Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

Alp Bey yorumunuz için teşekkürler. Benim bahsettiğim modelin yanında sadece bir dvd geliyor, sanırım o da antrenman video'su içeren basit bir içeriğe sahip. Pc bağlantı özelliği olmadığı için sizin bahsettiğiniz özellikleri kullanmam mümkün değil.

Trainer kullanmaktaki amacım herkes gibi kışın hem bisikletimi hem de kendimi yatırmamak. Kış aylarında haftada sadece 1 gün bisiklet ile çıkabiliyorum. Yaz ayları gibi olmuyor. Trainer alan insanların geneli de sıkılıp bir süre sonra satmaya çalıştığı için biraz endişe ettim. :)

Scudo
Arkadaşlar yarın bunu sipariş edeceğim

(link)

yanında bir dvd olduğu yazılıyor. Bu istatistik verileride ekranda gösteriyormu. Sırf bu video özelliği cezbettiği için istiyorum bunu. Ona göre yoksa almayayım. Boş boş sürmek zevk vermez evde.

(link)

şu videodaki gibi olacakmı.

bilgisayar yazılımı ile bağlantılı şekilde kullanmak için hangi ürünü almamız lazım ne kadar fiyatları. videolardan izlediğim kadarıyla o pistin zorluğuna göre trainer otomatik olarak zorlaştırıyor ve böylece gerçek bir dış gezi hissi yaratıyor. Decathlon'daki 500 TL'lik üründe sadece video varmış bilgisayar ile pek bağlantısı olmuyormuş.

Az önce mesaj yazdım ama göremiyorum nedense.

bilgisayar yazılımı ile bağlantılı şekilde kullanmak için hangi ürünü almamız lazım ne kadar fiyatları. videolardan izlediğim kadarıyla o pistin zorluğuna göre trainer otomatik olarak zorlaştırıyor ve böylece gerçek bir dış gezi hissi yaratıyor. Decathlon'daki 500 TL'lik üründe sadece video varmış bilgisayar ile pek bağlantısı olmuyormuş.

Az önce mesaj yazdım ama göremiyorum nedense.

@alpdilgen

Alp Dilgen'in bahsettiği arkadaşıyım :)

fazla komplike olmasın, uygun olsun kurması kolay olsun diye 10 kademeli manuel resistance lı Blue bilmemne modelini kullanıyorum Max 750 W güc üretebilen modeli.

Bu trainer işi tabi ki sokak gibi değil. Bisiklete binme arzunuzu karşılamak için alacaksanız almayın. O paraya kışlık kıyafet ekipman alın dışarıda binin.

Ancak, kondüsyon yapayım, tırmanmam iyileşsin, bacaklarım kuvvetlensin, ortalama nabız hızım düşsün, dayanıklılığım artsın istiyorsanız ve bu çok önemli "disiplinliyseniz" mutlaka alın. Roller kullanmadım yorum yapamam. Ancak 3 aydır trainer kullanıyorum, bisiklet sporuna bisikletten sonra yaptığım en faydalı yatırım diyebilirim. Ama haftanın 5 günü her akşam mutlaka 1 saat belli program dahilinde (dayanıklılık, kuvvet, tırmanma eğitimleri) kullanıyorum. ben bile şaşırıyorum, sokaktaki performans artışıma. Ama disiplinli biri değilseniz boşa yatırım, havaya saçılmış para demek.
tacxın sitesinde çok güzel eğitim programları var. genel konu başlıkları:
Yüksek kadans
Güç
Tırmanma
Dayanıklılık
Interval
Recovery
aklıma gelenler bunlar.

İşin özeti disiplinliysen al. Yoksa boşver.

• Beğen
Tepkiler: Drfatiharabacı
az önce bende Trainer siparişinde bulundum

(link)

bu ürünü sipariş ettim.

Aslında 2.300 civarı Tacx i flow ürünü vardı bilgisayar bağlantılı onu alacaktım ama çok pahalı geldi birde bunu deneyeyim dedim.

Ön çapraz bağım koptu halı saha maçı yaparken. 1 ay önce ameliyat oldum. Zaten daha önce kışın bisiklet süremiyorum evde spor yaparız diye alacaktım şimdi şart oldu kasların güçlenmesi için.

@Emrah Özşahin

Geçirdiğiniz sakatlıktan sonra yapmanız gereken çalışma için yine de doktorunuza danışmanızda fayda var. Yanlış birşeyler yapıp, fazlaca zorlayıp daha kötü olmasın. Çok faydasını göreceksiniz. hayırlı olsun.

bundan yaklaşık 1 ay önce decatlon'dan Btwin marka 249 liralık trainer aldım.
ilk başta bisikletin üzerindeki lastik ile kullanayım dedim.
Etrafa ufak ufak lastik parçaları attı, hemde lastiğimin trainera deydiği yerde renk değişimi oluştu. oldukça da ses çıkarttığını söyleyebilirim.
sonuç olarak trainer ile birlikte bisikletin orjinal lastiğini kullanmanı tavsiye etmiyorum.
trainer için üretilmiş özel lastikler var onlardan alıp kullanması tavsiye ederim.
yurt dışında fiyatları 60$ civarıda.
ben yurt dışındaki gelene kadar yol bisikletleri için üretilmiş dişsiz lastiklerden aldım şimdilik idare ediyorum. lastiğin üzeri ne kadar düz olursa trainerden gelen ses de o kadar azalıyor.

Bende hem kron xc 750 mtb ve bianchi slr 200 yol bisikleti var. Hangisiyle traineri kullansam iyi olur. Ona göre lastik alayım. Delta bisiklette 135 tl ye bir lastik var ondan mi alsam.. birde bu var yabancı sitede (link)

Satari pro ile hiçbir şekilde ekstra aparatla falan bilgisayar bağlantısı yapamıyoruz değil mi. Aklımda kaldı ya para biriktirip almam lazım :) yada o videoları nasıl buluruz. sanki o yolda gidiyormuş hissi çok güzel birşey :)

CylceOps diye birşey gördüm youtube sitesinde
(link)
buradan yola çıkarakta şu siteyi buldum.
(link)

acaba bir sensör takviyesi ile satari ile bundan faydalanabilirmiyiz.

@Emrah Özşahin

Maalesef olmuyor. Ancak şöyle videolar var:
(link)

Trainerin direnç ayarını ekranda yazan seviyelere getirerek hem etkili hem de çok sıkıcı olmayan egzersizler yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Özşahin
Decathlondan sipariş verdim. resimde met fotoğrafı da vardi. Ama çok yavaşlar ya. 3-6 gün diyorlar. Erdoganlardan ürün alınca ertesi gün geliyordu. Insallah dechatlon sitesinde ki gibi yanında met veriyorlardir. Delta'dan alacaktim ana met var diye oradan aldim. Yurt dışından lastik siparişi verdim. O trainerdan daha erken gelecek herhalde :)

Bu arada aklim similasyonlu urunlerde kaldi. tacx i flow ile tacx i magic arasinda ki fark nedir.

Ben de dün Home Inride için sipariş verdim. Evde plates için kullandığım met zaten var.23 mm lastikler ile kullanmayı düşünüyorum. Lastikler ısınınca parçalanıyor diyorlar. Bunun çözümünü illa ki Trainer lastiği almak mıdır ? Lastikleri devamlı tak çıkar yapamam....

@hsnsylk

Yol asfalt lastiklerinizi kullanırsanız, trainer lastiklerine oranla hem daha çok ısınır, hem de yıpranır. Yanık kokusu çıkaranlar bile oluyor.
Trainer lastikleri yapısı farklı olduğu için toz halinde lastik parçalarını, asfalt lastiklerine oranla çok daha az saçar.
Ayrıca trainer lastikleri trainer'a daha iyi tutunur ve çıkacak olan sesi oldukça azaltır.
Lastik takıp çıkarmak sürekli yapılacak bir şey olmadığı için, imkanınız varsa orta seviye bir jant alıp trainer da bu jant ve lastiğinizi kullanabilirsiniz. Jant takıp çıkarmak 1-2 dakikanızı alacaktır :)

Bende de sizin imzanızdaki bisikletten var ve traineri o bisikletin üstünde gelen Espoir Sport lastiklerle kullandım hep, direnci sağlayan manyetik ünite ciddi derecede ısınsa da lastiklerde fazla bir ısınma ya da parçalanma gibi durumlar olmadı. Lastiğinizin basıncının tam olması, metal parçanın da lastiği fazla sıkıştırmıyor olması da önemli diye düşünüyorum. Yanlız bunun 30 ila 60 dakika arası süren antremanlar için geçerli olduğunu söylemem gerek, daha uzun hiç binmedim, belki belli bir süreden sonra ısınıyordur.

ingilizce olmayınca bayağı uğraştık. Fazla vidalar falan kalıyordu bende anlam veremiyordum. Mtb için farklı aparat, yol bisikleti için ayrı aparat varmış ona göre yapınca basit oluyor :)

bilen biri varmı acaba. teker bir türlü değmiyor trainerin motoruna. montajı yanlış yaptık galiba. alet elimizde kalacak valla :)

hallettim :) biraz ses çıkarıyor, inşallah komşular yarın şikayet etmez :) 20 dakikada ter içinde kaldım. Süper birşeymiş :)

Tacx in web sitesinde tacx coach kisminda antrenman programlari var. Onlari uygulayin cok cok faydali. Programsiz cevirmeyin.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Özşahin
@cenktamay

örneğin bu progamda
(link)
Gear kısmında yazan sanırım dişlilerin hangi derecede olacağını yazıyor. 42x17 gibi terimler var. Bunların karşılığı ne oluyor. Ayrıca bu programları kaçar gün uygulamamız gerek. Her gün aynı programı mı uygulamak lazım.

vitesinizin daha doğrusu zincirinizin anılan programda hangi dişlilerde olacağını yazıyor. kendi bisikletinizin dişli oranlarını öğrenerek bahsi geçen sayfadaki vites seçeneklerini antreman esnasında uygulayabilirsiniz. bisikletinizin dişli oranları kitapçığınızda veya bisikletin üreticisinin sayfasında bulabilirsiniz.

Aynı sayfada Sol altta "More programs (pdf) " kısmına tıkladığınızda karşınıza alt alta 12 tane program çıkacak. Orda viteslerle alakalı anlaması daha kolay Sm ve Bg var. Bunlar Ön çarkın ufakta mı büyüktemi olacağını anlatıyor. yanında yazan da 17 19 gibi ruble.
yani Sm19 yazıyorsa, aynakol küçük dişlide ve ruble de 19 da olacak. Aynakol 3 lü ise Sm yazanda orta dişliyi kullanacaksınız.
ben buradaki her başlıktaki programı 1 hafta boyunca yapıorum. haftada 6 defa 7 defa yapıyorum. yani neredeyse her akşam. 1 hafta boyunca mesela Endurance taki BRH1 programını, sonraki hafta Power'daki BRH1, 1 hafta Hill BRH1 yapıyorum sonra başa dönüp Endurance BRH2 yi yapıyorum ve aynı şekilde devam ediyorum. neredeyse 2.5 3 aydır bu programları takip ediyorum, kendimde inanılmaz değişimler oluyor. Zaten bisiklette hız+kadans ölçerim var ayrıca nabız saati de takılı göğsüme. her antrenman sonrası garmin'deki bu değerleri Strava'ya atıyorum. gün gün değerlerdeki gelişimleri de gözlemleyebiliyorum. Örnek olması bakımından:
Dün akşamki antrenmanım Tırmanma 2. kur 6. gün: (link)
Evveli akşamki antrenmanım Tırmanma 2. kur 5.gün: (link)

Daha evvelki yaptığım antrenmanlarda en çok farkettiğim gelişme, ortalama nabızdaki düşüş. Bu gerçek hayattaki sürüşlerinizde çok fayda sağlıyor. Ayrıca bacaklarınız da kuvvetlendikçe, kalbe daha az yük oluyorsunuz. bunu da farkettim. Yine tırmanmalarda ciddi farklarım var. Ortalama 7-8 km ile tırmandığım yerleri arık rahat 12-15 km hız ile daha az ortalama nabız ile tırmanabiliyorum.

Ancak bunu gerçekten disiplinli yapmak lazım. Ben ağırlıklı olarak Power, Endurance ve Hill Climb antrenmanlarına ağırlık veriyorum. Bir zamansonra Intervallere de başlayacağım. Sprint ile ilgilenmiyorum. ıntervallere başlayınca Recovery ye de başlamam lazım otomatikman.

Aklınıza takılan olursa cevaplandırırım seve seve.

Kolay gelsin

@Emrah Özşahin

Dişli değerlerini yukarıki cevabımda yazdım. Ancak konu hakkında yetkin olmadığım için kaçar gün, aynı program mı değilmi sorularına cevap vermem doğru olmaz. Spor hocalarının bilgisidir o. Ben sadece kendi yaptığım programı anlattım size. faydasını gördüm o ayrı :)

Geri