okumadınız sanırım
@okaancetin

İade tabi ki alacaklar. Ancak bizim bireysel olarak kargo şirketleri ile anlaşmamız olamaz. Anlaşmalı bir firmanın 7-8 lira ödediği bir pakete biz bireysel olarak 25 lira ödeyebiliriz. Kargo ücreti ödeyelim, alırken de ödeyelim iade ederken de. Ama bununla ilgili "hangi kargo şirketi ile gönderirsen gönder, bizi ilgilendirmez" gibi bir tavır varsa eğer bu hiç hoş değil. 80 liralık forma alıyorsunuz, üzerinize olmuyor 30 lira git-gel kargo parası ödüyorsunuz. Sonra farklı bedenini tekrar alıyorsunuz ve yine kargo ücreti ödüyorsunuz. Ürünü satın alırken 2-3 tl daha fazla kargo ücreti alınır, iade de anlaşma kodu verilerek karşı ödemeli gönderilir. Bu sorun da böylece çözülür.

Ben bir ara Erdoğanlar bisiklette buna benzer bir durum yaşamıştım. İade de 25 tl kargo ücreti çıkmıştı, telefon ettim anlaşma kodlarını aldım ancak bu defa aras kargo bu kod ile sadece karşı ödemeli olarak gönderebileceğimi söyledi ve Erdoğanlar bisiklet 5 liralık kargo ücretini paket içine koyarak karşı ödemeli gönderebileceğimi söyledi. İşte bu müşteri memnuniyetidir.

Üçün beşin peşinde değiliz, sadece iade sürecinde ilgi gösterilsin yeter. İnternet giyim alışverişleri, özellikle bisiklet giyim alışverişleri hassastır, vücuda tam oturması gerekir. Ürünü deneyemiyoruz ve dokunamıyoruz. Beden tablolarıyla da her zaman doğru hesaplamalar yapılamaz. Arada oynayan 2-3 cm bile ürünün üzerimizde sırıtmasına neden olabilir. Dolayısıyla internet alışverişlerinin mağazadan yapılan alışverişlere göre belli avantajları olmalı, dezavantajları değil. Bu nedenle iadeler rahat olmalı. Sadece @okaancetin arkadaşımızın yaşadığı tecrübeye istinaden yaşanılan hadisenin hoş olmadığını belirtiyorum.

• Beğen
Tepkiler: okaancetin
@okaancetin

Bunu okuyunca yine sinirleneceksiniz ama aliexpress iade gönderim ücretleri:
(link)

Ben ücreti söylemeyeyim çok sinirlenebilirsiniz, en iyisi siz kendiniz görün :( Birinin size Aliexpress iadenin de bedava olmadığını söylemesi gerekiyordu :(

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
@Serkan Mıstınoğlu buradaki durum kargo ücreti değil, yardım yada çözüm istediğinizde bizim kurallarımız bu işinize gelirse tarzı, tabi çine göndermek pahalıdır bunu herkes biliyor ,

@okaancetin

Bizim kuralımız bu işinize gelirse mi dediler size veya böyle mi yazdılar? Yardım veya çözüm istemiş gibi görünmüyorsunuz firmanın daha önceki işleyişini göz önünde bulundurduğumda @Fırat İler 5tlye göndermiş gibi görünüyor.

@Superevo
yanlış anlaşılma oldu. jordanred e iade gönderirken bu şkeilde göndermiştim. sorada da aynı şey geçerli olabilir diye düşündüm.

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
@Superevo

Hiçbir satış sözleşmesi Tüketici Kanunu'nun dışına çıkamaz.

@soner83

Satıcı veya sağlayıcının yükümlülükleri

(3) Cayma hakkının kullanımında, 5 inci maddenin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında, satıcının iade için belirttiği taşıyıcı aracılığıyla malın geri gönderilmesi halinde, tüketici iadeye ilişkin masraflardan sorumlu tutulamaz. Satıcının ön bilgilendirmede iade için herhangi bir taşıyıcıyı belirtmediği durumda ise, tüketiciden iade masrafına ilişkin herhangi bir bedel talep edilemez. İade için ön bilgilendirmede belirtilen taşıyıcının, tüketicinin bulunduğu yerde şubesinin olmaması durumunda satıcı, ilave hiçbir masraf talep etmeksizin iade edilmek istenen malın tüketiciden alınmasını sağlamakla yükümlüdür.

Kanun açık. Sora istediğini desin.

MESAFELİ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ
(link)

@Lazzaro
İlginiz için teşekkürler :harika: Aliexpress'ten aşağıda linkini verdiğim ayakkabıyı sipariş verdim. Satıcıyla görüşmem sonucu bunu önerdi, 30.5 cm ayak ölçüme uyacağını söylüyor, inşallah yanılmıyordur :)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Lazzaro
(link)
bu ürün günlük olarakta kullanılır mı deneyimleyen var mı acaba?

@BerkEvren
indirim görünce sezon sonu falan diye düşündüm yeni çıkan ürüne indirimde güzel tanıtım olarak :)
günlük olarak rengi biraz fazla açık gibi ama 100 lirada iyi fiyat bisiklet için oldukça uygun gibi

@observer
Ben M beden olarak sipariş verdim. Gelince deneyip fikirlerimi belirtirim.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geri