Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de France 2008

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
TTT gene yok ve artık herhalde hiç olmayacak?

sınavlarım olduğu için geçen senelerdeki gibi takip edemeyeceğim ama 17. etap izlenir hocam. :)

Scudo
@GunesakHocam bundan yakalsık 4ay once eurosport un sıtesınde okudugum kadarıyla dopıng olaylarının cogalmasından dolayı bu senekı turu daha yumusak <gectıgımız senelere nazaran>vede alısılmısın dısında bır baslangıc yapılacagı yazılmıstı.Fakat etaplara bakıldıgnda okadar da yumusak olmadıgını gordum.
Senınde bahsettıgın gıbı TT bır klasık vede resmen bır guc gosterısıdır.Sarı mayo sahıplerıde genelde TT yı guzel kosanlardan cıkar ama bu sefer sprınter lere oncelık tanıdılar vede dırek etapla baslattılar<yumusaklıgın gostergesı olarak herhalde>Sonucta ılk TT de tur yenıden baslıcak herhalde

• Beğen
Tepkiler: Gunesak
etapları izlemek için bir yerlerde toplanma düzenlemeyi düşünen var mı acaba? şöyle bi kahvehane ortamında (yeni adıyla kafe) beraber izlesek güzel olur diye düşünüyorum. plazma tv olur, soğuk bira olur, bir bilgi paylaşım ortamı olur?

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
@kerembasaran

sen tam bizim kafadaymışın :) antalyada olsaydın öyle bi ortam hazırlardık :D

@kerembasaran

hehe ne yaptın sen yahu?
hangi kahve pardon kafe, eurosporttan canlı yayınlanan bu yarışmayı göstererek insanlara hizmette bulunuyor ki?
harbiden var mı merak ettim..

@emiryuksel

beşiktaş akaretler'de caddeye yakın bi tane pub var. orada bisiklet yarışı izlemiştim bi sefer. gayet müsait bir yer. kadıkoy'de de bu kafada yerler var. teacher's pub, belfast, liman kahvesi gibi. çok da ekstrem bir şey değil adama söylersin yarışı izlemeye geldik diye, açar o da. yarışı açmasa ne açacak sanki tv'de.

• Beğen
Tepkiler: bikerboy
Evimin rahatlığı ve beleş çerezin güzelliği duruyorken TdF'yi kafede mi seyredicem? :D Ben almayayım.

Alp d'Huez'e tırmananın İban Mayo'yla Jens Voigt değil de kendim olduğu hayallerine bazen kendimi fazla kaptırabiliyorum :D

Ekleme: İban Mayo da son doping meseleleri yüzünden popo üstü karaya oturmuş bisikletçilerden. :D

iş yerinde iken, mesai saatlerine denk gelen etapları online izleyebileceğimiz ve sonuçları takip edebileceğimiz bir web site varmı bilen?

@Samurai Jack

(link)
Bu adreste turu internet üzerinden hangi kaynaklardan online olarak izleyebileceğinle ilgili bir liste bulabilirsin. Kaynakların çoğu ülke kısıtlamalı, ya da farklı dillerde yayın yapan kanallar. Farklı dilde yayın yapan herhangi bir kanalı seçip, sesini kapatıp, Eurosport'un canlı ses yayınını da ayrı bir pencerede açarak en azından ingilizce anlatım dinleyebilirsin. Umarım bu sene Eurosport'da yine efsanevi bisiklet yorumcusu Phil Liggett'i anlatıcı olarak dinleyebiliriz. Bir yandan da etap profili üzerinde, Pelotonu, kaçan grupları, aralarındaki zaman farklarını grafiksel olarak gösteren ve etapta meydana gelen olayları anında yazılı not olarak döken Live Ticker'i açtın mı tur tadından yenmez :) Ayrıca yine aynı sayfada Tüm etapları google earth üzerinden canlı olarak takip etmeni sağlayacak bir de google earth uygulamasına link de var.
Ben geçen sene turu iş yerinde bu şekilde takip etmeye çalışmıştım. İnternet hızı el verdiği sürece oldukça zevkli oluyor. Bir de arabanın içinde olsan ve elinde telsiz olsa, kendini herhangi bir takımın sportif direktörü gibi hissediyorsun. :)

bu arada,
"bisiklet_forum" adinda mini lig yarattim ilgilenen arkadaslari burada gormek isterim.
sifresi : velespit
saygilarimla

:rolleyes: Dun aksam eurosportta TDF takım tanıtımları vardı.Gercı son 5 takımı yakalayabıldım ama Hıgh Road ı goremedım.Yoksa odamı davet edılmedı bılen varmı.:rolleyes:

İzninizle burada, biri diğer aleme göçmüş 2 efsaneyi anmak, sizlere de tekrar hatırlatmak istedim..
Bence bisiklet dünyasının, gelmiş geçmiş tek yıldızı Miguel INDURAIN'dir..
Diğeri de bir sempati ve azim abidesi Marco PANTANI..Umarım dünyada bulamadığı mutluluğu, diğer boyutta yaşıyordur..

@STORMERStormer, ben ilk etabın sprinterlere uygun olduğunu düşünmüyorum.

http://www.letour.fr/PHOTOS/TDF/2008/100/PROFILKMS.gif
Kısa da olsa tırmanma ile bittiğinden, aerobik kapasitesi ve sprinti yüksek birileri alacak. Ricco ve Valverde ilk aklıma gelenler. Eğer tempo yüksek ttutulursa MAdison'dan gelen Stuart OGrady yada Cavendish alır.

Petacchi turda yok ama, onun gibi, Napolitano gibi sprinterlerin bu tip etapta şansı olacağını düşünmüyorum.

• Beğen
Tepkiler: STORMER
@STORMER

Team High Road ekibi bu sene, doğa sporlarına yönelik giyim malzemeleri üreten "Columbia" firmasının ana sponsorluğunda "Team Columbia" adıyla turda yer alacak.
Bilindiği gibi Team High Road, geçen seneki turda doping olayına karıştığı için ana sponsorunun bisiklet sporundan çekildiğini açıkladığı "T-Mobile" takımının bir uzantısı olarak kurulmuş ve çekirdek kadroya birkaç ekleme yaparak bu sene A.S.O tarafından düzenlenen yarışlara katılma şansını elde etmişti. Zaten bu seneki turda bu yeni takımın direktörlüğünü de T-Mobile'in eski bisikletçisi ve yine eski T-Mobile'in efsanevi sprinteri Erik Zabel'in kankisi olan Rolf Aldag yapıyor.
Konu bu takımdan açılmışken akla şu soru da geliyor. Geçen seneki turda doping olaylarına karışan Astana takımı, sırf ismi aynı diye bu seneki tura davet edilmezken, hemen hemen aynı geçmişe sahip Team Columbia (eski T-Molibe) takımın ismini değiştirdi diye bu seneki tura dahil edilmesi bir çifte standard değil mi?

• Beğen
Tepkiler: nasuh ve STORMER
Kaqnalları ben mi bulamıyorum... İnternetten izlemeyi beceremiyorum bi türlü sadece yayın akışları çıkıyo karşıma...

stephill e de baktım ama nafile...

@gurolHocam dogrudur.Egımler var eger dedıgın gıbı ılk etapta yuksek tempo yapmazlarsa fazla sıkıntı olmaz gıbı gorunuyor <ne bılıyım hocam o kadarda yokusu cıkarlar herhalde >:D
Ama yınede bence coklu sprınte gore uygundur TDF olurda toplu fınısh sız olurmu:rolleyes: :D

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri