Scudo Sports

Trafikte Güvenlik

kesinlikle kaskla birlikte ayna kullanalım arkadaşlar. 2 yıldır ayna kullanan bisikletsever olarak diğer arkadaşlara da ayna aldırmaya çalıştım. nitekim kullananlar neden daha önce sahip olmadıklarını sordular ilk kullandıkları anda. Tıpkı araba kullanıyormuş gibi bisikletine hakim oluyorsun. bahsedilen güvenlik konularında ve sürüş keyfi açısından çok fazla şey katmakta.

Scudo
Amerika'da meydana gelen kazalarda yılda yaklaşık 44000 kişi ölüyormuş ve bunun 54'de 1'i bisikletliymiş. İyi de, bu korkunç bir rakam. 44000/54=815 kişi eder yaklaşık. Bu da Türkiye'deki bisikletli (mahalle arasındaki bisikletli çocukları saymazsak) sayısının yaklaşık 7'de 1'i eder!! Bu olay Türkiye'de olsa, memlekette 7-8 sene sonra bisikletli kalmaz!!! :eek:

ellerinize sağlık muhteşem bir çalışma bu herkez için iyi olldu

Sağa parketmiş bir aracın kapısı aniden önünüzde açılır ve zamanında duramazsanız ona çarparsınız. Eğer şanslıysanız, siz kapıya çarpmadan önce aracın sürücüsü dışarı çıkar, böylece en azından çarpışma anında onu ezmenin mutluluğunu yaşarsınız, ve sert kapı yerine yumuşak bir dokuya çarpmış olursunuz. Bir avukat, kapı açılması sonucu ölen bisikletçilerin listesini tutuyor.

Sürücü ve yolcu varmı diye kontrol ediyorum arabanın içinde en garanti çözüm. Bu kadar çok arabayı nasl kontrol edeceğim sorusunun cevabı : çok yakın geçişlerde sadece diğerlerinde kaçma payımız var

"Görünmezmişsiniz gibi sürün." Her şeyi anlatan cümle.

üstadım, emeğinize sağlık harika bir çalışma olmuş...

güncenizi de zevkle takip ediyorum...

Bence trafikte arabaya toslamamanın en iyi yolu gidon hakimiyeti (arabadaki gibi :) ) ve dikkatli olmak.

Eskimeyecek bir konu :) Ellerinize sağlık.

Biri yolun en solundan ya da tersten giden bayanları uyarsın. Bugün kaçıncı oldu. Ufak bir mantık yürütmeyle çözülebilecek meseleyi neden anlamıyorlar bilmiyorum.

Yazar kural ve güvenlik çizgisi arasında güzel bir konuya değinmiş. Size de bunu bize ulaştırdığınız için teşekkürler. Çok faydalı olmuş, herkes okumalı

Forumdaki herkesin kesinlikle okuması gereken bir konu. Her ne kadar bisikletlere saygı gösterilmiyor dese de çoğu kişi trafiği engellediğinin farkında değil.

benim için genelde sorun olan bir konu hakkında bunu buldum.

umarım yararlı olur :)

https://i.hizliresim.com/ozPEmX.png

https://i.hizliresim.com/rdBEoV.png

münübüsler yakından geçmeyi çok iyi beceriyolar.

• Beğen
Tepkiler: abdulkadir
Geri