Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Trainer tavsiyeleri

@EBFGT inride 100 kullandım, sessiz, güçlü, sorunsuz ve kesinlikle tavsiye ediyorum. Garmin ant+ stick alarak (yurt dışından) Zwift ile bağlayarak televizyon veya tablet karşısında bisiklet simülasyonuyla bile sürebiliyorsunuz canınız sıkıldığında :eek: (hız-kadans sensörünüz olması gerek tabi)

• Beğen
Tepkiler: EBFGT
Scudo
Selamlar Herkese,
Btwin riverside 500 bisiklet alarak 60 yaşından sonra düzenli olarak bisiklete binmeye başlamış ve de iddialı olmayan birisine, trainer olarak hangi tipi tavsiye edersiniz? Ben, dechatlon'dan
in'ride 100 Btwin
veya
500
diye düşünüyorum.
Aralarında bir fark yok boşuna fazla para vermeyin, ikisinide kullandım hatta inride 100 daha sessiz fazlasıyla işinizi görür.

• Beğen
Benim de sormak istediğim bir soru var aslında. Herkes ant+ stick almanız gerekli diyor ama ben bu olayı ant+sticksiz çözdüm ben mi yanlış birşeyler yapıyorum yoksa illaki ant+stick ihtiyacı var mı? Telefonuma mavi logolo Zwift uygulamasını indirdim sonra laptopumu yada akıllı tv min wifi sini ve telefonumun wifisini aynı yaptım. İki yerden de zwift şifrelerimi girip uygulamaya girdiğimde hız, kadans, HRM, Powermetre verilerimi gördüm. Şöyle bir durum var hızı bağladığınızda Power metre devre dışı kalıyor, power metreyi bağladığınızda hız devre dışı kalıyor diye hatırlıyorum yanlış hatırlıyorsam düzeltin. İllaki ant+stick almaya gerek yok bence.

3 Gün önce Tacx Flow Smart alarak bende trainer kullanımına başladım. Michelin Pro 4 Endurance model lastiklerle kullanmama rağmen oldukça sessiz bir kullanımı var. Ayrıca Ios uygulamasıyla ant+ adaptörü olmadan da rahatlıkla zwift sürüşü yapabiliyorum bluetooth üzerinden. Aynı ürünü almayı düşünenler için gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.

hız kadans sensörünüzde bluetooth bağlantısı varsa inride 100 için ant+ gerek yok. telefona bilgisayara her neye bağlanacaksanız, trainer bağlanmayacak çünki sensörler üstünden bağlantı kuracaksınız. tabi hız sensörü arka tekere bağlı olması lazım. decathlonda 350 tl bu sensör.
Eğer illa ki bağlantı olsın istiyorsanız decathlonda elite aleno modeli var watt olarak ölçüp kadans ve güç verilerini yollayan. 15 aydır kullanıyorum gayet memnunum. eğimleri simule etsin ağırlığı kendisi ayarlasın ben elle yapmayım derseniz yine decathlona yeni gelmiş tacx var bakılabilir. elite tacx gibi markalar pişman etmez diyorum.

Çoğu yerde Ant+ Stick alınması lazım denilince belirtme gereği duydum bende.

• Beğen
Tacx Flow almayi dusunuyorum ben de arkadaslar ama benim hurda mtb biraz eski :) her bisiklete olur mu acaba? (26 inch oluyor onu gordum, tekerlek kolay cikartilip takilan yapidan degil)

(Yenisini alinca evde bununla takilirim diyordum)

• Beğen
@EBFGT inride 100 kullandım, sessiz, güçlü, sorunsuz ve kesinlikle tavsiye ediyorum. Garmin ant+ stick alarak (yurt dışından) Zwift ile bağlayarak televizyon veya tablet karşısında bisiklet simülasyonuyla bile sürebiliyorsunuz canınız sıkıldığında :eek: (hız-kadans sensörünüz olması gerek tabi)

Teşekkürler.
Teşekkürler.
Teşekkürler. İnride 100 aldım. Memnunum şimdilik. Hız ve mesafe olceri mi de arka tekerleğe taktım. Şimdilik işime yarıyor.
Ben grubumuzda, sizler gibi gerçek anlamda bisikletçi sayılmam. Soğuk ve yağışlı Ankara'da ve dahi trafikte kullanmak yerine şimdilik evde kullanıyorum. Havalar iyi olduğunda trafiğe cikiyorum ama, maalesef bisikletlilere saygı ve dikkat yok. Herkesin tavsiyeleri için çok teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar. Btwin in ride 500 ve elite aleno home smart trainer arasında kaldım. İkisi de decathlon'da mevcut. Hangisini tavsiye edersiniz?

@Adrenalin26

Elimden 2 tane direto geçti. Suito ile arasındaki bariz fark eğim oranı ve suito üzerinde dahili ruble geliyor olması. Suito’nun kurulumu ve kullanım sonrası saklanması daha kolay ve biraz daha hafif. Direto almayın demiyorum, ancak suito varken ben direto almazdım. Hatta şunu belirteyim, bir çılgınlık yapıp kış’a doğru suito alabilirim.

Farklar parantez içinde belirtilmiş.
  • Communication: Bluetooth, ANT+, ANT+ FE-C, BlueTooth Smart Trainer Protocol FTMS
  • Slope Simulation: 15% (Direto 14%)
  • Built-in sensors: Power, Speed/Cadence (no pedal analysis, blue cadence is inline for Zwift iOS user)
  • Max Wattage: 1900w @ 40kph, 2900w @ 60kph – great to see Elite showing the range of speeds and the effect on power. So slightly better than the Direto (1400W of power at 40 km/h speed (2200 W at 60 km/h))
  • Power Accuracy: +/- 2.5% (Direo 2%)
  • Flywheel: 3.5kg (4.6kg on Direto, 5.4kg Wahoo CORE, 6.7kg Flux S))
  • Weight: 14.5kg (Direto 15kg)
Merhaba, SUito trainer aldım. Nabzı Garmin fenix 5 plus ile eşleştirmek istiyorum ama bir türlü beceremedim. Siz nasıl kullanıyorsunuz? Konu ile ilgili bilgiyi bulamadım bir türlü. Ant+ adaptör gerekir mi? Zwift’de de myetrainingd de de denedim bir türlü olmuyor. Hatta kullanmadığım fenix 3 hr vardı o da eşleşmedi. Muhtemelen kaçırdığım bir şey var. Yardım edebilir misiniz?

Merhaba,

Elite Aleno smart ya da Tcx Flow smart

almak istiyorum, bu cihazlar için zwift uygulamasına bağlanacağım, ekstra bir aparat almama gerek var mı bunun için? ant+ ya da speed/cadance sensör gibi?

@Osman Selman
UYUMLULUK
Cihazınızın uyumluluğunu kontrol edin!
Akıllı telefon: Bluetooth Smart (4.0).
Tablet: Bluetooth Smart (4.0) veya ANT+
PC: ANT+, yalnızca ANT+ anteni ile (dahil değildir)
BAĞLANABİLİRLİK
Flow Smart şunlarla bağlanabilir:
- Tacx Training uygulaması ya da Zwift, Trainerroad, Kinomap gibi diğer uygulamalar ile Bluetooth Smart (4.0) üzerinden bir akıllı telefon (iOS ve Android)
- Tacx Cycling uygulaması ya da Zwift, Trainerroad, Kinomap gibi diğer uygulamalar ile Bluetooth Smart (4.0) veya ANT+ üzerinden bir tablet
- Bluetooth Smart (4.0) veya ANT+ üzerinden Garmin Edge 520, Mio 505 gibi bir sayaç/GPS
- ANT+ anteni ve PC Tacx Trainer Software 4 yazılımı (dahil değil) ile bilgisayar
Flow smart home için geçerli herhangi bir sensör almadan bağlanabiliyorsunuz. İstanbul içindesiniz mağazadan ilgiliye sorarak almanız daha avantajlı olacaktır sizin için.

Merhaba arkadaşlar. Btwin in ride 500 ve elite aleno home smart trainer arasında kaldım. İkisi de decathlon'da mevcut. Hangisini tavsiye edersiniz?

Tekrar merhaba.. en azından birini kullanmış olsanız bile fikirlerinizi almak isterim.

Sessizlik ve hissiyat açısından illa direct drive mi almak gerekir?

Merhaba.
Elite Rampa dan elde ettiğim datalar Garmin Connecte düşsün istiyorum.
Bunu pratik bir şekilde nasıl gerçekleştirebilirim.
Merhaba, SUito trainer aldım. Nabzı Garmin fenix 5 plus ile eşleştirmek istiyorum ama bir türlü beceremedim. Siz nasıl kullanıyorsunuz? Konu ile ilgili bilgiyi bulamadım bir türlü. Ant+ adaptör gerekir mi? Zwift’de de myetrainingd de de denedim bir türlü olmuyor. Hatta kullanmadığım fenix 3 hr vardı o da eşleşmedi. Muhtemelen kaçırdığım bir şey var. Yardım edebilir misiniz?

Hocam ben de my e trainingten aldığım datayı garmin connecte atmak istiyorum. nasıl yapıcam entegrasyonu. bulamadım.

Wahoo Kickr | Core | Snap | Climb | Bluetooth Fan

konusunda bilgi almak isteyenler bana ulasabilirler.

@Ceasar Bravo selamlar,neye karar verdiniz trainerda. alsınız mı? aldıysanız yorumunuz nedir. bende her iki trainer arasında kaldım.. Inride500 ve eline aleno?

@Ceasar Bravo selamlar,neye karar verdiniz trainerda. alsınız mı? aldıysanız yorumunuz nedir. bende her iki trainer arasında kaldım.. Inride500 ve eline aleno?

Yok henüz almadım. Ama anladığım kadarıyla ikisi arasında fark şu ; elite kutudan çıktığı gibi smart trainer olarak kullanılabiliyor. Fakat inride 500 için ekstra kit almak gerekiyor cadence ve hız için. O halde ikisi de aynı şekilde kullanılabilir hale geliyor. Ama fiyat da aynı oluyor.

Bu durumda merak ettiğim şey, inride 500 mü daha sessiz ve gerçekçi bir deneyim sunar yoksa elite mı?

Bir de şu var, her ne kadar aynı fiyata gelse de sensor alınca, inride 500 için alınan ekstra sensörler dışarda da kullanılabiliyor. Normal sürüşlerde yani.. ama elite için böyle bir durum var mı acaba merak ediyorum.

Ben zaten daha çok uzun süreli düşük nabızlı dayanıklılık antremanı için kullanmayı düşünüyorum. Ciddi kararsızlık yaşıyorum.

Yok henüz almadım. Ama anladığım kadarıyla ikisi arasında fark şu ; elite kutudan çıktığı gibi smart trainer olarak kullanılabiliyor. Fakat inride 500 için ekstra kit almak gerekiyor cadence ve hız için. O halde ikisi de aynı şekilde kullanılabilir hale geliyor. Ama fiyat da aynı oluyor.

Bu durumda merak ettiğim şey, inride 500 mü daha sessiz ve gerçekçi bir deneyim sunar yoksa elite mı?

Bir de şu var, her ne kadar aynı fiyata gelse de sensor alınca, inride 500 için alınan ekstra sensörler dışarda da kullanılabiliyor. Normal sürüşlerde yani.. ama elite için böyle bir durum var mı acaba merak ediyorum.

Ben zaten daha çok uzun süreli düşük nabızlı dayanıklılık antremanı için kullanmayı düşünüyorum. Ciddi kararsızlık yaşıyorum.
Elite kullanıcısı olarak yazayım inride a sensör alıp kullanırsanız ürettiğiniz güç sanal olarak hesaplanacak yazılımla. Zwift veya herhangi bir başkası. Elite direkt olarak kendisi ölçüp gönderiyor. Arada nasıl bir fark olur bilemiyorum.
İnride da sensörleri bisiklete taktığınız için dışarıda da ant+ veya bluetooth uyumlu cihazlarla da kullanabilirsiniz ama elite de bisiklete birşey takılmıyor tekerleğin çevirdiği silindirden hesaplanıyor. Onun için dışarıda kullanabileceğiniz bir şey yok.
ikisi de hemen hemen aynı paraya geliyor. Elite dünya çapında bir marka inride decathlonun nerde ürettirdiği belli olmayan ürünü. Ben kıyaslamam bile fiyat aynı olunca. ama olay sadece nabız antremanıysa inride ve nabız bantı işinizi görür eğer watt girmeyecekse işin içine. Ama bir noktadan sonra göreceksiniz ki nabız günlük değişebiliyor, o zaman watt değerlerini arayacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: Ceasar Bravo
Geri