Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de France 2017

Turu kim kazanır?

• FROOM

• DUMOULIN

• CONTADOR

• PORTE

• NIBALI

• QUINTANA

• PINOT

• FUGLSANG

• ARU

• BARDET

• SÜRPRIZ BIR ISIM :))

• Toplam katılım
    159
  • Anket kapanışı .
@H.T
Hahahaaaaaa :koptum: TDK'ya cinayet yazıyorum, adam öldürme çıkıyor. Taksirle adam öldürmek (TDK'ya dayanarak eş anlamlı olduğu için adam öldürme yerine cinayet koyuyorum), taksirle cinayet oluyor.

Scudo
@mtbrhnkc:harika: bravo sana.

• Beğen
Tepkiler: mtbrhnkc
arkadaşlar tartışmalarını özelden devam ettirirlerse belki daha kolay ortak noktada buluşabilirler. tour 14. etaba geldi

blagnac dan rodeze gidiyoruz selamlar saygılar

15:19 itibariyle hep önlerde görmeye alışık oldugumuz sky ı göremiyorum

Bahreynlileri görüyorum onlar iyi çalışıyorlar (acaba güzergahta katarlıların pekçok yapılarının olması onları kamçılıyor olabilir mi :)

15:42 : Kittel ve ardından mathews sprint kapısından geçerler

16:21 : mini mini yokuşlara geldik :) sunweb ve bmc çalışıyor

17:00 : batı cephesinde yeni birşey yok... voeckler ile grup arasındaki fark +2:36. Yavaş yavaş 3.kategori yokuş ile asıl yokuş tırmanışlarına geliyoruz

17:23 : sıkıcı bir etap hiç hareketlik yok... +1:53 son 60 km.

17:43 : biraz hareketlik geldi... kittel ana grubun arkasına düşmeye başladı ve takımından kittel e destek olması için bir adam gönderdiğini göremiyorum. Ana grup dağılıyor yavaş yavaş. fark +1:48 son 45 km.

18:00 : voeckler ve degendt ikilisi yarışı domine etmekteler... sarı mayo ile aralarındaki fark +1:45 de son 33 km deyiz

18:05 : de gendt atağa geçti voecklerin önüne geçti farkı açmaya başladı (+10 sn) son 30 km.

voecklerin pili bittii peloton yuttu onu :(

18:30 : degendt in de pili bitmekte ve peloton onu da yuttu. Son (12.5 km) Tam bu esnada tony martin atağını görmekteyiz ama sürekli ekstra ataklarla hareketlik başladı... sky cılar ortaya çıkmaya başladı (son 10km)

son 5 km : lammertink ( en savaşçı ödülü de gendt e gitti)

3.5 km : herkes bir arada.

2 km : edvald bir adım önde

1 km : gilbert van avermaet ( bu ismi umarım doğru yazmışımdır :) ) matthews

finiş : Matthews :)

gitti sarı mayo şaban arudan :) froome tekrar kaptı sarıyı .)

Sarı : froome / yeşil : kittel / kırmızı benekli : barguil

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
15.etap,dinlenme günü öncesi ve ikinci haftanın son günü.
Turun etap dağılımında, son hafta öncesi sıkı bir profil var.Pazar gününü tur izlemeye ayıracaklar için heyecan ve çekişme vaadediyor...Tabi SKY ve FROOM un dişine göre bir etap olması genel klasmancıların işini zorlaştırıyor.Artık pilavdan dönenin kaşığı kırılabilir...Temkinli olup zaman farklarını son haftaya taşımak daha olası geliyor...
Yayın 13:45- 19:00 arası.
PROFIL (18).png
Iki adet 1. derece tırmanış var, bu ikincisi:
PROFILCOLSCOTES_1 (6).png
ve finiş:
PROFILKMS (7).png

tdf 15.gününde Laissac > Le Puy-en-Velay-... (bitmeyecek sandım ya) a kadar (irtifa olarak hep +1000 m. civarlarında geçilecek) 189 km pedal basacak haspaalarım.

Bilge bir sözün dediği gibi bu etap da ; bisikletçilerin pedal çevirdiği ama sonunda yine froome'un kazanacağı bir finiş mi izleyeceğiz(?) :)

Happy Birthday GREIPEL :)

Start :
Barguil kaçış grubunda

14:30 : 1.kategori yokuşu tırmanmaya geçtikleri esnada fark +1:43 Barguil domine etmekte

18:12 : bardet atağa geçti son 31,4 km.

Bardet inerken bir şeyler yapabilir mı acaba

• Beğen
Tepkiler: ak.if
Olaylar olaylar. Froome mekanik sorun yaşadı. Geride. Tırmanışta yuhalanıyor. İlginç şeyler oluyor.

Şimdi froome yakaladı ön grubu, ama 45 saniye kapattı. Ne durumda, yorgun mu göreceğiz.

Bardet atakta.

Helal olsun Mollema'ya muazzam bir kaçış performansı gösterdi ve etabı aldı. Dan Martin sonlara doğru inişte her zamanki gibi favori grubunun içinden çılgın bir atak yaptı ve önündeki rakiplerine göre kayda değer bir zaman kazancı sağladı. Froome da sık sık yaşadığı mekanik problemlere bir yenisini ekledi sert yokuşa girişten hemen önce. Kwiatkowski tekerini hemen Froome'a verip harika bir domestiklik örneği gösterdi. Zaman kaybını minimuma indirgedi. Bu esnada pelotondan kopan Froome ile genel klasmancılar arasında fark 45 snye kadar çıktı, ama Nieve'nin güçlü yardımıyla pelotonu yakalamayı başardı. Çok keyif veren bir etap oldu gerçekten.

15. etap, özellikle son 20 km de çok istekli ve kararlı bir biçimde kaçan MOLLEMA için nefis bir finiş oldu.Turda bu sene kaçanların zamanlama hatasına düşüp peletona yutulması riskini çok iyi yönetti.Genel klasmancılar tahmin edildiği üzere (ki FROOM un ön tekeri değiştirmesi gerekti ve LANDA onu kaybettiği zamanı telafi etmesi için gruba taşıdı) bir arada etabı bitirdiler.Zaman farkları açısından telafi edilmeyecek bir durum yok.Tabi gün sonunda 7.sıradaki YATES ten sonra gelenler için bundan sonra ancak etap kovalama yada en savaşçı ödülü alma hedefi kalıyor.
FELLINE den sonra WELLENS turu bırakanlar kervanına katıldı.Şimdiye kadar 22 sporcu yarışın dışında kalmış...Son hafta sayı artacaktır.Herşeye rağmen çekişmenin son haftaya taşınması, sporcular ve bizler için turun kendine has heyecanının süreceğini gösteriyor.Takım kimyaları bozulan ekiplerde strateji gereği bireysel olarak çok güçlü kalamamışlarsa ,son hafta sıralama da geriye düşmemek için peleton içinde kalmayı tercih edecekler.Transfer,sponsor reklamı,takım liderliği hesapları yapanlardan da bireysel ataklar göreceğiz.

Iki hafta sonunda ikinci dinlenme gününe geldiğimizde sarı mayo klasmanına bir bakalım:

15. etap sonrası sıralama:
1. Chris Froome (GBr) Team Sky, 64-40-21'
2. Fabio Aru (Ita) Astana, 18'
3. Romain Bardet (Fra) Ag2r La Mondiale, 23'
4. Rigoberto Uran (Col) Cannondale-Drapac, 29'
5. Daniel Martin (Irl) Hızlı Aşamalı Zeminler, 1-12'
6. Mikel Landa (Esp) Takım Sky, 1-17'
7. Simon Yates (GBr) Orica- Scott, 2-02'
8. Louis Meintjes (RSA) BAE Emirates, 5-09'
9. Alberto Contador (Esp) Trek-Segafredo, 5-37'
10. Damiano Caruso (Ita) BMC Yarışı, 6-05'
11. Nairo Quintana (Col) Movistar, 6-16'

Ayrıca
KITTEL- Sprint
BARGUIL -Tırmanışçı
YATES -Genç sporcu
SKY -Takım klasmanlarında lider durumdalar.

@hashus1099

Froome da organizasyon komitesi de o yuhalanmaları sonuna kadar hak ediyorlar. Geçen sene koşan adama abondone etmeyip bisiklet için sarı mayo veren bir organizasyon o yuhalanmaları sonuna kadar hak ediyordur benim gözümde..

@gokhantig

Pardon da geçen sene Froome mu o motoru durdurup kaza yaptırdı ? Kendi koşmak ister miydi sizce ?

Adamın zerre suçu yok geçen senede aksine ne kadar yarışa saygısı olduğunu gösterdi Froome koşarak.

@gokhantig, @Tolga Çelebi zaten durumu açıklamış ama ben koşması sonucu neden abandone edilmesi gerektiğini anlayamadım? Bir açıklayabilir misiniz rica etsem.

@Tolga Çelebi Kesin olarak bilmiyorum ama sanırım kurallar içerisinde bisikletsiz herhangi bir ilerleme göstermek yasak. Tabii, organizasyon kaynaklı sayılabilecek bir hata olduğu için bunu tolere ettiler. Ama tolere etmelerine tepki gelmesi de tolere etmeleri kadar doğal bir şey. Froome geçen sene koşarak yarışa ne kadar saygısı olduğundan çok, ne kadar hırslı olduğunu gösterdi bence. Ancak, durmadan kaç watt bastığına bakarak süren bir insanın -durmadan derken iki saniyede bir falan kastım- doğal bir hırsı olmadığını düşündüğüm için Froome'un o hırsını itici buluyorum.

@akifovsky

Ben de EurosportPlayer kullanıyorum. Ancak tekrar olarak izlediğim videolar sadece ingilizce oluyor. Videonun altında "TR"ye bassam bile algılamıyor, ingilizceye devam ediyor. Böyle bir sorun yaşayanınız var mı ? Çözüm için önerisi olan var mı =) ?

bu turda bir velogames takımı kurdum ve battım :) uzun zaman unutmam artık o isimleri (Valverde, Sagan, Majka, Talansky, Navarro, Zabel, Chaves)

Frome son olayları beni kıllandırıyor. Ne zaman tempo bunaltsa teknik arıza çıkıyor. Bu konu incelenmesi gerekir diye düşünüyorum.

@drumbanger @gokhantig, bende bisikletsiz herhangi bir ilerleme göstermenin yasak olduğuna dair yazılı bir kural bilmiyorum ama size bildiklerimi ve yorumlarımı söylemek isterim. Öncelikle UCI ın sitesinde bulabileceğiniz ve (link) bu linkten ulaşabileceğiniz bisiklete dair belirlenmiş yazılı kurallara bir göz atmanızı tavsiye ederim. Çok fazla kural olduğu için biraz daha net hedef göstereyim; (link) isimli kitapçığı indirip 1.2.108 ve 1.2.109 numaralı kuralları okuyup yorumlamakta fayda var tabi tüm kurallara da göz gezdirebilirsiniz. Ben kendi açımdan kuralları ve bunun paralelinde Froome'un geçen seneki olayını yorumlayayım. 1.2.108 numaralı kural diyor ki: Her bisikletçi başka birinin yardımı olmadan kendi eforuyla yarışı bitirmelidir. Froome koşarken birinden yardım almış mıdır? kendisini birisi taşımış mıdır? Cevap hayır yani diskalifiye ya da ceza gerektirecek bir durum söz konusu değil. 1.2.109 numaralı kural diyor ki: Bisikletçi finiş çizgisini yürüyerek koşarak ya da her nasılsa ''ayaklarının üstünde'' geçebilir ama bisikleti yanında olmak zorundadır. Peki Froome finish çizgisini bisikleti ile birlikte ayakta ya da bisiklette geçmiş midir? Bununda cevabı evet yani herhangi bir ceza söz konusu değil. Yazının en başında belirttim bisikletsiz hareket etmenin herhangi bir ceza gerektirdiğine dair yazılı bir kural bilmiyorum, incelediğim metinler içinde de bu durum söz konusu değil ama bildiklerimden ve yukarıda açıkladığım 2 kuraldan ben şu sonucu çıkarıyorum: Siz isterseniz bir bisiklet yarışında eğer ayaklarınıza güveniyorsanız ve 50-60 kilometre saat hızlara koşarak çıkabileceğinizi, 200 km boyunca durmadan aynı tempoda koşabileceğinizi ve bunu yaparken bisikletinizi de bir şekilde finish çizgisine getirebileceğinize inanıyorsanz UCI kuralları buna izin veriyor daha doğrusu aksi yönde bir kural belirtmiyor. Önemli olan bunu yaparken başka birinden yardım almamanız. Bu durumda Froome'un bisikletsiz koşmuş olmasının ceza gerektirecek, cezayı geçtim diskalifiye gerektirecek bir zemine oturtabileceğini düşünmüyorum. Tartışabilecek şey koşmaktan çok etabın nötralize edilmesi ve Froome'a diğerleri ile aynı sürenin verilmesi olabilir ki bu da mevcut durumun oluşmasına sebep olan yarış organizatörleri nedeniyle benim nezdimde doğru bir karardır. Motorsiklet seyirciler sebebiyle durdu ve o seyirci koridorlarına karşı bir önlem alınması gerekirdi.

Froome ya da Sky'ın yarış stilini sevmiyor olabilirsiniz ama bu durumu yanlış tespit ve durumlar üzerinden yansıtmak doğru değil.

son 5.km deyken kenardaki bir mal
@Tolqiu

pc de dediğiniz gibi bir durum söz konusu evet. Ama iphone cihazımda kullandığım eurosport player uygulamasında tekrarları türkçe seslendirme ile izliyorum.

Ekleme : Eurosport Player , uluslararası telif hakları sıkıntısı nedeniyle appstore in türkiye mağazasında bulunmuyor. Bölge dil seçeneklerinden ingiltere ya da uk i seçmeniz gerekmektedir. bir tek ingiltere uk mağazasında bulunuyor.

Geri