Scudo Sports

THY Bisikletimi getirmedi

Şimdi facebook daki yazıma dönüş oldu bakalım sonuç ne olacak

Scudo
Sakın bulamazlarsa da benim bisikletim şuydu diye pahalı bir bisiklet isteme, 2 ay sonra bulurlar rezil olmayasın :)

• Beğen
Tepkiler: Furkan Y.
Fiyati yuksek tutarak tutanak tutturun havalimani da gorevlilere kaybolursa size odeme cikartirlar ama komik bir rakam olur onun icin 2000tl ise 6000tllikgibi yuksekten yazdirin

biryerde daha buna benzer bir şey okumuştum orda gitar kaybolmuştu adam kendi gitarının modelini değilde hayalindeki gitarın modelini söylemişti ve sonunda hayalindeki gitarın sahibi olmuştu bir deneyin derim :D

Hocam hiç dert etmeyin, bazen bagaj islerinde aksaklık olabiliyor, norveçe arkadasımın bisikleti 3 gün geç gitti yada benim bisikletim bant üzerinde geldi. Bisikletiniz mutlaka elinize ulaşır ama siz isterseniz havayolu sizi mağdur ettigi icin bisiklet gelince şu parcam kaybolmuş (gümrük icin kutuyu açıyorlar bir yeri genellikle açık kalıyor) bu açıklıktan düşmüş, bisikletim ve cantam darbe almış v.b gibi sikayet olusturun, thy ise bat.thy... Gibi bisey vardı oradan yazıyordunuz. Fotografları ve sikayetinizi yazın. İlk basta tamir edelim v.b diyecekler, itiraz edin sonra az az para teklifi edin zamanla biraz artacak, her mailde sizi mağdur ettiklerini tatlı bir dille dile getirin. Hic bir zaman kaba bir dil kazanmadı unutmayın. Bisikleti size teslim ederken tutanak v.b tutulmasını isteyin. (Saat kacta nerede teslim edildi v.b) Oversize bagaj oldugu icin tutmuyoruz diyeceklerdir, tutarlarsa iyi. Diyelim ki bisiklet gelmedi, keske başıma gelse diyebileceğim bir olay basit bir bagaja 4 bin tl veriyorlar, bisikletiniz icin daha fazlasını alabilirsiniz, marka model fark etmez sizin icin maddi degeri kadar manevi degeri de var unutmayın.

http://images.tapatalk-cdn.com/15/09/27/1f974a1f68fcc666b36af4347bfe1e53.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/09/27/30062f116a845d81799be9a9cf43b50c.jpg facebook sayfasından aldığım cevap bu şekilde bakalım ne çıkacak

@Anonim

belki de pilotlar arıza bildirimi yapmıştır ama bahsettiğin yere bakan teknisyenler türk çıkmıştır.. "bu daha 10 tur gider gelir" diyerek sallamışlardır işi :D

Ben de bu yaz taşımayı düşünüyordum Bakü'den İstanbul'a vazgeçsem mi acaba ?
Burada hava alanında sordum bedava da diyen var paralı diyen de var daha soruma net cevap veremiyorlar bakalım başka bir gelişme olacak mı ? İstanbul'da da Bakü'de de sorumun cevabını alamadım gerçi sitede 30 avro yazıyor ama birçok hava yolu bedavaya taşıyor buna Azerbaycan Hava yolları da dahil. Sağolasın thy.

@O.IŞIK
Bakuyse sen bi 50 lik hazir beklet :D

@Insansevmem

Hakkı olmayanı hakkıymış gibi görmeye çalışanlar yol kenarında sahibi başında olmayan bisiklete sahiplenme duygusu eş değer olduğunun farkındalar mı? Bu sahiplenmenin adına hırsızlık gibi adi suç ile yaftalandıkları.

hosteslerin rujuna, etek boyuna, yolcuların içkisine karışacaklarına, apronda deve keseceklerine işlerini düzgün yapsınlar. ne sıkıntı yaşadıysanız misliyle telafi etmeye çalışın. mecbur kalmadığım sürece kullanmadığım bir marka.

Vay be, bit pazarlarinda calinti bisiklet üzerine konu acilir ve satanlar icin ise serefsiz haram yiyenler diye suclamalarda bulunurlar ama bazilarinin ellerine firsat gecince, elin haramina kendileri gözdikerler.
Ayip be size, arkadas güzelce konu acmis ve ne yapabilirim diye öneriler istemis ama bazi arkadaslar helal olmayan yollari teklif etmis.

@ogzhn06 Oguzhan kardes, sen hakyolundan ayrilma ve hakkin neyse onu iste. Harama gözdikme ve öneride bulunanlarida dinleme. @Mert S. arkadasamizin dedigi gibi bunun birde sonrasi var, iyi düsün öyle karar ver.

(link) thy-zarardan sorumluluklarının mevzuat ve yasal bilgileri burda açıklanıyor.

" Taşıyıcının sorumluluğu Kayıtlı Bagaj için kilo
başına 250 Poincare Frankı ve Kayıtsız Bagaj zararı için
Yolcu başına 5000 Poincare Frankı ile sınırlıdır (birçok
ülkenin mevzuatına göre 250 Poincare Frankı, 20 ABD
Doları ve 5000 Poincare Frankı, 400 ABD Doları veya
muadili mahalli para cinsi olarak uygulanacaktır.)"

bagajın içindeki malınızın bu tutarların üzerinde olduğu durumlarda ise bunu kanıtlamanız durumunda gerçek zarar miktarını talep edebilirsiniz. eğerki bunu kanıtlayamaz ve bagajın kg miktarı kayıtlı değilse bulunmaması durumunda 400 usd alacaksınız.

Geri