Aynı sayfada Sol altta "More programs (pdf) " kısmına tıkladığınızda karşınıza alt alta 12 tane program çıkacak. Orda viteslerle alakalı anlaması daha kolay Sm ve Bg var. Bunlar Ön çarkın ufakta mı büyüktemi olacağını anlatıyor. yanında yazan da 17 19 gibi ruble.
yani Sm19 yazıyorsa, aynakol küçük dişlide ve ruble de 19 da olacak. Aynakol 3 lü ise Sm yazanda orta dişliyi kullanacaksınız.
ben buradaki her başlıktaki programı 1 hafta boyunca yapıorum. haftada 6 defa 7 defa yapıyorum. yani neredeyse her akşam. 1 hafta boyunca mesela Endurance taki BRH1 programını, sonraki hafta Power'daki BRH1, 1 hafta Hill BRH1 yapıyorum sonra başa dönüp Endurance BRH2 yi yapıyorum ve aynı şekilde devam ediyorum. neredeyse 2.5 3 aydır bu programları takip ediyorum, kendimde inanılmaz değişimler oluyor. Zaten bisiklette hız+kadans ölçerim var ayrıca nabız saati de takılı göğsüme. her antrenman sonrası garmin'deki bu değerleri Strava'ya atıyorum. gün gün değerlerdeki gelişimleri de gözlemleyebiliyorum. Örnek olması bakımından:
Dün akşamki antrenmanım Tırmanma 2. kur 6. gün: (link)
Evveli akşamki antrenmanım Tırmanma 2. kur 5.gün: (link)
Daha evvelki yaptığım antrenmanlarda en çok farkettiğim gelişme, ortalama nabızdaki düşüş. Bu gerçek hayattaki sürüşlerinizde çok fayda sağlıyor. Ayrıca bacaklarınız da kuvvetlendikçe, kalbe daha az yük oluyorsunuz. bunu da farkettim. Yine tırmanmalarda ciddi farklarım var. Ortalama 7-8 km ile tırmandığım yerleri arık rahat 12-15 km hız ile daha az ortalama nabız ile tırmanabiliyorum.
Ancak bunu gerçekten disiplinli yapmak lazım. Ben ağırlıklı olarak Power, Endurance ve Hill Climb antrenmanlarına ağırlık veriyorum. Bir zamansonra Intervallere de başlayacağım. Sprint ile ilgilenmiyorum. ıntervallere başlayınca Recovery ye de başlamam lazım otomatikman.
Aklınıza takılan olursa cevaplandırırım seve seve.
Kolay gelsin
@Emrah Özşahin
Dişli değerlerini yukarıki cevabımda yazdım. Ancak konu hakkında yetkin olmadığım için kaçar gün, aynı program mı değilmi sorularına cevap vermem doğru olmaz. Spor hocalarının bilgisidir o. Ben sadece kendi yaptığım programı anlattım size. faydasını gördüm o ayrı