Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tour de France 2017

Turu kim kazanır?

• FROOM

• DUMOULIN

• CONTADOR

• PORTE

• NIBALI

• QUINTANA

• PINOT

• FUGLSANG

• ARU

• BARDET

• SÜRPRIZ BIR ISIM :))

• Toplam katılım
    159
  • Anket kapanışı .
Geldik son haftaya..16. etap ile tur devam edecek.Dinlenme günü sonrası kaçış yapılabilecek bir rota var.Bakalım genel klasman için bir sürpriz olacak mı?
PROFIL (19).png

Ve son km:

PROFILKMS (8).png
Yayın 14:15- 18:30 arası olacak,kaza-belasız bir etap olsun.Iyi seyirler...

Scudo
Aklıma takılan bişey var Froome neden bu kadar çok mekanik problem yaşıyo? Twitter'da birisi değinmiş bu konuya. Lance Armstrong bile 7 senede bir kez mekanik problem yaşadı Froome'daki problem nedir diye.

@Cem cm Kem gozler. Froome geri dussun yaris keyiflensin diye evrene mesaj gonderen kitle nedeniyle.

@OsmanYazıcı

Peki Froome koşarken bisikleti yanında mıydı? Bisikletini de kendisi mi taşımıştı? Kendi eforuyla bisikletini taşıyarak mı gelmişti? yardım almamış mıydı?

@gokhantig
Bisikleti yanında değildi, çünkü bisikleti kullanılmaz durumdaydı. Bisikletini kendi taşıması ya da başka birinin taşıması gibi bir durum söz konusu değil zaten dediğim gibi bisikleti kullanamadığı için bıraktı ve koşmaya başladı. Daha sonra takım aracı herhangi bir kazada ya da sorunda olduğu gibi yeni bisikleti getirdi ve verdi hatta bu arada mavic'in bisikletini de kullanmış sanırım bir süre. Burada bir şeyi tekrar hatırlatmak istiyorum önceki mesajımdan belirttiğim gibi UCI bisikletsiz hareket edemezsin gibi bir kural koymamış. Sizin açınızdan bakıyorum olaya bir süre bisikletsiz koşarak bisikleti taşımadığını ve avantaj sağladığını düşünebilirsiniz; mantıklı bir yaklaşım. Fakat Froome'un zaten depar atarak koşma durumu olmadığı gibi sürekli arkasına bakarak bisiklet bekledi yani bu durumdan bir avantaj sağlaması, saniye kazanması olası değil. Tekrar ediyorum ve mantıkla yaklaşmanızı bekliyorum; bisikletsiz hareket edemezsin gibi bir kural söz konusu değilken, bu durumdan bir ceza beklemek doğru bir yaklaşım olmuyor benim açımdan.

@OsmanYazıcı

Bisikletsiz finish çizgisini geçebilir miydi?

''1.2.109 numaralı kural diyor ki: Bisikletçi finiş çizgisini yürüyerek koşarak ya da her nasılsa ''ayaklarının üstünde'' geçebilir ama bisikleti yanında olmak zorundadır.''

Arkadaşın yazdığı bu kurala göre geçemez.

• Beğen
Tepkiler: OsmanYazıcı
Kittel etabın yokuş kısımlarında en geride izlemekte pelotonu. İlk haftalarda nefesimizi kesmekten bizleri manyak eden sprint finişlerinden birine daha tanıklık etmeye hazır olalım :)

@gokhantig ''The rider may cross the finish line on foot, provided that has his bicycle with him.'' diyor kural; yani bisikleti ne olursa olsun yanında olmalı finish çizgisini geçerken.

@OsmanYazıcı

@OsmanYazıcı

@h.ustuner

Anladığımı yazıyorum:

UCI bisikletsiz hareket edemezsin gibi bir kural koymamış olabilir ama burada bisikletini bırak koş birisi bisikletini arkadan getirip sana versin diye izin de vermemiş. Finish çizgisini bisikletsiz geçemeyecek olan bir sporcu nasıl olur ki yarışın bir bölümünde bisikletsiz olarak yarışta mücadele etsin?

Ayrıca Fransa Bisiklet Turunda yukarıda bahsettiğimiz olayda UCI değil ASO karar verdi ve bu kararı alırken AIOCC'nin desteği ile bu kararı aldı. UCI'ye herhangi bir takımın itirazı olsaydı ne karar çıkardı bilemiyorum. Her yarışta UCI kurallarının birebir uygulandığını düşünmüyorum. Uygulansa idi aşağıdaki (Paris-Roubaix 2015) yarışta birçok bisikletçi diskalifiye olmalıydı. Aynen Froome'un diskalifiye edilmediği gibi onlar da diskalifiye edilmedi..

@gokhantig

Yarışın bir bölümünü bisikletsiz koşan birisi; takım arkadaşının bisikletini alabilir, takım arabasından yedek bisikletini alabilir, veya tarafsız destek aracından (ASO yarışlarında sarı mavic arabası) bisiklet alabilir. Burada kural ihlali aramanızdaki ısrar nedir anlayamıyorum. Birşeyin kurallara aykırı olmaması için kurallarda açıkça "bu yapılabilir" yazması gerekmez; aksine kural yoksa yasak değildir.

@gokhantig

Diskalifiye kararını veren ya da vermeyen UCI da değil, ASO da. Her yarışın bir hakem heyeti vardır, cezaları onlar verirler.

Paris-Roubaix 2015'te hemzemin geçitte bariyerin altından veya yanından geçenlere ceza verilmemiş olmasının sebebi; kimin bilinçli olarak geçtiğinin, kimin bariyerin indiğini duramayacak kadar yaklaştıktan sonra gördüğünü tesbit etmenin imkansız oluşu.

Beyler o kadar harika yazıyorsunuz ve imrenerek ne diyorlar lan bu herifler aso uci roubaix in başında paris olmasa ne anlama geldiğini bilemicem... hepsi iyi güzel de şu an kazasıyla düşmesiyle ara ara atağa geçmeleri ile ve hepsinden öte manyak derecesinde bir sprint finişine giden bir etabı da takip ediyor musunuz ? Yarışa nasıl odaklanıyorsunuz biraz soluklansanız da forumun şu başlığının altında layıkıyla heyecanı doya doya yaşatsanız yarışı anlatarak :)

• Beğen
Tepkiler: OsmanYazıcı
@akifovsky ben izleyemediğim için bu konuya sarmış olabilirim :D

@gokhantig, @Murat B. Murat Bey, yazacağım şeyleri cevap olarak vermiş zaten. Tartıştığımız şey çok ekstrem, nadir ve belki de ilk kez yaşanan bir durum bunu farklı yorumlamak tabiki olası ama hem geçen senenin yarışına dair olması hem de buradaki konuyu daha fazla bulandırmaması adına bu tartışmayı sonlandırabiliriz.

• Beğen
Tepkiler: ak.if
Sky iyi silkeledi. Son 13 km çok heyecanlı olacak, tam bir muamma.

Kittel yokuş kısımlarından ötürü birhayli gerilerde kaldı 5 dakikalık farkı son 9 km de eritmesi çok zor :(

Kittel dışında önde kimi ararsanız var manyak bir sprint finişine son 4 km.

• Beğen
Tepkiler: mlhkrc
Merhabalar.

1- Kaza
kaza.jpg

2- Foto Finish
fotofinish.jpg

3- 16. Etap sıralaması

Saygılarımla.

Dosyalar

• 16. Etap sıralaması.jpg
    16. Etap sıralaması.jpg
    126,3 KB · Okunma: 30
  • Beğen
Tepkiler: ak.if
matthewsss nefes kesen finiş.. avermaet in atağıyla ön tarafta hareketlenme başlamıştı ama matthews virajlarda harika konumlandı ve haketti.

Michael MATTHEWS, sprint finishte John DEGENKOLB'un önünü kestiği için jüri bir kez daha SAGAN'ı diskalifiye edecekmiş :D

Etabın rüzgarlı olması,kaçmak isteyenlere engel oldu.Peleton bir ara "echelon" dizilişi ile kendini korudu.Hatta yayın merkezi dizilişe örnek olarak bizim " Türkiye Turu" nun geçen yıl ki Konya etabından görüntüler ve görsel canlandırmalarla izleyicileri bilgilendirdi.
"Sarı Mayo" da bir değişim olmasa da " Yeşil Mayo " için MATTHEWS , KITTEL e çok yaklaştı.
GILBERT ve BENNET de turu bıraktı...

Ve geldik turun en baba etabına...Toblerone ve testere karışımı,alplerin zirvelerinde çok can yakacağa benzer.Sonraki etaplar bu etabın yanında leblebi gibi kalır...Artık telafi edilmesi çok zor olan bu etap sonrasında klasman belli olacak gibi.
Etapta iki adet kategori ötesi zirve ve birde birinci dereceden zirve var.Hele son zirveden sonra bir iniş var ki bitişe kadar sürüyor...
PROFIL (20).png
Çıkmak mı zor inmek mi?
PROFILCOLSCOTES_1 (7).png

PROFILCOLSCOTES_2 (2).png
Yayın 13:00-18:30 arası.Tüm tura bedel bu etabı mutlaka izlemeye çalışalım.Iyi geceler..

Offf bu etap kaçmaz. Her anı heyecan dolu bir etap olacak. Son kozlar oynanacak artık.

Geri