Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt veya şort önerileri

Giro Appeckx II orta halli iyi bir ayakkabıdır. Buna bakabilirsiniz.

(link)

• Beğen
Tepkiler: makaram
Scudo
Kaskın öneminin altını çizmek için, yakın zamanda başıma gelmiş şu olayı paylaşmak isterim :ssrtcbya:

Uludağımız

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Heisenberq
Çok teşekkürler ama yine de dediğiniz gibi olmamasını ümit ediyorum.
@mariokaldato
Sen yine iyiymişsin :) Bende eşofman bile yok; yaz-kış şort ve tişörtleyim :) Çok soğuk olduğunda, karda ve şiddetli yağmurlarda tişörtün üzerine yağmurluk giyiyorum; hepsi bu :) Ankara'da beni görenler deli ya da yabancı zannediyorlar :) Konuştuklarını anlamadığımı zannedip, gavura bah falan diyorlar :)

konu çok farklı bir yere evriliyor. öncelikle tur bisikleti ile yol bisikleti farklıdır. tur bisikleti yol bisikletine göre daha konforludur ama daha da yavaştır. yol bisikleti kıyafetleri genelde dar olması gerekir. neden mi? rüzgarın etkin oldugu yerlerde kıyafetlerinin sizi %20-30 yavaşlatabilir. turlarda giyilen yağmurluklar bile içine hava alıp balon gibi şişiyor. rüzgar olmadıgını var sayalım , bu sefer siz hızlanıyorsunuz ama kıyafetleriniz sizi gene yavaşlatır. bunun dışında o kıyafetler içinde konforlu bir şekilde bisikelt sürmek önemli. rüzgar geçirmemesi gerekir ama hava da alması gerekir. kazak giyip yola çıkın bakalım sauna gibi olursunuz.

yol bisikleti kullananların disiplini çok farklıdır. tur yapan ve kendine güvenen bir arkadaş varsa gelsin yola çıkalım , hiç durmadan 7 saat sürelim. kim ne kadar yol gidebiliyor karşılaştıralım. senede 1000km yapan ile senede 10 000km yapanı aynı kefeye koymak çok yanlış.

@umutcelik
Kendimi örnek vereyim mi? Defalarca günlük 250+ km yol yaptım, 400 km yol yaptım. 400 km'yi Cannondale ile yaptım; yalan olmasın. 19 ülke gezdim. Ülkeler arası gezdiğim bisikletim hurdacıdan alıp topladığım 17 kg'luk bir Peugeot Mosaique. Ekipman Shimano Tourney... Karpatlar, Dolomitler, Avusturya Alpleri, Stelvio, Gürcistan, Ermenistan, D915, Nemrut Dağı vs bu bisikletle çıktığım bazı geçitler ve dağlar. İstisnasız hepsinde şort ve tişört vardı üzerimde. Bir tek Transfagaraşan'ı geçerken, tepede kar ve şiddetli yağmur olduğundan yağmurluk giymiştim.

@can onur
Abi supersin.
Ekipman ve havali kiyafet kovalamak insanlari mutlu ediyor bu bir gercek.
Hep soruyorum kendime ortalamalari tutturamazssam nolur , stravada segment yerlerde olsa nolur? Kom alamasam akşam eve ekmek goturur muyum? Diye
Artik bunlari dusunmemize gerek yok, Triwago dan otelimi secebiliyorum.
(Lan ne reklammis beynimize işlemiş yav )

Neyse bi siir patlatam

Gün ışığı aynakoldan sekip göze duhul etmişse
Orda şekil olub beyne "ben basmana hazırım" demişse
Beyincağız, eli mahkum hedefe kitlenmişse
Anlarım ki tur vakti gelmiş amma geçiyor
Ömrüm koca göbeğim sıvazla geçiyor

Bana nasip olmayacak karbonla havalıca pedallamak,
Aliexpress dışında biraz üst seviye siparış kovalamak,
Birgün olsun güzel bi sırtı güneş yağıylan ovalamak ,
Anladım ki işe gitme vakti gelmiş amma geçiyor,
Ömrüm otobuslerde mp3 indirmekle geçiyor

Hayat kısa, sanat sonsuz, deneyim yanıltıcı
Mersedesim inceledim de şeklen pek bir çarpıcı
Hayat dururken elem ve kederi uzatmak şaşırtıcı
Anladım ki isyan vakti gelmiş amma geçiyor
Ömrüm hanımdan ,müdürden fırça yemekle geçiyor

Kaldato der şikayetçiyim hep baysikıl düşünmekten,
Alamıyorum kendimi apaçilerden makas yemekten,
Aslında üzülürüm kıçıma akan teri hissetmekten,
Anladım ki kıraathane zamanım gelmiş amma geçiyor
Ömrüm inik lastiğim sökmeylen geçiyor

Forma ve tayt hakkında fikir alış verişi yapılsın diye açılmış konu yine bim poşeti seviyesine çekildi helal olsun...
Fakir edebiyatı her türlü iş görüyor. Ekipman kullanıyorsanız zengin ve sürüş sonrası evde mutsuzluktan ağlayan kişilersiniz nede olsa... Şu sığ bakış açılarını kıramıyoruz ne diyeyim...

• Beğen
Tepkiler: umutcelik
yol bisikleti kullanıcıları kesinlikle tayt ve jersey kullanmalı .kışlık üst kıyafetleri de vücudu saran ,rüzgarı geçirmeyen , teri dışarıya atan ve çabuk kuruyan kumaştan olmalı. ben yol bisikleti kullanmıyorum ama yine de (hadi bu kış bitti sayılır) termal bir kışlık tayt edinmem gerek diye düşünüyorum. yazın sıkıntı yok tarzımızı yukarıdaki görsel anlatıyor zaten.

@can onur

Merhaba,
Tekerinize tas degmesin gayet iyi yol yapmissiniz.

Eger tekrar okursaniz mesajimi "Sizin bahsettiginiz gibi bu ornekler istisna ise, istisna olmayan cogunluktaki uzun mesafecilerden ornek verebilir misiniz?" diye sordum.
Sizin gibi kac kisi var bahsettiginiz ekipmanlarla ulke kita, dunya turuna cikan? Eger iyi ekipman ile turlara cikanlar istisna ise arkadasin dedigi gibi, sizin gibi bisikletciler cogunluk olmali degil mi?
Bahsettiginiz bisikletlerin uzerinde ekstra baska bir ekipman yok mu? Canta, tamir seti, patlamaya dayanikli lastik, gps vs. vs. ?

Arkadaşlar isteyen 20 kg bisiklete biner, isteyen 6 kg. İsteyen tayt giyer, isteyen forma. İsteyen 2000 lira ile 50 ülke gezer, imkanı olan 100.000 lirayla.
Ortak noktası bütçe-imkan ve keyif doğrultusunda herkes sevdiği şeyin bisiklete binmek olması.
Roket bilimine getirmeye gerek yok. Muhabbeten sapmaya da. Keyfinize bakın az yahu :)

@BerkEvren
Bim.poşeti derken direk ben kendimi aklima getirdim Berkcim :D Meselenin özüne katiliyorum ; Yani ucuza asla kalite alinmaz. Kalite pahalilik demektir ayni zamanda. Şaka bir yana spor yaparken spora uygun kiyafet giymek cok elzem bir mesele . Ona da eyvallah. Ama ulke gercekleri her zaman her istedigimizi almamiza musade etmiyor. Bir yandan ekonomik darlik yaşayan buyuk cogunluk,diger yandan da hayatini ortakoy sahillerinde tiirrek madonlariyla gezen beyazTurklerin garibanlarin gözüne gözüne bu lüxü sosyal medya ile sokmasi dogal olarak elestirileri getiriyor. Bana dediysen dye yazdim hehe

@BerkEvren

pinarello sahibi arkadasim var, her surus sonrasi eve gidip kendini yataga yuz ustu atiyor ve saatlerce agliyor. %100 gercek hikaye!

@mariokaldato

Merhaba,
Bahsettiginiz gibi ekipman ve pahali kiyafet kovalamak insanlari mutlu ediyor olabilir. Insanoglu bu, neden tatmin olacagi belli degil. Iyi ekipman ve kiyafet isteyen insanlara bir dunya laf etmek yerine bahsettiginiz beyaz Turkleri sosyal medayadan blocklamayi denediniz mi? Cozum olarak hangisi sizce daha mantikli?

• Beğen
@mariokaldato
Bende ortaköy sahilden rumeli sürüşü yapıyorum. Bunu paylaşınca lüks ile hava atan beyaz Türk mü oluyorum ? Sorun bu kalıplaştırma, bu ötekileşme / ötekileştirme çabası...
Bir önceki sayfada paylaştığım specialized taytın üstüne BİM'den alınmış rüzgar geçirmez mont giyiyorum bende 5 derecenin altı havalarda. Hayat bu kadar keskin çizgilerle ayrılmıyor yani :)
Bu başlık bisiklet kıyafetleri hakkında yorumlar için açılmış neticede. Bende gidip alamadığım, bütçemin yetmediği her şey için kullananlara, satanlara söyleneyim o zaman. Böyle bir bakış açısı kime ne kazandırır sorarım?
Konunun dağılmasına sebep olduysam kimse kusura bakmasın.
Kıyafet, ekipman konusunda her tür tecrübe ve tavsiyemi yazarım soran olursa.

@BerkEvren
Kesinlikle ötekileştirmem beni tanirsin az cok aksine benimserim. Mesele oyle degil, o kadar cok yutub vdeosu izledim ki tiksinti geldi su olaylardan ; "30 bin.dolarlik bisiklet" yok iste " 10 bin dolarlik kadromu montaja goturuyorum" filan filan . Asiri itici yav ben nesini benimserim bu kafa yapisinin bro durust olalim

@umutcelik
Yarış bisikletiyle uzun yola çıktığımda 2 tane yedek iç lastik ve lastik tamir setim yanımda olur. Fazla eşya taşımıyorum yarış bisikletiyle. Tur bisikletimle yola çıktığımda da çantamda her türlü tamiri yapabileceğim alet edevat bulunur. Manyağın biri bisikletimi ortadan ikiye bölse, birkaç saat içinde yola devam edebilecek hale getiririm bisikleti. Eksiksiz yola çıkmamak lazım.
Kaç kişi var bilemem ama dünya turuna çıkmış gezginleri evimizde konuk ediyoruz. Çok iyi ekipmanı olan da vardı, son derece sıradan bisikletlerle gelenler de oldu. Akıllı telefonu olmayan, fotoğraf makinesi olmayan, gps'i hatta kilometre saati olmayan gezginler bile geldi evimize. Kılık, kıyafet, ekipman vs konuları tabii ki önemlidir ama bunların olmaması da engel değildir demek istemiştim. Dünya turu yapmamışlar ama uzun yıllar önce Adana'dan İstanbul'a gitmiş bisikletçi gezginlerle "Velosipet ile bir cevelan" kitabındaki gezginleri örnek vermek isterim. Güney Amerika'yı gezen Hülya Koç vardı bir de...

forumun da amacı bu değil mi zaten? birileri bilmediği konularda yardım isteyecek , fikri ve tecrübesi olanlar dilinin döndüğünce yardımcı olmaya çalışacak . tabii ki herkesin ekonomisi aynı düzeyde değil ; biz ( bu konu özelinde söylüyorum ) bütçemize en uygun olan ürünü tercih etmeliyiz ve bize zaman ayıran karşılıksız yardımcı olmaya çalışan forumdaşlarımıza teşekkür etmeliyiz. ben kendi adıma konuya katkı yapan herkese teşekkür ederim.

@mariokaldato
Asla izlemiyorum ben. İzlemeyince youtube önermiyor bile bir daha :)
Malesef içi dolu ve yerli bisiklet kanalı yok. Varsa da ben daha rastlamadım...

@can onur

Tekrar merhaba,
Ekipman diye ustune basa basa soylememin sebebi de bu zaten. Cok iyi ekipman olmamasi engel degil fakat temel/gerekli ekipmanlar isin icine girince maliyet dogal olarak yukselmeye basliyor. Bahsettiginiz gibi uzun yola hazirliksiz cikmak akilli, mantikli bir is degil.
Tekrar ifade etmeye calisayim, minimum ekipmanla uzun yola giden cesur yurekler illa ki var fakat tur ulke/kita/dunya seviyesine cikinca o is oyle gozu karartmak ile olmuyor.

Genel/istisna meselesine gelecek olursak bahsettiginiz Hulya Koc'un kitabinin kapagina baksaniz dahi bir dunya ekipmanla seyahat ettigini gorebilirsiniz.

• Beğen
@BerkEvren
Ben kendisine koştuğum sıralarda denk geldim youtube üzerinde ve triatlona yöneldim.
Camianın içine dalınca ve bilgilenince izleme gereği de ilgisi de duymadım.
Ama aklında hiç bisiklet olmayan bir adama triatlon vasıtasıyla da olsa bisiklet sokan biri başarısız değildir.
Kendisini tanımam, kişiliği hakkında veya videolar-içerikler hakkında konuşmam ve yorum yapmam ama yaptıkları çok da boş değil.
100 bisikletli bile kazandırdıysa ne mutlu bize, keşke 100 bin dolarlık bisiklete binse.. Bakış açısı önemli dostlar..

Geri