Herkese selam. Bugün gözlük postunu görünce 1 haftadır açmayı planladığım başlığı açmaya karar verdim.
Evet. Hepimiz ülkemizde bisiklet ürünleri konusunda dar alanda kısa paslaşmalar yapıp tektipleşiyoruz gün geçtikçe. Özellikle yol bisikleti kullananlar hep aynı ürünler çerçevesinde ilerliyor. Birkaç zamandır ben de düzgün ve farklı bir gözlük arayışındaydım. Yol bisikletine ilk başladığımda alt kalite bir XLC aldım fakat bir sezonda haşatı çıktı. Bir de küçük olduğu için kenarlardan giren hava sebebi ile sürekli gözlerim yaşarıyordu. Tifosi'nin bir ürününü denedim satın almadan ama onu da çok beğenmedim. Arkadaşlarım Oakley kullanıyor taktım baktım o da pek hoşuma gitmedi.
En sonunda nette araştırma yaparken şu aşağıdaki videoya denk geldim youtube da;
Video da bahsedilen konulara hayran kaldım. Sonra web sitesine girdim. Aman tanrım tam aradığım tasarım ve cıvıl cıvıl renkler. Elime hakim olamadım hemen şu ürünü (link) sipariş verdim.
Adamlar kargoyu dhl expressle yapıyorlar 5 günde gözlük elimde oldu. İlk sipariş anından gözlük elime gelene kadar hep bir tedirginlik yaşasamda en ufak sorun ile karşılaşmadım.
Gelelim gözlüğün özelliklerine. Gözlük tam bir AR-GE ürünü ve ispanyol. Polarize cam, su ve ter tutmayan live skin dedikleri bir yapı, buğu yapmıyor hiçbir şekilde (özellikle soğuk havalarda maskeden dolayı çok yaşanır buğu konusu biliyorsunuz), inanılmaz hafif 24gr, 3 tip cam seçeneği var (ücretli), kulak ve burun kısımları ayarlı ve yedekli, panoramik görüntü, havalandırma kanalları vs. Gerçekten şaka gibi bir ürün.
Firma ile yazışmalarımda sorduğum bir soru üzerine bu şekilde fiyat politikası izlememizin sebebi bilinirliğimizi artırmak dedi. Bir süre daha bu şekilde ilerleyip sonrasında olması gereken fiyata çekeceğiz diyorlar. Adamlar aslında uygun fiyatla kaliteli ürün vererek reklam yapmış oluyorlar.
Ben ürünü henüz uzun uzun kullanma fırsatına sahip olmadım sezon dışı ve Ankarada olmamız sebebi ile. Ama çok beğendim. Şöyle bir elinize aldığınızda gözlüğü kalitesi görüntüsü keyif veriyor. Polarizesi de gayet güzel. Gözlerim laser lasik. Bu sebeple polarize ve iyi cam kullanmaya gayret gösteririm. Camı ben iyiyim diyor.
Size aşağıya birkaç foto, video ve sitenin linkini atıyorum. Bu arada gözlük fotolarda burun kısmından biraz havada duruyor burun kısımını ayarladıktan sonra düzeldi. Foto çekerken yüzüme ayarlı değildi.
(link)
NOT: Kaskımı bu gözlük gelene kadar hiç sevmiyordum. Gözlük geldikten sonra çok sevdim. Aero olduğu için kendisi mantar gillerdendir.