Şu videodan yararlanarak pedal değişimini yaptım:
2.5 yıldır aynı pedalı kullanıyorum.Öyle bir yerleşmiş ki çıkarmakta epey zorlandım.
2.5 yıl önce bisikletimi aldığımda ilk hedefim kaza yapmadan yol yapmaktı.Bu nedenle dönüşlerde daha güvenli olduğunu düşündüğüm bir MTB bisikleti satın aldım.
Bu süre boyunca toplamda 20.000 km civarı yol yaptım(trainer dahil).Çok şükür hiç kaza yapmadım.

Bisiklette çizik bile yok,yer görmedi daha.Görenler yeni aldığımı sanıyor.Bir kaç kere kaza atlattığım oldu.Bir kere de ayna kırdım.

Ancak suç bende değildi.Emniyet şeridinde 15 km/s hızla giderken arkadan gelen araç sıkıştırıp sağ aynasını gidonuma çarptı.Gidonu nasıl tutuyorsam sarsılmadı bile.

Pat diye bir ses duydum ve aynanın sallanışını görebildim sadece.Bu arada sürücü bayandı.
Trainer üzerinde ilk defa SPD denedim ve ilk defa bisiklet üstünde kendimi güvensiz hissettim.
Pedal oldukça küçük,kilitli olmadığında kayması an meselesi.Kilitliyken inmek istediğinizde çıkarmak gerekiyor haliyle.Bunu refleks haline getirene kadar epey kullanmak gerek.Umarım düşmeden bunu başarabilirim.
Forumu büyük bir keyifle takip ediyorum.İyi pedallar,teşekkürler bisikletforum ailesi.