Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tayt veya şort önerileri

@alper 76 Beden olarak nasıllar, bilgi verebilir misiniz? Sipariş vermeyi düşünüyorum da XXL ile 3XL arası kaldım. 1.90 boy, 110 kilo civarıyım. Beli ölçtüm 111 cm. Funkier'in ölçülerde 110 XXL, 114 3XL demişler...

Scudo
Benim ölçüler size uymaz ben 1,82 boy 78 kg im bana 81-76 kg arasındayken M gayet iyi gidiyor

Esnek olduğu için 2xl yeter diye düşünüyorum sonuçta tayt bu... ölçülere göre daha uygun bir karar vermek size kalmış

• Beğen
Tepkiler: cengovers
@alper 76 Teşekkürler.

Decathlon'dan iç tayt olarak bunu almıştım ancak bir rahat edemedim birkaç denemedir.

(link)

Belki de yeni olduğu için bir alışma dönemi gerekiyordur (daha önceden hiç giymediğimi düşünür isek) ancak pedin olmadığı kısımlarda kullanılan kumaş da hoşuma gitmedi, rahatsız ediyor gibi biraz.

@cengovers dostum FUNKİER den memnun kalırsınız garanti ediyorum

Kumaşındaki kaliteyi hissedeceksiniz polyamide oranı yüksek olan teri dışarı atan pedi iyi bir tayt . Ben çok memnun kalınca hem askilisini hem de kışlık uzun olanını daha sonra satın aldım. Özellikle kışlık olan mükemmel ...

Bu konu hortlamışşş...:eek::eek: Az kalsın ikinci defa tavsiye veriyordum :hihi::hihi::D

Arkadaşlar merhaba,
Forumdan arkadaşların tavsiyesi ile alıp çok memnun kaldığım exuma M beden 4 sefer giydiğim ve Funkier 10 Panel 2 sefer giydiğim taytlarımı satıyorum.2. el ilan bölümüne ilan açamadığımdan buraya yazmak istedim.Belki birinin işine yarar.
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: deadle
Aslında benim derdime bu konu başlığı tam uyuyor mu emin değilim ama önce bi buraya yazalım. Verim alamazsak yeni başlık açarım. Birkaç yıldır aktif bisiklet sürüyorum ama hala çömez sayılırız. Yaz geldi malum bu sene daha bir ağırlık vermek istiyorum ve o yüzden bu aralar epey bi ekipman, aksesuar vs alıyorum. Hemen konuya gelecek olursak; siz usta bisikletçiler bu incecik ve kaya gibi selelerde yüzlerce km nasıl sürebiliyorsunuz aklım havsalam almıyor. Bende selle royal olmasına rağmen sele ağrısından kurtulamadım. Tabii ki ağrı gün ve gün azalıyor ama illa ki oluyor. Bende o yüzden jelli taytlara geçeyim dedim ve bayağı bi araştırdım. Paraya kıydık en iyilerden bir tanesi diye bilen bilir Poc Bib Short aldım bir tane. Bi hevesle sürdüm bugün. Abi ped sadece takımların oldugu ve apış arası diye tabir edilen diğer adıyla "perineal" bölgeyi koruyan bir yapıda. Benim sorum şu; olması gereken bu mu? Kısaca söyleyebilirim ki gezimin başından sonuna kadar kabir azabı çektim ya. Yani olmasa 10 kat daha iyi. En baskı uygulanmaması gereken bölgelerimi baskılıyor gereksiz yere, bu da aşırı derecede rahatsızlık ve ağrı veriyor. Eğer olması gereken buysa fizyolojik olarak o zaman bende bir sorun var. Bence tam aksine o bölgenin boş olup uyluk kemiğimizin baskı yaptığı yani bütün ağırlımızı taşıyan, bilimsel adıyla "ischial" bölgesi asıl pedle desteklenmeli. Benim istediğim tarzda pede sahip bir tayt var mı? Bu arada bib short istemiyorum normal tayt. Onun dışında evet ürün son derece kaliteli. Bacak kısımlarımı tam kavrıyor, mükemmel bir kumaşı var. Her haliyle kaliteyim ben diyor, pedsiz olsa ömür boyu götürür bu beni. Ama bi kere daha giymeyeceğim bu haliyle kesinlikle. Dolayısıyla almak isteyenlerede verebilirim. Dediğim gibi bir kere onda da iç çamaşırıyla kullandım. Ciddi fiyat kıracağım. Market kısmına da koyarım ama buraya da yazayım ilgilenen olursa 300 tl'ye veririm. XXXL size diyor ama ben bile normalde M yada L giyen birisi olarak tam oldum. ona göre hesaplayın. 1.81 boy 85 kiloyum. Dizin altına inen modeli bu bu arada.
Resmi için
(link)

Neyse dediğim gibi deneyimli bisiklet severlerimizin bu konuda sıkıntı bende mi beni aydınlatmaları hususunda yardım rica ediyorum. Zamanla alışırsın diyecekseniz açıkcası alışmak istemiyorum. Bayan taytlarının pedi tam istediğim şekilde gibi gözüküyor, o ayarda erkek modeli tayt bulabilir miyim?? Yardımlarınızı rica ediyorum.

Aldığınız tayt sizi sıkmış. Çok uzun bir yol yapılmayacaksa pedli tayta bence hiç gerek yok zaten. Dandik bir pedli taytım vardı çok rahattı. Sonra mavic tayt aldım çok kaliteli, aynen sizinki gibi rahatsız etti. Kaliteli taytlar ciddi performanslar için üretilmiş oldukları için konfordan çok uzun kullanımdaki sürtünmeyi dikkate alıyorlar.

Selede çok oturmayarak, sık sık ayağa kalkarak selenin vereceği rahatsızLığı dengeleyerek çözüyorum ben.

benimde hayatımda en çok ayağa kalktığım tur oldu bu ama neden bu kadar çok çile çekeyim ki. bundan sonra başka bir jelli tayt alırmıyım bilmiyorum. gerçekten çok yumuşak ve kaliteli bir tayt önerisi olan varsa çok sevinirim. şu decathlon'daki 700 veya 900 serilerini tavsiye ediyormusunuz mesela. dediğin gibi hiçbir zaman profesyonel yada hardcore gitme derdinde değilim. benim süreceğim bisikelt 2-3 saat, 30-40 km. buna göre bir ürün istiyorum. bütün bir akşam testislerim ağrıdı kardeşim inanırmısın.

Gecmis olsun :)
Ben bu tip mesafelerde pedli tayti biraktim. Sele olarak tur bisikleti selesine gectim. Koga marka sele kullaniyorum ve memnun kaldim. O yuzden guncel pedli taytlari tanimiyorum pek. Ama 30/40 km de bu kadar agri normal degil. Ya selede ya pozisyonlamada yanlislik var gibi.

yapılan araştırmalara pedsiz taytların,uzun vadede testeron seviyesini düşürdüğü ve kısırlığa kadar yol açabilecek tehlikelere dikkat çekiyorlar,o yüzden tayt konusunda dikkatli davranmak gerekiyor,sağlık açısından.

• Beğen
Tepkiler: etkiliadam
@Abdülhak Hamit Tarhan

Ürünü nereden satın aldığınızı bilmiyorum, ancak bahsi geçen ürünü daha önce kullandım. Pad kısmı ince ise bu dediğiniz durum yaşanabiliyor. Aynı markanın daha kalın pad kullanılmış olanları exuma mağazalarında mevcut. O ürünlerde bu sorun yaşanmıyor ve en az 6-7 saat sürüş yapabiliyorsunuz. Tayt alırken pad kısmında sünger yerine jel kullanıldığından emin olmak ve bu kısımın kalınlığına dikkat etmek gerekiyor.

Merhaba arkadaşlar. Forumda araştırdım ama bulabildiğim konuların hepsi oldukça eski konulardı. 150 TL'ye kadar kask arıyorum. Sizden ricam öneri yaparken aynı zamanda İstanbul Avrupa yakasında deneyerek alabileceğim yerler de önermenizdir. Şimdiden teşekkür ederim.

Redmi 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende kaskı kırdıktan sonra kask arayışına geçtim ama forumda yeni konu bulamadım, bana da tavsiye edebileceğiniz bi kask varmı? bütçem en fazla 200 TL. Şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: DDŞ
Full face kasklar çok hoşuma gidiyor ya ama pahalı :(

@Wastey
Down hill dışında gereksiz bence hocam. Ben şehir bisikletine uygun bir kask arıyorum.

Redmi 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende arıyorum. Delta bisiklette uvex i-vo modeli bir kask var görüntü olarak hoşuma gitti hemde uvex kaliteli bir model diye biliyorum. Aramaya devam edicrm 1-2 hafta daha olmadı onu alıcam.

• Beğen
Tepkiler: Artyom
Geri