@can onur
Bahsettiginiz dukkan Bisiklet Gezgini ise, kesinlikle bir yanlis anlama olmasi lazim. Evet Rohloff temsilcisiydiler ve satiyorlardi; evet safkan tur bisikletleri uzerine uzmanlasmislardi (Santos, VSF Fahrrad, Koga vs); evet cok pahali -ve hemen hemen turculara ozel- urunler satiyorlardi
Ancak kac kere dukkandaki ucretsiz etkinliklere katilmis birisi olarak "yeter ki siz isteyin, en basit bisikletle bile dunya turu atabilirsiniz" dediklerini kac kere bizzati hem kendilerinden hem de getirttikleri konusmacilardan dinledim. O etkinliklerin hic birinde kendi urunlerini umarsizca ovduklerini de gormedim, hatta Rohloff ile ilgili "saglamdir, dunyadaki kalburustu turcularin tercihidir ama kapali sistemdir, Nepal'de bozulursa Shimano parca her yerde bulursunuz ama Rohloff sikinti yaratabilir" demislikleri bile vardir.
O dukkanda nice kulustur bisikletli dunya turuna cikmis turcuya Istanbul duraginda servis verdiklerini biliyorum; bunlari goren bilen insanlarin "Rohloff ve pahali bisiklet yoksa tur falan olmaz" diyebileceklerine inanamiyorum.
Konuyla ilgili olarak da:
Ben kendisi en pahali ve iyi aksesuar, bisiklet, kiyafet alan kullanicilarin bunlari paylasmaktan baska fazlasini yaptigini; "bakin bisiklet bunlarla kullanilir" dedigini, kullanmayanlarin incelemelerinin altina "neden microfibre ruzgarligin yok, neden suratina taktigin sey buff degil, neden tayt giymiyorsun" falan dedigini gormedim.
Kimsenin, kimsenin kiyafet ve giyimiyle ilgili bir derdi tasasi yok. (Kask konusu ayri bir konu)
Neyin tartismasi yapiliyor anlamis degilim.