Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Vegan beslenme

Scudo
Ben 4 yıldır veganım. 2 hafta önce kan testi yaptırdım. İsteyen olursa veya inanmayan olursa fotoğraf koyabilirim. Yine merak edenler için söyleyeyim. Takviye olarak sadece Solgar B12 kullanıyorum çünkü gerçekten düşüyor. Bunun dışında hiç bir takviye almıyorum. Kalsiyum, demir, d vitamini gibi değerlerim gayet yüksek.

Sadece bilirubin değerim sınırı çok az aşmış(yüksek). Doktor sorun oluşturacak bir değer değil dedi.
 
Adsız.png
 
@alcest Teşekkür ederim yorumunuz için. İşte tam da bu kendileri gibi olmayanları katil, geri zekalı vs . yorumlayan faşizan tavırları yüzünden kimse veganları sevmiyor ve ciddiye almıyor.
 
çok şükür vegan değilim derim hep içimden ama normal insanda değilim vejetaryenim ne yazık ki :D
 
@alcest Ben kimseye geri zekalı demedim demem de zaten. Ayrıca veganların geri zekalı olduğunu falan da düşünmüyorum. Haberi paylaşmak için o twiti paylaştım. Kim en olursa olsun kimseye hakaret etmem ben. Herkesin fikrine olmasa da fikrini savunma hakkına saygı duyarım ve hakaret etmem.

Neyse peace out genç arkadaşım. Bu başlığa bir daha yorum yapmayacağım
 
Yanlış anlaşılmasın ben sadece izleyiciyim.

NOT: mısırımda hiç hayvansal ürün kullanılmamıştır :koptum::koptum::koptum::koptum::koptum:

44d24df1fc1b49314171c186e3003c1ec26b43e0.jpg
 
@Fixie Cem


Durup dururken böyle nefret etmeye gerek yok, en son ilkokul 2’nin beslenme saatlerinde yumurtalı salata yiyenler duyar kasmaya bu başlığa gelmiş. Zaten yumurtalı salata olmaz, patatesli olan hariç, ki zaten onun adı da “yumurtalı salata”, “salata” değil.

Yediğine saygı duy, yemeyene saygı duy.

Not: Vegan değilim
 
Vegan değilim. Olmayı da hiç düşünmem. Kim ne yemek istiyorsa onu yesin. Ne yemek istemiyorsa onu yemesin. Yani böyle bir konuda bile tartışabilmemiz, kızmamız... Bilmiyorum ayıp falan demek lazım galiba. Hele ki hortlamış bir başlıkta olması ayrı bir tat.

Hani diyorum ki bisiklet forumu, daha entellektüel, daha anlayışlı, daha düşünceli ve empati kurabilen insanlar. "Köşem Kahvesi" değil ya hani. De nedense hep o "Köşem kahvesi" ne dönüyor başlıklar. Galiba insan oğlu saldırgan ve mualif olduğu anda bir şekilde karşısında bulunanı sindirme amacı güden bir canlı.

Belkide hayvansal besinler böyle yapıyor bizi:komik:
 
  • Beğen
Tepkiler: O.Yalcindag
Aslında bi ara vegan olmayı düşünüyodum ta ki bi balığın kaç tane yumurta bıraktığını öğrenene kadar
 
* Vegan yaşam insan sağlığına uygun değil. Özellikle B12 eksikliğine yol açar. B12 ise sadece hayvansal gıdalarda bulunur. B12 vitamin haplarıyla o eksiklik giderilebilir ama yine de doğal olarak alınan B12 kadar iyi değildir. Ette bulunan B12 türevleri şunlardır: methylcobalamin, adenosylcobalamin, hydroxycobalamin ((link)). Vitamin haplarındaki B12 türevi genelde siyanokobalamin oluyor(reçetelere ençok yazılan B12 haplarından biri (link)). Haplar her ne kadar eksikliği giderse de doğal yoldan alınanın yerini tutmaz.

* Veganların derdini anlıyorum. Hayvanlara eziyet edilmesin. Güzel bir düşünce ama bu sorunun çözümü hiç et vs. yememek değil. Genel olarak tüketimi azaltmaktır. Hergün köfte yemek ne kadar yanlışsa hiç yememek te o kadar yanlış.

* Çocukları asla vegan olmaya zorlamayın. Hayatlarını karartırsınız.
(link)
Hindistanlı baba ile İtalyan annenin, hiçbir tür hayvansal gıdanın yer almadığı vegan diyetiyle beslendiği, oğullarına da bu diyeti uyguladığı belirtildi.
Büyükanne ve büyükbabası tarafından hastaneye götürülen Andrew isimli 13 aylık bebeğin 3 aylık bir bebeğin gelişimini gösterdiği, kalsiyum eksikliğinden kalp rahatsızlığına kadar birçok bozukluk taşıdığı belirlendi.
 
@gezgin gezer Yanlış bilgi. Veganlarda B12 veya başka bir şeyin eksikliği falan olmaz. Dengesiz beslenen veganlarda B12 vs. eksikliği olur. Bunlar sadece hayvansal ürünlerden alınmıyor. Ayrıca etrafımda bir sürü vegan var ve ben şimdiye kadar vegan olduğu için sağlık problemi yaşayan hiçkimseyi görmedim.

Çocukları vegan olmaya zorlamak konusuna ben de karşıyım. Çocuk kendisi nasıl öyle beslensin, büyüyünce vegan olmayı tercih ederse eder kendi bileceği iş ama büyüme çağında çocuğa vegan beslenmenin faydaları anlatılmalı.
 
* Bitkisel besinlerdeki B12(cobalamin) miktarı: (link) Doğal olarak B12 elde edilebilecek pek fazla bir bitkisel kaynak yok.
* Mayalama ile üretilen besinlerde(örnek soya yoğurdu) bakteriler bir miktar B12 üretiyor. Fakat bunlarda bile dışarıdan B12 desteği yapılması gerektiği yazıyor (link)
* B12 eksikliği kendini hemen gösteren bir sorun değil. Ortalama bir insanın vücudundaki B12 depoları uzun süre dışarıdan hiç B12 alınmasa bile günlük ihtiyacı karşılamak için yeterli (yaklaşık ~6yıl (link)). Bugün vegan olmaya karar verdiniz diyelim ve B12 hapı yutmadınız diyelim, eksikliğini bi 10 yıl sonra hissedersiniz(folik asit b12 eksikliğini maskeleyebiliyor).
* @Şayzeettin Neumann En son ne zaman B12 seviyenizi ölçtürdünüz? Ne kadar süredir vegansınız? B12 için hangi besinleri tüketiyorsunuz?
 
  • Beğen
Tepkiler: darkdream
@gezgin gezer 3 yıldır veganım. Ölçtürmedim çünkü ihtiyaç duymadım.

Bir sürü ağır sporla uğraşan vegan sporcu var. Peki bu adamlar nasıl herhangibir problem yaşamıyor? Koca sporcular vegan numarası yapmıyordur herhalde. Vegan Ironman sporcuları bile var.
 
@Şayzeettin Neumann B12 vitamin hapları kullanıyorlar. Vitamin hapı almadan mümkün değil yoksa. Kaç tane bilimsel makale okuduysam hepsinde B12 desteğinden bahsediyor. 3 yılda B12 eksikliği oluşmuyor zaten(vücuttaki b12 depoları uzun süre yetiyor). Her yıl 1 kez B12 seviyenizi ölçtürmenizi tavsiye ederim.
 
  • Beğen
Tepkiler: darkdream
Vegan beslenme uygun değil diye burda laf kalabalığı yapan kendi zevkine uygun değil diye her şeyi eleştiren arkadaşlar lafım size;

Yorum yapmayı çok seviyorsunuz, vegan beslenme ile 1 haftada 5 İronman bitiren adamlar sizin bu yorumlarınızı görse ne derdi acaba..

İnsanların diş yapısı bile kesmeye uygun değil etcil beslenen çoğu hayvanın diş yapısı bizimle alakası yok. Bir şeyi araştırmadan burda konuşmanız saçma yani kalabalık yapıyorsunuz.
 
  • Beğen
Tepkiler: Serrchi
@gezgin gezer
b12 vitamin hapını neyden elde ediyolar acaba? eminim bi çok vegan aslında vegan değil ve hiç bir firmanın b12 bakımından zengin olan hayvanın sakatat ve pek tercih edilemeyen bölgelerinden b12 hapı yapmak yerine neredeyse içinde hiç b12 olmayan sebze ve meyvelerden bu hapı yapıcağını sanmıyorum
 
@gezgin gezer
B12 bakteriler yoluyla alınır. Sığır, koyun gibi bazı otçul hayvanlarsa kendi bağırsaklarında üreyen bakterilerin emilimini gerçekleştirebiliyorlar. Tabii günümüzde doğal ortamlarını bozduğumuz hayvanlar da, genelde B12’yi hayvan yemlerine eklenen katkılarla birlikte alabiliyor.
İnsanlar B12’yi takviye ile doğrudan sağlıklı bir biçimde alabiliyor – hayvan endüstrisine ve hayvanlara eziyet eden uygulamalara hiç katkıda bulunmadan. Hayvansal ürünleri tüketenlerse yalnızca B12’yi değil, hayvansal ürünlerin tüm zararlarını da birlikte alıyor. Çiftlik ortamındaki salgın hastalıklara karşı verilen antibiyotikler de bunların arasında.
B12’yi takviye ile almak gerekliliğinin, veganlara karşı “doğal olmayan bir beslenme tarzı” ile yaşadıklarının ileri sürülmesine dair ek okuma yapmak isterseniz, şu yazıya göz atın: (link)

@Kovalski

Solgar B12 hapı vegan ama neden elde edildiğini bilmiyorum.



B12 eksikliği sadece veganların yaşadığı bir sıkıntı değildir. Benim 2 yıl sonra düşmüştü ama hiç düşmeyen insanlar tanıyorum.

Bunun dışında hayvan etinden başka bir şey yemeyen eniştem B12 eksikliği sebebiyle iğne yaptırıyor.
 
Geri