Aslında benim derdime bu konu başlığı tam uyuyor mu emin değilim ama önce bi buraya yazalım. Verim alamazsak yeni başlık açarım. Birkaç yıldır aktif bisiklet sürüyorum ama hala çömez sayılırız. Yaz geldi malum bu sene daha bir ağırlık vermek istiyorum ve o yüzden bu aralar epey bi ekipman, aksesuar vs alıyorum. Hemen konuya gelecek olursak; siz usta bisikletçiler bu incecik ve kaya gibi selelerde yüzlerce km nasıl sürebiliyorsunuz aklım havsalam almıyor. Bende selle royal olmasına rağmen sele ağrısından kurtulamadım. Tabii ki ağrı gün ve gün azalıyor ama illa ki oluyor. Bende o yüzden jelli taytlara geçeyim dedim ve bayağı bi araştırdım. Paraya kıydık en iyilerden bir tanesi diye bilen bilir Poc Bib Short aldım bir tane. Bi hevesle sürdüm bugün. Abi ped sadece takımların oldugu ve apış arası diye tabir edilen diğer adıyla "perineal" bölgeyi koruyan bir yapıda. Benim sorum şu; olması gereken bu mu? Kısaca söyleyebilirim ki gezimin başından sonuna kadar kabir azabı çektim ya. Yani olmasa 10 kat daha iyi. En baskı uygulanmaması gereken bölgelerimi baskılıyor gereksiz yere, bu da aşırı derecede rahatsızlık ve ağrı veriyor. Eğer olması gereken buysa fizyolojik olarak o zaman bende bir sorun var. Bence tam aksine o bölgenin boş olup uyluk kemiğimizin baskı yaptığı yani bütün ağırlımızı taşıyan, bilimsel adıyla "ischial" bölgesi asıl pedle desteklenmeli. Benim istediğim tarzda pede sahip bir tayt var mı? Bu arada bib short istemiyorum normal tayt. Onun dışında evet ürün son derece kaliteli. Bacak kısımlarımı tam kavrıyor, mükemmel bir kumaşı var. Her haliyle kaliteyim ben diyor, pedsiz olsa ömür boyu götürür bu beni. Ama bi kere daha giymeyeceğim bu haliyle kesinlikle. Dolayısıyla almak isteyenlerede verebilirim. Dediğim gibi bir kere onda da iç çamaşırıyla kullandım. Ciddi fiyat kıracağım. Market kısmına da koyarım ama buraya da yazayım ilgilenen olursa 300 tl'ye veririm. XXXL size diyor ama ben bile normalde M yada L giyen birisi olarak tam oldum. ona göre hesaplayın. 1.81 boy 85 kiloyum. Dizin altına inen modeli bu bu arada.
Resmi için
(link)
Neyse dediğim gibi deneyimli bisiklet severlerimizin bu konuda sıkıntı bende mi beni aydınlatmaları hususunda yardım rica ediyorum. Zamanla alışırsın diyecekseniz açıkcası alışmak istemiyorum. Bayan taytlarının pedi tam istediğim şekilde gibi gözüküyor, o ayarda erkek modeli tayt bulabilir miyim?? Yardımlarınızı rica ediyorum.