Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Tur Bisikleti Seçimi: VSF xt 400 - Fuji Touring - Surly LHT

Bende tur bisikleti alacağım için konuyu sıkı takipteyim. Fuji touring yada vsf t300 düşünüyorum bütçeme göre alacağım :)

Scudo
Bugün bayiye gidip 2015 model fuji touring bisikletimi aldım. Merak eden ve imkanı olan varsa Ankara'daki şubesinden görebilir. Çünkü ellerinde 2 tane daha vardı. Hatta fujinin diğer 2015 modellerini de getirmişler. Üstelik İzmir'deki tanıtımdan getirilmiş. Aldığım bilgi tanıtımdaki bütün touringler Ankara bayisinin siparişiymiş. Güngörler bisiklet fuji touringe yatırım yapmış. Bana bu sene şimdiden 25 tane siparişi olduğunu söylemişti yanlış hatırlamıyorsam(2014 modelinden yıl içinde toplam 14 adet satmışlar)

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Okan konuyu baştan sona okudum bu kadar olur yani. Bende İzmir'de yaşıyorum bende 2015 yılı için tur hazırlığı yapıyorum bende bu 3 modelde kalıp hatta bi ara bisikletgezginine gidip VSF yi alıp akşam Kamil Koç ile geri dönmeyi düşündüm. Konuyu ilgi ile takip ediyorum. Bende bugün Bostanlı'daki Kadans bisikletle görüştüm yüz yüze. 2015 model fuji touring bir tane bu hafta içi gelecekmiş beni gelince çağıracak. Hatta Sabit Beyin dediği gibi tanıtım varmış oradakilerden bir tanesi gelecek dedi. İstersen sende bir git bak bisiklete. Ben Avrupa turu ile başlayacağım nasipse dünya turuna dediğim gibi daha yolun çok başındayım bende. Bir gün yüz yüze görüşüp görüş alışverişi yapmak isterim. Konunun takipçisiyim inşallah hepimiz kazasız belasız gidip geliriz hepimiz.

Sabit Bey, size mutluluklar dilerim bisikletinizle, biraz kullandıktan izleminlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Fuji, 2015 sezonunu erken açarak, zaten pazardaki avantajlı konumunu pekiştirme şansı yakalamış görünüyor. Umarım bu ivmeyle devam ederler.

Evren Bey, gerçekten de çok ortak noktamız varmış. size iletişim bilgilerimi gönderiyorum özelden, birbirimizin motivasyonunu arttırabiliriz bilgi ve heyecanlarımızı paylaştıkça.

• Beğen
Tepkiler: Tahir Keskin
Cube şu sistemi (link) entegre ettiği şöyle bir model çıkartmış:
(link)
Tur için iyi olmaz mı? :)

@Çağrı Soylu

Çok oyuncaklı bir teknoloji geliştirmişler. Kısa mesafeli turlar ve daha "medeni" ülkelerin gezilmesinde (Hollanda, Belçika Danimarka, Almanya gibi popüler tur rotalarında mesela) kullanılabilir. ama 3. dünyada pek işe yarayacağını sanmıyorum, hatta sistem daha karmaşık hale geleceği için ekstra sorun kaynağı bile olabilir. Tabi aklımdan Hindistan, Myamnar, Bangladeş gibi ülkeler geçiyor.

Ben cihazların birbiriyle iletişim kurarak yol konforunu, rota kontrolünü filan daha keyifli hale getireceğini düşünüyorum 1-2 yıl içerisinde ama kendi turum söz konusu olduğunda fotoğraf editlemek ve yedeklemek için bir laptop, bir tablet ve akıllı telefon setiyle yolculuk yapmayı planladım. Gezi yaklaştıkça netleşecek işin bu kısmı ama yol üstündeyken kültürel içeriği biraz işlemeyi düşünüyorum.

Bisiklette ise fren sisteminde bile hidrolik jant fren tur için fazla karmaşık geliyor. VSF'yi belki bu fren sistemiyle alıp biraz kullanıp değerlendirdikten sonra V frene dönebilirim.

Sabit bey, hayırlı olsun :) Biliyorsunuzdur fuji touring 2015'e ait internette fotoğraflar/video çok sınırlı. Ben de istanbulda olduğumdan güngörlere gidip bisiklete bakma fırsatım da yok.

Daha önce 2014 modelini almayı düşünüyordum ama stoklar tükendi :( 2015 modelinin ise renginden emin olamıyorum.

Eğer mümkünse fotoğraf paylaşmanız ve 2014 ile gördüğünüz farkları söylemeniz mümkün mü?

Tekrar hayırlı olsun, gerçekten çok güzel bir bisiklet.

Utku

İşte birkaç fotoğraf detaylı inceleyebilmem ve cevap verebilmem için kullanmalıyım. Ama ilk izlenimlerim çok olumlu

https://i.hizliresim.com/Y59oAk.jpg
https://i.hizliresim.com/aBA762.jpg
https://i.hizliresim.com/Nboj7g.jpg
https://i.hizliresim.com/kYD5lJ.jpg

@Sabit Badem

Sabit Bey bu kadar mı? Fuji touring' i alırken detaylı fotoğraf yasağı mı koyuluyor. Anlamadım gitti. Hiçbir yerde bulamıyoruz fotoğraflarını..

@Sabit Badem

İlle de turda çekmenize gerek yok. Küçük bir odaya alıp sağını, solunu, yukarısını, aşağısını, yakın ve uzak pozlarını çekseniz kafi.:)

Sayenizde VSF bisikletleri öğrenmiş oldum, hiçbirşey olmasa bi tane şu Rohloff Speedhub 500/14 almak istiyor insan :)

@Okan A

Neye karar verdiniz? Ayrıca aksesuar olarak hangi markaları düşünüyorsunuz? Bilgi alışverişi yapabiliriz isterseniz hem diğer tura çıkacaklar içinde faydalı olacağını düşünüyorum. Aksesuar derken giyim,kask,gözlük,aydınlatma sistemleri,pedal vs. Bunun içide ayrı bir konuda açılabilir.

VSF almayı düşünüyorum bisiklet gezgininden trabzonlu sanırım rahmi abi ile(onlar faus diyorlar ) koga ve vsf kısa tur yaptım ikiside konforlu
tur için daha kaslı bisiklet tercihim fuji bana biraz cılız geliyor ..............................

Okan bey bir karara varamadı galiba..

Henüz net bir karara varmadım. Bisiklet Gezginine gidip VSF'yi görmeden de karar vermek istemiyorum. O bisikleti görmeden acele Fuji kararı vermekten çekiniyorum açıkçası. İstiyorum ki, Bisiklet Gezgini ile bir yüz yüze görüşeyim, bana bu konudaki uzmanlıklarıyla yol göstersinler. VSF kullananı ülke içinde pek olmayan bir marka. Forumda neyse ki birkaç kullanıcı deneyimlerini paylaştı. 7 Kasım'da bu görüşmeye dek net karar vermek istemiyorum açıkçası. Sadece o görüşmeye gitmeden bir de Fuji Touring'i görüp denemek istiyorum. Bu hafta sonu fırsat yaratabilirsem bunu da yapacağım.

Aksesuar kısmını ise pek düşünmedim açıkçası. Gözlük-kask illa ki olacak tabi, ama pedal normal bir pedal kullanma amacındayım, spd filan tercih etmeyeceğim.

Bir de şunu açıklamam gerekiyor sanırım. Ben uzun bir tur planlıyorum. 1 yıl belki daha uzun sürecek bir tur. Bu turda da haftalık 250 km yapmayı düşünüyorum normal rotamda. Bu km'yi ancak rota dışında bir yerlere mikro turlar için harcayabilirim. Haftada 250 km de çok büyük bir rakam değil. Arttan zamanımı içerik üretmeye ayıracağım. Yani bol bol sokakları arşınlayıp fotoğraf çekeceğim, insanlarla konuşup öyküler biriktireceğim.

Dolayısıyla aslında hafif bir tur için minimal eşya ile yola çıkıp, performans odaklı olmayan bir tur yapacağım. kıyafet götürmeyi düşünmüyorum misal yanımda, yerel halk ne giyiyorsa onlarla turlarım, tayt hariç.

Aydınlatma sistemi ise VSF'nin üzerinde bir sistem geliyor, o sistemi değiştirmem gerekip gerekmeyeceğini de yıl içerisinde yapacağım turlarda deneyip görerek seçmeyi düşünüyorum.

Merhaba..

Ben de tur bisikletçiliği konusunda zamanında oldukça fazla araştırma yapıp kafam iyice karışmasına müteakip 2 adet siyah renk Surly Lht toplama şansına erişenlerdenim. Kendime 52cm, eşim içinde 48cm olmak üzere LX&XT donanımlı olarak toplayıp yurtiçi ve Yunanistan olmak üzere fırsat buldukça turlar yapıyoruz. Benim topladığım zamanlarda Surly'i TR'de bulmak sıkıntılıydı ama artık: (link) Serkan TAŞDELEN distribütörlüğünü aldı, sıkıntı olmaktan çıktı temin etmek surly kadroları.
Bisiklet Gezginine gittiğimde VSF'yi deneme amaçlı kullandım, çok kaliteli güzel bir tur bisikleti ve artısı da tur amaçlı toplanıp tüketime hazır sunulması avantajı var ve Almanya fiyatları ile TR'de satılması ise cidden büyük şans, kendiniz toplasanız o fiyatların üzerine çıkacaktır maliyet. Ben rohlofflu modeline baktım 2.400avro idi. param olsa gözüm kapalı alırım; SON Delux dynamo, rigida andra jant, mondial lastikler, spain teller, sks çamurluklar, tubus bagajları, brooks sele, cromoly kadro ile hazır set.. Size tavsiye edebileceğim yegane durum; 10 set yerine 9'lu set tercih etmeniz olur, zaten 9'lu sistemin kullandığı HG zincirler inceliği ile her coğrafyada temini zor olabiliyorken yeni sistem süperHG 10 sistem zinciri teminin çok daha sıkıntılı olabileceği kanaatindeyim..
Kadro alıp kendiniz de toplarsanız eğer; "36 telli kaliteli bir jant seti"ne acımadan para gömün, marathon plus tour yada mondial (her 2 lastiği kullanıyoruz) çok iyi lastikler, arka&ön bagajlarda tubus'tan şaşmayın, çantalarda (her iki markayı da kullanıyoruz) vaude ortlieb'ten daha başarılı bence.
Başlığa yazılan tüm yazıları okudum lakin bisiklet turculuğu hakkında her söylenene katılmıyorum; zaten tüm gün arkanda +30kg yükle yokuş tırmanıp, rüzgarla mücadele ediyor ve bunu günlerce sürekliği varken zamanla maalesef tahammül sepetinde hiç yer kalmıyor, en ufak aksaklık/terslik insanı çileden çıkarabiliyor, yanındaki yol arkadaşınla ya da yolda ki herhangi biri ile kavga edebilecek duruma gelmen işten bile değil, onun için tura çıktığında önlenebilecek olası tüm aksaklıkları baştan bertaraf etmek şart diye düşünüyorum.
Turdayken; lastiğimin patlaması, jant tellerinin yüke dayanamayıp akort kaçırması yada daha kötüsü kırılmaya başlaması yada ucuz aldığım bagajımın çatlaması&kırılması, çantalarımın yağmur&toz geçirmesi vs vb gibi ekipmanlardan yana yaşanabilecek tüm sorunları kaliteli ekipman edinmek suretiyle riski en asgariye seviyeye indirmeliyiz, yollar zaten binlerce acı/tatlı sürprizlere gebe ve sırayla zaten hepsiyle yüzleşiyoruz bari ekipmalardan yana sorun yaşamamak gereklidir.. :rolleyes:

Sevgili Okan,
Konuyu okuyorum. Buradayım yani. VSF yi de görmeden erken karar verme. 1 defa alınıyor.
Ayrıca harika fotoğraf gözünle beraber şu turun bir an evvel başlamasını ve sokakları bize göstermeni sabırsızlıkla bekliyorum. Hayat içindeki mecburiyetlerden arınabilsem, hemen yanında pedal çeviriyor olurdum hiç şüphen olmasın. Hatta çıkacak fotoğrafları da düşünemiyorum bile. :)
Sevgiler.

Halil Bey tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. VSF için söylediklerinizi kulağıma küpe edindim, 9'lu göbek ve zincir sorunsalı hiç düşünmediğim bir açıydı. Tavsiyelerinize uyarak hareket etmek mantıklı. Tura hazır çıkmakla ilgili yazdıklarınız ise bana Türkiye'nin Sparthatlon'da koşan ilk ultra maratoncusu (link)'ın ilk maratonuna hazırlanan kişilere söylediklerini hatırlattı:

İnsan beyni her şartta bahane üretmeye yatkın. Herhangi bir yarış için çeşitli bahaneler üretilebilir. Hava çok sıcak/soğuk, yağmur yağıyor, fırtına var, parkur çok yokuşlu vs. Koşuya yeni başlayan birçok kişi gibi ben de önceleri bunu yapardım. Zamanla bunun anlamsızlığını kavradım. Bir yarışta bence iki farklı faktör var: Birincisi stratejimiz, tempomuz, yarış içindeki beslenmemiz ve sıvı alımımız gibi kendi kontrolümüzde gelişen faktörler. Bunlardan tamamen kendimiz sorumluyuz. Yaptığımız doğrular ve yanlışlar sonucu etkiler. Enerjimizi bu faktörler üzerinde yoğunlaştırmakta fayda var.
İkincisi ise kendi kontrolümüz dışında gelişen hava şartları ve parkur durumu gibi faktörler. Yarış günü yağmuru veya rüzgârı kontrol edemezsiniz. Yokuşların eğimlerini ve uzunluklarını da. Elinize dağıtılan kartlarla oynamak zorundasınız.

Kontrolünüz dışında gelişen faktörlere takılıp kalmak hiçbir fayda sağlamayacağı gibi olumsuz düşünceleri tetikler ve beyninize bahane üretmek için kapıyı sonuna kadar aralar. Yarış içinde yorgunluk çöktükten sonra kafanızın içindeki olumsuz seslerle mücadele edebilmek için bu kapının yarışın başında sıkı sıkıya kapatılıp kilitlenmiş olması gerek. Kötü hava veya parkur şartları hedeflediğimiz zamanı gerçekleştirememek için gayet geçerli bir sebep olabilir ama o şartlar dahilinde elimizden geleni yapmamak için değil.

Ben bu yaklaşımın hayatımızdaki pek çok konuya adapte edilebileceğini düşünüyorum, iş yaşamında, özel hayatımızda pekala kontrolümüzde olan değişkenleri daha iyi yönetmek için kendimize bahaneler üretmeye meyilliyiz, en azından ben öyle biriyim. Bunun önüne geçmek için bu bahaneleri elimden almaya çalışmak mantıklı.

Bu yaklaşımı tur özeline uyguladığımızda da karşımıza şu çıkıyor: Bisiklet seçiminde titizlenmek, bisikletin bileşenlerini iyi seçmek, hele bu konudaki birikimine güvenmiyorsanız, yola çıkarken, yolda karşılaşacağınız zorluklar karşısında yılgınlığa düşmemek için atmanız gereken bir adım. Kontrolüm altında olan bir değişken olarak bisikleti imkanlarımın elverdiği en iyi şekilde hazırlamalıyım. Yoksa mekanik yetilerine güvenen biri pekala başka bir konfigürasyonla bisiklet toplayabilir ve benden on kat daha performanslı turlara imza atabilir.

Cenk, keşke seninle birlikte çıkabilseydik tura. Zaten bu tur fikri aklıma ilk geldiğinde sana "Birlikte çıkalım mı?" diye sormuştum. Belki rotanın bir kısmında birlikte pedal çevirip, fotoğraf kovalarız hala kim bilir? VSF için geldiğimde umarım görüşebiliriz, desteğin için teşekkür ederim dostum.

Geri